Προς το περιεχόμενο

windows 10 local user!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας παιδια!

αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι το εξης:
μπορεί να ειναι ευκολο αλλα δεν μπορεσα να το βρω ψαχνοντας ελπιζω να το ξερετε..

λοιπον δημιουργω στο pc μου εναν local χρηστη ( εγω είμαι ο admin).
Οταν τον δημιουργω δεν βάζω κάποιο κωδικό.
μπορω εγω ως admin να τον βαλω αργότερα αν υποθέσουμε οτι  το κανω remotely ολο αυτο?
γιατι η μονη επιλογη που ειδα ειναι το remove user....

edit να μεταφερθει στο νημα των windows δεν το ειχα δει..

Επεξ/σία από modechristo_13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο γρήγορο είναι να γράψεις κάτω αριστερά στην αναζήτηση την λέξη κωδικός και στα αποτελέσματα να πατήσεις στην αλλαγή κωδικού.

Θα σου ανοίξουν οι ρυθμίσεις Επιλογές εισόδου και εκεί θα πατήσεις Κωδικός Πρόσβασης και επειδή δεν είχες μέχρι τώρα κωδικό θα σου έχει κουμπί Προσθήκη.

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Το πιο γρήγορο είναι να γράψεις κάτω αριστερά στην αναζήτηση την λέξη κωδικός και στα αποτελέσματα να πατήσεις στην αλλαγή κωδικού.

Θα σου ανοίξουν οι ρυθμίσεις Επιλογές εισόδου και εκεί θα πατήσεις Κωδικός Πρόσβασης και επειδή δεν είχες μέχρι τώρα κωδικό θα σου έχει κουμπί Προσθήκη.

spacer.png

δεν υπαρχει τετοια επιλογη το μονο που βλεπω ειναι να αλλαξω τον κωδικο τον δικο μου και οχι του local!
Capturedvszvfgd.png

Επεξ/σία από modechristo_13
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, modechristo_13 είπε

δεν υπαρχει τετοια επιλογη το μονο που βλεπω ειναι να αλλαξω τον κωδικο τον δικο μου και οχι του local!
Capturedvszvfgd.png

Εννοείτε ότι πρέπει να αποσυνδεθείς από το δικό σου account και να μπείς με του local.

Δημοσ.

οκ αυτο το είχα καταλαβει απλα ελεγα μπας και γινεται και απο εμενα εφοσον υπαρχει η επιλογη να τον κανω remove...!

μια ερωτηση ακομα :

οτι προγραμματα εχει ο admin θα εχει και ο local user σωστα?
σε περιπτωση που θελει να βαλει κατι ο local θα βγαινει καθε φορα μηνυμα να βαλει το pass του admin?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, modechristo_13 είπε

οκ αυτο το είχα καταλαβει απλα ελεγα μπας και γινεται και απο εμενα εφοσον υπαρχει η επιλογη να τον κανω remove...!

μια ερωτηση ακομα :

οτι προγραμματα εχει ο admin θα εχει και ο local user σωστα?
σε περιπτωση που θελει να βαλει κατι ο local θα βγαινει καθε φορα μηνυμα να βαλει το pass του admin?

Από το δικό σου profile δες τα παρακάτω:

Win+R γράψε lusrmgr.msc θα σου ανοίξει το παράθυρο [Local Users and Groups (Local)] δες στο φάκελο Users τον χρήστη που θες και όρισε του κωδικό.

Δημοσ.

Αυτό εννοούσες όταν έλεγες remotly; Να αλλάξεις κωδικό από άλλο χρήστη;

Σαν admin μπορείς να ορίσεις, διαγράψεις, αλλάξεις κωδικό σε οποιονδήποτε χρήστη του υπολογιστή μέσα από γραμμή εντολών με την net user.

π.χ.

net user loginid newpassword

Δημοσ.
12 ώρες πριν, micos000 είπε

Αυτό εννοούσες όταν έλεγες remotly; Να αλλάξεις κωδικό από άλλο χρήστη;

Σαν admin μπορείς να ορίσεις, διαγράψεις, αλλάξεις κωδικό σε οποιονδήποτε χρήστη του υπολογιστή μέσα από γραμμή εντολών με την net user.

π.χ.

net user loginid newpassword

ναι βασικα ισως σε μπερδευσα..
δημιουργησα εναν local user απο anydesk και οταν μου ζητουσε κωδικο τον αφησα χωρις...
Μετα όμως ηθελα να βαλω και δεν μπορουσα να το κανω απο τον λογαριασμο μου ως admin!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από command prompt αλλάζει κανονικά ο κωδικός. Θα πρέπει όμως να το ανοίξεις με δικαιώματα διχειριστή πατώντας WINDOWS+R δίνεις cmd και πατάς CTRL+SHIFT+ENTER ή δίνοντας στην αναζήτηση cmd και τρέχεις την γραμμή εντολών ως διαχειριστής.

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...