Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

έχει ένας συνάδελφος μου ένα pc με i7 920 επεξεργαστή και κάποιες φορές χωρίς καν να ανοίξει προγράμματα κτλ η θερμοκρασία του cpu φτάνει 95 βαθμούς. Φυσικά ο υπολογιστείς ανοιγοκλείνει μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να ανοίγει και πάλι κανονικά. Είδαμε για πάστα αν και είχε λίγη την αφαιρέσαμε και βάλαμε νέα. Το καθαρίσαμε κάναμε ότι ήταν απαραίτητο αλλά το ίδιο... Το cpu fan είναι της μαμάς είναι 4 έτη ήδη.... Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι στο bios στο power λέει στο hardware monitor ότι οκ η θερμοκρασία του cpu είναι υψηλή αλλά βλέπουμε κάτω και στα volt ότι είναι κόκκινοι οι αριθμοί... Φταίει το ανεμιστηράκι του cpu η το τροφοδοτικό ;

123.jpg

Δημοσ.

Κανονικά εδώ θέλει πολύμετρο, αλλά επειδή φαίνεται πως δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτά, πάμε το απλό:

Δοκίμασε με ένα άλλο τροφοδοτικό να δεις αν πηγαίνουν οι τάσεις στο κανονικό. Αν όχι, είναι μητρική.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ποιο μοντέλο είναι;

Ούτε που θυμάμαι μάρκα.. μια ότι νάνε... 750w

19 λεπτά πριν, snbblp είπε

Κανονικά εδώ θέλει πολύμετρο, αλλά επειδή φαίνεται πως δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτά, πάμε το απλό:

Δοκίμασε με ένα άλλο τροφοδοτικό να δεις αν πηγαίνουν οι τάσεις στο κανονικό. Αν όχι, είναι μητρική.

Δηλαδή δεν παίζει με τίποτα να είναι το ανεμιστηράκι του cpu ; Να κάνει όλο αυτό και να ανεβάζει θερμοκρασία λόγω ότι είναι το τροφοδοτικό ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, megaklhs είπε

Ούτε που θυμάμαι μάρκα.. μια ότι νάνε... 750w

Δηλαδή δεν παίζει με τίποτα να είναι το ανεμιστηράκι του cpu ; Να κάνει όλο αυτό και να ανεβάζει θερμοκρασία λόγω ότι είναι το τροφοδοτικό ;

Πρώτα να αποκλείσεις το PSU. Δοκίμασε ένα άλλο. Αν και με το άλλο δείχνει ίδιες τάσεις, τότε υποψιαζόμαστε τους σένσορες και τους ενσωματωμένους ρυθμιστές τάσης.

Και πάντως ΜΗΝ το λειτουργείς έτσι. Αν η μητρική λέει αλήθεια, θα πάρεις δίσκους και κάρτα γραφικών στο χέρι!

Επεξ/σία από snbblp
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, snbblp είπε

Πρώτα να αποκλείσεις το PSU. Δοκίμασε ένα άλλο. Αν και με το άλλο δείχνει ίδιες τάσεις, τότε υποψιαζόμαστε τους σένσορες και τους ενσωματωμένους ρυθμιστές τάσης.

Οκ λογω οτι το pc το εχω παρει σπιτι μου να το ελενξω θα βγαλω το δικο μου psu και απανταω σε λιγο..

• Like 1
Δημοσ.

Powertech είναι. Μέχρι πόσα δίνετε για νέο;

2 λεπτά πριν, snbblp είπε

Αν η μητρική λέει αλήθεια, θα πάρεις δίσκους και κάρτα γραφικών στο χέρι!

Από τον Ιούλιο καλά κρατεί πάντως.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Powertech είναι. Μέχρι πόσα δίνετε για νέο;

Από τον Ιούλιο καλά κρατεί πάντως.

Φίλε μου είναι nitrox απ οτι βλεπω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωχ!

Οσο παραμένει ύποπτο, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και το συνδέσεις στο δικό σου pc

Επεξ/σία από snbblp
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Και το Nitrox δεν πάει πίσω!

Ααα εσύ λές για το άλλο που είχα εγώ.. άλλο κουλό αυτό αλλά οκ το έλυσα.

Λοιπόν με το δικό μου τροφοδοτικό corsair τα αποτελέσματα είναι αυτά :

123.jpg

Δημοσ.

Γονάτιζε το κομμάτι του 3.3V και προσπαθώντας το PSU να το κρατήσει, ανέβαζε ΟΛΕΣ τις άλλες τάσεις.
Θέλεις τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Απολύτως φυσιολογικές τάσεις!

Οπότε 100% είναι το τροφοδοτικό που προκαλεί το πρόβλημα ; Δεν παίζει να είναι το φανάκι του cpu ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, megaklhs είπε

Ααα εσύ λές για το άλλο που είχα εγώ.. άλλο κουλό αυτό αλλά οκ το έλυσα

Πως το λύσατε; Κάντε μία ανάρτηση σε εκείνο το θέμα.

1 λεπτό πριν, megaklhs είπε

Δεν παίζει να είναι το φανάκι του cpu ;

Ίσως να είναι και αυτό.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...