stefanos_13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα , εχω στην κατοχή μου pc στο οποίο σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή. Το pc το χρησιμοποιώ μόνο για gaming. Cpu: i7 4790-k Gpu -AMD 5700 xt RAM -16 GB DDR3 (G.SKILL δεν θυμάμαι μοντέλο όπως το βλέπετε στο screenshot εχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά εκει) MOBA : SABERTOOTH Z97 MARK 2 OΘΟΝΗ : LG 27UL500-W 27 (δεν παίζω multi player fps οπότε 60fps ποιοτικής ανάλυσης σε single player games είναι ΟΚ) BUDGET : MAX 500Ε Εφαγα σκάλωμα να πάρω τον ryzen 3700x οπότε πρέπει να αλλάξω και moba. Λογικά θα πρέπει να πάρω και νέες RAM καθώς αυτες μου φαίνονται παλαιωμένες .Καταλήγουμε λοιπόν στο ερώτημα : Αξίζει να γίνει αναβάθμιση (είπαμε gaming μονο) σε επεξεργαστή /moba/ram ή δεν θα δώ καμια σημαντική διαφορα? Εαν ναι τι MOBA/RAM προτείνονται ? Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από stefanos_13
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, stefanos_13 είπε Αξίζει να γίνει αναβάθμιση Τώρα που υστερεί; Δεν σηκώνει με άνεση τα παιχνήδια;
stefanos_13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Τώρα που υστερεί; Δεν σηκώνει με άνεση τα παιχνήδια; Δεν έχω δεί κανένα σχετικά νέο παιχνίδι να πιάνει 60 fps. To Sekiro πχ είναι στα 50-55 ενώ το rdr2 αν θυμάμαι σωστά μαξ 30-40 (high settings ).Είπαμε o σκοπός του pc είναι το gaming οπότε το να ρίξω τα settings σε low mid δεν είναι λύση. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από stefanos_13
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφού έχετε καλή κάρτα γραφικών και το μόνο που χρειάζεται είναι μητρική-επεξεργαστής-μνήμες, πιστεύω με 500ε θα γίνει ένα καλό σύστημα! Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
stefanos_13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Αφού έχετε καλή κάρτα γραφικών και το μόνο που χρειάζεται είναι μητρική-επεξεργαστής-μνήμες, πιστεύω με 500ε θα γίνει ένα καλό σύστημα! Ναι αυτό το πιστεύω και εγω αλλα οι ερωτήσεις μου παραμένουν.
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η οθόνη είναι μάλλον είναι ένα θέμα, αφού είναι στα 60HZ και κλειδώνει σε ένα συγκεκριμένο αριθμό FPS, όμως αυτό το θέμα αυτό δεν το γνωρίζω καλά. Θα σας πουν άλλα μέλη γι' αυτό. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
panooz Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Χωρίς να είμαι γνώστης του αντικειμένου, νομίζω ότι ο ρυθμός της οθόνης σε συνδυασμό με την κάρτα δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε. Για μένα αφού είσαι gamer κι έχεις την 5700 , έπρεπε να πας σε 2κ monitor με υψηλό ρυθμό ανανέωσης 144 hrz + . Τώρα στην επιλογή μητρικής,cpu,ram ψάξε στις αναβαθμίσεις συστημάτων στο forum , θα βρείς σίγουρα παραπλήσια συστήματα και σχόλια. Εγώ intel σύστημα έχω με gsync monitor.
nikos1982 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 αν βαλεις κανα bench να δεις πως παει το συστημα.αν δεις η καρτα να φωρτονη στο 100% και το cpu να ειναι ποιο χαμιλα εισαι μια χαρα.αν βλεπεις το cpu 100% και η καρτα στο χαλαρω εχει μπουκλη.οποτε θελεις και αλλαγη σετ. 1
stefanos_13 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 28/11/2020 στις 10:55 ΜΜ, nikos1982 είπε αν βαλεις κανα bench να δεις πως παει το συστημα.αν δεις η καρτα να φωρτονη στο 100% και το cpu να ειναι ποιο χαμιλα εισαι μια χαρα.αν βλεπεις το cpu 100% και η καρτα στο χαλαρω εχει μπουκλη.οποτε θελεις και αλλαγη σετ. https://prnt.sc/vt2i1x Πολύ χαμήλο το cpu score απο ότι βλέπω. Για τις μνήμες RAM και το 1ο screenshot ? Στις 28/11/2020 στις 9:52 ΜΜ, panooz είπε Χωρίς να είμαι γνώστης του αντικειμένου, νομίζω ότι ο ρυθμός της οθόνης σε συνδυασμό με την κάρτα δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε. Για μένα αφού είσαι gamer κι έχεις την 5700 , έπρεπε να πας σε 2κ monitor με υψηλό ρυθμό ανανέωσης 144 hrz + . Τώρα στην επιλογή μητρικής,cpu,ram ψάξε στις αναβαθμίσεις συστημάτων στο forum , θα βρείς σίγουρα παραπλήσια συστήματα και σχόλια. Oπως έγραψα δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά fps καθώς δεν παίζω first person shooters , genre στο οποίο πράγματι θα δείξει διαφορά, εξου και ο λόγος που έχω μια 4κ freesync HDR 60 hz oθόνη. Η ερώτηση μου επικεντρώνεται σε 3 σκελη . Αξίζει ή δεν θα δώ διαφορά -αν και βαση benchmark η cpu υπολειτουργεί συγκριτικά με την καρτα- και κατά 2ον ο συγχρονισμός των RAM μου ο οποίος μου φαίνεται περίεργος.Το 3ο δηλαδή τι προτείνεται θα ακολουθήσει μετά την απάντηση των 2 πρώτων Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από stefanos_13
nikos1982 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 ειδες τι χρηση εκανε cpu/gpu οσο έτρεχε το bench η απλα ειδες το σκορ?
stefanos_13 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nikos1982 είπε ειδες τι χρηση εκανε cpu/gpu οσο έτρεχε το bench η απλα ειδες το σκορ? το 3d mark ετρεξα. Δεν μπορείς να δείς κατα την διάρκεια την χρήση απο όσο γνωρίζω τουλάχιστον. Μονο τα fps δείχνει . Tα στατιστικά σχετικά με την χρήση τα βγάζει στο τέλος στον πινακα που βλέπεις Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από stefanos_13
panooz Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, stefanos_13 είπε https://prnt.sc/vt2i1x Πολύ χαμήλο το cpu score απο ότι βλέπω. Για τις μνήμες RAM και το 1ο screenshot ? Oπως έγραψα δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά fps καθώς δεν παίζω first person shooters , genre στο οποίο πράγματι θα δείξει διαφορά, εξου και ο λόγος που έχω μια 4κ freesync HDR 60 hz oθόνη. Η ερώτηση μου επικεντρώνεται σε 3 σκελη . Αξίζει ή δεν θα δώ διαφορά -αν και βαση benchmark η cpu υπολειτουργεί συγκριτικά με την καρτα- και κατά 2ον ο συγχρονισμός των RAM μου ο οποίος μου φαίνεται περίεργος.Το 3ο δηλαδή τι προτείνεται θα ακολουθήσει μετά την απάντηση των 2 πρώτων Κανονικά αφού δεν έχεις σοβαρά θέματα στο gaming δεν αξίζει ... Αλλα όπως και να έχει εννοείτε οτι θα είσαι ωφελημένος στα πάντα , αφού πας σε πιο καινούργια τεχνολογία και πιο ισχυρή . Τώρα ανάλογα με το αν δεν έχεις πρόβλημα με τα χρήματα προχώρα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα