Προς το περιεχόμενο

Windows 10 pro internet problem on startup - work on reboot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα θέμα, δεν ξέρω αν είναι θέμα hardware ή windows, υποψιάζομαι ότι είναι windows. Όταν ανοίγω τον υπολογιστή (Πύργο desktop) δεν μπαίνει στο ίντερνετ, ενώ είναι συνδεδεμένο το καλώδιο ethernet, φαίνεται σαν να μην είναι καν συνδεδεμένο το καλώδιο κι ενώ ανάβουν τα λαμπάκια σύνδεσης καλωδίου - μητρικής. Όταν κάνω επανεκκίνηση όμως δουλεύει κανονικά το internet, μήπως γνωρίζει κανείς το πρόβλημα ; 

Το μήνυμα που μου βγάζει όταν πατάω για πληροφορίες πανω στη σύνδεση είναι αυτές:

Όνομα: Ethernet 3

Περιγραφή:       AnchorFree TAP-Windows Adapter V9

Φυσική διεύθυνση (MAC):          00:ff:cb:be:61:9d

Κατάσταση:       Δεν λειτουργεί

Μέγιστη μονάδα μετάδοσης:     1500

Διεύθυνση IPv4:               169.254.6.214/16

Διεύθυνση IPv6:               fe80::8c52:c908:3e8c:6d6%16/64

Διακομιστές DNS:            fec0:0:0:ffff::1%1, fec0:0:0:ffff::2%1, fec0:0:0:ffff::3%1

Συνδεσιμότητα (IPv4/IPv6):         Αποσυνδεδεμένος

Όνομα: Ethernet

Περιγραφή:       Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection

Φυσική διεύθυνση (MAC):          90:2b:34:38:0a:a7

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κωνσταντίνος

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, turbo1092 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα θέμα, δεν ξέρω αν είναι θέμα hardware ή windows, υποψιάζομαι ότι είναι windows. Όταν ανοίγω τον υπολογιστή (Πύργο desktop) δεν μπαίνει στο ίντερνετ, ενώ είναι συνδεδεμένο το καλώδιο ethernet, φαίνεται σαν να μην είναι καν συνδεδεμένο το καλώδιο κι ενώ ανάβουν τα λαμπάκια σύνδεσης καλωδίου - μητρικής. Όταν κάνω επανεκκίνηση όμως δουλεύει κανονικά το internet, μήπως γνωρίζει κανείς το πρόβλημα ; 

Το μήνυμα που μου βγάζει όταν πατάω για πληροφορίες πανω στη σύνδεση είναι αυτές:

Όνομα: Ethernet 3

Περιγραφή:       AnchorFree TAP-Windows Adapter V9

Φυσική διεύθυνση (MAC):          00:ff:cb:be:61:9d

Διεύθυνση IPv6:               fe80::8c52:c908:3e8c:6d6%16/64

Διακομιστές DNS:            fec0:0:0:ffff::1%1, fec0:0:0:ffff::2%1, fec0:0:0:ffff::3%1

Όνομα: Ethernet

Περιγραφή:       Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection

Φυσική διεύθυνση (MAC):          90:2b:34:38:0a:a7

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κωνσταντίνος

Έχει κολλήσει πιθανόν η κάρτα δικτύου. Βάλε στατικές IP και θα λυθεί το πρόβλημα σου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, kormos είπε

Έχει κολλήσει πιθανόν η κάρτα δικτύου. Βάλε στατικές IP και θα λυθεί το πρόβλημα σου...

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκριση, αλλά πώς γίνεται αυτό ; 

Επεξ/σία από turbo1092
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kormos είπε

Το έκανα και το πρόβλημα συνεχίζεται.. Εν τω μεταξύ όταν ο υπολογιστής δεν είχε πρόσβαση στο internet δοκίμασα να κάνω techering με το κινητό μέσω usb και μπήκε κανονικά. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, turbo1092 είπε

Το έκανα και το πρόβλημα συνεχίζεται.. Εν τω μεταξύ όταν ο υπολογιστής δεν είχε πρόσβαση στο internet δοκίμασα να κάνω techering με το κινητό μέσω usb και μπήκε κανονικά. 

Ανέβασε μια εικόνα εδώ με τις ρυθμίσεις που έχεις βάλει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε Intel NIC να σωθείς.

Το έκανα εγώ στα δύο νεόκτιστα Ryzen builds. Υπάρχει bug στους ενσωματωμένους controllers και δεν έχουν καταφέρει να το λύσουν με bios update.

Επεξ/σία από Black Flag
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kormos είπε

Ανέβασε μια εικόνα εδώ με τις ρυθμίσεις που έχεις βάλει

image.png.7e54b1bc033e91d2ed8f13d61e4b0551.png

4 ώρες πριν, Black Flag είπε

Βάλε Intel NIC να σωθείς.

Το έκανα εγώ στα δύο νεόκτιστα Ryzen builds. Υπάρχει bug στους ενσωματωμένους controllers και δεν έχουν καταφέρει να το λύσουν με bios update.

Το σκέφτομαι, αν δεν βρω άλλη λύση.. Βρήκα από το eshop καινούργιες και με γύρω στα 10 Ε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbo1092 είπε

Το σκέφτομαι, αν δεν βρω άλλη λύση.. Βρήκα από το eshop καινούργιες και με γύρω στα 10 Ε.

Intel... I210-T1... Αξίζει και με το παραπάνω τα 60.00 €...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, turbo1092 είπε

image.png.7e54b1bc033e91d2ed8f13d61e4b0551.png

Αν έχεις διάθεση κάνε μια αλλαγή και βάλε τα παρακάτω...

192.168.1.10

255.255.255.0

192.168.1.1

8.8.8.8

8.8.4.4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή PRIMARY DNS 1.1.1.1 και SECONDARY DNS 1.0.0.1

Επίσης να πω ότι είχα παρόμοιο θέμα σε desktop AM2 σε καθαρή εγκατάσταση windows 10 όπου ενώ όταν έμπαινε στα windows δεν είχε δίκτυο μέσω lan αν έκανα απενεργοποίηση και ξανά ενεργοποίηση την κάρτα δικτύου (από Πίνακας Ελέγχου\Δίκτυο και Internet\Συνδέσεις δικτύου) μετά είχε κανονικά ίντερνετ. Τελικά το πρόβλημα ήταν στου drivers της κάρτας δικτύου για την οποία τεμπέλιασα να στήσω drivers και άφησα αυτούς που έστησαν αυτόματα τα 10άρια. Μετά την εγκατάσταση των οδηγών το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

IMG_20201130_001438.jpg

Δοκίμασα διάφορα dns, αλλά μου έβγαλε αυτό μετά από επανεκκίνηση. Windows 10 έχει και όταν πάω από διαχείριση υλικού μου δείχνει ότι ο driver είναι ενημερωμένος, τώρα τι να πω, μήπως να μπω από τους drivers της motherboard να κατεβάσω manually ;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, turbo1092 είπε

μήπως να μπω από τους drivers της motherboard να κατεβάσω manually ;

Αυτό να κάνεις για αρχή.

Μετά, αν επιμένει άνοιξε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής (στην αναζήτηση δώσε cmd και επέλεξε Εκτέλεση σαν διαχειριστής) και δώσε sfc /scannow και άστο να τελειώσει και κάνε επανεκκίνηση.

Αν συνεχίσουν τα προβλήματα, πάλι γραμμή εντολών σαν διαχειριστής και δώσε τι δύο εντολές πατώντας Enter σε κάθε μια και περιμένεις να τελειώσει ο έλεγχος (κανά 20λεπτο).

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth 

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...