biovaggoulas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα ομάδα. Καταρχάς πριν σας ζητήσω τις συμβουλές σας, θέλω να τονίσω ότι έχω πάθει πλάκα με το πόσο γρήγορα απαντάτε και με τις λύσεις που προτείνετε τόσο άμεσα. Είμαι χρόνια στο ινσομνια αλλά σε αυτή τη γωνιά δεν είχα κοιτάξει ποτέ. Ρισπεκτ. Τώρα στα δικά μου. Λόγω καραντινας η δουλειά (συνεχόμενες τηλεδιασκέψεις ωρών) γίνεται πλέον από σπίτι με το λάπτοπ (Xiaomi notebook pro) πιστεύω ότι θα του λιώσω τη μπαταρία με τις συνεχόμενες φορτίσεις-αποφορτισεις. Στα παραπάνω προσθέστε και λίγο βραδινό gaming (dota2) και δένει το γλυκό. Για να μην τον πάρω στα χέρια τον φορητό λοιπόν σκέφτηκα να στήσω ένα budget tower καθώς περιφερειακά υπάρχουν. Συγκεκριμένα υπάρχει μια 27αρα σαμσουνγκ συν τα απαραίτητα πληκτρολόγιο-ποντικι-ακουστικα. Υπάρχει κι ένας καινούριος nvme 256 που προοριζόταν για 2ος στο λάπτοπ, ένας 120ssd κι ένα 550w τροφοδοτικό από παλαιότερο πισι αν μας φανούν χρήσιμα. Από τις γνώσεις σας επιζητώ την πιο budget λύση που δε θα γονατίζει στο multitasking (μπόλικα παράθυρα+τηλεδιάσκεψη με share screen) και φυσικά να σηκώνει άνετα κι ωραία την αγαπημένη Dota 2. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε υπάρχει μια 27αρα σαμσουνγκ Οθόνη υπολογιστή; 6 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε ένα 550w τροφοδοτικό Ποιο μοντέλο;
biovaggoulas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Οθόνη υπολογιστή; Ποιο μοντέλο; C27F399FHU το monitor Και Coolermaster g550M το τροφοδοτικό
niko13 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, biovaggoulas είπε Καλησπέρα ομάδα. Καταρχάς πριν σας ζητήσω τις συμβουλές σας, θέλω να τονίσω ότι έχω πάθει πλάκα με το πόσο γρήγορα απαντάτε και με τις λύσεις που προτείνετε τόσο άμεσα. Είμαι χρόνια στο ινσομνια αλλά σε αυτή τη γωνιά δεν είχα κοιτάξει ποτέ. Ρισπεκτ. Τώρα στα δικά μου. Λόγω καραντινας η δουλειά (συνεχόμενες τηλεδιασκέψεις ωρών) γίνεται πλέον από σπίτι με το λάπτοπ (Xiaomi notebook pro) πιστεύω ότι θα του λιώσω τη μπαταρία με τις συνεχόμενες φορτίσεις-αποφορτισεις. Στα παραπάνω προσθέστε και λίγο βραδινό gaming (dota2) και δένει το γλυκό. Για να μην τον πάρω στα χέρια τον φορητό λοιπόν σκέφτηκα να στήσω ένα budget tower καθώς περιφερειακά υπάρχουν. Συγκεκριμένα υπάρχει μια 27αρα σαμσουνγκ συν τα απαραίτητα πληκτρολόγιο-ποντικι-ακουστικα. Υπάρχει κι ένας καινούριος nvme 256 που προοριζόταν για 2ος στο λάπτοπ, ένας 120ssd κι ένα 550w τροφοδοτικό από παλαιότερο πισι αν μας φανούν χρήσιμα. Από τις γνώσεις σας επιζητώ την πιο budget λύση που δε θα γονατίζει στο multitasking (μπόλικα παράθυρα+τηλεδιάσκεψη με share screen) και φυσικά να σηκώνει άνετα κι ωραία την αγαπημένη Dota 2. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Δε λες budget οποτε ισως το παρακανα αλλα με κατι τετοιο εισαι περισσοτερο απο μια χαρα..δεν θα εχεις πρoβλημα στο multitasking. Overkill για dota αλλα ισως στο μελλον παιξεις κ κανα αλλο game.. Μπορεις να δεις απο ιδιο καταστημα τον ι3 10100f k να πεσεις στα 410 η μια πιο light καρτα γραφικων Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από niko13 2
biovaggoulas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά και στα 410 να πάει (χωρίς τροφοδοτικό και κουτί) πάλι νομίζω ότι ξεφεύγει. Πιστεύεις ότι αν πέσουμε σε κάρτα γραφικών θα είναι μεγάλη απώλεια???
Dubstepforum.gr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ryzen 3100 (~110) b550 (~100) ram 2x8 3200 τουλαχιστον (~65) Δε σου γραφω ακριβως πια μοντελα μητρικης και μνημων ,γιατι αυτο εξαρτατε απο τα ποσα ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ εχεις να διαθεσεις, κι αν τελικα καταληξεις σε κατι τετοιο. Στα χρηματα ειναι πανω κατω ιδια με το συστημα του φιλου , απλα εδω εχεις επιλογη να αναβαθμισεις αργοτερα (2-3 χρονια) σε περισσοτερα cores/threads με εναν 5000 επεξεργαστη (π.χ 5600) Προς θεου , ποτε 1 stick ram , παντα 2 modules, ειδικα σε AMD Παιρνοντας τα παραπανω , και φτανοντας το πολυ μεχρι τα 400 , σου μενουν 100-120 για να παρεις μια αξιοπρεπεστατη μεταχειρισμενη καρτουλα απο εδω μεσα, για να κανεις την δουλεια σου (dota) σε 1080p Ενδεικτικα σε αυτες τις τιμες θα βρεις (και εχουν value) gtx 970/rx570/rx580. Ακομα και μια καρτουλα των 50-80 θα κανει την δουλεια σου , π.χ Gtx 960/rx470/r9 270/Gtx 750ti Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από Dubstepforum.gr
radiohead Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Dubstepforum.gr είπε ryzen 3100 (~110) b550 (~100) ram 2x8 3200 τουλαχιστον (~65) Δε σου γραφω ακριβως πια μοντελα μητρικης και μνημων ,γιατι αυτο εξαρτατε απο τα ποσα ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ εχεις να διαθεσεις, κι αν τελικα καταληξεις σε κατι τετοιο. Στα χρηματα ειναι πανω κατω ιδια με το συστημα του φιλου , απλα εδω εχεις επιλογη να αναβαθμισεις αργοτερα (2-3 χρονια) σε περισσοτερα cores/threads με εναν 5000 επεξεργαστη (π.χ 5600) Προς θεου , ποτε 1 stick ram , παντα 2 modules, ειδικα σε AMD Παιρνοντας τα παραπανω , και φτανοντας το πολυ μεχρι τα 400 , σου μενουν 100-120 για να παρεις μια αξιοπρεπεστατη μεταχειρισμενη καρτουλα απο εδω μεσα, για να κανεις την δουλεια σου (dota) σε 1080p Ενδεικτικα σε αυτες τις τιμες θα βρεις (και εχουν value) gtx 970/rx570/rx580. Ακομα και μια καρτουλα των 50-80 θα κανει την δουλεια σου , π.χ Gtx 960/rx470/r9 270/Gtx 750ti Και στο 1200 θα μπορεί να αναβαθμίσει σε rocketlake και μάλιστα του κάνεις downgrade στα ίδια χρήματα με ryzen στη σύνθεση σου . 1
Dubstepforum.gr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 του δινω απλα την εναλλακτικη της AMD , εκεινος θα αποφασισει. Rocketlake e? Αυτοι που δεν εχουν βγει ακομα, αλλα ειναι με το ιδιο ανεμιστηρακι στα 14+++++ και ηδη χαμενοι απο χερι απτους 5000 ryzen?
niko13 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, biovaggoulas είπε Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά και στα 410 να πάει (χωρίς τροφοδοτικό και κουτί) πάλι νομίζω ότι ξεφεύγει. Πιστεύεις ότι αν πέσουμε σε κάρτα γραφικών θα είναι μεγάλη απώλεια??? Μπορεις να δεις μια 1050 ti σαν αυτη https://www.e-shop.gr/vga-asus-cerberus-geforce-gtx1050ti-advanced-edition-cerberus-gtx1050ti-a4g-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513854 δεν παιζεις κ Aaa titles ετσι κ αλλιως.. Επισης δεν εβαλα τροφοδοτικο γιατι στην περιγραφη ανεφερες πως εχεις ενα 550 w.. 1
apostolosnt Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις τιμές που παίζει αυτή τη στιγμή το απόλυτο budget για μένα είναι i3-10100F (82eur), μια και θα βάλεις γραφικά. Με μητρική mATX με Μ.2 στα ~60 και και 16GB 2666 RAM στα ~55 είναι < 200ευρώ σύνολο. Και με μια κάρτα όπως είπαν άλλοι πιο πάνω έχεις ένα πολύ ωραίο μηχάνημα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από apostolosnt 2
radiohead Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Dubstepforum.gr είπε του δινω απλα την εναλλακτικη της AMD , εκεινος θα αποφασισει. Rocketlake e? Αυτοι που δεν εχουν βγει ακομα, αλλα ειναι με το ιδιο ανεμιστηρακι στα 14+++++ και ηδη χαμενοι απο χερι απτους 5000 ryzen? Έχω την εντύπωση ότι ήδη υπάρχουν αλλά θα βγουν στην κυκλοφορία αρχές του 21. Στο gaming είναι ήδη καλύτεροι από την τρίτη σειρά δε θα πιάσουν λες την 5η; Κακό για τον ανταγωνισμό θα είναι. Να κάνει downgrade για να κάνει δεν ξέρω κι εγώ ποτε αναβάθμιση ενώ μπορεί να πάρει στα ίδια έναν ιδανικό και futureproof επεξεργαστή (γιατί αν διαβάσεις ζητάει να μη γονατίζει στο multitasking) σήμερα δε το θεωρώ έξυπνο. Όσο για το ανεμιστηρακι 15€ deepcool gammax 200. 9 ώρες πριν, biovaggoulas είπε Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά και στα 410 να πάει (χωρίς τροφοδοτικό και κουτί) πάλι νομίζω ότι ξεφεύγει. Πιστεύεις ότι αν πέσουμε σε κάρτα γραφικών θα είναι μεγάλη απώλεια??? Με μια gt1030 των 70€ είσαι καλυμμένος για dota 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα