tsofras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, marios28 είπε Εντελώς:) Είδα τον πίνακα και κατάλαβα ότι ήθελες τριαδικούς. Δεν τα διάβασα τα επόμενα που έγραψες. Τα παραδείγματά σου πάντως αναφέρονταν σε τριαδικούς. Τελωσπάντων. Ξεκαθάρισε πώς θα λαμβάνεται το range των άλλων ψηφίων για να σε βοηθήσουμε Έχει γράψει την λύση που του κάνει (αν και εγώ έχω έναν ενδοιασμό ) Μόλις τώρα, silenoz66 είπε Rεεεεεεεε θα τρελαθούμε Είπα ότι το ΚΑΘΕ ΨΗΦΙΟ αντιπροσεπεύει και μια μεταβλητή , (Qantity κτλ κτλ κτλ) τα Οποια θα καθορίζονται απο τον USER input) και ότι μόνο το τελυταίο ψηφίο -μεταβλητή παει 0,1,2 Παραθέτω τι είπα στο μεγάλο ποστ που το εξηγούσα. Δεν θα γινόταν το quantity order / inventory level να ήταν 0, 1 ή 2 μόνο. Εν λόγο συντομίας το ε΄γραψα αυτό, το 0, 1,2 να μην σας κουράσω με νούμερα μεγάλα χωρίς λόγο. Ρε μαν χέσε όλες τις μεταβλητές , το τελευταίο ψηφίο δεν είπες ότι θέλεις να είναι 0 ή 1 ή 2 ? Το αποτέλεσμα του κώδικα σου έχει και τιμές μεγαλύτερες Οπότε έρχεται σε αντίθεση με αυτό που γράφεις Υ.Γ. Δεν γράφω για να στο παίξω έξυπνος , μην παρεξηγηθώ , αλήθεια προσπαθώ να βοηθήσω και να καταλάβω έτσι για να δουλεύει και το δικό μου μυαλό σε κάτι διαφορετικό απο αυτά που κάνω Καρτεσιανό γινόμενο έχω δουλέψει ,Αλυσίδα Μάρκοφ δεν έχω δουλέψει και δεν ήξερα καν τι είναι. Μπήκα στον κόπο να διαβάσω για να καταλάβω και αυτό είναι το ενδιαφέρον σε τέτοια ποστς
albNik Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 for(int i = 0; i < 1000; i++) Console.WriteLine(Int32ToString(i, 3).PadLeft(10, '0')); public static string Int32ToString(int value, int toBase) { string result = string.Empty; do { result = "0123456789ABCDEF"[value % toBase] + result; value /= toBase; } while(value > 0); return result; } 0000000000 0000000001 0000000002 0000000010 0000000011 0000000012 0000000020 0000000021 0000000022 0000000100 0000000101 0000000102 0000000110 0000000111 0000000112 ..... 2
silenoz66 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, tsofras είπε Έχει γράψει την λύση που του κάνει (αν και εγώ έχω έναν ενδοιασμό ) Ρε μαν χέσε όλες τις μεταβλητές , το τελευταίο ψηφίο δεν είπες ότι θέλεις να είναι 0 ή 1 ή 2 ? Το αποτέλεσμα του κώδικα σου έχει και τιμές μεγαλύτερες Οπότε έρχεται σε αντίθεση με αυτό που γράφεις Υ.Γ. Δεν γράφω για να στο παίξω έξυπνος , μην παρεξηγηθώ , αλήθεια προσπαθώ να βοηθήσω και να καταλάβω έτσι για να δουλεύει και το δικό μου μυαλό σε κάτι διαφορετικό απο αυτά που κάνω Καρτεσιανό γινόμενο έχω δουλέψει ,Αλυσίδα Μάρκοφ δεν έχω δουλέψει και δεν ήξερα καν τι είναι. Μπήκα στον κόπο να διαβάσω για να καταλάβω και αυτό είναι το ενδιαφέρον σε τέτοια ποστς Μα είπα ότι το παράδειγμα που πόσταρα ήταν απλα τυχαίο παράδειγμα όσον αφορά τα νουμερα... Κλεινω death stranding και κάθομαι να γράψω τον κώδικα ακριβώς για δνα καταλάβειςτι θέλω!
tsofras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, silenoz66 είπε Μα είπα ότι το παράδειγμα που πόσταρα ήταν απλα τυχαίο παράδειγμα όσον αφορά τα νουμερα... Κλεινω death stranding και κάθομαι να γράψω τον κώδικα ακριβώς για δνα καταλάβειςτι θέλω! Δεν ντρέπεσαι ρε να παίζεις? Πλάκα κάνω Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από tsofras 1
silenoz66 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Το έκανα τσακ μπαμ για να δείς, κάντον copy-paste σε online compiler python: from itertools import product stations = int(input("Dwse # station tou systimatos: ")) final_list=list() for i in range(1, stations+1): list_a=int(input(f"dwse to megisto dynato quanity tou {i} stathmou: ")) list_b=int(input(f"dwse to megisto dynato order poy mporei na dextei o {i} stathmos: ")) list_c=[0, 1, 2] final_list.append(range(0, list_a+1)) final_list.append(range(0, list_b+1)) final_list.append(list_c) print (final_list) prod = list(product(*final_list)) for i in prod: print (i) Βλέπω να λειτουργεί τέλεια πάντως, τσεκαρε το λίγο να συζητησουμε τους ενδοιασμους σου 2
tsofras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Το έκανα τσακ μπαμ για να δείς, κάντον copy-paste σε online compiler python: from itertools import product stations = int(input("Dwse # station tou systimatos: ")) final_list=list() for i in range(1, stations+1): list_a=int(input(f"dwse to megisto dynato quanity tou {i} stathmou: ")) list_b=int(input(f"dwse to megisto dynato order poy mporei na dextei o {i} stathmos: ")) list_c=[0, 1, 2] final_list.append(range(0, list_a+1)) final_list.append(range(0, list_b+1)) final_list.append(list_c) print (final_list) prod = list(product(*final_list)) for i in prod: print (i) Βλέπω να λειτουργεί τέλεια πάντως, τσεκαρε το λίγο να συζητησουμε τους ενδοιασμους σου Τώρα μάλιστα , εγώ σχολίασα τον προηγούμενο κώδικα που το τελευταίο ψηφίο ήταν > 2
silenoz66 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν ντρέπεσαι ρε να παίζεις? Πλάκα κάνω Πήρα χαρά που βρήκα λύση και έιπα να συνεχίσω λίγο το death stranding είχα μια εβδομάδα να ακουμπήσω game..(περίεργο για εμενα αχαχαχ) Εγώ όταν κάνω παραδείγαμτα δν βάζω τα actual νούμερα, βάζω όσα λιγότερα μπορώ για να τρέξει απλά η λογική πίσω απο αυτό. Μετα κάνω σωστή δόμιση
the other one Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στη θέση σου πάντως θα ρωτούσα καλού κακού τον καθηγητή σου κατά πόσο επιτρέπεται η χρήση τέτοιων libraries γιατί ενδεχομένως να θεωρηθεί cheat η χρήση της product εδώ. Αναλόγως τι ακριβώς εξετάζει η άσκηση. Επίσης περαν της χρησιμότητας της συνάρτησης καλό θα ήταν από μέρος σου να μελετήσεις τι σημαίνει καρτεσιανό γινόμενο Ν διαστάσεων ώστε να καταλάβεις πώς υλοποιείται ακριβώς. Η product όπως διαπίστωσες δεν είναι τελείως straightforward ωστόσο είναι ένας από τους πιο κοινούς αλγορίθμους που θα συναντήσεις μπροστά σου και πολύ πιθανό να χρειαστεί να την υλοποιήσεις με το χέρι σε μια συνέντευξη μεθαύριο. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από the other one
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα