Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που φοβάμαι στο κλιματιστικό είναι κυρίως η ταλαιπωρία καθώς θα πρέπει να ψάχνω μετά για τεχνικό να κάνει την εγκατάσταση κάτι όχι και τόσο εύκολο στη περιοχή που είμαι ή να κλείσω ραντεβού με έναν του καταστήματος όπου πάλι είναι ταλαιπωρία. Δε ξέρω καν αν εργάζονται όλοι αυτοί τέτοια περίοδο. Υπάρχουν και ζητήματα συντήρησης. Οι διαδικασίες είναι πολλές και όχι σε τόσο καλή εποχή. Φυσικά όσο κόστος γλιτώσω από το λογαριασμό θα το πληρώσω για την αγορά του και ότι άλλο επιπλέον απαιτεί. Το μόνο θετικό είναι ότι θα είναι χρήσιμο το καλοκαίρι κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Βρήκα αυτόν τον θερμοπομπό https://www.skroutz.gr/s/5677559/Serton-341-Θερμοπομπός-Mica-2000W.html#reviews 

Έχει επιλογή και για χαμηλότερα watt και έχει καλές κριτικές γενικά. Μπορώ πιθανόν να σπάσω κάπως το κόστος και να δώσω ξέρω γω το 1/3 ή 1/4 κανά 100άρι παραπάνω και να βγει ο χειμώνας. Θα είναι πιο πρακτική λύση για αυτή τη περίοδο. 

Επεξ/σία από aizensama24
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Αυτό που φοβάμαι στο κλιματιστικό είναι κυρίως η ταλαιπωρία καθώς θα πρέπει να ψάχνω μετά για τεχνικό να κάνει την εγκατάσταση κάτι όχι και τόσο εύκολο στη περιοχή που είμαι ή να κλείσω ραντεβού με έναν του καταστήματος όπου πάλι είναι ταλαιπωρία. Δε ξέρω καν αν εργάζονται όλοι αυτοί τέτοια περίοδο. Υπάρχουν και ζητήματα συντήρησης. Οι διαδικασίες είναι πολλές και όχι σε τόσο καλή εποχή. Φυσικά όσο κόστος γλιτώσω από το λογαριασμό θα το πληρώσω για την αγορά του και ότι άλλο επιπλέον απαιτεί. Το μόνο θετικό είναι ότι θα είναι χρήσιμο το καλοκαίρι κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Βρήκα αυτόν τον θερμοπομπό https://www.skroutz.gr/s/5677559/Serton-341-Θερμοπομπός-Mica-2000W.html#reviews 

Έχει επιλογή και για χαμηλότερα watt και έχει καλές κριτικές γενικά. Μπορώ πιθανόν να σπάσω κάπως το κόστος και να δώσω ξέρω γω το 1/3 ή 1/4 κανά 100άρι παραπάνω και να βγει ο χειμώνας. Θα είναι πιο πρακτική λύση για αυτή τη περίοδο. 

Κατι τέτοια πρεπει να τα παρεις αγκαλια για να ζεσταθείς :( εγω ειχα παρει μια kumtel λεω δεν κανω ενα τεστ φιλε πολυ ζεστη τουμπανο λεμε αλλα οταν ηρθε το ρευμα την εβαλα παταρι , ακομα εκει ειναι :P 

Επεξ/σία από darkman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, darkman είπε

Κατι τέτοια πρεπει να τα παρεις αγκαλια για να ζεσταθείς :( 

Δεν είμαι σίγουρος. Έχω αρκετή εμπιστοσύνη στις κριτικές του σκρουτζ. Έτσι και αλλιώς δίπλα μου θα το έχω στο γραφείο που κάθομαι.  

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δεν είμαι σίγουρος. Έχω αρκετή εμπιστοσύνη στις κριτικές του σκρουτζ. Έτσι και αλλιώς δίπλα μου θα το έχω στο γραφείο που κάθομαι.  

Δεν κάνουν δουλειά αυτά τα πράγματα, και τα αποτελέσματα της υγρασίας και του κρύου τα βλέπουμε σωρευτικά στην υγεία μας μετά από καμιά δεκαετία. Με λίγα λόγια, μην κοιτάς να γλυτώσεις φράγκα τώρα, θα τα σκάσεις στους γιατρούς πολλαπλάσια στο μέλλον.

Αν θυμάμαι καλά, το σπίτι το νοικιάζεις. Αν θα συνεχίσεις να μένεις για χρόνια, πρότεινε στον ιδιοκτήτη να πάρετε μισό μισό ένα φτηνό AC, να κάνεις δουλειά χειμώνα καλοκαίρι. Συνήθως τα βρίσκεις σε καλύτερη τιμή τώρα εκτός σεζόν, και τα περισσότερα μαγαζιά έχουν τσάμπα την εγκατάσταση.

Αν δεν θέλεις να του μείνει στο τέλος, τότε άσε το μισό μισό και πάρε μόνος σου ένα φορητό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Δεν κάνουν δουλειά αυτά τα πράγματα, και τα αποτελέσματα της υγρασίας και του κρύου τα βλέπουμε σωρευτικά στην υγεία μας μετά από καμιά δεκαετία. Με λίγα λόγια, μην κοιτάς να γλυτώσεις φράγκα τώρα, θα τα σκάσεις στους γιατρούς πολλαπλάσια στο μέλλον.

Αν θυμάμαι καλά, το σπίτι το νοικιάζεις. Αν θα συνεχίσεις να μένεις για χρόνια, πρότεινε στον ιδιοκτήτη να πάρετε μισό μισό ένα φτηνό AC, να κάνεις δουλειά χειμώνα καλοκαίρι. Συνήθως τα βρίσκεις σε καλύτερη τιμή τώρα εκτός σεζόν, και τα περισσότερα μαγαζιά έχουν τσάμπα την εγκατάσταση.

Αν δεν θέλεις να του μείνει στο τέλος, τότε άσε το μισό μισό και πάρε μόνος σου ένα φορητό.

Γιατί να του μείνει? 

Τα φορητά διαφέρουν σε κάτι από τα κανονικά? (ρεύμα κτλ?) Απλά τα βάζεις στη πρίζα και είναι το ίδιο πράγμα? Μου ακούγεται καλό για να γλιτώσω την εγκατάσταση

Δημοσ.
Μόλις τώρα, aizensama24 είπε

Γιατί να του μείνει? 

Τα φορητά διαφέρουν σε κάτι από τα κανονικά? (ρεύμα κτλ?) Απλά τα βάζεις στη πρίζα και είναι το ίδιο πράγμα? Μου ακούγεται καλό για να γλιτώσω την εγκατάσταση

Γιατί θα βάλει τα μισά. Αν δεν θέλεις, πρέπει να τον πείσεις να κάνεις εγκατάσταση στο σπίτι του, την οποία και θα ξηλώσεις όταν φύγεις. Θα πρέπει να του επιδιορθώσεις τον τοίχο στο τέλος.

Το φορητό είναι ΣΕ ΟΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το τοίχου. Μόνο την εγκατάσταση γλυτώνεις, η οποία το ξαναλέω είναι δωρεάν σε όλη την Ελλάδα μέσω πολλών καταστημάτων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Σιγά την ταλαιπωρία, εγώ αν δεν είχα καθόλου θέρμανση ούτε που θα το σκεφτόμουν, και σε εμένα γκρίνιαζε η μάνα μου επειδή έπρεπε να τρυπισουμε τα ντουβάρια για τους σωλήνες και το σπίτι είναι πολύ παλιό αλλά δεν την άκουσα καθόλου σιγά μην κάθομαι να τουρτουριζω. 

Όσον αφορά την διαδικασία τοποθέτησης, ψάξε άπειρα video στο YouTube για να δεις τι κάνουνε από την αρχή ως το τέλος. Αν δεν έχεις επιλογές στην περιοχή σου δεν πειράζει άσε να σου κάνουν τοποθέτηση από το τοπικό μαγαζί, βάζεις μια μονάδα μέσα μια μια έξω με τους σωλήνες μέσα από τον τοίχο, πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε τρύπα η κάποια βλάβη σε στοιχείο του σκελετού του κτιρίου κολώνα δοκάρι σίδερα σκυρόδεμα κτλ. Για οτιδήποτε σχετικό θέλεις να μάθεις ρώτα στο άλλο thread με τα κλιματιστικά. 

Edit: Δεν καταφέρνεις κάτι με θερμοπομπους εκτός αν μιλάμε για πολύ μικρό δωμάτιο και θα καίει συνέχεια, θα σου έρθει κανένα 300αρι η ΔΕΗ. Αυτές οι συσκευές απευθύνονται μόνο ως βοηθητικές στην περίπτωση ανεπαρκούς κεντρικής θέρμανσης. 

25 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Γιατί να του μείνει? 

Φορητό είναι πολύ ακριβό για τα χαρακτηριστικά του ουσιαστικά σαν να έχεις συμβατικής τεχνολογίας 00's και παλαιότερο. Μόνο αν έχεις συρόμενα κουφώματα και μονωσεις καλά το κενό για την φυσουνα, αν έχεις ανοιγομενα κουφώματα το ξεχνάς. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.

Για υγραερίου δεν το έχεις σκεφτεί καθόλου;;; Έχει τρεις σκάλες από 1400 έως 4200 wat και ζέστη την οποία καταλαβαίνεις από μακριά. Λίγο μπελάς βάλε βγάλε φιάλη αλλά η πιο ζεστή και οικονομική πρόχειρη λύση . 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας αφυγραντήρας ζεόλιθου θα ήταν πιο χρήσιμος απο το αερόθερμο. Τα λεφτά που θα δώσεις στο αερόθερμο συν το ρεύμα είναι περισσότερα απο το κλιματιστικό. Πάρε το πιο φθηνό inverter
Φορητά κλιματιστικά μακρυά. Κάνουν θόρυβο ,καίνε αβέρτα , πρέπει να βάλεις φυσούνα σε παράθυρο κτλ κτλ .

Edit: Ο παππούς δίκαιο έχει , πάρε υγραερίου

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
Δημοσ.

η υγρασια στα τζαμια ειναι απο την χαμηλη θερμοκρασια και υψηλη υγρασια.και η αισθηση που εχεις ειναι οτι το δωμα ειναι ψυχροτερο απο οτι ειναι στην πραγματικοτητα,οχι τρελεη διαφορα ,αν το θερμομετρο δειχνει 18 εσυ εχεις την αισθηση οτι ειναι σαν 16 βαθιμους.....ειτε θα κατεβασεις την υγρασια ειτε θα ανεβασεις την θερμοκρασια.αν ομως πας να κατεβασεις την υγρασια σε κρυο αερα,,που συγκρατει μικρο ποσο υγρασιας,ο αφυγραντηρας δεν θα κανει δουλεια.οποτε κοιτα να ανεβασεις την θερμοκρασια με ενα κλιμα διοτι ολα τα αλλα ειναι  να ειχαμε να λεγαμε.αν βαλεις υγραεριου,η υγρασια θα αυξηθει περισοτερο,σε σημειο να αρχισεις κολυμπι στο δωμα.....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

αν ομως πας να κατεβασεις την υγρασια σε κρυο αερα,,που συγκρατει μικρο ποσο υγρασιας,ο αφυγραντηρας δεν θα κανει δουλεια

Γιαυτό πρότεινα με ζεόλιθο (αν δεν πάρει κλιματιστικό) , δουλεύει σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες και βγάζει μια μικρή ζέστη. Φυσικά δεν είναι μέσο θέρμανσης ,απλά το πρότεινα γιατί

6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Το πρωί που ξυπνάω οι μπαλκονόπορτες είναι θολωμένες, γεμάτες νερό.  

και σίγουρα ο άνθρωπος έχει συνηθίσει το κρύο, μάλλον τώρα έχει αρκετή υγρασία

6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Δεν έχω τίποτα για θέρμανση τώρα πέρα από ένα μπουφάν. Έχω βγάλει πολλούς χειμώνες χωρίς θέρμανση, για να μη πω τα τελευταία 8+ χρόνια.

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Για υγραερίου δεν το έχεις σκεφτεί καθόλου;;; Έχει τρεις σκάλες από 1400 έως 4200 wat και ζέστη την οποία καταλαβαίνεις από μακριά. Λίγο μπελάς βάλε βγάλε φιάλη αλλά η πιο ζεστή και οικονομική πρόχειρη λύση . 

Έρχεται μάστορας και την αλλάζει στη Θεσσαλονίκη.... Παίρνει παλιά φέρνει καινούρια. Οπότε μένεις καθαρός :)

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν έχει θερμανση καθόλου το σπίτι;Καλοριφερ;

Δεν έχει καθόλου θέρμανση. Έχει καλοριφέρ το οποίο όμως δε λειτουργεί. Θέλει πετρέλαιο και δε ξέρω τι διαδικασίες παίζουν με αυτό και ούτε θέλω να ασχοληθώ. Δε πληρώνω κοινόχρηστα στο σπίτι. Δεν θα έβαζα έτσι και αλλιώς γιατί αυτά μυρίζουν, έχω θέμα με μυρωδιές.

Μάλλον ο κωτσόβολος είναι η καλύτερη επιλογή μου γιατί έχει τσάμπα την εγκατάσταση και έχει έναν κοντά εδώ. Έχει καλές κριτικές...Ανέκαθεν προτιμούσα πιο άγνωστα ηλεκτρονικά καταστήματα στο σκρουτζ αλλά με κλιματιστικό τοίχου δε νομίζω ότι συμφέρει κάτι τέτοιο. Μάλλον κάτι πιο τοπικό είναι καλύτερη λύση για τέτοιες περιπτώσεις ειδικά με όσα γίνονται τώρα.

Θα δω γενικά τι με συμφέρει, οι απαντήσεις ήταν καλές σε αυτό το θέμα, οπότε δε μου λείπει κάποια πληροφορία. Όπως λέει το παιδί πιο πάνω, είμαι συνηθισμένος στο κρύο, για αυτό σκέφτομαι μήπως κάτι μικρότερο μπορεί να είναι αρκετό. Να μην ζεστάνει αρκετά το χώρο αλλά να ανεβάσει λίγο τη θερμοκρασία έως που να αντέχεται. Μπορεί βέβαια να μην κάνει και τίποτα οπότε τσάμπα λεφτά.

Δημοσ.

Δεν έχουμε ούτε εμείς θέρμανση στο σπίτι γιατί δεν συμφωνούν οι αλλοι να βάλουμε πετρέλαιο. Το κλιματιστικό είναι μονόδρομος αν θες να πεις ότι έχεις κάποια θέρμανση γιατί κακά τα ψέμματα την άνεση των καλοριφέρ νερού δεν την αγγίζουν τα κλιματιστικά, φερνουν και πονοκέφαλο και πρέπει να ανοίγεις μια στο τόσο τα παράθυρα για ανανέωση του εσωτερικού αέρα που ανακυκλοφορει στο σπίτι. Θερμοπομποί αερόθερμο καλοριφέρ λαδιού και λοιπά είναι πεταμένα λεφτά και θα γίνεις ο καλύτερος πελάτης της ΔΕΗ, διότι ακόμα και λίγο να πεις ότι θα τα δουλέψεις για να κρατήσουν ζέστη μέχρι να τα ξανά δουλέψεις θα έχεις παγώσει ειδικά σε παλιά σπίτια δίχως μόνωση δεν κάνουν τίποτα, αυτά είναι μόνο όταν σηκώνεσαι το πρωί για την δουλεια μέχρι να ντυθείς και να πάρεις το πρωινό σου να φύγεις η για κανένα λουτρό να το ζεστάνεις πριν μπεις για μπάνιο. Η σομπα αερίου καταντάει κουραστική με τις μπουκάλες αυξάνει την υγρασία και αν δεν ξέρεις να βάλεις καλά το δοχείο με το αέριο μπορεί να γίνει έκρηξη από διαρροή. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...