Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι,είμαι στην φάση build νέο pc και θα ήθελα τις γνώμες σας.Αρχικά έχω αγοράσει την mb msi b450 a pro max,ram 16gb 3200 corsair vengeance και psu corsair tx650m.Ηθελα να πάρω τον ryzen 5 3600 αλλά τα 40 ευρω παραπάνω που έχει πάει τώρα δεν αξίζει.Ακούγεται οτι θα βγει ο 5 5600 non x τον γενάρη στα 220 περίπου αλλά δεν είναι κάτι σίγουρο.Θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζει να περιμένω μέχρι τότε και ποια κάρτα θα προτείνατε για τέτοια οθόνη.Σκεφτόμουν την 5600χτ αλλά λέω να περιμένω μπας και πέσουν οι τιμές προς το γενάρη.Πιο πολύ παίζω single player και μετά κανά λολ,valorant κλπ.

Δημοσ.

Κανείς καμιά συμβουλή;Να περιμένω μέχρι Χριστούγεννα-Γεναρη;Ποια κάρτα θα είναι σχετικά καλή για τέτοια οθόνη;

Δημοσ.

μπορώ να τα επιστρέψω αφού δεν τα έχω ανοίξει.Σκεφτομουν μήπως πάρω κανέναν 2600 και τον πουλήσω μεταχειρισμένο.Δεν ξέρω αν θα φτιάξει η φάση με τα στοκ μέχρι Γενάρη και έτσι όπως ανεβαίνουν οι τιμές

Δημοσ.

Ούτε εγώ :)

Στα 229 είναι ο 10600k στο πλαίσιο αλλά θες +30 για ψυκτρα και 110 στην καλύτερη για μητρική. Αν θες αύριο μηχάνημα αυτός είναι ο καλύτερος συνδιασμός για 144hz με μια 5700xt μεταχειρ. στα χρήματα που υπολογιζες αντί καινούργιας 5600xt. 

• Like 1
Δημοσ.

Επέστρεψε την μητρική και πάρε 10400F + Z490 για να τρέχεις τις μνήμες που ήδη πήρες στα 3200. Μπορείς να πας και σε 10600Κ αλλά μαζί με μια καλή ψύκτρα το κόστος θα ανέβει αρκετά.

Ακόμα και αν βγει Ryzen 5 5600 τον Γενάρη, θα περιμένεις τουλάχιστον άλλον 1 μήνα για διαθεσιμότητα και σωστή τιμή. Βλέπεις και τώρα τι γίνεται με τον 5600Χ που είναι αρκετά ακριβότερος, φαντάσου με τον απλό 5600 τι θα γίνει.

Αφού πήρες που πήρες κάποια parts, κάνε το σύστημα τώρα να το χαρείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίζει και ο 3500x στα 150 ευρώ.Τουμπανο είναι.Κρατας και τη μητρική και μελλοντικα μπορείς να αναβαθμισεις σε 5600 οταν πέσει στα 150.

Επεξ/σία από Yeroplatanos
  • Like 1
Δημοσ.

@LaMeredaΤo σκεφτόμουν για τον ιντελ αλλά μετά δεν θα μπορω να κανω το upgrade σε ryzen 5 5600 και η 450 θα υποστηριζει την νεα γενια με bios update.Δεν νομιζω η ιντελ να καταφερει να βγαλει παρομοιο cpu στα 200-250 ευρω που θα εχει ο ryzen.Για την 5600xt τι γνωμη εχεις για αυτη την αναλυση;

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η 5600XT για 1080p 144Hz.

Είτε βάλεις AMD είτε Intel, από θέμα μελλοντικής αναβάθμισης είσαι ακριβώς στα ίδια. Στο LGA 1200 η Intel θα βγάλει και την 11η γενιά κοντά στο Μάρτιο. Λόγω νέας αρχιτεκτονικής σε πυρήνες είναι πολύ πιθανό να υπάρχει αισθητή διαφορά από τους σημερινούς 10ης γενιάς που χρησιμοποιούν ακόμα την αρχιτεκτονική Skylake.

Προσωπικά με τις τιμές της AMD να έχουν πάρει τέτοια άνοδο τελευταία, δεν θα μπορούσα να προτείνω κανέναν AMD CPU μέχρι τα 300 ευρώ.

Οι επιλογές των: i3-10100F, i5-10400F και i7-10700 (Non K) θεωρώ ότι είναι οι πιο value for money για gaming. Όλες οι αντίστοιχες επιλογές από AMD είναι από λίγο έως αρκετά ακριβότερες, με εξαίρεση τον 3700X ο οποίος είναι μόλις 15€ φθηνότερος από τον 10700 αλλά ξεκάθαρα χειρότερος σε gaming.

Ακόμα και οι APUs 3200G και 3400G είναι δυσεύρετες και ασύμφορες πλέον.

Οπότε μέχρις ότου υπάρξουν και οικονομικότερα μοντέλα Ryzen 5000 (γιατί σίγουρα θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή) και με την κατάσταση όπως έχει σήμερα, η Intel είναι μονόδρομος μέχρι τα 300€ κατά την προσωπική μου άποψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Yeroplatanos είπε

Παίζει και ο 3500x στα 150 ευρώ.Τουμπανο είναι.Κρατας και τη μητρική και μελλοντικα μπορείς να αναβαθμισεις σε 5600 οταν πέσει στα 150.

εφόσον έχει μητρική αυτή είναι η πιο λογική κίνηση άσχετα που δεν τα αξίζει. 5700xt μεταχειρισμένες στα 300€ με εγγύηση παίζουν πάντως. 

15 λεπτά πριν, LaMereda είπε

Μια χαρά είναι η 5600XT για 1080p 144Hz.

Είτε βάλεις AMD είτε Intel, από θέμα μελλοντικής αναβάθμισης είσαι ακριβώς στα ίδια. Στο LGA 1200 η Intel θα βγάλει και την 11η γενιά κοντά στο Μάρτιο. Λόγω νέας αρχιτεκτονικής σε πυρήνες είναι πολύ πιθανό να υπάρχει αισθητή διαφορά από τους σημερινούς 10ης γενιάς που χρησιμοποιούν ακόμα την αρχιτεκτονική Skylake.

Προσωπικά με τις τιμές της AMD να έχουν πάρει τέτοια άνοδο τελευταία, δεν θα μπορούσα να προτείνω κανέναν AMD CPU μέχρι τα 300 ευρώ.

Οι επιλογές των: i3-10100F, i5-10400F και i7-10700 (Non K) θεωρώ ότι είναι οι πιο value for money για gaming. Όλες οι αντίστοιχες επιλογές από AMD είναι από λίγο έως αρκετά ακριβότερες, με εξαίρεση τον 3700X ο οποίος είναι μόλις 15€ φθηνότερος από τον 10700 αλλά ξεκάθαρα χειρότερος σε gaming.

Ακόμα και οι APUs 3200G και 3400G είναι δυσεύρετες και ασύμφορες πλέον.

Οπότε μέχρις ότου υπάρξουν και οικονομικότερα μοντέλα Ryzen 5000 (γιατί σίγουρα θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή) και με την κατάσταση όπως έχει σήμερα, η Intel είναι μονόδρομος μέχρι τα 300€ κατά την προσωπική μου άποψη.

Η θα πάει για all in με 10600k η θα πάρει 3500x λέει η λογικη. Ο 10400f είναι φτηνός αλλά η z490 έχει 40-50€ παραπάνω από την b450 που έχει οπότε χάνεται το vfm μην κοιτάς μόνο το cpu δες το σύνολο 

Επεξ/σία από radiohead
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, radiohead είπε

Η θα πάει για all in με 10600k η θα πάρει 3500x λέει η λογικη. Ο 10400f είναι φτηνός αλλά η z490 έχει 40-50€ παραπάνω από την b450 που έχει οπότε χάνεται το vfm μην κοιτάς μόνο το cpu δες το σύνολο 

Αν δεν θέλει να μπλέκει με επιστροφές, ναι ο 3500Χ είναι μια λύση. Απλά δεν μου κάθεται καλά να δώσει 150 ευρώ για 6 λιγότερα threads, όταν πριν λίγους μήνες με 10 ευρώ παραπάνω έβαζες τον 3600.

Και η λύση του να βάλεις π.χ. έναν 3500Χ τώρα και να αναβαθμίσεις στο άμεσο μέλλον σε 5600 ή 5600Χ είναι ασύμφορη. Ουσιαστικά σπαταλάς πολλά χρήματα σε αλλαγές αντί να έδινες κάτι παραπάνω από την αρχή για κάτι ανώτερο.

Επεξ/σία από LaMereda
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LaMereda είπε

Αν δεν θέλει να μπλέκει με επιστροφές, ναι ο 3500Χ είναι μια λύση. Απλά δεν μου κάθεται καλά να δώσει 150 ευρώ για 6 λιγότερα threads, όταν πριν λίγους μήνες με 10 ευρώ παραπάνω έβαζες τον 3600.

Και η λύση του να βάλεις π.χ. έναν 3500Χ τώρα και να αναβαθμίσεις στο άμεσο μέλλον σε 5600 ή 5600Χ είναι ασύμφορη. Ουσιαστικά σπαταλάς πολλά χρήματα σε αλλαγές αντί να έδινες κάτι παραπάνω από την αρχή για κάτι ανώτερο.

Σε κανέναν δεν κάθονται καλά οι τιμές πίστεψέ με. Αν βάλει 3500x χωρίς έξτρα λεφτά σε z490 μπορεί να πιάσει μεταχειρισμενη την 5700xt κάτι που δε θα μπορούσε με ιντελ. Έτσι δε θα χρειαστεί καμμιά αλλη αλλαγή εφόσον τον προβληματίζει το budget και θα είναι ταμαμ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...