Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του νοικιαστή να συντηρεί/καθαρίζει τους τοίχους? Στο συμβόλαιο δε γράψαμε κάτι επί τούτου και έως τώρα όποτε υπήρξε προβλήμα το ανέλαβε η ιδιοκτήτρια. Μου έχουν πει ότι κανονικά για όλα για τα οποία δεν ευθύνομαι πρέπει να τα αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Το τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τους τοίχους. Δυστυχώς αυτό το σπίτι πέρα από ένα πολύ μικρό παραθυράκι του μπάνιου που είναι μόνιμα ανοιχτό δεν έχει άλλο τρόπο να αερίζεται ο χώρος πέρα φυσικά από τη μπαλκονόπορτα η οποία είναι μεγάλη αλλά αν την ανοίξω προφανώς θα παγώσει το σπίτι. Σε κάποια σημεία έχει παρουσιαστεί μούχλα η οποία ευτυχώς δεν επεκτείνεται και είναι αρκετά χαμηλά ώστε να καθαριστεί με χλωρίνη. 

Σε άλλα σημεία κυρίως στο ταβάνι έχει παρουσιαστεί αυτό το πράγμα το οποίο δεν ξέρω τι είναι αλλά δε μοιάζει με μούχλα. Σαν κολλημένοι άχρωμοι μικροί κύκλοι νερού/ατμού μοιάζει.

JaDSxfW.jpg?1

Σε άλλα πάλι σημεία έχουν βγει μαυράκια σαν να χει ξεβάψει κάπως ή να έχει κολλημένη σκόνη. 

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν επηρεάζουν κάπως τη ζωή μου αλλά θέλω να είμαι υπεύθυνος με την ιδιοκτήτρια και το σπίτι. Φταίω εγώ που συμβαίνει όλο αυτό? και αν ναι τότε τι ακριβώς πρέπει να κάνω? ειδικά αυτοί οι κύκλοι είναι πολύ ψηλά στο ταβάνι και μοιάζουν σαν να βγαίνουν παντού. Δε ξέρω πως πρέπει να αντιδράσω. Μπορεί να κατηγορηθώ για όλη αυτή τη κατάσταση?

Δημοσ.

και ναι, και οχι. το σπιτι πρεπει να αεριζεται επαρκως. τωρα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες εμφανισης μουχλας. βλαβες στα υδραυλικα, υγρασιες απο εξωτερικους τοιχους που εχουν σπασιματα και ρωγμες, βουλωμενα-σπασμενα λουκια ειναι μερικα απο τα παραδειγματα για τα οποια δεν ευθυνεται αυτος που κατοικει μεσα εκτος και εαν εχει προκαλεσει την βλαβη μονος του (πχ φραγμενα λουκια). ειναι γεγονος οτι  το σπιτι πρεπει να το δει καποιος ειδικος επι τοπου  και να συνεκτιμησει και αλλους παραγοντες, προσανατολισμος, βλαβες σε υδραυλικα, ανω οροφος η οχι, παλαιοτητα οικοδομης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν επηρεάζουν κάπως τη ζωή μου αλλά θέλω να είμαι υπεύθυνος με την ιδιοκτήτρια και το σπίτι. Φταίω εγώ που συμβαίνει όλο αυτό? και αν ναι τότε τι ακριβώς πρέπει να κάνω? ειδικά αυτοί οι κύκλοι είναι πολύ ψηλά στο ταβάνι και μοιάζουν σαν να βγαίνουν παντού. Δε ξέρω πως πρέπει να αντιδράσω. Μπορεί να κατηγορηθώ για όλη αυτή τη κατάσταση?

Υποχρέωσή σου είναι το σπίτι να αερίζεται καθημερινά. Κυρίως για την υγεία σου, όχι για την ιδιοκτήτρια. Κάθε μέρα θα ανοίγεις τα πάντα για μισάωρο. Δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν τα τσιμέντα...και στην περίπτωσή σου δεν έχεις καν θέρμανση ακόμα οπότε δεν χάνεις τίποτα. Το πρόβλημα το έχεις δημιουργήσει εσύ, καθώς αφήνεις συνέχεια το σπίτι κλειστό για να μην κρυώσει επειδή δεν έχεις θέρμανση.

Υγρασία και μούχλα είναι παράγοντες πολύ σοβαροί για την υγεία σου. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πιθανη υγρασια απο μονωση

πιθανως στην ταρατσα εχει παλιωσει η μονωση, κ περναει υγρασια.

πιθανως να φταιει η ταρατσα, αρα δεν ευθυνεσαι εσυ για παλια μονωση ταρατσας.

η εχει πολυ καιρο να βαφτει

κ εχει μεινει πολυ κλειστο ταυτοχρονα πχ 3 χρονια κλπ.

πανω εχεις αλλο οροφο; ή ειναι ανοιχτο στον καιρο;

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.

Κάνε ένα συνδιασμο μ αυτά που γράφεις στο άλλο θέμα που άνοιξες για τα ερκοντισιον με την υγρασία στα παράθυρα και θα καταλάβεις ποιος φταίει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, peiraiask είπε

πιθανη υγρασια απο μονωση

πιθανως στην ταρατσα εχει παλιωσει η μονωση, κ περναει υγρασια.

πιθανως να φταιει η ταρατσα, αρα δεν ευθυνεσαι εσυ για παλια μονωση ταρατσας.

η εχει πολυ καιρο να βαφτει

κ εχει μεινει πολυ κλειστο ταυτοχρονα πχ 3 χρονια κλπ.

πανω εχεις αλλο οροφο; ή ειναι ανοιχτο στον καιρο;

Έχει 3 ορόφους από πάνω. 

Οκ, δεν αποκλείεται να φταίω εγώ αλλά σίγουρα όχι εν γνώση μου. Δεν ζούσα σε σπηλιά πριν έρθω να μείνω εδώ. Στο παλιό το σπίτι που ζούσα τα πάντα ήταν κλειστά ειδικά το χειμώνα και όχι μόνο σε εκείνο αλλά και σε όλα τα σπίτια που έζησα πριν απο εκείνο. 

Για να πω την αλήθεια εδώ βλέπω κάποια πράγματα που δεν τα έχω ξαναδεί στη ζωή μου και δεν είναι ότι κάνω κάτι διαφορετικό από πριν, μάλιστα είμαι πολύ πιο ενεργός με τη συντήρηση του σπιτιού από ότι στα προηγούμενα που ζούσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να βγουν ετσι μουχλες συνηθως ενα σπιτι πρεπει να ειναι κλειστο κ αβαφο 3,5,8 χρονια κλπ.

αν δεν εισαι πενταετια εντος μαλλον δεν ειναι απο εσενα.

βαψιμο μπορει να γινει εργασια υλικα περιπου 200 ευρω 4 5  δωματια , 

ή δυο δωματια τα μισα λεφτα κλπ,

κ μετα τα υπολοιπα κλπ

κ μετα για 5 χρονια το σπιτι ..αστραφτει..

η υγρασια παντως δεν ειναι πολλη εκτεταμενη τωρα

αν αφηνες ανοιχτα κανα δυωρο τριωρο καθε μεσημερι το μπαλκονι για κανα μηνα δυο

μπορει να υποχωρουσε αρκετα

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, peiraiask είπε

για να βγουν ετσι μουχλες συνηθως ενα σπιτι πρεπει να ειναι κλειστο κ αβαφο 3,5,8 χρονια κλπ.

αν δεν εισαι πενταετια εντος μαλλον δεν ειναι απο εσενα.

βαψιμο μπορει να γινει εργασια υλικα περιπου 200 ευρω 4 5  δωματια , 

ακομη κ σε δοσεις πιθανως.

Είμαι περίπου 4-5 μήνες εδώ. Τέλη Ιουλίου ήρθα. Επίσης για όλο το καλοκαίρι και αρκετές μέρες του φθινοπώρου άνοιγα τη μπαλκονόπορτα που είναι και το μόνο που μπορώ να κάνω. Ακόμη και τώρα την ανοίγω σποραδικά είτε για να απλώσω είτε για να πάρω αέρα και να δώ έξω. Το μικρό παραθυράκι του μπάνιου μου είναι μόνιμα ανοιχτό και όμως...εκεί έχει τη περισσότερη μούχλα.

Τέλος πάντων....200Ε τα 4 δωμάτια?! εμένα...ένα τεράστιο δωμάτιο σαλόνι και κουζίνα ενιαίο είναι ο χώρος και ένα μικρό μπάνιο. Αν πάει τόσο φθηνά η συντήρηση (αν θέλει μόνο βάψιμο) τότε δεν έχει πολύ νόημα να αγχώνομαι. Φαντάζομαι δε θα νοιάζεται ούτε η ιδιοκτήτρια αν μιλάμε για τέτοια ποσά. Σίγουρα θα φέρω ελαιοχρωματιστές, έχω θέμα και με σαπισμένα ξύλα στα ντουλάπια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ζητησεις 1,2 χερια κ λιγο παραπανω οπου εχει υγρασια, τα πιο φτηνα υλικα,

ισα να αντεξουν μια  διετια τριετια

σα φρεσκαρισμα γιατι αμα κανεις κοψιματα,γερμανικα υλικα κλπ θα ζητανε 600,800,1000 κ θα αντεξει 10ετια..

πολλοι πιανουν πινελα κ σκαλα,ναυλον κ τα βαφουν ο,τι ναναι ο,τι κατσει λογω οικονομιας..

πχ χαμηλοσυνταξιουχοι τι να κανουν;

φανταρος δεν πηγες;😀

τις καναδεζες κ τα προαυλια τα εβαφαν συνεργεια;🙂

Επεξ/σία από peiraiask
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω, τι σφουγγαρίστρα και σκούπα χρησιμοποιείται για τους τοίχους και ταβάνι? ειδικά ψηλούς τοίχους. Σε πρώτη φάση θα αντιμετωπίσω ότι μπορώ με χλωρίνη ή αντιμουχλικό αλλά δε ξέρω ποιο εργαλείο είναι το καλύτερο.

Σκέφτομαι να συντηρήσω κάπως το σπίτι με καθαρισμό πριν πάρω πιο δραστικά μέτρα αν τελικά τα πάρω. Με εκνευρίζει να πληρώνω επισκευές για ξένο σπίτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...