allareas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 https://roonlabs.com/ 3μηνη συνδρομή με 1€ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 αν το καταλαβαίνω σωστά, κάτι σαν plex αλλά για μουσική?
Moderators matrixxx Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 To θεμα νομιζω θελει λεπτομερειες. Εγω προσωπικα δεν γνωριζω καν τι ειναι το roon, διαβαστε τις οδηγιες της ενοτητας πριν ανοιξετε ενα θεμα, ωστε να ανοιξει σωστα. Ευχαριστω. 5 1
Kanou13 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Γνωρίζει κανείς αν για να συνδέσω την συνδρομή του tidal απλά κάνω signup με το roon και μετά όταν είναι να κάνω log in χρησιμοποιώ τα στοιχεία του tidal ?
alexakos89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Kanou13 είπε Γνωρίζει κανείς αν για να συνδέσω την συνδρομή του tidal απλά κάνω signup με το roon και μετά όταν είναι να κάνω log in χρησιμοποιώ τα στοιχεία του tidal ? Κανείς σύνδεση με tidal μετα μεσα απο το app του Roon. Φανταστική εφαρμογη , για μουσικόφιλους . Αλλά ακριβή μετά το πέρας του 3μηνου. Μόλις τώρα, whoose είπε αν το καταλαβαίνω σωστά, κάτι σαν plex αλλά για μουσική? Κάπως έτσι. Βρίσκει την μουσική σου , αλλά και συνδέει tidal και qobuz. 1
elpenor Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει πάρα πολλές λειτουργίες, πραγματικά δύσκολο να κάνει κάποιος ολοκληρωμένη περιγραφή. Δημιουργεί ένα streaming server στο PC σου και δίνει έλεγχο στο τι παίζουν οι διάφορες ζώνες του σπιτιού και συσκευές. Επίσης βρίσκει όλα τα αρχεία σου και τα κατηγοριοποιεί με album/genre κλπ, στο κάθε album σου δείχνει όχι μόνο την ποιότητα (πχ FLAC 96khz 24bit) αλλά και το dynamic range για να μπορείς να δεις εύκολα αν έχεις δύο φορές το ίδιο album ποια είναι η καλύτερη εκδοχή. Όταν παίζουν τα αρχεία δείχνει lyrics, πληροφορίες για το album κλπ. Σου επιτρέπει να βάλεις και δικά σου tags. Το interface του είναι πολύ καλό. Ενσωματώνει tidal, live radio κλπ. Αν δεν το δοκιμάσει κάποιος δύσκολο να πάρει συνολική εικόνα. Αν η συνδρομή δεν είχε τόσο μεγάλο κόστος θα είχε αντικαταστήσει κάθε αντίστοιχο πρόγραμμα και player. https://www.whathifi.com/us/advice/roon-everything-you-need-to-know Αν βγουν και άλλες συσκευές "Roon Tested" και καθιερωθεί περισσότερο το lifetime με 700 ευρώ μπορεί να αξίζει για κάποιους. Το Roon Advanced Audio Transport είναι ένα καλύτερο format και ο software MQA decoder του σχεδόν συγκρίσιμος με τους hardware των DAC. Επίσης προαιρετικά έχει και δικό του hardware για streaming server. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από elpenor 2 2
alexakos89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, elpenor είπε Έχει πάρα πολλές λειτουργίες, πραγματικά δύσκολο να κάνει κάποιος ολοκληρωμένη περιγραφή. Δημιουργεί ένα streaming server στο PC σου και δίνει έλεγχο στο τι παίζουν οι διάφορες ζώνες του σπιτιού και συσκευές. Επίσης βρίσκει όλα τα αρχεία σου και τα κατηγοριοποιεί με album/genre κλπ, στο κάθε album σου δείχνει όχι μόνο την ποιότητα (πχ FLAC 96khz 24bit) αλλά και το dynamic range για να μπορείς να δεις εύκολα αν έχεις δύο φορές το ίδιο album ποια είναι η καλύτερη εκδοχή. Όταν παίζουν τα αρχεία δείχνει lyrics, πληροφορίες για το album κλπ. Σου επιτρέπει να βάλεις και δικά σου tags. Το interface του είναι πολύ καλό. Ενσωματώνει tidal, live radio κλπ. Αν δεν το δοκιμάσει κάποιος δύσκολο να πάρει συνολική εικόνα. Αν η συνδρομή δεν είχε τόσο μεγάλο κόστος θα είχε αντικαταστήσει κάθε αντίστοιχο πρόγραμμα και player. https://www.whathifi.com/us/advice/roon-everything-you-need-to-know Αν βγουν και άλλες συσκευές "Roon Tested" και καθιερωθεί περισσότερο το lifetime με 700 ευρώ μπορεί να αξίζει για κάποιους. Το Roon Advanced Audio Transport είναι ένα καλύτερο format και ο software MQA decoder του σχεδόν συγκρίσιμος με τους hardware των DAC. Επίσης προαιρετικά έχει και δικό του hardware για streaming server. Αλλά μπορεί να παίζει όπως είπε ο φίλος η κάθε ζωνη. Θέλει ν στήσεις σέρβερ για να παιξει. Δεν νομίζω ότι γίνεται χωρίς. Αν όντως ήταν φτηνότερο το μήνα , η το ετήσιο δεν θα υπήρχε αντίπαλος. Το Volumio ίσως να είναι ένας αντίπαλος αλλά παίζει από web μόνο στα desktop η από κινητά. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από alexakos89 1
Ola150 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν το έχω ψάξει (και δεν θα το κάνω γιατί δεν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω) αλλά θέλετε να δοκιμάσετε να μπείτε με vpn Τουρκίας να δείτε αν θα αλλάξει την από 1€ σε 1 TRY; (Ότι κάναμε στο Tidal δηλαδή) Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από Ola150 1
imvrios Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Λογισμικό για πολύ εξειδικευμένο κοινό. 1. Η τεράστια πλειοψηφία των χρηστών θα βολευτεί από άποψη ποιότητας με Tidal, Amazon Music HD, Deezer HiFi κλπ που για τα ίδια χρήματα αφαιρούν το κομμάτι του management από τον χρήστη. 2. Με το που το είδα τι κάνει, σκέφτηκα αμέσως το Plex Pass. Το Plex λειτουργεί και ως music σε όσους θέλουν να μπλέξουν. Googlαρα λοιπόν για να δω πόσο καλύτερο είναι Roon ως εξειδικευμένο λογισμικό και τα μηνύματα δεν είναι του τύπου "τι συγκρίνεις ρε, Porsche με Lada;". Δε ξέρω το Roon και δε χρησιμοποιώ τον Plex Server μου για μουσική. Πολύ πιθανόν ότι το Roon κάνει ορισμένα πράγματα διαφορετικά και καλύτερα. Αλλά και το Plex δεν είναι εύκολος αντίπαλος γιατί έχει καλά εργαλεία management και παίζει και παντού. Επίσης για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών που θα ήθελε να διαχειρίζεται τη δική του μουσική το Plex είναι παραπάνω από good enough. Και ακόμα Black Friday έχουμε, μπορεί να έχει και κάτω από 100€ για μια ζωή. Συχνά παίζει και γύρω στα 80€. Εμένα μου προσφορά 78€ και το αγόρασα για μια ζωή. Όσο υπάρχει Plex θα παίρνω updates. Αυτό που με ξένισε με το Roon είναι ότι δε μπορείς να streamάρεις εκτός τοπικού δικτύου; Διάβαζε ότι είναι στα σχέδια. Σαν server λογισμικό θα έπρεπε να το προσφέρει ως option από την έκδοση 1. 1 1
alexakos89 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, imvrios είπε Λογισμικό για πολύ εξειδικευμένο κοινό. 1. Η τεράστια πλειοψηφία των χρηστών θα βολευτεί από άποψη ποιότητας με Tidal, Amazon Music HD, Deezer HiFi κλπ που για τα ίδια χρήματα αφαιρούν το κομμάτι του management από τον χρήστη. 2. Με το που το είδα τι κάνει, σκέφτηκα αμέσως το Plex Pass. Το Plex λειτουργεί και ως music σε όσους θέλουν να μπλέξουν. Googlαρα λοιπόν για να δω πόσο καλύτερο είναι Roon ως εξειδικευμένο λογισμικό και τα μηνύματα δεν είναι του τύπου "τι συγκρίνεις ρε, Porsche με Lada;". Δε ξέρω το Roon και δε χρησιμοποιώ τον Plex Server μου για μουσική. Πολύ πιθανόν ότι το Roon κάνει ορισμένα πράγματα διαφορετικά και καλύτερα. Αλλά και το Plex δεν είναι εύκολος αντίπαλος γιατί έχει καλά εργαλεία management και παίζει και παντού. Επίσης για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών που θα ήθελε να διαχειρίζεται τη δική του μουσική το Plex είναι παραπάνω από good enough. Και ακόμα Black Friday έχουμε, μπορεί να έχει και κάτω από 100€ για μια ζωή. Συχνά παίζει και γύρω στα 80€. Εμένα μου προσφορά 78€ και το αγόρασα για μια ζωή. Όσο υπάρχει Plex θα παίρνω updates. Αυτό που με ξένισε με το Roon είναι ότι δε μπορείς να streamάρεις εκτός τοπικού δικτύου; Διάβαζε ότι είναι στα σχέδια. Σαν server λογισμικό θα έπρεπε να το προσφέρει ως option από την έκδοση 1. Δεν είναι για τον καθένα το Roon. Δεν μπορείς να συγκρίνεις Plex με Roon σε θέμα μουσικής σε καμία διάσταση . Επίσης αν θες να πάρεις remotely τα κομματια σου και αντεχει η γραμμη σου το κανεις μεσω vpn. Είναι για audiophiles και για εκει προοριζεται. Οι υπολοιποι βολευονται και με Spotify. Το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι είναι ακριβό το lifetime και το μηνιαιο του. Ένα καλό alternative για tidal η για local με mqa support ειναι το audirvana Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από alexakos89 1
imvrios Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι είναι ακριβό το lifetime και το μηνιαιο του. Ένα καλό alternative για tidal η για local με mqa support ειναι το audirvana Το δεύτερο που γράφεις είναι πιο φτηνό αλλά αν θες να αναβαθμίσεις έκδοση, πληρώνεις ξανά. Βασικά το κόστος δεν είναι τόσο σοβαρό για το κοινό που απευθύνεται το software. Τα λεφτά που έχουν δώσει οι audiophiles σε εξοπλισμό είναι πολύ περισσότερα. Μια βαθιά ανάσα και για κάτι που γουστάρεις, έστω κάνεις λίγη οικονομία και τα δίνεις μία κι έξω.
alexakos89 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, imvrios είπε Το δεύτερο που γράφεις είναι πιο φτηνό αλλά αν θες να αναβαθμίσεις έκδοση, πληρώνεις ξανά. Βασικά το κόστος δεν είναι τόσο σοβαρό για το κοινό που απευθύνεται το software. Τα λεφτά που έχουν δώσει οι audiophiles σε εξοπλισμό είναι πολύ περισσότερα. Μια βαθιά ανάσα και για κάτι που γουστάρεις, έστω κάνεις λίγη οικονομία και τα δίνεις μία κι έξω. ισχύει αυτό , αλλά αν είσαι καλυμενος με την έκδοση που έχεις και δεν έχει κάτι ουσιαστικό να σου προσφέρει η άλλη , κάθεσαι στην 3.5. Δεν σε αναγκάζει να πας παρακάτω. Και να θες να πας δίνεις λιγότερα. Και δεν πρέπει να στήσεις και server όπως θέλει το Roon . Το κάθε ένα έχει τα + και τα - του. Επειδή έχω δοκιμάσει και τα 2 , το Roon είναι πιο πλούσιο .
gotthard Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Για λίγες ώρες ακόμα έχει ξανα ανέβει η προσφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα