Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, tsofras είπε

Με το iPad ναι πάρα πολύ , βέβαια η χρήση του είναι μόνο για surfing και youtube σε καναπέ και απλά ήθελα ένα ποιοτικό με αντοχή στο χρόνο απο πλευράς υποστήριξης.

Linux χρησιμοποιώ περίπου 15 χρόνια, Windows είχα όσο ήμουν gamer , έχω σταματήσει εδώ και κάποιο καιρό οπότε δεν τα χρησιμοπιώ καθόλου πλέον

Αν ήμουν Windows User θα βολευόμουν με outlook , one drive , one note

Μία χαρά λειτουργικό είναι και τα Windows , εγώ είμαι περισσότερι της open source φιλοσοφίας , της κονσόλας και του customization . Με βολεύει αρκετά και ως προγραμματιστής , για αυτό και το MacOS είναι κοντά στη φιλοσοφία μου.

Αλλά όσο κουλό και αν ακούγεται , αν εξαιρέσουμε κάποιο software ή υποστήριξη σε hardware που μπορεί να μην έχει το linux , για τις δικές μου ανάγκες το προτιμώ απο τα άλλα δύο

Επίσης σαν σκέψη με φόβιζε πριν ξεκινήσω το εγχείρημα το "κλείδωμα" στην πλατφόρμα της Apple

Κερδίζεις το οικοσύστημα 

@haHa πιές :D

Κερδίζεις άλλες φορές σε ποιότητα , σταθερότητα , υποστήριξη

Χάνεις σε ελευθερία λειτουργικού , customization , ελευθερία περιφεριακών και κοστίζει αρκετά λεφτά η μετάβαση σε όλο τον εξοπλισμό 

3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Ε κοιτα να δεις,η πλειοψηφια του κοσμου ουτως ή αλλως που εχει iphone εκτος Αμερικης και πιθανως καποιων χωρων της Ευρωπης,με Windows PC/laptop ειναι.

Το Apple οικοσυστημα για τους περισσοτερους πιο πολυ ειναι για το τριο ρολοι(apple watch),κινητο(iphone)και ακουστικα(airpods),μιας και τα δουλευουν συνεχεια στον δρομο. Και Ipad,imac/macbook ειναι εξτρα σε αυτο το οικοσυστημα.

Αλλοι παλι εχουν και Iphone και ενα Android κινητο,για να τα δουλευουν και τα δυο(οχι υποχρεωτικα και τα 2 ακριβα βεβαια).

Οπως το δει κανεις.

Μπήκα στο "οικοσύστημα" - @haHa πιες - μέσω ipad και εγώ όπως και ο ΤS. Βέβαια τότε ήταν και η πρώτη μου επαφή με το apps/smartphone, αν και είχα ένα HTC chacha, σαν blackberry με android. 

iphone πήρα μόνο και μόνο όταν χάλασε το HTC μετά από βουτιά... το 4s λίγο πριν βγει το 6 τότε. Κυρίως όμως χρησιμοποιούσα το ipad και αν έχεις ipad, το iphone το έχεις μόνο για λίγο έξω... Πάντα σε iphone είχα το πιο φτηνό, μέχρι SE. Δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να δώσεις πάνω από 600 σε κινητό, εκτός αν σου περισσεύουν και δεν φοβάσε την απώλεια του που είναι πιο πιθανή στα κινητά από ότι στα άλλα.

Προσωπικά έχοντας σκεφτεί να φύγω από το "οικοσύστημα" (τα ρολόγια και η μπατονέτες αυτιών μου είναι αδιάφορες), ο λόγος που μένω είναι το privacy, που ουσιαστικά δεν υπάρχει κυριολεκτικά, αφού αν καλέσεις το Apple Call Center πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε είναι το ονοματεπώνυμό σου και αν αρνηθείς να το δώσεις σου λένε πολιτική της Apple και η κλήση σας καταγράφεται... Αλλά δεν νομίζω πως windows & google είναι καλύτερα τα πράγματα. Βέβαια όταν δίνεις συσκλευή στο service της Apple, τα στοιχεία σου (ονομα, διεύθυνση, μαιλ, κινητό) στέλνονται και απουηκεύονται στους σέρβερς της Apple μαζί με το πρόβλημα και το serial number της συσκευής.

Βασικά ο λόγος που έχω μείνει είναι το mac και το ipad. Το iphone είναι συμπληρωματικό προιόν για κάποιον που δεν του αρέσει να παίζει με ρολόγια και μπατονέτες. Επομένως ίσως αν είχες πάρει πιο φτηνό ή όταν είχε την έκπτωση να ήσουν πιο ικανοποιημένος.

Πάντως για να κρίνεις το user-experience και εφόσον αυτό που σε τρώει είναι το laptop κυριώς, νομίζω η απόφαση πρέπει να γίνει με βάση αν σε βολεύει το mac ή τα άλλα ultrabooks, γιατί ως τώρα αυτό που μας λες και ξέρουμε είναι πόσο οξύμωρο είναι που το iphone έχει διπλάσια τιμή από το ipad. Άλλωστε που θα περνάς περισσότερο χρόνο? στο λαπτοπ ή στο κινητό? Για μένα αυτό είναι κυριώς κριτήριο.

Αν δεν σε βολεύει το mac δεν νομίζω πως αξίζει να μπεις στο οικοσύστημα. Και λέγοντας το αυτό, θεωρώ χαζομάρα κάποιος να έχει iphone και να μην έχει mac, όπως γράφει ο @Fulgore. Εκτός αν είναι για τα ρολόγια ή για κάποιο ios-only app ή λόγω μεγέθους τώρα με το μίνι, αν και τα android είναι πιο ψιλόλιγνα και εύκολα στο κράτημα, οπότε δεν υπάρχει λόγως να πας στα χοντροκοντα iphones με το Face-ID.

Τέλος αν μπεις στο "οικοσύστημα"  - @haHa πιες - θα σου αρέσει, θα κλειδωθείς σε αυτό και θα πρέπει να δίνεις κάποια χρήματα για τα περιφερειακά ή αν χάσεις ή βρέξεις το κινητό ή όταν χρειαστεί να κάνεις αναβάθμιση σε 5 χρόνια ας πούμε.

Επεξ/σία από bioentre
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bioentre είπε

Μπήκα στο "οικοσύστημα" - @haHa πιες - μέσω ipad και εγώ όπως και ο ΤS. Βέβαια τότε ήταν και η πρώτη μου επαφή με το apps/smartphone, αν και είχα ένα HTC chacha, σαν blackberry με android. 

iphone πήρα μόνο και μόνο όταν χάλασε το HTC μετά από βουτιά... το 4s λίγο πριν βγει το 6 τότε. Κυρίως όμως χρησιμοποιούσα το ipad και αν έχεις ipad, το iphone το έχεις μόνο για λίγο έξω... Πάντα σε iphone είχα το πιο φτηνό, μέχρι SE. Δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να δώσεις πάνω από 600 σε κινητό, εκτός αν σου περισσεύουν.

Απλά αν ανέβεις σε τιμή, παίρνεις iphone και ipad μαζί.

Προσωπικά έχοντας σκεφτεί να φύγω από το "οικοσύστημα" (τα ρολόγια και η μπατονέτες αυτιών μου είναι αδιάφορες) ο λόγος που μένω είναι το privacy, που ουσιαστικά δεν υπάρχει κυριολεκτικά, αφού αν καλέσεις το Apple Call Center πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε είναι το ονοματεπώνυμό σου και αν αρνηθείς να το δώσεις σου λένε πολιτική της Apple και η κλήση σας καταγράφεται... Αλλά δεν νομίζω πως windows & google είναι καλύτερα τα πράγματα.

Βασικά ο λόγος που έχω μείνει είναι το mac και το ipad. Το iphone είναι συμπληρωματικό προιόν για κάποιον που δεν του αρέσει να παίζει με ρολόγια και μπατονέτες. Επομένως ίσως αν είχες πάρει πιο φτηνό ή όταν είχε την έκπτωση να ήσουν πιο ικανοποιημένος.

Πάντως για να κρίνεις το user-experience και εφόσον αυτό που σε τρώει είναι το laptop κυριώς, νομίζω η απόφαση πρέπει να γίνει με βάση αν σε βολεύει το mac ή τα άλλα ultrabooks, γιατί ως τώρα αυτό που μας λες και ξέρουμε είναι πόσο οξύμωρο είναι που το iphone έχει διπλάσια τιμή από το ipad. 

Αν δεν σε βολεύει το mac δεν νομίζω πως αξίζει να μπεις στο οικοσύστημα. Και λέγοντας το αυτό, θεωρώ χαζομάρα κάποιος να έχει iphone και να μην έχει mac, όπως γράφει ο @Fulgore. Εκτός αν είναι για τα ρολόγια ή για κάποιο ios-only app ή λόγω μεγέθους τώρα με το μίνι, αν και τα android είναι πιο ψιλόλιγνα και εύκολα στο κράτημα, οπότε δεν υπάρχει λόγως να πας στα χοντροκοντα iphones με το Face-ID.

Τέλος αν μπεις στο "οικοσύστημα"  - @haHa πιες - θα σου αρέσει, θα κλειδωθείς σε αυτό και θα πρέπει να δίνεις κάποια χρήματα για τα περιφερειακά ή αν χάσεις ή βρέξεις το κινητό ή όταν χρειαστεί να κάνεις αναβάθμιση σε 5 χρόνια ας πούμε.

To γέλιο ήταν για το οικοσύστημα :D

Συμφωνώ ότι αν παίζει και iPad δεν έχει και τόσο σημασία το μέγεθος του κινητού , απλά δεν μπορείς να κουβαλάς και παντού το iPad . Ακόμη και σπίτι που είμαι εκεί που κάθομαι στον καναπέ μπορεί να θέλω να δώ κανα βιντεάκι , δεν τρέχω να πάρω το iPad .

Τώρα για το όλο κλείδωμα στον κόσμο της Apple (μην γίνει αλκοολικός και ο haHa) είναι τελικά κάπως δίκοπο μαχαίρι. Είτε θα δεθείς τόσο που αν το πάρεις απόφαση θα δυσκολευτείς να φύγεις και θα πρέπει να τα αλλάξεις όλα πάλι απο την αρχή είτε θα μείνεις επειδή γουστάρεις και θα έχεις ένα μόνιμο υψηλό κόστος αναβάθμισης ή συντήρησης αν παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα εκτός εγγύησης.

Το οικοσύστημα του "φτωχού" με μεγαλύτερο κόστος εκεί που αξίζει για τον καθένα μπορεί να είναι καλύτερη λύση .

Δηλαδή ένα iPhone SE , iWatch SE , iPad mini και ένα macbook air M1 μπορεί να είναι πιο σοφές επιλογές με μικρότερο κόστος

Έπαιξα λιγο με τις φωτογραφίες και όντως δεν έχουν καμία επαφή με το δικό μου και όντως ήταν πιο flawless το iOS

Δεν ξέρω είμαι σε σκέψεις , μπορεί να κρατήσω το δικό μου αν δεν καταφέρω να το διώξω σε τιμή που να μην νιώθω ότι θα έχω πολύ χασούρα.

Της γυναίκας θα το δώσω σίγουρα δεν μπορεί να μπεί στην διαδικασία αλλαγής λειτουργικού με τίποτα ούτε μία ώρα δεν άντεξε

Αν είχα πάρει το iPhone 11 pro max που έχει καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη πιθανόν να μην είχα θέμα.

Δημοσ.

Δεν μαμιέται αφού έκανα την αρχή ας συνεχίσω , περισσότερα λεφτά θα χάσω τώρα παρά αργότερα αν θέλω να αλλάξω.

Οπότε θα κρατήσω το δικό μου και θα πουλήσω - ανταλλάξω της γυναίκας.

Για δώστε λοιπόν τα φώτα σας , θα συνεχίσω με Airpods 2 wireless

Για ρολογάκι τι λέτε ? σκεφτόμουν για το SE , δεν με απασχολεί η μέτρηση οξυγόνου , τώρα απο μπαταρία δεν ξέρω τι λένε , το Galaxy S3 που έχω τώρα βγάζει 3 ημέρες αλλά όχι φορεμένο συνέχεια και δεν το βάζω στον ύπνο γιατι με ενοχλεί.

Επειδή το iWatch είναι λεπτό θα ήθελα να το βάζω για να έχω και μετρήσεις ύπνου γιατί πάσχω απο insomnia ( :D ) εδώ και χρόνια και επειδή κάπου διάβασα για το πώς λειτουργεί το ξυπνητήρι θα ήθελα να το δοκιμάσω για να μην πετάγομαι απο το κανονικό

Δημοσ.
Στις 18/12/2020 στις 10:10 ΜΜ, tsofras είπε

Δεν μαμιέται αφού έκανα την αρχή ας συνεχίσω , περισσότερα λεφτά θα χάσω τώρα παρά αργότερα αν θέλω να αλλάξω.

Οπότε θα κρατήσω το δικό μου και θα πουλήσω - ανταλλάξω της γυναίκας.

Για δώστε λοιπόν τα φώτα σας , θα συνεχίσω με Airpods 2 wireless

Για ρολογάκι τι λέτε ? σκεφτόμουν για το SE , δεν με απασχολεί η μέτρηση οξυγόνου , τώρα απο μπαταρία δεν ξέρω τι λένε , το Galaxy S3 που έχω τώρα βγάζει 3 ημέρες αλλά όχι φορεμένο συνέχεια και δεν το βάζω στον ύπνο γιατι με ενοχλεί.

Επειδή το iWatch είναι λεπτό θα ήθελα να το βάζω για να έχω και μετρήσεις ύπνου γιατί πάσχω απο insomnia ( :D ) εδώ και χρόνια και επειδή κάπου διάβασα για το πώς λειτουργεί το ξυπνητήρι θα ήθελα να το δοκιμάσω για να μην πετάγομαι απο το κανονικό

Αυτό τώρα όντως είναι δυναμικό ξεκίνημα με το ρολογάκι. Σε βλέπω να γίνεσαι βασικό fanboy!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bioentre είπε

Αυτό τώρα όντως είναι δυναμικό ξεκίνημα με το ρολογάκι. Σε βλέπω να γίνεσαι βασικό fanboy!!

Εντάξει το δουλεύω από εχθές το κινητό συνηθίζω την μικρότερη οθόνη ωραίο το Apple Music σε σχέση με το Spotify και εν καιρό θα απαλλαγώ τελείως ελπίζω από google services 

Έχω βάλει αγγελία τα πάντα από πληκτρολόγιο μέχρι οθόνη και προχωράω 

Δημοσ.
On 27/11/2020 at 12:11, armagedwnn said:

Από την apple χρησιμοποιώ μόνο iphone τα τελευταία δέκα χρόνια

Με ενοχλεί πολύ ότι πρέπει να πάρω τα δικά της περιφερειακά κτλ.

Δεν θα μιλήσω για pc vs mac είναι γνωστά.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ο "Τάκης" που μέχρι προχθές δεν ήξερε τι σημαίνει GPU είχε μια κάρτα RX570 και έβαζε drivers από RX590 για να έχει καλύτερα γραφικά, ξαφνικά πήρε macbook και έρχεται και μου κάνει μαθήματα για το πόσο ανώτερα είναι τα προϊόντα της apple. (Νομίζω καταλαβαίνουμε τι θέλω να πω, ελπίζω να μην είσαι αυτός ο τύπος)

Πέρα από αυτό καλή μετάβαση, βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη :P

απλά πες του Τάκη ότι έχουν πάψει εδώ και καιρό τα προϊόντα της apple να είναι ανώτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην δίνεται και πολύ σημασία στο ποστ τελικά παιδιά , θα κάτσω λίγο να το σκεφτώ καλύτερα γιατί μόνο που έβαλα αγγελία τα πάντα βλέπω ότι είναι πιο ζορι απο ότι περίμενα η μετάβαση και σε χρόνο και σε κόστος και δεν ξέρω τι σκατά θέλω τελικά

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια και συγνώμη για τον χρόνο που σας έφαγα

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/12/2020 στις 1:56 ΠΜ, tsofras είπε

Εντάξει το δουλεύω από εχθές το κινητό συνηθίζω την μικρότερη οθόνη ωραίο το Apple Music σε σχέση με το Spotify και εν καιρό θα απαλλαγώ τελείως ελπίζω από google services 

Αυτο πραγματικα δεν το καταλαβαινω: Γιατι να πας στο υποδεεστερο apple music που χρησιμοποιει και λιγοτερος κοσμος, οποτε ειναι πιο δυσκολο να ανταλλασεις λινκ απο τραγουδια/playlist ή ειναι αδυνατο να παιζεις τραγουδια σε μερικες μη-apple συσκευες (smart ηχεια, smart τηλεορασεις κλπ) ; Το κοστος δεν ειναι θεμα, οταν ετσι κι αλλιως κανεις μια τετοια ακριβη μεταβαση.

Εχεις νομιζω κολλησει με το "οικοσυστημα" και πας σε χειροτερες επιλογες απλα για να λες οτι πηγες στο "οικοσυστημα".

Στις 20/12/2020 στις 1:56 ΠΜ, tsofras είπε

Έχω βάλει αγγελία τα πάντα από πληκτρολόγιο μέχρι οθόνη και προχωράω 

Πληκτρολογιο και οθονη γιατι αλλαζεις;

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, haHa είπε

Αυτο πραγματικα δεν το καταλαβαινω: Γιατι να πας στο υποδεεστερο apple music που χρησιμοποιει και λιγοτερος κοσμος, οποτε ειναι πιο δυσκολο να ανταλλασεις λινκ απο τραγουδια ή να παιζεις τραγουδια σε συσκευες μη-apple (smart ηχεια, smart τηλεορασεις κλπ) ; Το κοστος δεν ειναι θεμα, οταν ετσι κι αλλιως κανεις μια τετοια ακριβη μεταβαση.

Εχεις νομιζω κολλησει με το "οικοσυστημα" και πας σε χειροτερες επιλογες απλα για να λες οτι πηγες στο "οικοσυστημα".

Πληκτρολογιο και οθονη γιατι αλλαζεις;

Έχεις δίκιο για το Spotify με βλέπω να ξαναγυρνάω γιατί μου αρέσει που έχει γενικά playlists από αρκετό κόσμο 

Βλεπω τα λάθη της λογικής μου τώρα πιο καθαρά απλά έκανα το λάθος με τα iPhone , έκανα την βλακεία που τα άνοιξα και τα 2 , έκανα και την αγορά από μεγάλη αλυσίδα για να νιώθω κάποια ασφάλεια και τώρα είναι στη φάση που λυπάμαι τα λεφτά που θα χάσω 

Οταν διαβάζω όμως κριτικές για το Apple Watch όσο καλό και αν λένε ότι είναι αλλά με μια ημέρα μπαταρίας και το ποσό εύθραυστο είναι ενώ αλλάζω γνώμη 

Αντίστοιχα για τα airpod μην έχω το άγχος να χάσω κάποιο και τέλος δεν θέλω να αφήσω το Linux λειτουργικό 

Οθόνη και πληκτρολόγιο θέλω να αλλάξω για να φτιάξω τουλάχιστον ένα πιο minimal setup με ασύρματα περιφερειακά . Αν κάτσει και φύγει η οθόνη έχει καλός αλλιώς την κρατάω γιατί είναι πολύ ξεκούραστη 

Οποτε θα πάω σε dell / Lenovo ultra book με Linux, θα κρατήσω smart watch και τα jbl ακουστικά που κρατάνε 5 ώρες και έχουν αρκετά καλό ήχο 

Για τα iPhone είτε θα τα διώξω και τα δυο είτε θα πουλήσω το ένα και θα ανταλλάξω το άλλο με κάνα Android της προκοπής 

Αυτα ✌🏻

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tsofras είπε

Έχεις δίκιο για το Spotify με βλέπω να ξαναγυρνάω γιατί μου αρέσει που έχει γενικά playlists από αρκετό κόσμο 

Βλεπω τα λάθη της λογικής μου τώρα πιο καθαρά απλά έκανα το λάθος με τα iPhone , έκανα την βλακεία που τα άνοιξα και τα 2 , έκανα και την αγορά από μεγάλη αλυσίδα για να νιώθω κάποια ασφάλεια και τώρα είναι στη φάση που λυπάμαι τα λεφτά που θα χάσω 

Οταν διαβάζω όμως κριτικές για το Apple Watch όσο καλό και αν λένε ότι είναι αλλά με μια ημέρα μπαταρίας και το ποσό εύθραυστο είναι ενώ αλλάζω γνώμη 

Αντίστοιχα για τα airpod μην έχω το άγχος να χάσω κάποιο και τέλος δεν θέλω να αφήσω το Linux λειτουργικό 

Οθόνη και πληκτρολόγιο θέλω να αλλάξω για να φτιάξω τουλάχιστον ένα πιο minimal setup με ασύρματα περιφερειακά . Αν κάτσει και φύγει η οθόνη έχει καλός αλλιώς την κρατάω γιατί είναι πολύ ξεκούραστη 

Οποτε θα πάω σε dell / Lenovo ultra book με Linux, θα κρατήσω smart watch και τα jbl ακουστικά που κρατάνε 5 ώρες και έχουν αρκετά καλό ήχο 

Για τα iPhone είτε θα τα διώξω και τα δυο είτε θα πουλήσω το ένα και θα ανταλλάξω το άλλο με κάνα Android της προκοπής 

Αυτα ✌🏻

Νομίζω το ξεκίνησες λάθος από την άποψη πως πρέπει να μεταβεις στο σύστημα της Apple και θα πρέπει ντε και καλά να τα πάρεις όλα Apple και στο λέω σαν Apple fan boy. 

Παλιά τα είχα όλα Apple (iMac, Macbook, iPhone, Apple TV etc). Κάποια στιγμή είδα πως καλό το design αλλά τα χρήματα που ζητάει είναι πάρα πολλά. 

Αποφάσισα να πάω λοιπόν στην λύση του Hackintosh εδώ και 5-6 χρόνια και δεν το έχω μετανιώσει λεπτό. 

Φαίνεται ότι έχεις γνώσεις και θα είναι παιχνιδάκι για εσένα. Σταθερός λοιπόν με ένα πολύ ωραίο κουτί και 4Κ οθόνη και περιφερειακά της Apple που σε πολλές περιπτώσεις τρέχει καλύτερα από Mac με αυτά που διαβάζω.

Dual boot με Windows για να παίζω και τα παιχνίδια μου όταν μου κατέβει. 

Laptop, macbook του 2011 που είχα με patch και περασμένο Catalina. 

Κινητό iPhone και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα. 

Ρολόι Huawei GT 2. 

HP N54L server με Hackintosh - Mavericks OS. 

Bluetooth ακουστικά Anker για τρέξιμο/προπόνηση. 

Εν κατακλείδι θέλω να πω, θα μπορούσες να κάνεις έναν συνδιασμό, δεν είναι απαραίτητο να πας αποκλειστικά σε όλα Apple. 

Setup.jpg

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jimmakosapple είπε

Νομίζω το ξεκίνησες λάθος από την άποψη πως πρέπει να μεταβεις στο σύστημα της Apple και θα πρέπει ντε και καλά να τα πάρεις όλα Apple και στο λέω σαν Apple fan boy. 

Παλιά τα είχα όλα Apple (iMac, Macbook, iPhone, Apple TV etc). Κάποια στιγμή είδα πως καλό το design αλλά τα χρήματα που ζητάει είναι πάρα πολλά. 

Αποφάσισα να πάω λοιπόν στην λύση του Hackintosh εδώ και 5-6 χρόνια και δεν το έχω μετανιώσει λεπτό. 

Φαίνεται ότι έχεις γνώσεις και θα είναι παιχνιδάκι για εσένα. Σταθερός λοιπόν με ένα πολύ ωραίο κουτί και 4Κ οθόνη και περιφερειακά της Apple που σε πολλές περιπτώσεις τρέχει καλύτερα από Mac με αυτά που διαβάζω.

Dual boot με Windows για να παίζω και τα παιχνίδια μου όταν μου κατέβει. 

Laptop, macbook του 2011 που είχα με patch και περασμένο Catalina. 

Κινητό iPhone και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα. 

Ρολόι Huawei GT 2. 

HP N54L server με Hackintosh - Mavericks OS. 

Bluetooth ακουστικά Anker για τρέξιμο/προπόνηση. 

Εν κατακλείδι θέλω να πω, θα μπορούσες να κάνεις έναν συνδιασμό, δεν είναι απαραίτητο να πας αποκλειστικά σε όλα Apple. 

Setup.jpg

Αρε Steve!

Το είχα αναφέρει και εγώ το hacki στην αρχη που ξεκινουσε . Πολλες φορες δουλευει καλυτερα και απο το native Mac.

Επεξ/σία από alexakos89
  • Like 1
Δημοσ.

To MacOS θα το ήθελα επειδή συνδυάζει το περιβάλλον του unix με την ταυτόχρονη υποστήριξη σε κάποιο software που μπορεί να μην υπάρχει σε Linux (π.χ. Microsoft Office και βασικά είναι και το μόνο που μου λείπει καθαρά λόγω δουλειάς αλλιώς δεν θα το είχα ανάγκη)

Οπότε και η σκέψη για το macbook ήταν για το παραπάνω + το κουραστικό σε όλους ώς αναφορά οικοσύστημα.

Κατά τα άλλα προτιμώ το Linux όπως έχω ξαναπεί γιατί και τα γούστα μου σε λειτουργίες / customization τα καλύπτει , και το έχω μάθει τόσα χρόνια , το έχω και στη δουλειά οπότε δεν χρειάζεται να αναλωθώ πάλι σε 2 λειτουργικά .

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να φτιάξω hackintosh μηχάνημα , το macbook ήταν απλά η λύση για να έχω και φορτικότητα μαζί με όλα τα άλλα που έχω αναφέρει , δεν είναι το λειτουργικό που με ξετρελαίνει όμως για να κυνηγήσω να το έχω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ' αυτό το thread έχουν γραφτεί 2 μεγάλες αλήθειες. Το iphone 11 δεν κατασκευάστηκε για να εντυπωσιάσει. Είναι για αυτούς που ήθελαν ένα σύγχρονο apple κινητό εκείνη την περίοδο. Έτσι το αγόρασα κι εγώ. Του έβαλα το Apple id μου, ενεργοποίησα το icloud και είχα ένα σύγχρονο apple κινητό με όλες τις ρυθμίσεις μου, passwords, φωτογραφίες κ.τ.λ. Αργότερα εντυπωσιάστηκα από τις νυχτερινές του λήψεις. Amoled οθόνη σε κινητό είναι για μένα κοροιδία ή όπως θα έλεγε ο Κυρίτσης ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ! 😄  Εκτός κι αν παρακολουθείς netflix στο κινητό σου. Τότε όντως αξίζουν τα περισότερα ευρώ που θέλει το Pro.

Η γυναίκα σου είπε την δεύτερη αλήθεια. Δεν μπορεί να το συνιθίσει το IOS. Πιστεύω πως δεν την εντυπωσίασε κάτι για να φύγει από την σιγουριά που νιώθει με το android που έχει μάθει πια. Όντως για να αλλάξεις οικοσύστημα (πίνε Haha), θρησκεία, άποψη για το μεταφυσικό κ.τ.λ. θα πρέπει πρώτα να δεις/ νιώσεις κάτι να σου κάνει αυτό το κλικ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μετά.  

Επεξ/σία από kriosgr
  • Like 2
Δημοσ.

H αλήθεια είναι βέβαια ότι αν εξαιρέσουμε όλα τα άλλα προϊόντα και το λειτουργικό , το hardware με το M1 δεν το βρίσκεις αλλού και ειδκά το low consumption μαζί με το fanless σε αυτή την τιμή , ότι άλλο ultrabook αγοράσεις σε αυτή την κατηγορία χρημάτων δείχνει βλακεία αγορά.

Να προσθέσω στο σχόλιο περί apple music που ξέχασα να αναφέρω @haHa είναι ότι είπα απο το να πληρώνω 10ε για spotify ας πάω στα 18ε στο apple One που θα έχω και apple tv , apple arcade αλλά και 200GB icloud ( βέβαια αν εξαιρέσεις το apple tv , arcade θα μπορούσα αντίστοιχα να έχω spotify duo γιατί 2 το χρησιμοποιούμε με 8.99 και με 2.99 να έχω 200GB στο google drive)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...