Ψιτ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Γιατί κάποιος να παρανομήσει για τον τόπο φορολογικής του κατοικίας; Και μάλιστα να παρακινεί και άλλους να το κάνουν! Δεν ξέρω που ζει ο Δημοσθένης, αλλά προσωπικά ο τελευταίος τόπος που θα ήθελα να ξεμείνω ανεργος ή αρρωστος είναι η Ελλάδα. Την αγαπώ, τη λατρευω, ξέρω ότι είναι δωρεάν η νοσηλεία και υπάρχουν κάποια παράθυρα για επιδόματα, αλλά πραγματικά, αν μπορώ να έχω ιατροφαρμακευτική περιλθαψη ή ταμείο ανεργίας στη Γερμανία, για ποιο λόγο να προτιμήσω την Ελλάδα;;; Αν ζω στην οποιαδήποτε χώρα όπου πληρωνω φόρους, για ποιο λόγο να μην απολαμβάνω και τα δικαιώματα μου. Επίσης, δεν υπάρχει ο οποιοσδήποτε λόγος να εκμεταλλευεται ο οποιοσδήποτε τις υπηρεσίες μιας χώρας που δεν κατοικεί σε αυτήν. Για την ακρίβεια στερεί από τους κάτοικους της χώρας σημαντικούς πόρους. Εμ Ψεύτης, Εμ Κλέφτης, δηλαδη! Για την ιστορία, έχω αλλάξει 3 χώρες, στην ελληνική εφορία πήρε 17 χρόνια να με ειδοποιήσει πως είμαι υπόχρεος να κάνω έστω μηδενική φορολογική δηλωση. Η γερμανική εφορία, με ειδοποίησε πως πρέπει να αλλαξω φορολογική κατοικία στα 3 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση και οι 2 με εντόπισαν. 3
DimosthenisG Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, Ψιτ είπε Αν ζω στην οποιαδήποτε χώρα όπου πληρωνω φόρους, για ποιο λόγο να μην απολαμβάνω και τα δικαιώματα μου. Κανονικά στην άλλη χώρα, και σύνταξη και ασφάλεια και τα πάντα.... Επίσης λίγο άκυρο με όσα έχει να κάνει το θέμα, όταν θα έρθει η ώρα να μαζέψεις θα ένσημα σου, θα βάλεις λογιστή σε κάθε μία από τις 3 χώρες?
AgiosEfraim Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 O ΔημοσθενηςΓ ειναι ο πολιτισμος που εξαγουμε. 400 χρονια σκλαβιας δεν φευγουν απο τη νοοτροπια επειδη μεταναστευσες σε αλλη χωρα...
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, DimosthenisG είπε Κανονικά στην άλλη χώρα, και σύνταξη και ασφάλεια και τα πάντα.... Επίσης λίγο άκυρο με όσα έχει να κάνει το θέμα, όταν θα έρθει η ώρα να μαζέψεις θα ένσημα σου, θα βάλεις λογιστή σε κάθε μία από τις 3 χώρες? Tελικά Ελλάδα τι κάνεις;Πληρώνεις φόρους;
DimosthenisG Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Tελικά Ελλάδα τι κάνεις;Πληρώνεις φόρους; Μη μου ξαναμιλήσεις σε κάνω block 1 ώρα πριν, AgiosEfraim είπε O ΔημοσθενηςΓ ειναι ο πολιτισμος που εξαγουμε. 400 χρονια σκλαβιας δεν φευγουν απο τη νοοτροπια επειδη μεταναστευσες σε αλλη χωρα... Η χώρα έχει 2.500.000 πολίτες ανασφάλιστους που πριν μερικά χρόνια τους έδωσε δωρεάν νοσηλεία. Όλοι αυτοί δούλευαν μαύρα. Μέσα στον ίδιο βούρκο είμαστε όλοι μας. Και επειδή δεν θέλω να συνεχίσω, ελάχιστοι είναι αυτοί που τους συμφέρει να κάνουν την αλλαγή στην ΔΟΥ. Τους περισσότερους που φύγαμε στο εξωτερικό και έχουμε και γονείς και περιουσίες στην Ελλάδα, καλό είναι να το αφήσουμε ως έχει. Και αν ποτέ μας τσακώσουν, θα την βρούμε την λύση. Ποια λύση δηλαδή, απτό 1 εκατομμύριο Έλληνες που φύγαμε ζήτημα το 5% να έκανε αλλαγή ΔΟΥ Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2020 από DimosthenisG 1
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, DimosthenisG είπε Μη μου ξαναμιλήσεις σε κάνω block Οχι ρε γμτ!!!Στεναχωρήθηκα τωρα,κρίμα.
gregysuper Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Ρε σεις, αν κάποιος έχει μεταναστεύσει εντός ΕΕ, και ΔΟΥ εξωτερικού να φαίνεται, πάλι δεν έχεις ιατρική κάλυψη; Νόμιζα ότι επεκτείνεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ (νταξει δίνεις ένα μικρό ποσό για την κάρτα υγείας)
SB_1957 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Ας το ξαναπούμε! Είτε είσαι δηλωμένος ως κάτοικος εξωτερικού είτε όχι, στο θέμα της υγιεινομικής περίθαλψης ισχύει ό,τι και για όλους τους ανασφάλιστους! Όλοι οι Έλληνες έχουν ΑΜΚΑ και με αυτό έχουν δωρεάν εξετάσεις και νοσηλεία σε δημόσιες υποδομές, ενώ στα ιδιωτικά οι ασφαλισμένοι μόνο ένα ποσοστό, νομίζω 25% και οι ανασφάλιστοι 100%. Τώρα αν κάποιος δουλεύει μαύρα είτε Ελλάδα, είτε εξωτερικό και δεν πληρώνει φόρους και εισφορές πουθενά γιατί θέλει να έχει επιδόματα και παροχές "αναξιοπαθούντων", και καμαρώνει γι' αυτό, τί να πούμε? Με 100Κ λέει ο άλλος και δεν δηλώνει κάτοικος εξωτερικού γιατί θέλει τα επιδόματα!!! Θαρρείς και αν δήλωνε θα πλήρωνε κάτι και θα του μειώνονταν τα 100Κ!!!
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Ρε παιδιά ειλικρινά γιατί τη συνεχίζετε αυτή την κουβέντα ;
knightwish Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Παιδιά καλησπέρα υπάρχει κάποιος εδώ στο φόρουμ που να ζει και να εργάζεται Ολλανδία και να κανει φορολογική δήλωση Ολλανδία...?Κατα προτιμηση σαν ιδιωτικος υπάλληλος πχ.σε IT εταιρεία και όχι σαν ελεύθερος επαγγελματίας....
Salvation Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 29/11/2020 στις 8:21 ΜΜ, ioankav είπε Ναι, πρέπει να κάνεις την αλλαγή του χρόνου για να είσαι νόμιμος. Πρώτη κίνηση είναι να ορίσεις τον φορολογικό εκπρόσωπο (μέχρι αρχές Μαρτίου) Μετά κατάθεση των δικαιολογητικών (μέχρι 1ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου) Τελευταία κίνηση είναι η υποβολή δήλωσης εισοδήματος (μέχρι 31 Δεκεμβρίου αφού γίνει η αλλαγή) Καλησπερα, Κατάφερα και έκανα την αλλαγή φορολογικης κατοικιας ή τελοςσπάντων έχει ξεκινησει η διαδικασία οπότε σε λίγο θα θεωρουμαι φορολογικος κατοικος εξωτερικου. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Στην Ελλάδα είμαι δικαιούχος σε τραπεζικο λογαριασμο. Από το λογαριασμό αυτό προκύπτουν καθέ χρονο κάτι τοκοι (μερικα cents). Από ότι διάβασα αυτά θεωρούνται εισόδημα οπότε πρέπει να κανώ φορολογική δηλωση στην Ελλαδα. ΟΚ μεχρι εδώ. Το θέμα είναι, αυτους τους τόκους πρέπει να τους δηλώσω και στην εφορία εξωτερικου; Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από Salvation
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Salvation είπε Καλησπερα, Κατάφερα και έκανα την αλλαγή φορολογικης κατοικιας ή τελοςσπάντων έχει ξεκινησει η διαδικασία οπότε σε λίγο θα θεωρουμαι φορολογικος κατοικος εξωτερικου. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Στην Ελλάδα είμαι δικαιούχος σε τραπεζικο λογαριασμο. Από το λογαριασμό αυτό προκύπτουν καθέ χρονο κάτι τοκοι (μερικα cents). Από ότι διάβασα αυτά θεωρούνται εισόδημα οπότε πρέπει να κανώ φορολογική δηλωση στην Ελλαδα. ΟΚ μεχρι εδώ. Το θέμα είναι, αυτους τους τόκους πρέπει να τους δηλώσω και στην εφορία εξωτερικου; Εξαρτάται τη νομοθεσία στη χώρα που είσαι. Πολλές χώρες έχουν αφορολόγητο για ποσό τόκων μέχρι και 980€ (η Ελλάδα όχι, τους φορολογεί από 1 cent)
ioankav Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, Salvation είπε Καλησπερα, Κατάφερα και έκανα την αλλαγή φορολογικης κατοικιας ή τελοςσπάντων έχει ξεκινησει η διαδικασία οπότε σε λίγο θα θεωρουμαι φορολογικος κατοικος εξωτερικου. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Στην Ελλάδα είμαι δικαιούχος σε τραπεζικο λογαριασμο. Από το λογαριασμό αυτό προκύπτουν καθέ χρονο κάτι τοκοι (μερικα cents). Από ότι διάβασα αυτά θεωρούνται εισόδημα οπότε πρέπει να κανώ φορολογική δηλωση στην Ελλαδα. ΟΚ μεχρι εδώ. Το θέμα είναι, αυτους τους τόκους πρέπει να τους δηλώσω και στην εφορία εξωτερικου; Πρέπει να δεις τι ισχύει με τη φορολογία για τόκους στη χώρα που βρίσκεσαι. Επίσης, με μια δήλωση αποφυγής διπλής φορολόγησης δε θα έχεις πρόβλημα (εάν ασχοληθεί ποτέ κανείς με τέτοια μικροποσα). Πάντως, εάν έχεις συνδικαιούχο στους λογαριασμούς, δες εάν συμφέρει να δηλώσει απλά αυτός όλους τους τόκους στη δικιά του φορολογική δήλωση.
Papakaliati Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Κοίταξε το αλλά μην τρελενεσαι. Στην χειρότερη να σε πιάσουν μετά από 5 χρόνια και να πρέπει να πληρώσεις και τα 15 σεντς αναδρομικά.
Salvation Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, ioankav είπε Πρέπει να δεις τι ισχύει με τη φορολογία για τόκους στη χώρα που βρίσκεσαι. Επίσης, με μια δήλωση αποφυγής διπλής φορολόγησης δε θα έχεις πρόβλημα (εάν ασχοληθεί ποτέ κανείς με τέτοια μικροποσα). Πάντως, εάν έχεις συνδικαιούχο στους λογαριασμούς, δες εάν συμφέρει να δηλώσει απλά αυτός όλους τους τόκους στη δικιά του φορολογική δήλωση. Τη δήλωση αποφυγής διπλής φορολόγησης συμπληρωσα την οποία υπέβαλλα στο κρατος (εκεί) και στην Ελλάδα. Το θέμα είναι οτι εκει στην φορμα είχε ενα πεδιο το οποίο ελεγε να συμπληρωσω τα αλλοδαπά εισοδήματα ( αλλοδαπα για εκει) τα οποία είναι για μη φορολογηθουν. Σε αυτό το πεδιο εγω δε συμπληρωσα τιποτα γιατι δεν εχω πηγές εισοδήματος στην Ελλάδα και δε γνώριζα (τοτε) ότι μερικά cents τοκοι στην Ελλάδα θεωρούνται εισοδημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα