NikosKallithea Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, bobptz είπε Δυστυχώς ούτε αυτό γίνεται. Το ντουλάπι από πάνω σχεδόν ακουμπάει στο ψυγείο, δεν υπάρχει καθόλου χώρος να σηκωθεί το ψυγείο. Μόνο αν ξηλώσω το πάνω ντουλάπι. Το manual λέει : "Αφήνετε απόσταση μεγαλύτερη από 50 mm από κάθε παρακείμενο τοίχο ..." Από πίσω υπάρχει άπλετος χώρος. Να υποθέσω ότι τα 50 mm δεξιά και αριστερά τα θέλουν για να τροφοδοτείται με φρέσκο αέρα ο πίσω χώρος? Τότε ίσως να επικεντρωθώ πως θα διοχετεύσω εκεί τον αέρα. Σκέφτομαι να τρυπήσω το πλαϊνό ντουλάπι, να βάλω εκεί ανεμιστηράκι και να δίνει από εκεί αέρα... Η πατέντα από το βιντεο καλή είναι. Την έχουν αναφέρει πολλοί. Δεν ξέρω όμως αν θα δουλεύει στη δική μου περίπτωση (έλλειψη φρέσκου αέρα). Ενα ειναι σιγουρο το ψυγειο σου εχει διαρκεια ζωης λιγο ετων, θελουν ανακατανομή το ντουλάπια σου
hp8 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bobptz είπε Η πατέντα αυτή επικεντρώνεται να ψύξει τον κομπρέσορα. οκ, το καταλαβαίνω. λάθος Επικεντρωνεται στη υγροποίηση του ψυκτικού μέσου που ειναι απαραίτητη για την ψυξη 1 ώρα πριν, bobptz είπε Αφού αυτή είναι καλή και αποτελεσματική ιδέα, βελτιώνει την απόδοση και προστατεύει από φθορές στον κομπρέσορα, γιατί δεν εφαρμόζεται από τα εργοστάσια? το δικό σου <<condenser>> πίσω πλέγμα ειναι φυσικής κυκλοφορίας γιαυτό και οι απαιτούμενες διαστάσεις - κενά στο πλάι Η τοποθέτηση του φαν το κάνει κατά καποιο τρόπο βεβιασμένης http://www.soldatos.gr/html/contenser_en.html Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από hp8
bobptz Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, hp8 είπε το δικό σου <<condenser>> πίσω πλέγμα ειναι φυσικής κυκλοφορίας γιαυτό και οι απαιτούμενες διαστάσεις - κενά στο πλάι Η τοποθέτηση του φαν το κάνει κατά καποιο τρόπο βεβιασμένης 1) Αν κατάλαβα καλά "condenser" είναι το μοτερ/κατσαρολάκι κάτω χαμηλά ΜΑΖΙ με το μαύρο πλέγμα που πιάνει όλη την πλάτη του ψυγείου. Σωστά? 2) Για κάποιο λόγο είναι πιο σημαντικό να κρυώσει το κατσαρολάκι και λιγότερο το πλέγμα. Αλλά και το πλέγμα να κρυώσει καλό είναι. Σωστά? 3) Και γιατί να μη βάλουν ανεμιστήρα πίσω τα εργοστάσια να μη χρειάζεται αυτό το περιθώριο? Δεν έχω δει κανένα οικιακό ψυγείο με τέτοιο ανεμιστήρα, δηλ βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα.
hp8 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, bobptz είπε Αν κατάλαβα καλά "condenser" είναι το μοτερ/κατσαρολάκι κάτω χαμηλά ΜΑΖΙ με το μαύρο πλέγμα που πιάνει όλη την πλάτη του ψυγείου. Σωστά? Λαθος condenser" = το πλεγμα 7 λεπτά πριν, bobptz είπε Δεν έχω δει κανένα οικιακό ψυγείο με τέτοιο ανεμιστήρα, δηλ βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα. δεν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό
bobptz Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 ωχ, πάλι μπερδεύτηκα. Νόμιζα condenser = compressor. Το compressor = μοτέρ = μαυρο κατσαρολάκι? Τουλάχιστον αυτό το κατάλαβα τώρα? Εμείς τι θέλουμε να ψύξουμε? Στο βιντεάκι κατάλαβα ότι θέλουμε να ψύξουμε το κατσαρολάκι ( ). Εγώ θα έβαζα το ανεμιστηράκι να σημαδεύει το κατσαρολάκι (όπως στο βίντεο). Λάθος είναι?
KoreanW Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 13 minutes ago, bobptz said: 3) Και γιατί να μη βάλουν ανεμιστήρα πίσω τα εργοστάσια να μη χρειάζεται αυτό το περιθώριο? Δεν έχω δει κανένα οικιακό ψυγείο με τέτοιο ανεμιστήρα, δηλ βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα. αν θεωρήσεις ότι ένα κλιματιστικό είναι το ανάλογο του ψυγείου τότε σιγουρα έχεις δει τους ανεμιστήρες στις εξωτερικές μονάδες των split και στα ψυγεία των αυτοκινήτων προφανώς σε ένα οικιακό ψυγείο που βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο ίσως οι εταιρείες κρίνουν ότι αρκεί ο παθητικός αερισμός και για αυτό ορίζουν προδιαγραφές αποστάσεων από τα πλευρικα τοιχώματα (με αυτά και με τα άλλα, ασφαλώς ένα ανεμιστηράκι θα σήμαινε για τον κατασκευαστή αχρείαστο κόστος και πολυπλοκότητα στην κατασκευή, περιττή κατανάλωση και θόρυβο λειτουργίας )
bobptz Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Στις 29/11/2020 στις 6:50 ΜΜ, hp8 είπε το δικό σου <<condenser>> πίσω πλέγμα ειναι φυσικής κυκλοφορίας γιαυτό και οι απαιτούμενες διαστάσεις - κενά στο πλάι Η τοποθέτηση του φαν το κάνει κατά καποιο τρόπο βεβιασμένης Έχω ακόμα την απορία: Μας ενδιαφέρει περισσότερο να πάει ο αέρας και να ψύξουμε το κατσαρολάκι/μοτέρ ή το πλέγμα/condenser?
hp8 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, bobptz είπε Έχω ακόμα την απορία: Μας ενδιαφέρει περισσότερο να πάει ο αέρας και να ψύξουμε το κατσαρολάκι/μοτέρ ή το πλέγμα/condenser? το πλέγμα /condenser Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2020 από hp8 1
bobptz Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 54 λεπτά πριν, hp8 είπε το πλέγμα /condenser Ευχαριστώ! Αυτός εδώ γιατί βάζει το ανεμιστηράκι στο κατσαρολάκι/μοτέρ, αντί για το πλέγμα? Κάνει λάθος?
hp8 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, bobptz είπε Αυτός εδώ γιατί βάζει το ανεμιστηράκι στο κατσαρολάκι/μοτέρ, αντί για το πλέγμα? Κάνει λάθος? κάνει λάθος Αν έχεις αιρκοντίσιον στο σπίτι η στο αυτοκίνητο κάτσε και ψάξε να δεις τι ψύχεται με φαν Και τελειώνοντας θα σου πω ότι ο συμπιεστής ψύχεται μέσω της θερμοκρασίας που έχει το ψυκτικό μέσο ( φρεον η ότι άλλο ) το οποίο επιστρέφει και είναι κρύο Άρα σωστή ψύξη του condenser = καλή υγροποίηση = καλή απόδοση σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα εξαρτήματα Αυτά 1
bobptz Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, hp8 είπε κάνει λάθος οκ, τώρα καταλαβαίνω!
huzuris Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα. Έχω 2 σχετικές ερωτήσεις. 1. Το κενό των 10 εκ. πάνω από το ψυγείο, αναφέρεται μόνο στο πίσω κομμάτι της πάνω επιφάνειας του ή συνολικά στην πάνω επιφάνεια; Πάνω από το ψυγείο έχω ντουλάπι το οποίο όμως δεν ακουμπάει στον τοίχο αλλά έχει κενό 10 εκ. στην πλάτη του, όπως του φίλου που έκανε την ανάρτηση: Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει κ πάλι να αφήσω 10 εκ. κενό από το πάνω ντουλάπι ή μπορεί να είναι κ μικρότερο ή ακόμη κ να ακουμπάει; Το ύψος από το πάτωμα μέχρι την κάτω επιφάνεια του ραφιού είναι 187 εκ.. Μέχρι τι ύψος ψυγείο πρέπει να επιλέξω για να έχει καλή λειτουργία; 2. Αν τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις πλευρικά, πάνω, πίσω, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα κ η απόδοση του ψυγείου θα είναι η ίδια σε σχέση με το αν το τοποθετούσα σε άλλο σημείο, εντελώς ελεύθερο χωρίς έπιπλα δεξιά-αριστερά κ πάνω;
Amaretos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όλα τα ράφια από την πάνω μεριά στα ψυγεία έτσι είναι σε όλους δεν έχεις προβλημα. Βάζω και μια φωτογραφία από μπροστά στο δικό μου το κενό από πανω είναι περίπου 5-6 πόντους, 14 χρόνια δουλεύει έτσι κανένα πρόβλημα. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από Amaretos
huzuris Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Eυχαριστώ για την απάντηση. Στην περίπτωση σου θα μπορούσε να μπει κ ψηλότερο ψυγείο καλύπτοντας αυτά τα 5-6 εκατοστά;
Amaretos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Τι να σου πω, εγω μαλλον θα το εβαζα δεν νομιζω οτι εχει προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα