Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πάρει τον φορτιστή της NiteCore τον UMS4 καθώς και τις μπαταρίες της NiteCore. 

Θα ήθελα να ρωτήσω, ποια είναι η ιδανικότερη ρύθμιση φόρτισης των μπαταριών αλλά και γενικότερα για 18650 μπαταρίες 

Επεξ/σία από algox
Δημοσ.

...τι εννοείς ρύθμιση? Αυτόματος δεν είναι?

Χρησιμοποιώ την προηγούμενη σειρά (intelligence, id 4 κάτι νομίζω όπως κ Xtar Vc4 ) αρκετά χρόνια, τόσο σε 18650 όσο κ λοιπές μπαταρίες (διαφόρων χημειων/τύπων...που φυσικά υποστηρίζονται απο τους φορτιστές) απλά τις κουμπώνω πάνω κ φορτίζουν.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, TechnoState είπε

...τι εννοείς ρύθμιση? Αυτόματος δεν είναι?

Χρησιμοποιώ την προηγούμενη σειρά (intelligence, id 4 κάτι νομίζω όπως κ Xtar Vc4 ) αρκετά χρόνια, τόσο σε 18650 όσο κ λοιπές μπαταρίες (διαφόρων χημειων/τύπων...που φυσικά υποστηρίζονται απο τους φορτιστές) απλά τις κουμπώνω πάνω κ φορτίζουν.

Να σου πω τι εννοω

1)Μου έχει επιλογή να παίξω από. 300 mA μέχρι και τα 1000

2)μπορω να τις φορτίσω στην επιλογή Li-ion 4.2V και 4.3V

3)και στην επιλογή  LifePD4 σε 3.7V

Επίσης δίπλα από το 4.2V που έχει μια επιλογή CC, αυτήν μπορώ και να την απενεργοποίησω αν θέλω όμως 

Αν βγάζεις άκρη πες μου.. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ευχαρίστως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Μήπως αυτό είναι κάποιο mode για ταχύτητα ή για συντήρηση?

Προσωπικά θα επέλεγα την μικρότερη ένταση (300mah) με την λογική:  μεγαλύτερη διάρκεια φόρτισης, λιγότερη ένταση και θερμοκρασία κατά την φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.(φαντάζομαι το 300-1000 αφορά την μέγιστη ένταση ανά κανάλι φόρτισης).

2. Το βολτάζ των κοινών 18650 είναι 3.6-3.7v κ σε πλήρη φόρτιση δείχνουν 4.2v (οι υγιείς τουλάχιστον...σε μένα, σε realtime, τα μοντάκια μου, διαβάζουν εως κ 3.75v κατά την χρήση / Efest/Panasonic/LG/Sanyo/Tamiya) διόρθωσε με αν κάνω λάθος για το πρώτο.

3 Οι LiFePO4 (έχουν διαφορές σε σχέση με τις Ιόντων λιθίου/ LiPo) έχουν βολτάζ 3.2-3.3v ,σαφώς αναπτύσουν χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά την φόρτιση κ εκφόρτιση(στην αυτόματη, default λειτουργία)... μήπως όμως ο φορτιστής τις αναγνωρίζει αυτόματα ήδη? 

Τέλος, το CC (constant circuit) φαντάζομαι επιλέγεται αντί του constant voltage (CV) για ταχύτερη φόρτιση... βέβαια δεν έχω ψάξει πιο είναι το ιδανικό σε σχέση με την "χημεία" των μπαταριών

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, TechnoState είπε

1. Μήπως αυτό είναι κάποιο mode για ταχύτητα ή για συντήρηση συντήρηση?

Προσωπικά θα επέλεγα την μικρότερη ένταση (300mah) με την λογική:  μεγαλύτερη διάρκεια φόρτισης, λιγότερη ένταση και θερμοκρασία κατά την φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.(φαντάζομαι το 300-1000 αφορά την μέγιστη ένταση ανά κανάλι φόρτισης).

2. Το βολτάζ των κοινών 18650 είναι 3.6-3.7v κ σε πλήρη φόρτιση δείχνουν 4.2v (οι υγιείς τουλάχιστον...σε μένα, σε realtime, τα μοντάκια μου, διαβάζουν εως κ 3.75v κατά την χρήση / Efest/Panasonic/LG/Sanyo/Tamiya) διόρθωσε με αν κάνω λάθος για το πρώτο.

3 Οι LiFePO4 (έχουν διαφορές σε σχέση με τις Ιόντων λιθίου/ LiPo) έχουν βολτάζ 3.2-3.3v ,σαφώς αναπτύσουν χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά την φόρτιση κ εκφόρτιση(στην αυτόματη, default λειτουργία)... μήπως όμως ο φορτιστής τις αναγνωρίζει αυτόματα ήδη? 

Τέλος, το CC (constant circuit) φαντάζομαι επιλέγεται αντί του constant voltage (CV) για ταχύτερη φόρτιση.

Θα το δοκιμάσω να τις φορτίσω με 300ma το λιγότερο δλδ και να δω σε πόσο θα τις φορτίσει.Λογικα πιο αργά. Ναι πλήρες οι 18650 μου τις βγάζει 4.2V κ όταν τις κουμπωνω για φόρτιση τις βγάζει αυτομάτως στα 4.2V.Οποτε θα τις κάνω έτσι, δεν αλλάζω κάτι. 

Φιλε με κάλυψες σε αρκετά που δεν ήξερα, τα είπες αναλυτικά. Πες μου λίγο, με ποιες μπαταρίες 18650 έχεις μείνει ικανοποιημένος; 

Ευχαριστώ φίλε!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tamiya!(σε 18650 δυσεύρετες έως σπάνιες, έχω μία, πανίσχυρη αλλά δεν τις βρίσκεις ούτε με Google που λέει ο λόγος)...τις έχω, χωρίς να υπερβάλλω, πάνω απο 5χρόνια (ΑΑΑ 1.2v 1300mah) κ συνεχίζουν ακάθεκτες, για όλες τις μικροσυσκευές στο σπίτι, βέβαια δεν είναι οικονομικές (τις είχα χτυπήσει απο ebay, αυθεντικές, όταν μπορούσες ακόμα να φέρεις ελεύθερα μπαταρίες/ 50pack)... δυστυχώς τώρα πια τις βρίσκεις σε 2πλασια έως 3πλασια τιμή (απο Ελλάδα).

Για τα vape mods ...οι Efest ΙΜR 35A 3000mah μου έχουν βγει οι λιγότερο ισχυρές (σε σχέση με Panasonic) αλλά μαραθώνιας διάρκειας...απο FastTech αυτές...προ ποτοαπαγόρευσης

Σε ΑΑ ένα καλό deal (vfm) είναι αυτές του ΙΚΕΑ (λευκές 2450mah) για γενική χρήση κρατάνε καλά με 3 χρόνια χρήση τουλάχιστον.

Επεξ/σία από TechnoState
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συνήθως οι μπαταρίες 18650 έχουν όριο φόρτισης που εξαρτάται από το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν. Όταν δεν ξέρουμε τα specs, καλό είναι να μην ξεπερνάμε τα 1000mA. Κατά κανόνα, όσο πιο αργά τις φορτίζεις, τόσο καλύτερα. Επίσης όμως, είναι καλό να μην μένουν στο 100% αποθηκευμένες για καιρό. Το ιδανικό είναι να τις φορτίσεις μέχρι τα 4-4.1V και όταν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις και χρειάζεσαι να είναι ντε και καλά φουλ, να τις φορτίσεις τέρμα. Δε νομίζω όμως να υπάρχει "απλός" φορτιστής που να παρέχει τέτοιες δυνατότητες.

Μπορείς να δεις specs από εκατοντάδες μάρκες στη βάση δεδομένων του forum secondlifestorage.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες σας τις απαντήσεις. Ήσασταν κατατοπιστικοι.Να είσαστε καλά καλή χρονιά με υγεία να έχουμε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...