Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα, έχω έναν υπολογιστή (μονάδα) ο οποίος έχει εδώ και μερικές μέρες που δεν ανοίγει, όμως χθες προς καλή μου τύχη κατάφερα να τον ανοίξω, αυτό που έκανα ήταν να ανοίξω την μονάδα, ξεκουμπωσα και ξανακουμπωσα την ραμ και μετά έβγαλα το τροφοδοτικό (το καλώδιο) και το ξαναεβαλα και λειτούργησε, όλα κομπλέ τον είχα ανοιχτό, όμως σήμερα που τον έκανα shut down δεν ξανανοιξε, δοκίμασα τα ίδια βήματα το μόνο που καταφέρνω είναι να ανάψουν τα λαμπάκια για 1 δευτερόλεπτο και μετά ξανασβηνει, είναι θέμα τροφοδοτικού? Αν ναι ποιο τροφοδοτικό μπορώ να πάρω, είναι όλα τα τροφοδοτικά συμβατά με όλες τις μονάδες? Σηκώνω φωτό με το τροφοδοτικό που ήδη έχει η μονάδα.

Screenshot_20201128-151145.png

Δημοσ.

Πριν πάρεις άλλο τροφοδοτικό, δοκίμασε πρώτα με κάποιο άλλο. Όλα είναι συμβατά. ότι περισσεύει απο καλώδια απλά δε τα βάζεις.

Θα σου έλεγα να βγάλεις όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού απο την μητρική, και να τα ξαναβάλεις καλά.

Επίσης δες αν ξεκινάει ο ανεμιστήρας του CPU

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, direwolf είπε

Πριν πάρεις άλλο τροφοδοτικό, δοκίμασε πρώτα με κάποιο άλλο. Όλα είναι συμβατά. ότι περισσεύει απο καλώδια απλά δε τα βάζεις.

Θα σου έλεγα να βγάλεις όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού απο την μητρική, και να τα ξαναβάλεις καλά.

Επίσης δες αν ξεκινάει ο ανεμιστήρας του CPU

Τα δοκίμασα αλλά δυστυχώς τίποτα, έχω μια παλιά χαλασμένη μονάδα, θα ψάξω να την βρω στην αποθήκη και θα πάρω το τροφοδοτικό της αν είναι, σε περίπτωση που δεν δουλέψει έχεις να μου προτείνεις κανένα καλό και φθηνό τροφοδοτικό? Δεν το θέλω για βαριά χρήση το θέλω για απλά πράγματα όπως σερφαρισμα στο ίντερνετ και για λολ τίποτα παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/11/2020 στις 5:59 ΜΜ, Gppn είπε

καλό και φθηνό τροφοδοτικό

Αυτά είναι εξαιρετικές επιλογές!

Ποια κάρτα γραφικών έχετε;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτά είναι εξαιρετικές επιλογές!

Ποια κάρτα γρεφικών έχετε;

Θενξ τις τις προτάσεις φίλε μου. Nvidia αλλά δεν θυμάμαι συγκεκριμένο μοντέλο, θα σε γελάσω. Για να είμαι ειλικρινής ο υπολογιστής δεν είναι δικός μου είναι μιας φίλης μου και προσπαθούσαμε να τον φτιάξουμε, είδα τα σπεκς αλλά δεν τα συγκράτησα, πάντως η κάρτα γραφικών θυμάμαι ήταν Nvidia και ο επεξεργαστής intel core duo κάτι. Ο υπολογιστής είναι από το 2009.

Επεξ/σία από Gppn
Δημοσ.

Καλημερα. Εαν δεν εχεις βρει λυση μεχρι τωρα. Πρωτα δοκιμασεντο τροφοδοτικο σκετο με το κολππ με τον συνδετηρα κ ενω δουλευει παιξε με το καλωδιο τροφοδοσιας του (εχω πεταξει τροφοδοτικο κ οθονη κ εφταιγε το καλωδιο σε ορισμενες γωνιες δεν επαιζε! Κ ηταν καινουργιο! ) Βγαλε οοολα απο την μητρικη κ ξεκινα τα απαραιτητα κ μια μνημη. Onboard gpu κτλ. Παιξε μπαλα με τη μνημη αλλαζοντας slot και με τις δυο κ κανοντας συνδυασμους. Εαν βρεις οτι δουλευει προσθετε σιγα σιγα, ξεκινωντας με τον hdd κ ανεβαινοντας. Αμα δεις οτι δουλευει κανονικα κατεβασε διαγνωστικα cpu, memory κτλ κ τρεχτα κ βλεπε τι παιζει. Μπορει να ειναι κ θεμα θερμοκρασιας, τασης, bios ποιος ξερει. Εχει ενα φανταστικο αρθρο για τους λογους που δεν ανοιγει το pc εδω στο φορουμ! 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Leonardosbavas είπε

Καλημερα. Εαν δεν εχεις βρει λυση μεχρι τωρα. Πρωτα δοκιμασεντο τροφοδοτικο σκετο με το κολππ με τον συνδετηρα κ ενω δουλευει παιξε με το καλωδιο τροφοδοσιας του (εχω πεταξει τροφοδοτικο κ οθονη κ εφταιγε το καλωδιο σε ορισμενες γωνιες δεν επαιζε! Κ ηταν καινουργιο! ) Βγαλε οοολα απο την μητρικη κ ξεκινα τα απαραιτητα κ μια μνημη. Onboard gpu κτλ. Παιξε μπαλα με τη μνημη αλλαζοντας slot και με τις δυο κ κανοντας συνδυασμους. Εαν βρεις οτι δουλευει προσθετε σιγα σιγα, ξεκινωντας με τον hdd κ ανεβαινοντας. Αμα δεις οτι δουλευει κανονικα κατεβασε διαγνωστικα cpu, memory κτλ κ τρεχτα κ βλεπε τι παιζει. Μπορει να ειναι κ θεμα θερμοκρασιας, τασης, bios ποιος ξερει. Εχει ενα φανταστικο αρθρο για τους λογους που δεν ανοιγει το pc εδω στο φορουμ! 

19 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό το κατάλαβα 😁

Χαχαχ, είμαι πολύ λεπτομερής βλέπεις 😂 Σε ευχαριστώ πάντως φίλε μου για την υποστήριξη, αύριο θα κάνω όλα τα πειράματα ξανά που θα πάω στην φίλη μου ξανά, βρήκα και ένα παλιό τροφοδοτικό ελπίζω να πάνε όλα καλά.

3 ώρες πριν, Leonardosbavas είπε

Καλησπέρα φίλε μου, επίσης χίλια ευχαριστώ για την υποστήριξη και τις ιδέες, θα τα δοκιμάσω όλα αυτά αύριο που θα είμαι στην φίλη μου, έχω και ένα έξτρα τροφοδοτικό από μια παλιότερη μονάδα μου, ελπίζω να πάνε όλα καλά, θα ενημερώσω για αποτελέσματα. :)

19 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό το κατάλαβα 😁

Επίσης αν δεν γίνομαι σπαστικός θα ήθελα μια ακόμη μικρή βοήθεια για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα στο φόρουμ, σκεφτόμουν να αλλάξω μνήμη ραμ στον υπολογιστή μου, dell optiplex 760 μιας και αυτή που έχω είναι μικρή, 2, και κολλάει αρκετά όταν κάνω μερικές διεργασίες και σκεφτόμουν να την αναβαθμίσω σε 8gb ram για να μην κολλάει με τις διεργασίες και να πάρω κανένα fps παραπάνω στο λολ, γενικά την θέλω για λίγο καλύτερη απόδοση, ποια μου συνιστείς να πάρω? Είναι όλες οι ραμ ίδιες η διαφορετικές? Στέλνω φωτό τα σπεκς και την μονάδαIMG_20201129_141157_829.jpg.1ab35004d0d8428ee93ab385c3e8a987.jpg

Screenshot_20201129-135201.png

Δημοσ.

Δες και οπωσδηποτε το παρομοιο θεμα στο φορουμ. Τα λεει ολα εκει! Σε καμια περιπτωση μην καταδικασεις κατι κ το πεταξεις εαν δεν εισαι 1000% σιγουρος. Πεταξα πραγματα για ενα καλωδιο 2 ευρω... Αυτα καλο μεσημερι. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Leonardosbavas είπε

Αν δεν γίνομαι σπαστικός θα ηθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, έχω μια άλλη μονάδα δική μου dell optiplex 780 και σκέφτομαι να αλλάξω την μνήμη ραμ σε 8gb γιατί αυτή που έχω είναι μόνο 2gb και δεν είναι για πολλές διεργασίες ταυτόχρονα, όπως επίσης θα ήθελα να αλλάξω την κάρτα γραφικών ποια μου συνιστείς να πάρω, είναι όλες οι ραμ ίδιες όπως το τροφοδοτικό η ξεχωριστές? Ανεβάζω και φωτό την μονάδα και τα σπεκς (έκανα copy paste το πρόβλημα μου με το παραπάνω για να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα), σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

7 λεπτά πριν, Gppn είπε

Αν δεν γίνομαι σπαστικός θα ηθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, έχω μια άλλη μονάδα δική μου dell optiplex 780 και σκέφτομαι να αλλάξω την μνήμη ραμ σε 8gb γιατί αυτή που έχω είναι μόνο 2gb και δεν είναι για πολλές διεργασίες ταυτόχρονα, όπως επίσης θα ήθελα να αλλάξω την κάρτα γραφικών ποια μου συνιστείς να πάρω, είναι όλες οι ραμ ίδιες όπως το τροφοδοτικό η ξεχωριστές? Ανεβάζω και φωτό την μονάδα και τα σπεκς (έκανα copy paste το πρόβλημα μου με το παραπάνω για να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα), σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Screenshot_20201129-135201.png

IMG_20201129_141157_829.jpg

Δημοσ.

Στη θεση σου θα αλλαζα τον cpu με εναν quad core q9400 (οχι παραπανω), θα εβαζα συνολο 8gb ram κ καμια παλια καρτα τυπου 750ti με 2gb ram το max. Μην χαλασεις πολλα χρηματα γιατι εδω μεσα θα βρεις σετακια i3, i5 κτλ οικονομικα και ισως κ φθηνοτερα απο την αναβαθμιση που θελεις να κανεις. Καμε υπομονη γιατι τωρα η ζητηση για απλα συστηματα ειναι στο θεο λογω covid κ τηλεμαθηματων. Εαν θελεις να βαλεις κ καρτα γραφικων δες κ το psu ποσα watt ειναι κ τι ανταπτορες μπορεις να βαλεις. Αυτα. Οτι αλλο θες καλυτερα στειλε pm γιατι ηδη ειμαστε εκτος θεματος. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gppn είπε

σκέφτομαι να αλλάξω την μνήμη ραμ (...) όπως επίσης θα ήθελα να αλλάξω την κάρτα γραφικών

Πόσα περίπου διαθέτετε;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Πόσα περίπου διαθέτετε;

Κάνα 100σταρι λογικά, δεν θέλω να επενδύσω πάρα πολλά σε αυτόν τον υπολογιστή, θα χτίσω καινούργιο σε μερικούς μήνες και φυλάω λεφτά.

2 ώρες πριν, Leonardosbavas είπε

Στη θεση σου θα αλλαζα τον cpu με εναν quad core q9400 (οχι παραπανω), θα εβαζα συνολο 8gb ram κ καμια παλια καρτα τυπου 750ti με 2gb ram το max. Μην χαλασεις πολλα χρηματα γιατι εδω μεσα θα βρεις σετακια i3, i5 κτλ οικονομικα και ισως κ φθηνοτερα απο την αναβαθμιση που θελεις να κανεις. Καμε υπομονη γιατι τωρα η ζητηση για απλα συστηματα ειναι στο θεο λογω covid κ τηλεμαθηματων. Εαν θελεις να βαλεις κ καρτα γραφικων δες κ το psu ποσα watt ειναι κ τι ανταπτορες μπορεις να βαλεις. Αυτα. Οτι αλλο θες καλυτερα στειλε pm γιατι ηδη ειμαστε εκτος θεματος. 

Άστα να πάνε έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, όλη αυτή η μανία με έπιασε λόγω της καραντίνας γιατί κάπως πρέπει να την βγάζω κι εγώ για αυτό ψάχνομαι για αναβαθμίσεις. Έγινε, χίλια ευχαριστώ, οποιαδήποτε απορία έχω θα σου στείλω πμ, σε ευχαριστώ ξανά και καλή σου μέρα φίλε μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά, αυτά που πρότεινε ο από πάνω. Ένα επεξεργαστή Q9300-9400 ή Q8400 με 15ε, με μια αγγελία ζήτησης 4x2GB ραμ θα βγουν κάπου 20ε, μία κάρτα γραφικών GT640 ή 730 με 30ε και ένα 120άρι SSD με 18ε (για τα Windows10/ μπορούν να αναβαθμιστούν). Σύνολο 75ε!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Γενικά, αυτά που πρότεινε ο από πάνω. Ένα επεξεργαστή Q9300-9400 ή Q8400 με 15ε, με μια αγγελία ζήτησης 4x2GB ραμ θα βγουν κάπου 20ε, μία κάρτα γραφικών GT640 ή 730 με 35ε και ένα 120άρι SSD με 18ε (για τα Windows10/ μπορούν να αναβαθμιστούν). Σύνολο 80ε!

Ξέρεις πού μπορώ να βρω τέτοιου τύπου ραμ, μπορείς να μου στείλεις μια για να αγοράσω γιατί δεν ξέρω τις διαφορές? Optiplex 760 είναι η μητρική μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...