Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, kostakiss said:

Ένα εθερνετ τραβάς από το ρουτερ απευθείας στο ubiquity και μπαίνει στο ταβάνι .

οχι ;

Όχι αν δεν είναι PoE οι θύρες του router.

• Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 minutes ago, Thresh said:

Όχι αν δεν είναι PoE οι θύρες του router.

Πως μπορώ να μάθω αν του παρόχου μου είναι poe??

εχω ftth wind με Technicolor TG789 v2 και switch Switch Tp-Link SG1016D v7 16 Port 10/100/1000Mbps Rackmount.

επίσης στη συσκευασία έχει μετατροπέα https://dl.ubnt.com/qsg/UAP-AC-LITE/UAP-AC-LITE_EN.html

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, kostakiss said:

Πως μπορώ να μάθω αν του παρόχου μου είναι poe??

Δεν δίνει κανένας πάροχος router με PoE, επίσης ελάχιστα "aftermarket" routers έχουν, αυτά που έχουν συνήθως είναι switches.

2 minutes ago, kostakiss said:

επίσης στη συσκευασία έχει μετατροπέα https://dl.ubnt.com/qsg/UAP-AC-LITE/UAP-AC-LITE_EN.html

Ναι έχουν PoE Injector, το οποίο όμως πρέπει αν το βάλεις σε πρίζα.

Δημοσ.
3 minutes ago, Thresh said:

Δεν δίνει κανένας πάροχος router με PoE, επίσης ελάχιστα "aftermarket" routers έχουν, αυτά που έχουν συνήθως είναι switches.

Ναι έχουν PoE Injector, το οποίο όμως πρέπει αν το βάλεις σε πρίζα.

Δε νομίζω ότι είναι θέμα , πρίζα θέλει και το mesh .

Στη τελική όμως ,πιο αξιόπιστο δεν είναι το unify ??

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Carrion είπε

Ναι γίνεται.

Στην μια βάζεις το καλώδιο για το backhaul και την άλλη σε συσκευή ή ακόμα και σε switch. 

Q8 στο faq εδώ https://www.tp-link.com/us/support/faq/1794/

νομίζω δεν το εξήγησα σωστά: θέλω στο 2ο Deco (που θα συνδέεται ασύρματα με το 1ο) να χρησιμοποιήσω τις ethernet για να δώσω νετ σε ενσύρματες συσκευές (πχ NAS, printer).

• Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, kostakiss said:

Δε νομίζω ότι είναι θέμα , πρίζα θέλει και το mesh .

Στη τελική όμως ,πιο αξιόπιστο δεν είναι το unify ??

Δεν είπα ότι δεν θέλει πρίζα το mesh, απλά ότι θέλει και το Ubiquiti σε περίπτωση που δεν έχει κάποιος PoE.

Για μένα ναι (έχω ήδη 3 UniFi Access Points), αλλά αν απλώσεις τα TP-Link λογικά έχεις καλύτερη κάλυψη σε σχέση με 1 UniFi στα ίδια χρήματα. Βέβαια αν δεν έχεις περιορισμό στο κόστος παίρνεις κι άλλα και κάνεις mesh (ή wired backhaul) και με αυτά.

Δημοσ.

2 εβδομαδες χρηση και ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε μεζονετα 135τμ, ενα διπλα στο ρουτερ κ ενα ασυρματα στον επανω οροφο. Σημα φουλ παντου, συνδεση πολλων συσκευων 3 κινητα, λαπτοπ, 2 ταμπλετ και αλλες 7-8 smart συσκευες, συνδεση με αλεξα για το εφε και roaming παντου. Επιπλεον ο διαχειριστης δικτυου απο το app επιτρεπει monitoring πχ οι συσκευες των παιδιων να βγαινουν εκτος δικτυου μετα τις 10 το βραδυ κλπ. Ημουν με τπλινκ extender και εχω μεγαλη διαφορα, στην τιμη της προσφορας ειναι φοβερο

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, journeyman77 είπε

νομίζω δεν το εξήγησα σωστά: θέλω στο 2ο Deco (που θα συνδέεται ασύρματα με το 1ο) να χρησιμοποιήσω τις ethernet για να δώσω νετ σε ενσύρματες συσκευές (πχ NAS, printer).

Μια χαρά το είπες. 

Η απάντηση παραμένει ίδια. Γίνεται.

Στην 1η έρχεται το καλώδιο του backhaul, και από την 2η τραβάς ένα καλώδιο σε switch. Στο switch ρίχνεις τις ενσύρματες συσκευές. 

Απλά για να έχουν όλα πρόσβαση σε όλα μεταξύ τους μπορεί να χρειαστεί να λειτουργήσεις τα deco ως access points και όχι σαν router που μπαίνουν από default.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Carrion είπε

Μια χαρά το είπες. 

Η απάντηση παραμένει ίδια. Γίνεται.

Στην 1η έρχεται το καλώδιο του backhaul, και από την 2η τραβάς ένα καλώδιο σε switch. Στο switch ρίχνεις τις ενσύρματες συσκευές. 

Απλά για να έχουν όλα πρόσβαση σε όλα μεταξύ τους μπορεί να χρειαστεί να λειτουργήσεις τα deco ως access points και όχι σαν router που μπαίνουν από default.

μα μου αναφέρεις για ethernet backhaul (αν καταλαβαίνω σωστά) ενώ εγώ θέλω wifi backhaul. Το αν θα βάλω switch μετά το deco είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, journeyman77 είπε

μα μου αναφέρεις για ethernet backhaul (αν καταλαβαίνω σωστά) ενώ εγώ θέλω wifi backhaul. Το αν θα βάλω switch μετά το deco είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Οκ τότε στο πρωτευούσης σημασίας γίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Thresh said:

Δεν είπα ότι δεν θέλει πρίζα το mesh, απλά ότι θέλει και το Ubiquiti σε περίπτωση που δεν έχει κάποιος PoE.

Για μένα ναι (έχω ήδη 3 UniFi Access Points), αλλά αν απλώσεις τα TP-Link λογικά έχεις καλύτερη κάλυψη σε σχέση με 1 UniFi στα ίδια χρήματα. Βέβαια αν δεν έχεις περιορισμό στο κόστος παίρνεις κι άλλα και κάνεις mesh (ή wired backhaul) και με αυτά.

Εκτός από το οικονομικό κομμάτι , πρακτικά ποιο προϊόν είναι καλύτερο και πιο πλήρης ;

έχω ftth , έχω ενσύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι , αλλά πρακτικά έχω θέμα στο wifi .

Όλες οι σμαρτ συσκευές συνδέονται σε 2,4ghz 

Επεξ/σία από kostakiss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Στα 120€ (με τα μεταφορικά) το σετακι Μ4 των 3 τεμαχίων από Amazon UK

https://www.amazon.co.uk/Deco-M4-Seamless-Coverage-Replacement/dp/B07NH1J543

Και στα ίδια χρήματα 115€ το σετακι S4 των 3 τεμαχίων επίσης (ίδια με τα Μ4 με επιπλέον υποστήριξη CE transmit power και μικρότερο μέγεθος).

https://www.amazon.co.uk/Deco-M4-Seamless-Coverage-Replacement/dp/B0851D6MXY?th=1&psc=1

Οπα σε τι ακριβως διαφέρει το δευτερο (S4) από του θέματος (Μ4)? Τι διαφορετικό κάνει το CE transmit power?

Επίσης σύμφωνα με τα σχόλια χρηστων στο Αμαζον κατι βασικό που μπορούν να μας το επιβεβαίωσει αν καποιος πηρε 3+ συσκευες.

Αναφορά σε κείμενο

Easy to set up but the system has a fundamental design flaw that TP-Link have known about for well over a year and is driving their customers crazy all over their user forum.
A mesh system is supposed to have each satellite connecting to its nearest satellite, thus retaining good WifI throughout your home. The Deco system does not work like this. Each satellite connects to the primary Deco which will be the one connected to your modem via ethernet.
This means the furthest Deco satellite from your modem / primary Deco, will suffer from very poor WiFi performance because it is receiving its signal from a Deco a long way from it, rather than the Deco closest to it. This is not how mesh systems are supposed to work.

In my case, I was standing next to a Deco in my office but my device was choosing to connect to the Deco downstairs because it had a stronger signal. This made the 3rd Deco (my office one) completely redundant as it could never give as strong a connection as the other 2.

Για μενα αυτο ειναι καραμπινατη σχεδιαστικη αδυναμια εως βλακεια αν συμβαινει γιατι ακυρωνει ακριβως τη λογικη του mesh. Αν η πιο μακρινη συσκευη πρεπει παντα να προσπαθει να συνδεθει στο κεντρικο Deco και οχι στο πλησιεστερο τοτε εχεις τρελη απωλεια ταχυτητας και αναμεταδοσης.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Sebu είπε

Οπα σε τι ακριβως διαφέρει το δευτερο (S4) από του θέματος (Μ4)? Τι διαφορετικό κάνει το CE transmit power?

Επίσης σύμφωνα με τα σχόλια χρηστων στο Αμαζον κατι βασικό που μπορούν να μας το επιβεβαίωσει αν καποιος πηρε 3+ συσκευες.

S4 και Μ4 είναι ίδια. Με το S4 να έχει λίγο μικρότερες διαστάσεις (πιο κοντό).

Το CE δεν είναι σημαντικό αλλά χρήσιμο θα ελεγα. Μίλαμε για Transmit Power regulations. Το CE ειναι σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκους κανονισμούς και έχει μικρότερη ένταση σήματος (μικρότερα όρια ακτινοβολίας για λόγους υγείας). Εάν δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κάλυψης καλύτερα να το χρησιμοποιείς βέβαια.

FCC: <30 dBm

CE: <20 dBm (2.4 GHz) and <23 dBm (5 GHz)

Μιας και δεν υπάρχει πλέον η προσφορά (η Wind είναι μόνο για συνδρομητές σταθερής Wind) η τιμή Amazon είναι μια χαρά ακόμη και εάν το ένα μείνει ως backup.

--

Εγω πάντως τσίμπησα ένα σετακι των 3 από το Amazon. Λογικά χρειάζομαι μάλλον τα δύο.

Δεν έχω τεράστιο πρόβλημα αλλά τα δύο πιο απομακρισμενα δωμάτια δεν τα καλύπτει και πολύ καλά ούτε το TP-Link AC 1750 που έχω στον διάδρομο έξω από την πόρτα (και μου φαίνεται και περίεργο μάλιστα αυτό). Όχι τεράστιο πρόβλημα αλλά δεν μου αρέσει.

Το PC και το PlayStation  τα έχω βολέψει με ένα σετακι Powerline TP-Link TL-PA7010P  1000Mbps Gigabit Pass through.

Ελπιζω να βολέψει το νέο σετακι γιατί 4 παιδιά όλη μέρα σπίτι και με μαθήματα όλη μέρα σε σχολείο και άλλα συν επικοινωνία μαζί μου που εργάζομαι εξωτερικό μπουκώνουν λίγο κάποιες στιγμές ειδικά στα πίσω δωμάτια.

Αντε να δουμε

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, kostakiss said:

Εκτός από το οικονομικό κομμάτι , πρακτικά ποιο προϊόν είναι καλύτερο και πιο πλήρης ;

έχω ftth , έχω ενσύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι , αλλά πρακτικά έχω θέμα στο wifi .

Όλες οι σμαρτ συσκευές συνδέονται σε 2,4ghz 

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το οικονομικό πας σε Ubiquiti, πάνω από ένα βέβαια. Αν υπάρχει τότε το συγκεκριμένο του topic καλύπτει καλύτερα γιατί μπορείς να το σπάσεις σε 2 σημεία για να καλύψεις κενά χρησιμοποιώντας ethernet backhauling και στα 2.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...