The_Judas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Στην περίπτωση που χρησιμοποιoύμε εφαρμογή για σύνδεση σε VPN έχει κανένα νόημα η χρήση DNS τύπου cloudfare στο ρουτερ;
htaccess Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Οι εφαρμογές vpn, πρέπει να χρησιμοποιούν τους dns server του vpn provider, για να αποφύγεις τυχόν διαρροή (ip / dns ) μπορείς είτε να βάλεις τους ίδιους dns servers στο router ή να μην βάλεις καθόλου, το κατά πόσο θα λειτουργήσει βέβαια έχει να κάνει με το πως έχεις στήσει το δίκτυο σου.
The_Judas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Θεωρείται καλός ο πάροχος VPN χωρίς dns leak. Παρόλα αυτά έκανα μια δοκιμή, να βάλω αρχικά στις ρυθμίσεις των windows τους DNS servers του vpn παρόχου, αλλά τους σβήνουν αυτόματα τα windows και επανέρχονται στις αυτόματες ρυθμίσεις! Δοκίμασα επίσης να τους βάλω στο ρουτερ και έπεσε το ιντερνετ βγάζοντας dns error... Αντιθέτως με την εφαρμογή του fastestvpn λειτουργεί κανονικά και δίνει τους δικούς του dns χωρίς πρόβλημα.
htaccess Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, The_Judas είπε Θεωρείται καλός ο πάροχος VPN χωρίς dns leak. Για το leak, τις περισσότερες φορές δεν φταίει ο πάροχος vpn, άλλα επειδή γίνονται εσφαλμένες ή ελλιπείς ρυθμίσεις του δικτύου. Αν επιθυμείς να κάνεις δοκιμές, ρίξε μία ματιά στα παρακάτω > browserleaks.com - (browserleaks.com/ip) ipleak.net dnsleak.net
The_Judas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα έχω δοκιμάσει αυτά τα λινκς. Εχω ρυθμίσει το VPN με kill switch. Το fastestVPN λέει ότι DNS leaks συνήθως γίνονται με χειροκίνητες ρυθμίσεις και όχι με την δική τους εφαρμογή. Οπότε θα αφήσω στο router το cloudflare και θα έχω και την εφαρμογή smartestVPN συνέχεια ενεργή. Οπότε ακόμη και αν υπάρχει dns leak θα είναι προς το cloudfare και όχι προς τον DSL πάροχο Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2020 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα