panoskatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, aizensama24 είπε Έχω διαβάσει ότι το αερόθερμο καίει περισσότερο ρεύμα από ένα κλιματιστικό Α κλάσης αλλά λιγότερο από ηλεκτρικό καλοριφέρ. Γενικά δεν προσδιορίζεται πόσο παραπάνω καίει και πόσο πολύ φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος. Για το ηλεκτρικό καλοριφέρ λένε ξεκάθαρα ότι καίει πολύ σε βαθμό που είναι σχεδόν απαγορευτικό. Το μόνο που καταλαβαίνω στη σύγκριση αερόθερμου και κλιματιστικού είναι ότι το κλιματιστικό αποδίδει πολύ καλύτερα. Θα ζεστάνει σίγουρα το χώρο. Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχω ένα αερόθερμο ανοιχτό για 2 μήνες, πόσο περίπου θα ανεβάσει αυτό το λογαριασμό μου? Ζω σε 45 τμ και τώρα μου έρχετε μέσο όρο 60-70Ε το δίμηνο. Μαζί με το αερόθερμο πόσο λέτε να έρθει? Δηλαδή οκ, μπορεί να καίει παραπάνω αλλά το ποσό που θα σου δώσω να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να το αγνοήσω ως επιλογή. Ολες οι ηλεκτρικές συσκευες θέρμανσης καίνε ρευμα , όπως και όποια ηλεκτρική συσκευή δουλευει με αντιστάσεις , ηλεκτρική κουζίνα , ηλεκτρικός θερμοσίφωνας κτλ Ενα αερόθερμο που δουλέυει στην πρώτη σκάλα καιει ας πούμε 1000watt την ώρα , ενα ηλεκτρικό καλοριφέρ στην πρώτη σκάλα μπορεί επίσης να καει 1000watt την ώρα . Στην ουσία για όσο δουλευουν πριν τα σταματήσει ο θερμοστάτης έχουν ακριβώς την ίδια κατανάλωση. ¨Οσο αφορά το κλιματιστικό vs αερόθερμο έκει πέρα πάμε πάλι στα χαρακτιριστικά της κάθε συσκευης και του χώρου αλλά για να μην μακρηγορώ με αναλύσεις ναι το κλιματιστικό έχει χαμηλότερη κατανάλωση . Η κάθε ηλεκτρική θερμαντική συσκευη στα χαρακτηριστικά της αναγράφει και τα watt που συνήθως είναι πάντα στην τελευταια , πιο δυνατή σκάλα. Όσο πιο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλουμε να ζεστάνουμε τόσο πιο πολύ κατανάλωση έχουμε σε αυτες τις συσκευες . Με λίγα λόγια είναι λάθος να λέμε οτι πχ το αεροθερμο καει πιο πολύ απο ενα ηλεκτρικό καλοριφέρ κτλ edit: Και κάτι γενικό : Για να δημιουργήσουμε ένα κλίμα το σημαντικότερο είναι η μόνωση του χώρου . Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από panoskatos
korakios Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 @aizensama24 άσχετο αλλά πάρε και ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα ,το κορόιδευα αλλά κάνει τρελή δουλειά . Μάλιστα επειδή δεν άντεχα τη ζέστη ακόμα και σε χαμηλή σκάλα το έβαλα κάτω απο το στρώμα (προυπόθεση οτι ΔΕΝ τσαλακώνεται απο τις τάβλες) και τέρμα σκάλα . Είναι πάμφθηνα και δεν καίνε τίποτα
NickTG Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 21 hours ago, papoys1 said: Για υγραερίου δεν το έχεις σκεφτεί καθόλου;;; Έχει τρεις σκάλες από 1400 έως 4200 wat και ζέστη την οποία καταλαβαίνεις από μακριά. Λίγο μπελάς βάλε βγάλε φιάλη αλλά η πιο ζεστή και οικονομική πρόχειρη λύση . Τρελός μπελάς. Χρειάζεται ίσα με 45 δευτερόλεπτα η όλη διαδικασία!
PLACEBO_89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 23 ώρες πριν, aizensama24 είπε Βρήκα αυτόν τον θερμοπομπό https://www.skroutz.gr/s/5677559/Serton-341-Θερμοπομπός-Mica-2000W.html#reviews Έχει επιλογή και για χαμηλότερα watt και έχει καλές κριτικές γενικά. Μπορώ πιθανόν να σπάσω κάπως το κόστος και να δώσω ξέρω γω το 1/3 ή 1/4 κανά 100άρι παραπάνω και να βγει ο χειμώνας. Θα είναι πιο πρακτική λύση για αυτή τη περίοδο. Λοιπον επειδη εχεις μεγαλο χωρο χωρις μονωση και δεν σε νοιαζει η σωστη θερμανση αλλα κοιτας την πιο οικονομικη λυση σε σχεση με την αποδοση για την δικη σου περιπτωση προτεινω την Kerosun CH-900. Αυτη ειναι μαγικη σομπα! Εχει 2 σκαλας 500 και 1000watt. Επειδη εχω κανει χρηση της εχει ενα δυνατο πλεονεκτημα! Εχει τετοιο κατοπτρο που ακτινοβολει πολυ δυνατα κατα μηκος αλλα με μικρο φασμα σε πλατος.. Με λιγα λογια στα 1000watt δεν καθεσαι μπροστα της στο 1 μετρο! Αλλα αν μετακινηθεις λιγο δεξια-αριστερα χανεται αυτη η ακτινοβολια.. Αρα λογω της καλης κατευθυντικοτητας αν καθεσαι μπροστα της σου ερχεται ολη η ζεστη απο τα καταναλωσιμα watt!!! Εσυ επειδη εχεις συνηθισει να ντυνεσαι καλα με κατι τετοιο θα εισαι αρχοντας με την αισθηση της περισσοτερης και αμεσης ζεστης βεβαια τοπικα εκει που καθεσαι..! Αλλα πλεονεκτηματα βγαζει το λιγοτερο φως για λαμπα.. δεν μυριζει.. δεν ακουγεται.. Στα αρνητικα δεν εχει θερμοστατη κατι που δεν θα χρειαστεις γιατι θα την δουλευεις περισσοτερο στην 1η σκαλα! ΥΓ. Οσο δουλευει θα αρχιζει να σου αλλαζει την ατμοσφαιρα σε ολο τον χωρο! Στις 28/11/2020 στις 4:06 ΜΜ, aizensama24 είπε Δεν έχω τίποτα για θέρμανση τώρα πέρα από ένα μπουφάν. Έχω βγάλει πολλούς χειμώνες χωρίς θέρμανση, για να μη πω τα τελευταία 8+ χρόνια. Είχα κάποτε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ αλλά ήταν χαλασμένο και δε ζέστεναι καθόλου, μάλιστα έκανε και αναθυμιάσεις, μια φορά παραλίγο να λιποθυμήσω εξαιτίας του. Τα φοβάμαι λίγο αυτά. Στο παλιό μου σπίτι είχα μικρό δωμάτιο με μικρό παράθυρο οπότε δε πάγωνε τόσο πολύ αν όλα ήταν κλειστά. Στο καινούργιο μου σπίτι, το δωμάτιο μου είναι ένας τεράστιος χώρος με μία πολύ μεγάλη μπαλκονόπορτα και θα έλεγα πως το κρύο ήδη αρχίζει και θυμίζει Γενάρη-Φλεβάρη. Το ψηλουποτίμισα για αυτό θέλω να δω πως θα αντιδράσω σε αυτό. Το πρωί που ξυπνάω οι μπαλκονόπορτες είναι θολωμένες, γεμάτες νερό. Διαβαζοντας αυτο το post δεν ξερω γιατι.. αλλα μου ηρθε στο μυαλο αυτο το βιντεακι:
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Λοιπον επειδη εχεις μεγαλο χωρο χωρις μονωση και δεν σε νοιαζει η σωστη θερμανση αλλα κοιτας την πιο οικονομικη λυση σε σχεση με την αποδοση για την δικη σου περιπτωση προτεινω την Kerosun CH-900. Αυτη ειναι μαγικη σομπα! Εχει 2 σκαλας 500 και 1000watt. Επειδη εχω κανει χρηση της εχει ενα δυνατο πλεονεκτημα! Εχει τετοιο κατοπτρο που ακτινοβολει πολυ δυνατα κατα μηκος αλλα με μικρο φασμα σε πλατος.. Με λιγα λογια στα 1000watt δεν καθεσαι μπροστα της στο 1 μετρο! Αλλα αν μετακινηθεις λιγο δεξια-αριστερα χανεται αυτη η ακτινοβολια.. Αρα λογω της καλης κατευθυντικοτητας αν καθεσαι μπροστα της σου ερχεται ολη η ζεστη απο τα καταναλωσιμα watt!!! Εσυ επειδη εχεις συνηθισει να ντυνεσαι καλα με κατι τετοιο θα εισαι αρχοντας με την αισθηση της περισσοτερης και αμεσης ζεστης βεβαια τοπικα εκει που καθεσαι..! Αλλα πλεονεκτηματα βγαζει το λιγοτερο φως για λαμπα.. δεν μυριζει.. δεν ακουγεται.. Στα αρνητικα δεν εχει θερμοστατη κατι που δεν θα χρειαστεις γιατι θα την δουλευεις περισσοτερο στην 1η σκαλα! ΥΓ. Οσο δουλευει θα αρχιζει να σου αλλαζει την ατμοσφαιρα σε ολο τον χωρο! Διαβαζοντας αυτο το post δεν ξερω γιατι.. αλλα μου ηρθε στο μυαλο αυτο το βιντεακι: Με προβληματίζει το να μην έχει καλό θερμοστάτη. Αν καταλαβαίνω καλά, κάνει καλύτερη εξοικονόμηση. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
PLACEBO_89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Με προβληματίζει το να μην έχει καλό θερμοστάτη. Αν καταλαβαίνω καλά, κάνει καλύτερη εξοικονόμηση. Ο θερμοστατης διαβαζει την θερμοκρασια του χωρου και δινει off οταν φτασει στην θερμοκρασια που τον εχεις ρυθμιση.. Στο χωρο ομως που καθεσαι(χωρις μονωση) τα 500watt και συνεχεια να καινε δεν ειναι σπαταλη γιατι δεν μπορουν να ζεστανουν κανονικα! Οπως και να χει βοηθαει απο το να μην βαζεις τιποτα!!! Ο θερμοπομπος αποδιδει πολυ πιο γρηγορα απο το καλοριφερ αλλα για τον δικο σου χωρο πρεπει να το δουλευεις τουλαχιστον στα 2000watt. Θα ζεσταινει καλυτερα ολο τον χωρο αλλα θα σε φανε τα ρευματα!!! Ενω η σομπα που σου προτεινω αποδιδει πολλα καλα για την καταναλωση που εχει(οταν την εχεις διπλα σου) παραλληλα ομως μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας αλλαζει την ατμοσφαιρα σε ολο τον χωρο! Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από PLACEBO_89
Ison_ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Στις 28/11/2020 στις 7:31 ΜΜ, papoys1 είπε Για υγραερίου δεν το έχεις σκεφτεί καθόλου;;; Έχει τρεις σκάλες από 1400 έως 4200 wat και ζέστη την οποία καταλαβαίνεις από μακριά. Λίγο μπελάς βάλε βγάλε φιάλη αλλά η πιο ζεστή και οικονομική πρόχειρη λύση . Το κακό της είναι ότι παράγει υδρατμούς σαν κατάλοιπο καύσης. Κυριολεκτικά στάζουν οι τοίχοι.
panoskatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Ο θερμοστατης διαβαζει την θερμοκρασια του χωρου και δινει off οταν φτασει στην θερμοκρασια που τον εχεις ρυθμιση.. Στο χωρο ομως που καθεσαι(χωρις μονωση) τα 500watt και συνεχεια να καινε δεν ειναι σπαταλη γιατι δεν μπορουν να ζεστανουν κανονικα! Οπως και να χει βοηθαει απο το να μην βαζεις τιποτα!!! Ο θερμοπομπος αποδιδει πολυ πιο γρηγορα απο το καλοριφερ αλλα για τον δικο σου χωρο πρεπει να το δουλευεις τουλαχιστον στα 2000watt. Θα ζεσταινει καλυτερα ολο τον χωρο αλλα θα σε φανε τα ρευματα!!! Ενω η σομπα που σου προτεινω αποδιδει πολλα καλα για την καταναλωση που εχει(οταν την εχεις διπλα σου) παραλληλα ομως μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας αλλαζει την ατμοσφαιρα σε ολο τον χωρο! Ο θερμοστάτης δεν διαβάζει την θερμοκρασία του χώρου , οι θερμοστάτες είναι μηχανικά εξαρτήματα . Εχουν ρυθμιστεί έτσι που ανάλογα την σκάλα που θα ορίσουμε θα ανοίξουν το κύκλωμα (δεν θα πηγαίνει πια ρευμα) ο κατασκευαστής ορίζει ο ιδιος που θα το βάλει ύστερα απο δοκιμές και ανάλογα πόσο θα πυρώσει το συγκεκριμένο σημείο θα λειτουργήσει και ο θερμοστάτης. Την θερμοκρασία του χώρου την διαβάζουν στοιχεία θερμοκρασίας που εδω και πολλά χρόνια είναι σε ηλεκτρονική πλακέτα. Φυσικά τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν σε αερόθερμα , ηλεκτρικά καλοριφέρ και άλλες τέτοιες φορητές συσκευές.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Ο θερμοστατης διαβαζει την θερμοκρασια του χωρου και δινει off οταν φτασει στην θερμοκρασια που τον εχεις ρυθμιση.. Στο χωρο ομως που καθεσαι(χωρις μονωση) τα 500watt και συνεχεια να καινε δεν ειναι σπαταλη γιατι δεν μπορουν να ζεστανουν κανονικα! Οπως και να χει βοηθαει απο το να μην βαζεις τιποτα!!! Ο θερμοπομπος αποδιδει πολυ πιο γρηγορα απο το καλοριφερ αλλα για τον δικο σου χωρο πρεπει να το δουλευεις τουλαχιστον στα 2000watt. Θα ζεσταινει καλυτερα ολο τον χωρο αλλα θα σε φανε τα ρευματα!!! Ενω η σομπα που σου προτεινω αποδιδει πολλα καλα για την καταναλωση που εχει(οταν την εχεις διπλα σου) παραλληλα ομως μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας αλλαζει την ατμοσφαιρα σε ολο τον χωρο! Ακούγεται καλή αυτή η λύση αν μπορεί όντως να αποδώσει με το τρόπο που λες στα 500 βατ. Το κόστος σε ρεύμα θα είναι κάτω απο 100. Μη πω πιο κοντά στο 50αρι. Η kerosun είναι αξιόπιστη μάρκα επίσης. Εξακολουθώ να εξετάζω όλες τις λύσεις, περιμένω και κάποια πράγματα να γίνουν και θα δω τελικά. Γενικά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες. Μπορώ να φανταστώ κάποιος που πρέπει να βγαίνει πιο τακτικά λόγο δουλειάς ή να κάνει μπάνιο πιο συχνά ή να φέρνει ανθρώπους σπίτι ή να τρώει πρωινό στο τραπέζι του με την οικογένεια σίγουρα χρειάζεται κάτι πιο βαρύ ώστε να είναι άνετος. Εγώ με μία σόμπα δίπλα μου μπορώ να βγάλω δύο μήνες. Δεν είναι κάτι δύσκολο να την έχεις δίπλα σου στο γραφείο ενώ δουλεύεις ή στο κρεβάτι όταν κοιμάσε. Δεν είμαι ιδιαίτερα δραστήριος και για τους επόμενους μήνες μάλλον πάλι καθηλωμένος στο γραφείο θα είμαι μιας και είμαι σε δύσκολη μεταβατική περίοδο. Βέβαια μη πω ψέματα και στα λίγα που κάνω έχει πέσει η λειτουργικότητα μου. Είναι αρκετά βαρύ το κρύο για μήνα Νοέμβριο. Πιστεύω φταίει 100% ο μεγάλος χώρος. Στο μικρό δωμάτιο που ζούσα παλιά δε το αισθανόμουν και τόσο. Με χτύπαγε λίγο αλλά όχι σε βαθμό που θα μπορούσε να με παραλύσει και να μην μπορώ να φτάσω ούτε μέχρι τον υπολογιστή. Μάλιστα εκεί δε φόραγα καν μπουφάν....μη πω μερικές φορές επειδή βαριόμουν δεν έβαζα καν μπλούζα και καμιά φορά ξύπναγα με αμυγδαλίτιδα... Σίγουρα δεν θα αφήσω το κρύο να γίνει πρόβλημα για την εργασία μου.
PLACEBO_89 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, panoskatos είπε Ο θερμοστάτης δεν διαβάζει την θερμοκρασία του χώρου , οι θερμοστάτες είναι μηχανικά εξαρτήματα . Εχουν ρυθμιστεί έτσι που ανάλογα την σκάλα που θα ορίσουμε θα ανοίξουν το κύκλωμα (δεν θα πηγαίνει πια ρευμα) ο κατασκευαστής ορίζει ο ιδιος που θα το βάλει ύστερα απο δοκιμές και ανάλογα πόσο θα πυρώσει το συγκεκριμένο σημείο θα λειτουργήσει και ο θερμοστάτης. Την θερμοκρασία του χώρου την διαβάζουν στοιχεία θερμοκρασίας που εδω και πολλά χρόνια είναι σε ηλεκτρονική πλακέτα. Φυσικά τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν σε αερόθερμα , ηλεκτρικά καλοριφέρ και άλλες τέτοιες φορητές συσκευές. Ναι μηχανικος ειναι. Καθε φορα αναλογα με τις θερμοκρασιες λειτουργει σε αλλο σημειο.. Γι αυτο στην αρχη πρεπει να το βαλεις στο τερμα και οταν ο χωρος πιασει την επιθημητη γυρνας και μολις κλεισει το αφηνεις εκει. Ετσι με καποιες απκλισεις.. σου συντηρει την θερμοκρασια. Αυτο βεβαια ειναι τεχνικο κομματι που δεν μας ενδιαφερει... Πρακτικα την δουλεια σου την κανεις!
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτή https://www.skroutz.gr/s/96114/Kerosun-Σόμπα-Carbon-1000W-CH-900.html είναι σίγουρα καλύτερη από mica? Μου φαίνεται κάπως μικρή. βλέπω είναι χαλαζία και όχι convertor, δε ξέρω τι διαφορές έχουν όλα αυτά. Κάτι ακόμη που ξέχασα να ρωτήσω Είναι η Tycoon έμπιστη μάρκα? επίσης λέει έχει μέγιστη ισχύ 2.6κβ, το χαμηλότερο που μπορώ να καταναλώσω πόσο είναι στα 9000btu? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κρίμα, ήθελα να πάρω αυτή τη Kerosun και παράγγειλα από ένα κατάστημα στην αθήνα και ενώ περίμενα να μου τη στείλουν σύντομα καθώς ήδη έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε που παράγγειλα, μου λένε σε +15-20 ημέρες. Μιλάμε αυτό το κατάστημα ήταν από τα καλά που όταν έπαιρνα μου τα φέρνανε σε 1-2 ημέρες και έχει υψηλή βαθμολογία. Νομίζω πλέον όλα δουλεύουν τοπικά λόγο του covid. Ευτυχώς στη καλαμάτα έχουμε πάρα πολλά (σχεδόν όλα τα μεγάλα) ωστόσο ούτε ένα δεν είχε αυτή τη σόμπα. Οπότε πήρα αναγκαστικά μία σόμπα χαλαζία, αυτή https://www.skroutz.gr/s/25069798/Bormann-Σόμπα-Χαλαζία-2200W-BEH7300-Elite.html#reviews Με βάση την έρευνα μου οι carbon είναι οι καλύτερες μετά το κλιματιστικό ωστόσο οι σόμπες χαλαζία έιναι εξίσου καλές και η συγκεκριμένη έχει πολύ δυνατή βαθμολογία και καλό θερμοστάτη, έχει και δυνατότερα βατ αν θέλω να ζεσταθεί όλο το σπίτι. Δεν είμαι εν τέλη σίγουρος αν θα με βόλευε καλύτερα η μικρή σόμπα καθώς μπορεί να έπρεπε να τη μετακινώ πολύ. Τέλος με όσα έχω διαβάσει μου δίνουν την εντύπωση ότι οι θερμοπομποί δεν αξίζουν τίποτα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι έμαθα έστω όλα τα μαγαζιά που έχουμε έδω. Δε νομίζω να ξαναπάρω από σκρουτζ. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
PLACEBO_89 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Κρίμα, ήθελα να πάρω αυτή τη Kerosun και παράγγειλα από ένα κατάστημα στην αθήνα και ενώ περίμενα να μου τη στείλουν σύντομα καθώς ήδη έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε που παράγγειλα, μου λένε σε +15-20 ημέρες. Μιλάμε αυτό το κατάστημα ήταν από τα καλά που όταν έπαιρνα μου τα φέρνανε σε 1-2 ημέρες και έχει υψηλή βαθμολογία. Νομίζω πλέον όλα δουλεύουν τοπικά λόγο του covid. Ευτυχώς στη καλαμάτα έχουμε πάρα πολλά (σχεδόν όλα τα μεγάλα) ωστόσο ούτε ένα δεν είχε αυτή τη σόμπα. Οπότε πήρα αναγκαστικά μία σόμπα χαλαζία, αυτή https://www.skroutz.gr/s/25069798/Bormann-Σόμπα-Χαλαζία-2200W-BEH7300-Elite.html#reviews Με βάση την έρευνα μου οι carbon είναι οι καλύτερες μετά το κλιματιστικό ωστόσο οι σόμπες χαλαζία έιναι εξίσου καλές και η συγκεκριμένη έχει πολύ δυνατή βαθμολογία και καλό θερμοστάτη, έχει και δυνατότερα βατ αν θέλω να ζεσταθεί όλο το σπίτι. Δεν είμαι εν τέλη σίγουρος αν θα με βόλευε καλύτερα η μικρή σόμπα καθώς μπορεί να έπρεπε να τη μετακινώ πολύ. Τέλος με όσα έχω διαβάσει μου δίνουν την εντύπωση ότι οι θερμοπομποί δεν αξίζουν τίποτα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι έμαθα έστω όλα τα μαγαζιά που έχουμε έδω. Δε νομίζω να ξαναπάρω από σκρουτζ. Κακος.. Τοσο ερευνα για να παρεις χαλαζια! Αυτη που σου προτεινα ειχε πολυ καλη κατευθυντικοτητα! Επρεπε να ποσταρες να σου προτεινα και αυτη https://www.skroutz.gr/s/2351466/Juro-Pro-Σόμπα-Carbon-1200W-Ilios.html
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Για να ζεστάνεις όλο το σπίτι θες 2 kW σε κάθε ύπνοδωμάτιο και άλλα τοσα ανάλογα τα τετραγωνικά του σαλονιού. Το πιο πλησιέστερο σύστημα προς τα καλοριφέρ με νερό είναι ο θερμοπομπος και το καλοριφέρ λαδιού αλλά πολύ ενεργοβόρα, μετά πας σε κλιματιστικο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Κακος.. Τοσο ερευνα για να παρεις χαλαζια! Αυτη που σου προτεινα ειχε πολυ καλη κατευθυντικοτητα! Επρεπε να ποσταρες να σου προτεινα και αυτη https://www.skroutz.gr/s/2351466/Juro-Pro-Σόμπα-Carbon-1200W-Ilios.html Την σκεφτόμουν την Juro Prο και φαίνεται ότι έχει καλή απόδοση αλλά με προβληματίζει η μάρκα και το ότι μάλλον είναι ελλατωματική η κατασκευή της. Ήταν η μία από τις δύο εναλλακτικές μου (η άλλη ήταν αυτή που πήρα). Κάτι άλλο που με προβλημάτιζε είναι το φως. Δε ξέρω πόσο ενοχλητικό είναι. Επίσης οι μπρίζες όπως και κάποια άλλα πράγματα στο σπίτι μου είναι μάλλον σε περίεργο σημείο για κάτι που βασίζεται σε κατευθυντικότητα με 1.8μ καλώδιο. Είναι αδύνατον να κρίνω πως θα με βολέψει η κατευθυντικοτητα έναντι της ομοιόμορφης θερμοκρασίας στο χώρο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δω στη πράξη πρώτα. Τέλος πάντων ο χρόνος θα δείξει, την επιλογή μου την έκανα, γνωρίζω καλά ότι οι carbon είναι καλύτερες αλλά αυτή η χαλαζία είχε πολύ δυνατές κριτικές και φαίνεται καλή κατασκευή από αξιόπιστο brand. Φαίνεται να χει και καλό θερμοστάτη. Διάβασα πολλά και δεν είδα κάπου κάτι αρνητικό για τις χαλαζία, αντιθέτως είδα κάποιες περίεργες κριτικές για τους θερμοπομπούς. Αν έκανα τη λάθος επιλογή θα το ανακαλύψω σύντομα, δε θεωρώ ότι δεν θα κάνει τη δουλειά της σωστά. Ίσως χάσω κάτι παραπάνω σε ΔΕΗ αν και με τον θερμοστάτη δε ξέρω τι θα γίνει. Δε σκοπεύω να τη τρέχω συνέχεια. Θα ποστάρω απόψεις όταν τη δοκιμάσω. Δεν αποκλείω να πάρω κάτι άλλο μελλοντικά. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα