Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω διαβάσει ότι το αερόθερμο καίει περισσότερο ρεύμα από ένα κλιματιστικό Α κλάσης αλλά λιγότερο από ηλεκτρικό καλοριφέρ. Γενικά δεν προσδιορίζεται πόσο παραπάνω καίει και πόσο πολύ φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος. Για το ηλεκτρικό καλοριφέρ λένε ξεκάθαρα ότι καίει πολύ σε βαθμό που είναι σχεδόν απαγορευτικό. Το μόνο που καταλαβαίνω στη σύγκριση αερόθερμου και κλιματιστικού είναι ότι το κλιματιστικό αποδίδει πολύ καλύτερα. Θα ζεστάνει σίγουρα το χώρο. Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχω ένα αερόθερμο ανοιχτό για 2 μήνες, πόσο περίπου θα ανεβάσει αυτό το λογαριασμό μου? Ζω σε 45 τμ και τώρα μου έρχετε μέσο όρο 60-70Ε το δίμηνο. Μαζί με το αερόθερμο πόσο λέτε να έρθει? Δηλαδή οκ, μπορεί να καίει παραπάνω αλλά το ποσό που θα σου δώσω να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να το αγνοήσω ως επιλογή. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
DimosthenisG Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το ηλεκτρικό καλοριφέρ καίει πάρα πολύ, σαν φοιτητής μου ερχόταν λογαριασμός 400 ευρώ. Αλλά ζεσταινει το δωμάτιο. Το αεροθερμο πρέπει να το έχεις να χτυπάει ακριβώς εσένα. 1 μέτρο δεξιά να πας θα κρυώνεις. Κλιματισμός η καλύτερη επιλογή. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από DimosthenisG 1
darkman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Έχω διαβάσει ότι το αερόθερμο καίει περισσότερο ρεύμα από ένα κλιματιστικό Α κλάσης αλλά λιγότερο από ηλεκτρικό καλοριφέρ. Γενικά δεν προσδιορίζεται πόσο παραπάνω καίει και πόσο πολύ φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος. Για το ηλεκτρικό καλοριφέρ λένε ξεκάθαρα ότι καίει πολύ σε βαθμό που είναι σχεδόν απαγορευτικό. Το μόνο που καταλαβαίνω στη σύγκριση αερόθερμου και κλιματιστικού είναι ότι το κλιματιστικό αποδίδει πολύ καλύτερα. Θα ζεστάνει σίγουρα το χώρο. Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχω ένα αερόθερμο ανοιχτό για 2 μήνες, πόσο περίπου θα ανεβάσει αυτό το λογαριασμό μου? Ζω σε 45 τμ και τώρα μου έρχετε μέσο όρο 60-70Ε το δίμηνο. Μαζί με το αερόθερμο πόσο λέτε να έρθει? Δηλαδή οκ, μπορεί να καίει παραπάνω αλλά το ποσό που θα σου δώσω να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να το αγνοήσω ως επιλογή. Πανω το αεροθερμο γραφει ποσα watt ειναι , βρες τα watt και πολλαπλασίασε τα με της ωρες που θες καθε μερα να το εχεις αναμενο, μετα δες στον λογαριασμό σου ποσο σου χρεώνει το ΚW και βρίσκεις ενα περιπου τι θα πληρωνεις . 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Έχω διαβάσει ότι το αερόθερμο καίει περισσότερο ρεύμα από ένα κλιματιστικό Α κλάσης αλλά λιγότερο από ηλεκτρικό καλοριφέρ. Γενικά δεν προσδιορίζεται πόσο παραπάνω καίει και πόσο πολύ φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος. Για το ηλεκτρικό καλοριφέρ λένε ξεκάθαρα ότι καίει πολύ σε βαθμό που είναι σχεδόν απαγορευτικό. Το μόνο που καταλαβαίνω στη σύγκριση αερόθερμου και κλιματιστικού είναι ότι το κλιματιστικό αποδίδει πολύ καλύτερα. Θα ζεστάνει σίγουρα το χώρο. Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχω ένα αερόθερμο ανοιχτό για 2 μήνες, πόσο περίπου θα ανεβάσει αυτό το λογαριασμό μου? Ζω σε 45 τμ και τώρα μου έρχετε μέσο όρο 60-70Ε το δίμηνο. Μαζί με το αερόθερμο πόσο λέτε να έρθει? Δηλαδή οκ, μπορεί να καίει παραπάνω αλλά το ποσό που θα σου δώσω να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να το αγνοήσω ως επιλογή. Ολες οι θερμαντικες συσκευες ρευματος καινε 1/1 εκτος του κλιματιστικου..! Οι καθε μια αποδιδει με τον δικο της τροπο.. πχ το αεροθερμο αποδιδει αμεσα γιατι ζεσταινει τον αερα αλλα μολις το κλεισεις κρυωνει αμεσα..! το ιδιο και το κλιμα αφου και αυτο χρησιμοποιει ανεμιστηρα.. Το καλοριφερ καθυστερει να ζεστανει.. αλλα εχεις αλλη ποιοτητα θερμανσης.. ζεσταινει αργα και σταθερα.. Και οι συσκευες που χρησιμοποιουν ανεμιστηρα(ζεστο αερα) μπορουν ζεστανουν σωστα αρκει να καινε αρκετες ωρες ωστε να ξεκινανε να ζεστενονται και τα αντικειμενα..! Δηλαδη καπου κερδιζεις καπου χανεις..! Το κλιματιστικο επειδη η σχεση αποδοσης/καταναλωσης εχει να κανει με τις θερμοκρασιες περιβαλλοντος ειναι πιο οικονομικο! Δηλαδη ποτέ δεν εχει σταθερη καταναλωση.. Η καταναλωση ειναι συνεχεια ''ρευστη'' γιατι επηρεαζεται απο τις θερμοκρασιες εξω.-εσωσ. απο την επιθυμητη θερμοκρασια που θα το εχεις ρυθμιση.. και απο την μονωση του χωρου..! Τωρα με τι ζεσταινεσαι? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Τωρα με τι ζεσταινεσαι? Δεν έχω τίποτα για θέρμανση τώρα πέρα από ένα μπουφάν. Έχω βγάλει πολλούς χειμώνες χωρίς θέρμανση, για να μη πω τα τελευταία 8+ χρόνια. Είχα κάποτε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ αλλά ήταν χαλασμένο και δε ζέστεναι καθόλου, μάλιστα έκανε και αναθυμιάσεις, μια φορά παραλίγο να λιποθυμήσω εξαιτίας του. Τα φοβάμαι λίγο αυτά. Στο παλιό μου σπίτι είχα μικρό δωμάτιο με μικρό παράθυρο οπότε δε πάγωνε τόσο πολύ αν όλα ήταν κλειστά. Στο καινούργιο μου σπίτι, το δωμάτιο μου είναι ένας τεράστιος χώρος με μία πολύ μεγάλη μπαλκονόπορτα και θα έλεγα πως το κρύο ήδη αρχίζει και θυμίζει Γενάρη-Φλεβάρη. Το ψηλουποτίμισα για αυτό θέλω να δω πως θα αντιδράσω σε αυτό. Το πρωί που ξυπνάω οι μπαλκονόπορτες είναι θολωμένες, γεμάτες νερό. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μιλώντας για μια συσκευή που αποδίδει στον χώρο την ίδια θερμική ισχύ, το χειρότερο κλιματιστικο ακόμα και τελευταίας ενεργειακής κλάσης καταναλώνει λιγότερα από το αερόθερμο. Το παλιό κλιματιστικό 12αρι που είχα στην θέρμανση απέδιδε 3.8kW στον χώρο και η ισχύς του ήταν 1.15kW, στον ίδιο χώρο θα έπρεπε να είχα 3.8kW με ηλεκτρική αντίσταση που ούτε θα αντεχαν να σηκώσουν τα καλώδια του ηλεκτρικού, για χρέωση ούτε λόγος. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δεν έχω τίποτα για θέρμανση τώρα πέρα από ένα μπουφάν. Έχω βγάλει πολλούς χειμώνες χωρίς θέρμανση, για να μη πω τα τελευταία 8+ χρόνια. Είχα κάποτε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ αλλά ήταν χαλασμένο και δε ζέστεναι καθόλου, μάλιστα έκανε και αναθυμιάσεις, μια φορά παραλίγο να λιποθυμήσω εξαιτίας του. Τα φοβάμαι λίγο αυτά. Στο παλιό μου σπίτι είχα μικρό δωμάτιο με μικρό παράθυρο οπότε δε πάγωνε τόσο πολύ αν όλα ήταν κλειστά. Στο καινούργιο μου σπίτι, το δωμάτιο μου είναι ένας τεράστιος χώρος με μία πολύ μεγάλη μπαλκονόπορτα και θα έλεγα πως το κρύο ήδη αρχίζει και θυμίζει Γενάρη-Φλεβάρη. Το ψηλουποτίμισα για αυτό θέλω να δω πως θα αντιδράσω σε αυτό. Το πρωί που ξυπνάω οι μπαλκονόπορτες είναι θολωμένες, γεμάτες νερό. Μην το κανεις αυτο.. Μακροπροθεσμα θα βγαλεις προβλημα υγειας..! Εκτος οπως και να το μαγειρεψεις δεν βγαινει η συνταγη στα οικονομικα.. Για αρχη παρε ενα τετοιο https://www.ideahellas.gr/product/roloi-me-ksypnitirithermometrougrome/?skr_prm=WyI1ODQ1NjE5My1lMmM4LTRkZWYtYmQyYS1jOTBhYzA4YjcxNDgiLDE2MDY1NzM3OTAwNzkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Και οταν βλεπεις να πεφτει η θερμοκρασια κατω απο τους 18β και υγρασια πανω απο 70% να βαζεις κατι να ζεσταινει.. Εχεις εγκλιματιστεί με το βαρυ ντυσιμο πιστευοντας οτι μονο αυτο αρκει..! Αν δεν παιζει χρημα για κλιματιστικο ή για τον α,β λογο δεν μπορεις να βαλεις προτεινω θερμομπομπο mica! Σου προτεινω με mica γιατι βγαζει θερμοτητα-ακτινοβολει και στα πλαγια οποτε το βαζεις απεναντι σου για αμεση ζεστη! Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από PLACEBO_89 1
basilis_k6 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 το αερόθερμο ειναι για να ζεστανεις γρηγορα ενα μικρο χωρο η για να ζεστανεις τα ποδια σου κατω απο το γραφειο ας πουμε. δεν κανει για κατι άλλο και ναι καιει απιστευτα. ενα καλοριφερ καιει αλλα κανει δουλεια, δεν φυσαει αερα. αν εχεις κοτ δεν ειναι θεμα πιστευω να βάλεις ενα 1500άρι καλοριφερ. παντως τα τζαμια που σταζουν νερο ενω δεν εχεις θερμανση μου κανει λιγο εντυπωση. τι θερμοκρασια εχεις μεσα στο σπιτι? παντως ενας αφυγραντηρας με ζεολιθο ειναι γυρω στα 600w και βγάζει και ζεστο αερα. αν δεν θες πολύ ζεστη και να καψεις ρευμα ειναι πολύ καλη λυση.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω αυτά τα watt και οι χρεώσεις πάνε με την ώρα έτσι? από αυτά διαβάζω έτσι πρέπει να είναι. Εδώ βλέπω ότι το kw χρεώνεται 0.11ε και διαβάζοντας ένα άλλο άρθρο αυτό το 0.11 πρέπει να είναι για κατανάλωση 1 kw μίας ώρας. Επίσης οι συσκευές που λένε τα watt τους εννοούν ότι καίνε τόσο την ώρα σωστά? Σύμφωνα με τα παραπάνω ένα αερόθερμο 2400 watt μόνιμα ανοιχτό για 2 μήνες κοστίζει περίπου 360Ε σε ρεύμα. Το κλιματιστικό λένε ότι είναι το 1/3 αυτού. Πάει 3 προς 1 άρα 120Ε. Προφανώς το κλιματιστικό είναι πολύ καλύτερη λύση. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
darkman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Σωστα αν εισαι Δεη εκει πρεπει να ειναι 0,11+ φορους και αν λεει το αεροθερμο 2400 τοτε ειναι 2,4 KW
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Η συνολική χρέωση στην ΔΕΗ μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και όλα εκτός φυσικά από ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ είναι περίπου 0.18 ευρώ η kWh.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βέβαια αυτές οι συσκευές καίνε όσο λένε? Από όσο ξέρω το τροφοδοτικό του υπολογιστή δε καίει το maximum που μπορεί την ώρα αλλά ανάλογα πόσο χρειάζεσαι ή κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
darkman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Βέβαια αυτές οι συσκευές καίνε όσο λένε? Από όσο ξέρω το τροφοδοτικό του υπολογιστή δε καίει το maximum που μπορεί την ώρα αλλά ανάλογα πόσο χρειάζεσαι ή κάτι τέτοιο. Μιλαμε παντα αν το εχεις στο φουλ . μην μπερδευεις το pc ειναι αλλο .
basilis_k6 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε Βέβαια αυτές οι συσκευές καίνε όσο λένε? Από όσο ξέρω το τροφοδοτικό του υπολογιστή δε καίει το maximum που μπορεί την ώρα αλλά ανάλογα πόσο χρειάζεσαι ή κάτι τέτοιο. Καινε οσο λενε αλλα σχεδον ολα εχουν θερμοστατη και σταματανε για καποιο χρονικο διαστημα. Αν ενα καλοριφερ 3kw εκαιγε μονιμα 3kw θα σου ερχοτανε κανα χιλιαρικο δεη. Το ac ειναι καλη λύση αλλα η ζεστη του δεν ειναι σαν καλοριφερ. Επισης πρεπει να το αφηνεις ανοιχτο ωρες και οχι για να αναβοσβηνεις γιατι θα καιει περισσοτερο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 50 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δεν έχω τίποτα για θέρμανση τώρα πέρα από ένα μπουφάν. Έχω βγάλει πολλούς χειμώνες χωρίς θέρμανση, για να μη πω τα τελευταία 8+ χρόνια. Είχα κάποτε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ αλλά ήταν χαλασμένο και δε ζέστεναι καθόλου, μάλιστα έκανε και αναθυμιάσεις, μια φορά παραλίγο να λιποθυμήσω εξαιτίας του. Τα φοβάμαι λίγο αυτά. Στο παλιό μου σπίτι είχα μικρό δωμάτιο με μικρό παράθυρο οπότε δε πάγωνε τόσο πολύ αν όλα ήταν κλειστά. Στο καινούργιο μου σπίτι, το δωμάτιο μου είναι ένας τεράστιος χώρος με μία πολύ μεγάλη μπαλκονόπορτα και θα έλεγα πως το κρύο ήδη αρχίζει και θυμίζει Γενάρη-Φλεβάρη. Το ψηλουποτίμισα για αυτό θέλω να δω πως θα αντιδράσω σε αυτό. Το πρωί που ξυπνάω οι μπαλκονόπορτες είναι θολωμένες, γεμάτες νερό. Δεν έχεις απολύτως τίποτα για θερμανση στο σπίτι έστω επικουρικά; Χαρά στο κουράγιο σου, εμείς είχαμε σοβαρά προβλήματα από το 2003 που χάλασε μια σομπα πετρελαίου και δεν καταφέραμε να την φτιάξουμε, κατά 70% λύσαμε το πρόβλημα πέρσι με δύο 24αρια κλιματιστικα, ενώ επικουρικά έχουμε καλοριφέρ λαδιού, μυρίζει αν πυρωσει στο τέρμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνεις σε σημείο λιποθυμίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα