Προς το περιεχόμενο

Going full Apple (no haters needed) - Ξεκίνησα δυναμικά

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, haHa είπε

Με ολο το συμπαθιο, δες το μηνυμα που εκανες πριν quote και πες μου αν πχ το garmin gps sportwatch ή ενα amazon echo studio υποστηρίζει apple music και μετα αν υποστηρίζουν Spotify.

Φίλε μου αν έχεις iphone και θες watch (προσωπικά ποτέ δεν φοράω ρολόγια, δαχτυλίδια, κρεμαστά και χαιμαλιά) τότε ονειρεύεσαι ένα iWatch κι όχι το garmin που λες. Δεν μπορεί ποτέ του το garmin να αλληλεπιδρά τόσο τέλεια με ένα iphone όσο το iWatch. Δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες (ανταγωνιστικές) συσκευές που αναφέρεις. Το πρόβλημα είναι δικό τους που δεν μπορούν να συνδεθούν με ένα iphone κι όχι της Apple. Στην ουσία αυτές είναι που είναι κλειστές και σε περιορίζουν κι όχι η Apple. Η Sonos που δεν έχει ανταγωνιστικά πακέτα μια χαρά υποστηρίζει AirPlay2 μάλιστα ! 😃  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Φίλε μου αν έχεις iphone και θες watch (προσωπικά ποτέ δεν φοράω ρολόγια, δαχτυλίδια, κρεμαστά και χαιμαλιά) τότε ονειρεύεσαι ένα iWatch κι όχι το garmin που λες. Δεν μπορεί ποτέ του το garmin να αλληλεπιδρά τόσο τέλεια με ένα iphone όσο το iWatch. Δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες (ανταγωνιστικές) συσκευές που αναφέρεις. Το πρόβλημα είναι δικό τους που δεν μπορούν να συνδεθούν με ένα iphone κι όχι της Apple. Στην ουσία αυτές είναι που είναι κλειστές και σε περιορίζουν κι όχι η Apple. Η Sonos που δεν έχει ανταγωνιστικά πακέτα μια χαρά υποστηρίζει AirPlay2 μάλιστα ! 😃  

Έχεις λαθος δεδομένα για αυτο καταληγεις σε τελειως λαθος συμπερασματα. Πχ, το garmin είναι sportswatch(με μπαταρια 15+ ημερων) , οχι smartwatch για να ανταγωνιζεται ευθέως το iwatch. 

Όπως και να εχει, χαίρομαι που τελικως συμφωνεις οτι δεν ισχύει αυτο που εγραψες προηγουμενως(" "Όλα αυτά που αναφέρεις μια χαρά θα παίξουν αν υποστηρίζουν AirPlay"). 

Το Apple music βλέπουμε λοιπον ότι είναι πολυ πιο περιοριστικο και παιζει σε πολυ λιγοτερες συσκευές σε σχέση με το spotify. 

Επεξ/σία από haHa
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, haHa είπε

Έχεις λαθος δεδομένα για αυτο καταληγεις σε τελειως λαθος συμπερασματα. Το garmin είναι sportswatch(με μπαταρια 15+ ημερων) , οχι smartwatch για να ανταγωνιζεται το iwatch. 

Όπως και μα εχει, χαίρομαι που τελικως συμφωνεις κτι δεν ισχύει αυτο που εγραψες προηγουμενως

Μπήκα στην σελίδα με τα ρολόγια που λες από περιέργεια. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τον λόγο που θα χρειαστεί κάποιος άνθρωπος σήμερα ένα τέτοιο ρολόι. Μπήκα μετά και στην σελίδα της Apple με τα watches. Έχει βλέπω τρομερή ποικιλία σε  iwatches. Μπορείς αν θέλεις να μου εξηγήσεις ποια δυνατότητα (feature) έχουν τα garmin που λείπει από τα iwatch ; 

Μην μου πεις για την μπαταρία που κρατάει 15+ μέρες. Στο μέτωπο θα πας;  Ξέρεις πολλούς να ζούνε για 15 μέρες που λες χωρίς ρεύμα; Αλλά και να ζούνε 15 μέρες χωρίς ρεύμα (τους το έκοψε η ΔΕΗ) δεν νομίζω να τους περισεύουν χρήματα για sport ρολόι 😊 Κανα κερί θα πάρει κι όχι ρολόι.

Επεξ/σία από kriosgr
  • Confused 1

3 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Μπήκα στην σελίδα με τα ρολόγια που λες από περιέργεια. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τον λόγο που θα χρειαστεί κάποιος άνθρωπος σήμερα ένα τέτοιο ρολόι. Μπήκα μετά και στην σελίδα της Apple με τα watches. Έχει βλέπω τρομερή ποικιλία σε  iwatches. Μπορείς αν θέλεις να μου εξηγήσεις ποια δυνατότητα (feature) έχουν τα garmin που λείπει από τα iwatch ; 

Μην μου πεις για την μπαταρία που κρατάει 15+ μέρες. Στο μέτωπο θα πας;  Ξέρεις πολλούς να ζούνε για 15 μέρες που λες χωρίς ρεύμα; Αλλά και να ζούνε 15 μέρες χωρίς ρεύμα (τους το έκοψε η ΔΕΗ) δεν νομίζω να τους περισεύουν χρήματα για sport ρολόι 😊

Χωρίς να σου έχω συγκεκριμένη απάντηση περί garmin θα σου πώ εγώ έναν ανασταλτικό παράγοντα για την μπαταρία που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί αλλά το σκέφτηκα εγώ και δεν προχώρησα σε αγορά :

Προσωπικά πάσχω εδώ και πάρα πολλά χρόνια από αϋπνίες , ένα απο τα selling points των smart watches είναι η παρακολούθηση μέσα απο διάφορους αισθητήρες για ένα κάρο πράγματα .

Εγώ έχω αυτή τη στιγμή ένα Samsung Gear S3 που κρατάει η μπαταρία του με full χρήση 4 ημέρες. Αλλά είναι κάπως γκουμούτσα οπότε δεν μπορώ να το φοράω στον ύπνο και το βγάζω.

Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι αφού πήρα το iPhone την αγορά ενός apple watch, αν και δεν με τρελαίνει το τετράγωνο σχήμα , επειδή είναι λεπτό και λένε σε αρκετά reviews ότι δεν σε ενοχλεί στον ύπνο.

Πώς λοιπόν θα το φοράω όλη ημέρα για να καταγράφει τις ημερήσιες δραστηριότητες , να με σηκώνει απο το γραφείο να ξεπιάνομαι (ναι ακούγεται αστείο για εμένα που κάθομαι πάνω απο 10 ώρες είναι σωτήριο) , να το έχω στην γυμναστική για μουσική και το βράδυ που το θέλω να μου ρυθμίσει κάπως τον ύπνο (γιατί το διαφημίζει) όταν δεν θα έχει τελικά μπαταρία ?

Πιο το point αν δεν βγάζει όλη ημέρα να το πάρω για δραστηριότητες που κρατάνε όλη μέρα?

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά εκεί είναι το θέμα της μπαταρίας και όχι αν έχεις ρεύμα να το φορτίσεις

• Like 2

6 λεπτά πριν, tsofras είπε

Χωρίς να σου έχω συγκεκριμένη απάντηση περί garmin θα σου πώ εγώ έναν ανασταλτικό παράγοντα για την μπαταρία που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί αλλά το σκέφτηκα εγώ και δεν προχώρησα σε αγορά :

Προσωπικά πάσχω εδώ και πάρα πολλά χρόνια από αϋπνίες , ένα απο τα selling points των smart watches είναι η παρακολούθηση μέσα απο διάφορους αισθητήρες για ένα κάρο πράγματα .

Εγώ έχω αυτή τη στιγμή ένα Samsung Gear S3 που κρατάει η μπαταρία του με full χρήση 4 ημέρες. Αλλά είναι κάπως γκουμούτσα οπότε δεν μπορώ να το φοράω στον ύπνο και το βγάζω.

Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι αφού πήρα το iPhone την αγορά ενός apple watch, αν και δεν με τρελαίνει το τετράγωνο σχήμα , επειδή είναι λεπτό και λένε σε αρκετά reviews ότι δεν σε ενοχλεί στον ύπνο.

Πώς λοιπόν θα το φοράω όλη ημέρα για να καταγράφει τις ημερήσιες δραστηριότητες , να με σηκώνει απο το γραφείο να ξεπιάνομαι (ναι ακούγεται αστείο για εμένα που κάθομαι πάνω απο 10 ώρες είναι σωτήριο) , να το έχω στην γυμναστική για μουσική και το βράδυ που το θέλω να μου ρυθμίσει κάπως τον ύπνο (γιατί το διαφημίζει) όταν δεν θα έχει τελικά μπαταρία ?

Πιο το point αν δεν βγάζει όλη ημέρα να το πάρω για δραστηριότητες που κρατάνε όλη μέρα?

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά εκεί είναι το θέμα της μπαταρίας και όχι αν έχεις ρεύμα να το φορτίσεις

Καταρχην σ' ευχαριστώ για την απάντηση πάνω στην μπαταρία. Τα iwatch βλέπω κρατάνε 18 ώρες. Έτσι όμως όπως το περιγράφεις είναι σαν να φορτίζεσαι εσύ. Εσύ δεν θέλεις ρολόι αλλά chip. Δεν θα χρειάζεται και να το φορτίζεις κάθε 15 μέρες 😊  Δεν στο λέω ειρωνικά κι όντως τις 18 ώρες τις βρίσκω κι εγώ λίγες αν έχουν βάλει και πρόγραμμα παρακολούθησης ύπνου.  Άμα κάθεσαι δέκα ώρες που λες κι έχεις αυπνίες μάλλον κάποιο όργανο γυμναστικής χρειάζεσαι (τώρα με το lockdown)  ή μια μικρή βόλτα έστω.   Έτσι θα δεις και βελτίωση στην υγεία σου. Θα σε βοηθήσει πολύ πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε iwatch ή garmin. Αλλά μην το κάνεις. Δεν θα είσαι πια insomniac 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Καταρχην σ' ευχαριστώ για την απάντηση πάνω στην μπαταρία. Τα iwatch βλέπω κρατάνε 18 ώρες. Έτσι όμως όπως το περιγράφεις είναι σαν να φορτίζεσαι εσύ. Εσύ δεν θέλεις ρολόι αλλά chip. Δεν θα χρειάζεται και να το φορτίζεις κάθε 15 μέρες 😊  Δεν στο λέω ειρωνικά κι όντως τις 18 ώρες τις βρίσκω κι εγώ λίγες αν έχουν βάλει και πρόγραμμα παρακολούθησης ύπνου.  Άμα κάθεσαι δέκα ώρες που λες κι έχεις αυπνίες μάλλον κάποιο όργανο γυμναστικής χρειάζεσαι (τώρα με το lockdown)  ή μια μικρή βόλτα έστω.   Έτσι θα δεις και βελτίωση στην υγεία σου. Θα σε βοηθήσει πολύ πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε iwatch ή garmin. Αλλά μην το κάνεις. Δεν θα είσαι πια insomniac 😉

Μην βγώ off topic αλλά γενικά πρέπει να κουραστώ πάρα πολύ για να κοιμηθώ ας πούμε 01.00 το βράδυ.

Τα τελευταία χρόνια με 2 παιδιά , Απο τις 07.00 το πρωί , 10Km ποδήλατο , 3Km τρέξιμο , 1.5Km κολύμπι τις καθημερινές + 10 ώρες δουλειά + τρέξιμο για τις δραστηριότητες των παιδιών μόνο έτσι μπορούσα να κοιμάμαι στις 01.00 το βράδυ

Τώρα με την καραντίνα που δεν έχω όλο αυτό το τρέξιμο και απλά περπατάω 5Km την ημέρα κοιμάμαι περίπου 03.30 με 04.00 το πρωί

Όπως και να έχει ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :)

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kriosgr είπε

Μην μου πεις για την μπαταρία που κρατάει 15+ μέρες. Στο μέτωπο θα πας;  Ξέρεις πολλούς να ζούνε για 15 μέρες που λες χωρίς ρεύμα; Αλλά και να ζούνε 15 μέρες χωρίς ρεύμα (τους το έκοψε η ΔΕΗ) δεν νομίζω να τους περισεύουν χρήματα για sport ρολόι 😊 Κανα κερί θα πάρει κι όχι ρολόι.

Οπως σου ειπα, χαίρομαι που τελικως συμφωνεις οτι δεν ισχύει αυτο που εγραψες προηγουμενως(" "Όλα αυτά που αναφέρεις μια χαρά θα παίξουν αν υποστηρίζουν AirPlay"). 

Τα υπόλοιπα που γραφεις είναι ασχετα με το θεμα. Τα garmin δεν είναι για couch potatoes. Αν εχεις αποριες γιατι είναι τα καλυτερα sportwatches και ποια η διαφορα sportwatch απο smartwatch, ανοιξε ενα thread και θα σου απαντήσουν διαφοροι που δεν είναι couch potatoes. 

Επεξ/σία από haHa

Στις 29/12/2020 στις 12:09 ΠΜ, haHa είπε

Οπως σου ειπα, χαίρομαι που τελικως συμφωνεις οτι δεν ισχύει αυτο που εγραψες προηγουμενως(" "Όλα αυτά που αναφέρεις μια χαρά θα παίξουν αν υποστηρίζουν AirPlay"). 

Τα υπόλοιπα που γραφεις είναι ασχετα με το θεμα. Τα garmin δεν είναι για couch potatoes. Αν εχεις αποριες γιατι είναι τα καλυτερα sportwatches και ποια η διαφορα sportwatch απο smartwatch, ανοιξε ενα thread και θα σου απαντήσουν διαφοροι που δεν είναι couch potatoes. 

Μάλλον δεν έχεις μάθει να διαβάζεις Ελληνικά. Είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου. Τα συγκεκριμένα προιόντα που ανέφερες δεν τα γνώριζα και σου είπα ότι μια χαρά θα παίξουν αν υποστηρίζουν airplay. Σου ανέφερα μάλιστα και το παράδειγμα των Sonos που αρχικά δεν υποστήριζαν AirPlay αλλά τώρα το υποστηρίζουν και μάλιστα το AirPlay2.

Από την άλλη τα αίολα επιχειρήματα σου:

1) Χρήση onedrive ή googlecloud ως μοναδικό cloud σε iphone 11  😄

2) Το Spotify είναι καλύτερο του Apple music επειδή μπορεί κάποτε να έχεις κάποιον φίλο που θα σου πει για μια playlist 😅 

3) Μην μεταβεις στο Apple οικοσύστημα επειδή το amazon echo δεν υποστηρίζει AirPlay και μπορεί κάποια πρωτοχρονιά να στο φέρει ο Άγιος Βασίλης ως δωρο. Δεν θα μπορείς έτσι να το επιστρέψεις σε κατάστημα για αλλαγή και τι θα κάνεις; 😮

Τέλος κάθεσαι και γράφεις ολόκληρη παράγραφο για couch potatoes και φανφάρες ενώ θα μπορούσες σε μια πρόταση να μου πεις ένα ακόμα ξεχωριστό feature των garmin (αν έχουν) σε συγκριση με iwatch εκτός από τις 15 μέρες διάρκεια μπαταρίας.

Τεσπα , αφού είστε ακόμη εδώ

Εχθές πούλησα το ένα απο τα 2 iPhones , το άλλο επειδή το λυπήθηκα είπα να το κρατήσω :D

Τώρα για μετάβαση θα δείξει ανάλογα πως θα ξυπνήσω τι άλλες ημέρες , έκατσε και έφτιαξα ένα pcάκι , αναλόγως τις ορέξεις μπορεί και να το διώξω για κανα M1

• Like 2

37 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Θα έχουμε το ίδιο κινητό δηλαδή;  😃  Το IOS λογικά το ξέρεις αφού έχεις ipad mini. Αλήθεια τι περιμένεις; 😊

Ναι το ξέρω το λειτουργικό , τι εννοείς τι περιμένω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kriosgr είπε

Μάλλον δεν έχεις μάθει να διαβάζεις Ελληνικά. Είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου. Τα συγκεκριμένα προιόντα που ανέφερες δεν τα γνώριζα και σου είπα ότι μια χαρά θα παίξουν αν υποστηρίζουν airplay. Σου ανέφερα μάλιστα και το παράδειγμα των Sonos που αρχικά δεν υποστήριζαν AirPlay αλλά τώρα το υποστηρίζουν και μάλιστα το AirPlay2. 

Το θέμα ομως είναι οτι αρκετα προιοντα δεν υποστηρίζουν airplay ή apple music και για αυτο χαίρομαι που συμφωνεις οτι δεν ισχύει αυτο που εγραψες προηγουμενως(" "Όλα αυτά που αναφέρεις μια χαρά θα παίξουν αν υποστηρίζουν AirPlay").

Τα υπολοιπα που γραφεις δεν καταλαβαινω πως σχετιζονται με το παραπανω(χωρια ότι πολλα ειναι strawman argument), καταλαβαινω ομως τον λογο που τα γραφεις... Δεν θα σε ακολουθησω.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1

Μόλις τώρα, kriosgr είπε

Τι περιμένεις και δεν το ενεργοποιείς εννοούσα  😊    

Δεν ξέρω περνάω μία φάση που δεν ξέρω ακόμη ακριβώς τι θέλω (καραντίνα 9 μήνες κάπου θα μου έβγαιναν τα ψυχολογικά :D )

Οπότε είμαι την μία ημέρα σε φάση πάμε τα πάντα όλα apple !

Aπο την άλλη λέω μην δεθώ με την εταιρία , οπότε πάμε opensource / privacy δηλαδή  linux + android που με βολεύει σε πολλά , αλλά μακριά απο google οπότε κλειστά όλα τα services .

Έφτιαξα τούμπανο μικρό workstation για το σπίτι , εκεί που έλεγα να γίνω minimal πήρα και 2η οθόνη , γέμισε πάλι το γραφείο και η ντουλάπα με όλα τα κουτιά , λέω να το δώσω και να πάρω laptop .

Windows δεν θέλω , οπότε θα παίζουν όλα στο linux ? Αλλά θέλω και το apple M1 για το fanless και την μπαταρία οπότε ας κρατήσω το iPhone , αλλά θα θέλω και αντάπτορες , μπορεί να έχω θέμα με το software της δουλειάς, αν κρατήσω και το iPhone νιώθω ένα άγχος να κουβαλάω συσκευή των 750ε επάνω μου

Θα θέλω να αλλάξω οθόνη , ρολόι , ακουστικά

brainfuck όλη την ημέρα γυρνάνε τα παραπάνω στο κεφάλι μου

Ξαναλέω για όποιον το διαβάζει και του φαίνεται παράξενο όλο αυτό , καταλαβαίνω ότι λόγω της καραντίνας έχω βρεί διέξοδο σε θέματα όπως τα παραπάνω. Έχω κάτι να απασχολούμαι και να προβληματίζομαι , απλά έχει γίνει ένας φαύλος κύκλος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, tsofras είπε

Δεν ξέρω περνάω μία φάση που δεν ξέρω ακόμη ακριβώς τι θέλω (καραντίνα 9 μήνες κάπου θα μου έβγαιναν τα ψυχολογικά :D )

Οπότε είμαι την μία ημέρα σε φάση πάμε τα πάντα όλα apple !

Aπο την άλλη λέω μην δεθώ με την εταιρία , οπότε πάμε opensource / privacy δηλαδή  linux + android που με βολεύει σε πολλά , αλλά μακριά απο google οπότε κλειστά όλα τα services .

Έφτιαξα τούμπανο μικρό workstation για το σπίτι , εκεί που έλεγα να γίνω minimal πήρα και 2η οθόνη , γέμισε πάλι το γραφείο και η ντουλάπα με όλα τα κουτιά , λέω να το δώσω και να πάρω laptop .

Windows δεν θέλω , οπότε θα παίζουν όλα στο linux ? Αλλά θέλω και το apple M1 για το fanless και την μπαταρία οπότε ας κρατήσω το iPhone , αλλά θα θέλω και αντάπτορες , μπορεί να έχω θέμα με το software της δουλειάς, αν κρατήσω και το iPhone νιώθω ένα άγχος να κουβαλάω συσκευή των 750ε επάνω μου

Θα θέλω να αλλάξω οθόνη , ρολόι , ακουστικά

brainfuck όλη την ημέρα γυρνάνε τα παραπάνω στο κεφάλι μου

Ξαναλέω για όποιον το διαβάζει και του φαίνεται παράξενο όλο αυτό , καταλαβαίνω ότι λόγω της καραντίνας έχω βρεί διέξοδο σε θέματα όπως τα παραπάνω. Έχω κάτι να απασχολούμαι και να προβληματίζομαι , απλά έχει γίνει ένας φαύλος κύκλος

Το linux θέλει όλη τη μέρα να ασχολείσαι μαζί του ενώ τα windows μόνο τη μισή!

Ουσιαστικά η apple πουλάει το λειτουργικό και όχι το hardware!

Δηλαδή το MacOS είναι για αυτούς που έχουν χρόνο να ασχοληθούν μόνο με τη δουλειά τους.

Επεξ/σία από skiabox

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...