Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SUPERSONIC_1983 είπε

Καλησπέρα , ήθελα να ρωτήσω αν καίει το ίδιο το αεροθερμο στον αέρα όχι στο ζεστό ?

στον αέρα δουλευει ο ανεμιστήρας ενώ στο ζεστό δουλευει ο ανεμιστήρας και η αντίσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι παρόμοιο:

Έχω ένα αερόθερμο που έχει 2 σκάλες έντασης. Μια μέρα κάηκαν κάποιες αντιστάσεις και πλέον η σκάλα ΙΙ ζεσταίνει όσο η σκάλα Ι, η οποία τώρα είναι σαν να μην υπάρχει. Η ερώτηση είναι, όταν το τρέχω στη σκάλα ΙΙ, καταναλώνει όσο ρεύμα έτρωγε και προτού καεί η μισή αντίσταση;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Έχω ένα αερόθερμο που έχει 2 σκάλες έντασης. Μια μέρα κάηκαν κάποιες αντιστάσεις και πλέον η σκάλα ΙΙ ζεσταίνει όσο η σκάλα Ι, η οποία τώρα είναι σαν να μην υπάρχει. Η ερώτηση είναι, όταν το τρέχω στη σκάλα ΙΙ, καταναλώνει όσο ρεύμα έτρωγε και προτού καεί η μισή αντίσταση;

Πάρε καινούργιο και μην ψάχνεις πόσο καίει γιατί όταν θα πάρει φωτιά θα καείς.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πάρε καινούργιο και μην ψάχνεις πόσο καίει γιατί όταν θα πάρει φωτιά θα καείς.

Δε χρειάζομαι καινούργιο, γιατί έτσι όπως λειτουργεί η σκάλα ΙΙ είναι στη τέλεια θερμοκρασία. 

Το αερόθερμο δε το χρησιμοποιώ για θέρμανση, αλλά για χαλάρωση (guilty pleasure να με χτυπάει ζεστός αέρας ενώ διαβάζω αραχτός στο κρεβάτι). Η ερώτηση έχει να κάνει περισσότερο από περιέργεια και όχι κόστος. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Δε χρειάζομαι καινούργιο, γιατί έτσι όπως λειτουργεί η σκάλα ΙΙ είναι στη τέλεια θερμοκρασία. 

Το αερόθερμο δε το χρησιμοποιώ για θέρμανση, αλλά για χαλάρωση (guilty pleasure να με χτυπάει ζεστός αέρας ενώ διαβάζω αραχτός στο κρεβάτι). Η ερώτηση έχει να κάνει περισσότερο από περιέργεια και όχι κόστος. 

η αντίσταση κάηκε , δε δουλεύει , δεν καίει

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

η πρόταση μου ισχύει.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει χωρίς μετρήσεις, μπορεί και να καταναλώνει παραπάνω στη σκάλα ΙΙ παρόλο που - φαινομενικά τουλάχιστον - αποδίδει το ίδιο. Μόνο ένας μετρητής κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να σου λύσει την απορία.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει χωρίς μετρήσεις, μπορεί και να καταναλώνει παραπάνω στη σκάλα ΙΙ παρόλο που - φαινομενικά τουλάχιστον - αποδίδει το ίδιο. Μόνο ένας μετρητής κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να σου λύσει την απορία.

μιλαμε για απλα ηλεκτρικα κυκλωματα. Σιγα να μην αγορασει και μετρητη. Βασικες αρχες :

εφοσον ειναι καμενη η αντισταση δε περναει ρευμα, δε καταναλωνει ενεργεια

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

μιλαμε για απλα ηλεκτρικα κυκλωματα. Σιγα να μην αγορασει και μετρητη. Βασικες αρχες :

εφοσον ειναι καμενη η αντισταση δε περναει ρευμα, δε καταναλωνει ενεργεια

Σαφώς, από όσα έχει γράψει ο φίλος όμως δεν βγαίνει συμπέρασμα για το τι δουλεύει πλέον στην 1η και τι στην 2η σκάλα, πιο πολύ μπερδεύει όταν τη μια γράφει ότι "κάηκαν κάποιες αντιστάσεις" και αμέσως μετά "κάηκε μισή αντίσταση".

Τώρα αν η 2η σκάλα έχει απλά μια έξτρα αντίσταση η οποία δεν δουλεύει, μόνο τότε καταναλώνει το ίδιο και στις 2 σκάλες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...