yazidis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Έχω ξεκινήσει να γλυκοκοιτάζω την λύση του NAS για οικιακή χρήση, και από τη στιγμή που οι γνώσεις μου είναι πολύ βασικές θα ήθελα τη βοήθειά σας. Στο σπίτι υπάρχουν κυρίως 1 κεντρικός υπολογιστής, και 1 laptop. Έχω στήσει στον iMac και έναν plex server για να παίζουν στις τηλεοράσεις τα media, και σε γενικές γραμμές έχω επιπλέον 3 εξωτερικούς, 1 για media, 1 για φωτογραφίες, 1 για Time Machine Backup όπου κάνει backup τα πάντα. Βλέπω στο internet πως 2 από τις πιο συχνές μάρκες για NAS είναι οι Synology και WD. Ποια εταιρία κατά τη γνώμη σας θα ήταν συνετό να επιλέξω; Αν παίζει κάποιο ρόλο, στο σπίτι οι συσκευές μου είναι Apple κυρίως, και δεν χρησιμοποιώ windows ή android! Ποια χαρακτηριστηκά θα πρέπει να κοιτάζω; Έχω δει πως είναι ουσιαστικά μικροί υπολογιστές, με επεξεργαστές, RAM κτλ.. αλλά δεν ξέρω ποιες ταχύτητες είναι ικανοποιητικές για τέτοια συστήματα. Όσον αφορά τους δίσκους που βάζουμε σε αυτά τα συστήματα, είναι ειδικοί ή γενικά μπορώ να βάζω όποιο δίσκο θέλω μέσα; Και κάτι τελευταίο, όσον αφορά τις επιλογές RAID, πιστεύεται πως θα είναι συνετό να πάρω ένα NAS με 2 θέσεις, και τον 1 δίσκο να τον χρησιμοποιήσω για όλα τα media/προσωπικά αρχεία/backups και τον 2ο δίσκο να τον χρησιμοποιήσω για RAID backup του 1ου δίσκου; Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από yazidis
jgeorgiou Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Στις 28/11/2020 στις 1:07 ΜΜ, yazidis είπε Ποια χαρακτηριστηκά θα πρέπει να κοιτάζω; Έχω δει πως είναι ουσιαστικά μικροί υπολογιστές, με επεξεργαστές, RAM κτλ.. αλλά δεν ξέρω ποιες ταχύτητες είναι ικανοποιητικές για τέτοια συστήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα