Επισκέπτης Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Στο λέω εγώ/εμείς η όπως θες πάρτο, η θερμοκρασία αυτή είναι 100% λάθος. Την σωστή θερμοκρασία πρέπει να την μετρήσεις με ξεχωριστό θερμόμετρο σε μια εύλογη απόσταση κάποιων μέτρων από την σομπα και σε συγκεκριμένο σημείο του χώρου, κυρίως μακριά από εξωτερική τοιχοποιια από παράθυρο ή άλλη πηγή θερμότητας βάλτο προς κάποιον εσωτερικό τοιχο. Το δικό μου καλοριφέρ λαδιού στα 2.5kW μπορεί να πάει και πάνω από 150 βαθμούς η επιφάνεια του, αν βάλω το θερμόμετρο κοντά η επάνω του μπορεί να φτάσει και 40. Ε δεν έχω κάποιο τρόπο να μετρήσω το χώρο. Δε λέω ότι είναι σωστό αυτό, απλά λέω τη έχει μετρήσει η σόμπα και δεν έχω ιδέα πως τα υπολογίζει. Όταν την πρωτοάνοιξα μέτραγε 13-14, μετά αφού την έβαλα στους 2.2 ανέβηκε αρκετά γρήγορα ως τους 23 όπου ακόμη και τότε ένιωθα λίγο κρύο από απόσταση και μετά από αρκετές ώρες το σπίτι ζεστάθηκε και είχε ανέβει στους 29. Το σκοπό της τον πέτυχε, το σπίτι είναι ζεστό στα 1.1 Προφανώς δεν είναι σάουνα αλλά δε νιώθω κάποιο κρύο. Θα έλεγα πως το κλίμα είναι ισορροπημένο. 10 λεπτά πριν, TriLoBiTe είπε Μπράβο ρε Αηζενμάμα, παρά ένα τριάντα! Απο κει που ήσουν με το μπουφάν τώρα θα γυρίζεις με το σώβρακο! Είχα σχεδόν παραλύσει. Δε μου αρέσει ότι πρέπει να την έχω μόνιμα ανοιχτή και το ότι παίρνει πολύ ώρα να ζεστάνει καλά τον χώρο. Ήθελα κάτι που να μπορούσε να κρατήσει τη ζέστη και να έκλεινε λίγες ώρες τη μέρα. Ακόμη και στα 1.1 ο λογαριασμός θα τσούξει άρα δε μπορώ να πω ότι βγήκα νικητής αλλά σίγουρα θα μπορούσαν όλα να είναι χειρότερα. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
Dynamics Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ξαναλέω. Αυτή την θερμοκρασία έγραφε πάνω της η σόμπα χθες που την είχα μετά από μία μέρα στα 2.2 Υποτίθεται ότι μετράει τη θερμοκρασία του χώρου, τώρα αν είναι σωστή ή όχι δε το ξέρω. Δεν έχω άλλο τρόπο να το επαληθεύσω. Πάντως η ζέστη ήταν αρκετά έντονη σε βαθμό που σχεδόν με ενοχλούσε. Ειδού https://gyazo.com/6027c75b20d2fe4772584e1330e7105d Ειδού ο χώρος μου https://gyazo.com/5fd2414152cef77003d63e2576309f5e Τον έχει ζεστάνει όλο Δε μπορώ να βγάλω φώτο την οθόνη της, Φίλε μου σίγουρα μετράει λάθος... στην Μεσσηνία δεν έχει κρύο ίσως καλύτερο κλίμα και από Αθήνα..νμζ η καλύτερη λύση είναι το αιρκοντίσιον στην περίπτωση σ.
Dante80 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Καταρχάς μεγειες, και να σου είναι χρήσιμη. Όπως λένε και οι συμφορουμιστές, η θερμοκρασία που γράφει πάνω της η σόμπα δεν έχει κάποια σχέση με το περιβάλλον σου. Έχει σχέση με την θερμοκρασία που πιάνει....ο θερμοστάτης που είναι ΠΑΝΩ στην σόμπα σου. Μην δίνεις μεγάλη σημασία. Από εκεί και πέρα, το ήξερες δυστυχώς πως δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση η σόμπα. Ή μάλλον, πως κοστίζει πολύ σε ρεύμα. Ένα AC έχει πολλαπλάσια απόδοση τόσο σε θέρμανση όσο και κατανάλωση, καθώς αν ζεστάνουν οι τοίχοι του σπιτιού (παίρνει κανένα διήμερο) τότε το AC μπορεί να σου διατηρήσει την θερμοκρασία στο διηνεκές, καίγοντας λίγο ρεύμα. Το ανοίγεις Δεκέμβρη το κλείνεις Φλεβάρη (όπως και τα κανονικά καλοριφέρ στην αυτόνομη θέρμανση). Γιαυτό το AC κοστίζει 400 ευρώ, και η σόμπα 50. Είπαμε όμως πως ήταν δύσκολη περίπτωση (καθώς νοικιάζεις). Από υγρασία τώρα με την σόμπα βλέπεις να είσαι καλύτερα;
Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Ξαναλέω. Αυτή την θερμοκρασία έγραφε πάνω της η σόμπα χθες που την είχα μετά από μία μέρα στα 2.2 Σε προηγούμενο post είχες γράψει ότι πήρε κάποιες ώρες.... Μάλλον μας τρολάρεις, ή μας γλεντάς όπως λέει και η Ανίτα. 2,2 KW πάντως επί 24 ώρες (υποθέτοντας ότι δεν έκοβε καθόλου ο θερμοστάτης) είναι κάπου 52,8 KWh, και με έναν μπακαλίστικο υπολογισμό τις 24 ώρες αυτές με 20 ευρωλεπτά τη μία έκαψε 10,56€ ρεύμα. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από Joshua21 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 57 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ε δεν έχω κάποιο τρόπο να μετρήσω το χώρο. Δε λέω ότι είναι σωστό αυτό, απλά λέω τη έχει μετρήσει η σόμπα και δεν έχω ιδέα πως τα υπολογίζει. Όταν την πρωτοάνοιξα μέτραγε 13-14, μετά αφού την έβαλα στους 2.2 ανέβηκε αρκετά γρήγορα ως τους 23 όπου ακόμη και τότε ένιωθα λίγο κρύο από απόσταση και μετά από αρκετές ώρες το σπίτι ζεστάθηκε και είχε ανέβει στους 29. Το σκοπό της τον πέτυχε, το σπίτι είναι ζεστό στα 1.1 Προφανώς δεν είναι σάουνα αλλά δε νιώθω κάποιο κρύο. Θα έλεγα πως το κλίμα είναι ισορροπημένο. Είχα σχεδόν παραλύσει. Δε μου αρέσει ότι πρέπει να την έχω μόνιμα ανοιχτή και το ότι παίρνει πολύ ώρα να ζεστάνει καλά τον χώρο. Ήθελα κάτι που να μπορούσε να κρατήσει τη ζέστη και να έκλεινε λίγες ώρες τη μέρα. Ακόμη και στα 1.1 ο λογαριασμός θα τσούξει άρα δε μπορώ να πω ότι βγήκα νικητής αλλά σίγουρα θα μπορούσαν όλα να είναι χειρότερα. Οκ κατανοητο, δεν σου την λέμε επειδή δεν έχεις θερμόμετρο που φαίνεται κιόλας διότι βασίζεσαι στην σομπα, αλλα όπως ειπώθηκε αυτή η θερμοκρασια που αναφέρεις μετράει την θερμοκρασία επάνω στην σομπα και όχι στον χώρο, πάντως άσχετα με ότι πέτυχες θέρμανση, αγόρασε 1-2 θερμόμετρα να μετράς τον χώρο, είναι πάντα χρήσιμα. Με 1.1kW δύσκολα ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασια σε ολόκληρο χωρο οπότε πιθανότατα έχεις επαρκη μόνωση, σε εμένα το 1 kW είναι σαν να ανοιξα ανεμιστήρα. Αν ο χώρος σου χρειάζεται 1.1kW φαντασου ότι με ένα κλιματιστικο με SEER κοντά στο 3.5 δηλαδή όπως τα παλαιά συμβατικά θα είχε ισχύ χονδρικά στα 310W, αν πάμε στα inverter τώρα με καλύτερους συντελεστές θα είχες και 200W.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, Dante80 είπε Καταρχάς μεγειες, και να σου είναι χρήσιμη. Όπως λένε και οι συμφορουμιστές, η θερμοκρασία που γράφει πάνω της η σόμπα δεν έχει κάποια σχέση με το περιβάλλον σου. Έχει σχέση με την θερμοκρασία που πιάνει....ο θερμοστάτης που είναι ΠΑΝΩ στην σόμπα σου. Μην δίνεις μεγάλη σημασία. Από εκεί και πέρα, το ήξερες δυστυχώς πως δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση η σόμπα. Ή μάλλον, πως κοστίζει πολύ σε ρεύμα. Ένα AC έχει πολλαπλάσια απόδοση τόσο σε θέρμανση όσο και κατανάλωση, καθώς αν ζεστάνουν οι τοίχοι του σπιτιού (παίρνει κανένα διήμερο) τότε το AC μπορεί να σου διατηρήσει την θερμοκρασία στο διηνεκές, καίγοντας λίγο ρεύμα. Το ανοίγεις Δεκέμβρη το κλείνεις Φλεβάρη (όπως και τα κανονικά καλοριφέρ στην αυτόνομη θέρμανση). Γιαυτό το AC κοστίζει 400 ευρώ, και η σόμπα 50. Είπαμε όμως πως ήταν δύσκολη περίπτωση (καθώς νοικιάζεις). Από υγρασία τώρα με την σόμπα βλέπεις να είσαι καλύτερα; Δεν έχω τρόπο να μετρήσω την υγρασία αλλά φαντάζομαι δεν θα κάνει μεγάλη η διαφορά η σόμπα. Έχω ένα σχέδιο για την υγρασία, μέσω ενός συνδιασμού αερισμού και καθαρισμού να τα καταφέρω ως την άνοιξη πριν είμαι σε θέση να πάρω πιο δραστικά μέτρα. 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σε προηγούμενο post είχες γράψει ότι πήρε κάποιες ώρες.... Μάλλον μας τρολάρεις, ή μας γλεντάς όπως λέει και η Ανίτα. 2,2 KW πάντως επί 24 ώρες (υποθέτοντας ότι δεν έκοβε καθόλου ο θερμοστάτης) είναι κάπου 52,8 KWh, και με έναν μπακαλίστικο υπολογισμό τις 24 ώρες αυτές με 20 ευρωλεπτά τη μία έκαψε 10,56€ ρεύμα. είναι 0.11 το kwh άρα χοντρικά 0.22 κάτι η ώρα 24χ0.22=5.28ε. Την πήρα το σάββατο και τη κατέβασα σήμερα στο 1.1 άρα δεν αποκλείεται να την έχω και 48 ώρες ανοιχτή στα 2.2. Θα έχω χάσει κάτι παραπάνω από 10-11ε σε ρεύμα. Πήρε κάποιες ώρες (αρκετές) να ζεσταθεί το σπίτι. Το 29αρι το έπιασε την επόμενη μέρα. 3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Οκ κατανοητο, δεν σου την λέμε επειδή δεν έχεις θερμόμετρο που φαίνεται κιόλας διότι βασίζεσαι στην σομπα, αλλα όπως ειπώθηκε αυτή η θερμοκρασια που αναφέρεις μετράει την θερμοκρασία επάνω στην σομπα και όχι στον χώρο, πάντως άσχετα με ότι πέτυχες θέρμανση, αγόρασε 1-2 θερμόμετρα να μετράς τον χώρο, είναι πάντα χρήσιμα. Με 1.1kW δύσκολα ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασια σε ολόκληρο χωρο οπότε πιθανότατα έχεις επαρκη μόνωση, σε εμένα το 1 kW είναι σαν να ανοιξα ανεμιστήρα. Αν ο χώρος σου χρειάζεται 1.1kW φαντασου ότι με ένα κλιματιστικο με SEER κοντά στο 3.5 δηλαδή όπως τα παλαιά συμβατικά θα είχε ισχύ χονδρικά στα 310W, αν πάμε στα inverter τώρα με καλύτερους συντελεστές θα είχες και 200W. Μπορεί να φτάσει τόσο χαμηλή κατανάλωση το inverter? Θα δω. Δεν αποκλείω τίποτα. Ήθελα μία γρήγορη λύση για τώρα ώστε έστω να μπορέσω να κινηθώ. Δε μπορούσα κυριολεκτικά να κουνηθώ. Το κλιματιστικό όντως κάνει 250+ παραπάνω ευρώ τα οποία θα χάσω σε ρεύμα τώρα για θέρμανση 3-4 μηνών. Σαφώς το κλιματιστικό μένει και για τον επόμενο χρόνο και είναι αναγκαίο και το καλοκαιρί. Το απέφυγα για τώρα αλλά είναι πολύ πιθανό να το πάρω μετά.
Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε είναι 0.11 το kwh άρα χοντρικά 0.22 κάτι η ώρα 24χ0.22=5.28ε. Την πήρα το σάββατο και τη κατέβασα σήμερα στο 1.1 άρα δεν αποκλείεται να την έχω και 48 ώρες ανοιχτή στα 2.2. Θα έχω χάσει κάτι παραπάνω από 10-11ε σε ρεύμα. Πήρε κάποιες ώρες (αρκετές) να ζεσταθεί το σπίτι. Το 29αρι το έπιασε την επόμενη μέρα. Λάθος κάνεις, 0,11 είναι μόνο η χρέωση ενέργειας, αν υπολογίσεις και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις αλλά και τον ΦΠΑ φτάνει κάπου στα 0,20. Οι 48 ώρες στα 2,2kw κοστίζουν πάνω από 20€, δες τον μετρητή της ΔΕΗ αν δεν πιστεύεις εμένα, όταν έρθει ο λογαριασμός θα κλαις... Επίσης για τελευταία φορά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να έπιασε 29 βαθμούς.
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δεν έχω τρόπο να μετρήσω την υγρασία αλλά φαντάζομαι δεν θα κάνει μεγάλη η διαφορά η σόμπα. Έχω ένα σχέδιο για την υγρασία, μέσω ενός συνδιασμού αερισμού και καθαρισμού να τα καταφέρω ως την άνοιξη πριν είμαι σε θέση να πάρω πιο δραστικά μέτρα. είναι 0.11 το kwh άρα χοντρικά 0.22 κάτι η ώρα 24χ0.22=5.28ε. Την πήρα το σάββατο και τη κατέβασα σήμερα στο 1.1 άρα δεν αποκλείεται να την έχω και 48 ώρες ανοιχτή στα 2.2. Θα έχω χάσει κάτι παραπάνω από 10-11ε σε ρεύμα. Πήρε κάποιες ώρες (αρκετές) να ζεσταθεί το σπίτι. Το 29αρι το έπιασε την επόμενη μέρα. Μπορεί να φτάσει τόσο χαμηλή κατανάλωση το inverter? Θα δω. Δεν αποκλείω τίποτα. Ήθελα μία γρήγορη λύση για τώρα ώστε έστω να μπορέσω να κινηθώ. Δε μπορούσα κυριολεκτικά να κουνηθώ. Το κλιματιστικό όντως κάνει 250+ παραπάνω ευρώ τα οποία θα χάσω σε ρεύμα τώρα για θέρμανση 3-4 μηνών. Σαφώς το κλιματιστικό μένει και για τον επόμενο χρόνο και είναι αναγκαίο και το καλοκαιρί. Το απέφυγα για τώρα αλλά είναι πολύ πιθανό να το πάρω μετά. Φυσικά και μπορεί να φτάσει τόσο. Σε εμένα προχτές 2 Fujitsu 24αρια το ένα σε 51τμ με 4μ ύψος και άλλα δωμάτια 40τμ με ανοιχτές πόρτες και το δεύτερο σε ενιαίο χώρο 34μ, μετά από 4-5 ώρες έφτασαν τα 650w, αν είχαμε λιγότερα τμ ύψος και κάποια μόνωση θα έπεφταν και στα μισά. Edit: Η συνολική χρέωση της ΔΕΗ είναι 0.18 με 0.2 ευρώ/kWh, μην το πάρεις 0.11 γιατί θα εκπλαγείς από τον λογαριασμό. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λάθος κάνεις, 0,11 είναι μόνο η χρέωση ενέργειας, αν υπολογίσεις και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις αλλά και τον ΦΠΑ φτάνει κάπου στα 0,20. Οι 48 ώρες στα 2,2kw κοστίζουν πάνω από 20€, δες τον μετρητή της ΔΕΗ αν δεν πιστεύεις εμένα, όταν έρθει ο λογαριασμός θα κλαις... Επίσης για τελευταία φορά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να έπιασε 29 βαθμούς. https://gyazo.com/f9881648c839b8a190e66fa56badadf8 Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανεβαίνουν περεταίρω αν κάψω περισσότερα watt? Όλες μαζί εδώ είναι το μισό από τη χρέωση των kwh. Ο φπα είναι 3 ευρώ. Δε ξέρω αν μπορούν να φτάσουν 1 προς 1 τα kw. EDIT: Λάθος. Τελικά είμαι τυφλός, γράφει από κάτω από τις χρεώσεις το κόστος των watt. Δε το είχα προσέξει. Άουτς. Θα δώσω πάνω από 300Ε το δίμηνο. Λέω να το χαρώ για καμία μέρα ακόμη και να ξαναγυρίσω στο μπουφάν. χαχαχα. Άρα έχω χάσει κανά 20άρι ευρώ Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, aizensama24 είπε https://gyazo.com/f9881648c839b8a190e66fa56badadf8 Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανεβαίνουν περεταίρω αν κάψω περισσότερα watt? Όλες μαζί εδώ είναι το μισό από τη χρέωση των kwh. Ο φπα είναι 3 ευρώ. Δε ξέρω αν μπορούν να φτάσουν 1 προς 1 τα kw. Οι τιμοκατάλογοι της ΔΕΗ που περιγράφουν αναλυτικά τα πάντα είναι εδώ: https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia-mar262020 Στοιχειώδεις αριθμητικές πράξεις φαντάζομαι ξέρεις να κάνεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν είχα προσέξει καθόλου ότι αυτές οι επιπλέον χρεώσεις στηρίζονταν και στα watt. Ε τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για οτιδήποτε. Οι μόνες λύσεις είναι κλιματιστικό ή ισοθερμικά ρούχα. Αν το κλιματιστικό μπορεί να πιάσει και λιγότερο από 500w, να διατηρεί τη θερμοκρασία ώστε να κλείνει τακτικά κτλ κτλ τότε είναι και η μόνη λύση. Ακόμη και μία σομπίτσα των 500 που τρέχει μόνιμα πονάει τη τσέπη και φυσικά πρέπει να τη μετακινείς συνέχεια και να σε κουράζει. Από αυτή την άποψη δεν έκανα κάτι λάθος καθώς αυτό που πήρα δεν ήταν τίποτα χειρότερο από οτιδήποτε άλλο αντίστοιχο. Αυτή η σόμπα θα γίνει ένα άριστο στεγνωτήριο και θα ανοιγεί μόνο σε ειδικές μέρες. Δεν θέλω να πληρώσω 330ε+ ΔΕΗ αλλά από την άλλη θα τα προτιμούσα συγκριτικά με τα 200+ που θα έδινα για τη σομπίτσα των 500 γιατί έστω δεν θα κουραζόμουν. Και τα 2 πόσα είναι αρκετά μεγάλα όπου το χρήμα σταματάει να είναι ο βασικός παράγοντας αλλά πιο πολύ η εργασιακή απόδοση. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
Dante80 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Είναι μονόδρομος το AC για την περίπτωσή σου. Και θα σου χρησιμεύσει και το καλοκαίρι. 1
pavlovic Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Παιδια ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό εδώ? https://www.e-shop.gr/thermopompos-2000w-serton-341-s17-p-HAP.002211
PLACEBO_89 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, pavlovic είπε Παιδια ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό εδώ? https://www.e-shop.gr/thermopompos-2000w-serton-341-s17-p-HAP.002211 Αν ρωτας απο θεμα αποδοσης ειναι 1/1 δηλαδη οτι καψει αυτο θα δωσει! Δηλαδη αν θες με τετοια θερμαντικα να ζεστανεις ολο τον χωρο θα καψεις πολλα σε σχεση με ενα κλιμα! Παρε κατι που να εχει κατευθυντικοτητα για να πηγαινει η ζεστη εκει που καθεσαι! ετσι θα σου κανει καπως οικονομια..!
pavlovic Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 30 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Αν ρωτας απο θεμα αποδοσης ειναι 1/1 δηλαδη οτι καψει αυτο θα δωσει! Δηλαδη αν θες με τετοια θερμαντικα να ζεστανεις ολο τον χωρο θα καψεις πολλα σε σχεση με ενα κλιμα! Παρε κατι που να εχει κατευθυντικοτητα για να πηγαινει η ζεστη εκει που καθεσαι! ετσι θα σου κανει καπως οικονομια..! Έχεις να προτείνεις κάποιο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα