tsofras Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, haHa είπε Μια χαρα ειναι και η φωτεινοτητα του air και το air θα το χρησιμοποιεις παραπανω εξω απο οτι το pro, απλα και μονο επειδη εινα ελαφρυτερο και λεπτοτερο. Και ακριβοτερο να ηταν το air, αυτο θα επρεπε να παρεις. Δεν ξέρω η διαφορά των 200 nits στο φώς τι ρόλο παίζουν σε εξωτερικό χώρο με ήλιο. Ένας απο τους λόγους που αλλάζω και setup είναι για να αράζω μπαλκόνι όταν έχει καλό καιρό για δουλειά
bioentre Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 30/11/2020 στις 3:36 ΜΜ, tsofras είπε Δεν ξέρω η διαφορά των 200 nits στο φώς τι ρόλο παίζουν σε εξωτερικό χώρο με ήλιο. Ένας απο τους λόγους που αλλάζω και setup είναι για να αράζω μπαλκόνι όταν έχει καλό καιρό για δουλειά Δεν έχω δοκιμάσει τόσο σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι, αλλά μέσα στο σπίτι έχω πολύ ισχυρά φώτα, πάνω από 5000 lummen, οπότε τα nits έχουν διαφορά, αν και καμιά φορά η μεγάλη φωτεινότητα κουράζει. Αλλά γενικά καλό είναινα έχεις τα 500 που σου δίνει το pro, αν βέβαια σου αρέσει και το touchbar. Προσωπικά με έχει βολέψει το touchbar. Για ηχεία τι ψάχνεις? design ή ποιότητα περισσότερο? και σε τι τίμη ή για ποια χρήση περισσότερο (μουσική, conferences)? Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2020 από bioentre
tsofras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 31 λεπτά πριν, bioentre είπε Δεν έχω δοκιμάσει τόσο σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι, αλλά μέσα στο σπίτι έχω πολύ ισχυρά φώτα, πάνω από 5000 lummen, οπότε τα nits έχουν διαφορά, αν και καμιά φορά η μεγάλη φωτεινότητα κουράζει. Αλλά γενικά καλό είναινα έχεις τα 500 που σου δίνει το pro, αν βέβαια σου αρέσει και το touchbar. Προσωπικά με έχει βολέψει το touchbar. Για ηχεία τι ψάχνεις? design ή ποιότητα περισσότερο? και σε τι τίμη ή για ποια χρήση περισσότερο (μουσική, conferences)? To touchbar μου είναι παντελώς αδιάφορο , ίσα ίσα προτιμώ στο air που έχει τα κανονικά κουμπία Ηχεία έχω αυτή τη στιγμή για Edifier 1700BT που είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, οπότε σε αντίστοιχη ποιότητα απλά για να πηγαίνουν με το σύνολο
tsofras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δεν την βλέπω καλά την δουλειά , η παραγγελία είχε γίνει Παρασκευή μετά απο επικοινωνία ότι είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα . Είμαστε στη Τετάρτη και ακόμη είναι στη συγκέντρωση προϊόντων , όχι ότι τα βιάζομαι αλλά εκνευρίζομαι όταν νιώθω ότι με κοροϊδεύουν και αν δεν έχω update σήμερα θα την ακυρώσω . Επίσης θεωρώ αστείο τις 8 εβδομάδες που μου είπαν για το M1 με τα 16GB Ram . Αυτοκίνητο θα πάρω ? 1
haHa Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Στις 30/11/2020 στις 3:36 ΜΜ, tsofras είπε Δεν ξέρω η διαφορά των 200 nits στο φώς τι ρόλο παίζουν σε εξωτερικό χώρο με ήλιο. Ένας απο τους λόγους που αλλάζω και setup είναι για να αράζω μπαλκόνι όταν έχει καλό καιρό για δουλειά Btw, 100 nits διαφορα βλεπω οτι εχουν: https://www.apple.com/macbook-pro-13/specs/ https://www.apple.com/macbook-air/specs/ 1
tsofras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, haHa είπε Btw, 100 nits διαφορα βλεπω οτι εχουν: https://www.apple.com/macbook-pro-13/specs/ https://www.apple.com/macbook-air/specs/ Ναι το ειδα ξανα και εγω , δεν ξερω παντως ειμαι ακομη σε σκεψεις για το macbook γιατι παιζω με oracle jdk 8 στη δουλεια και δεν βλεπω να βγαζουν κατι σε αυτη την εκδοση
tsofras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις έστειλα να μου ακυρώσουν την παραγγελία. Ξεφτίλα την Πέμπτη μου είπαν ότι είναι όλα ετοιμοπαράδοτα , Παρασκευή έκανα παραγγελία 1800ε , μέχρι και σήμερα είναι σε κατάσταση συγκέντρωσης προϊόντων. Έστειλα εχθές το πρωί email για ενημέρωση δεν μου έχει απαντήσει κανείς μέχρι και σήμερα. Θα πάρω απο κάπου αλλού απλά ένα iPhone 11 για την γυναίκα για δώρο γενεθλίων και για εμένα θα παγώσω την μετάβαση γιατί με σκέτο το iPhone χωρίς macbook δεν έχει τόση αξία. Θα το αγόραζα μόνο για μπώ στο οικοσύστημα , και επειδή βλέπω ότι θα έχω θέμα με το software που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου , καλύτερα να περιμένω να ωριμάσει η κατάσταση με τον M1 μην το πάρω και το έχω μόνο για surfing Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή , θα ενημερώσω αν αλλάξει κάτι Υ.Γ. απλά είχα παραγγείλει και μία θήκη η οποία μου ήρθε οπότε εντάξει θα βολευτώ με αυτή Edit : Μόλις μου έστειλαν ότι έχει τιμολογηθεί και θα αποσταλεί σήμερα , τυχαίο ? Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από tsofras 1
haHa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, tsofras είπε Θα πάρω απο κάπου αλλού απλά ένα iPhone 11 για την γυναίκα για δώρο γενεθλίων και για εμένα θα παγώσω την μετάβαση γιατί με σκέτο το iPhone χωρίς macbook δεν έχει τόση αξία. Θα το αγόραζα μόνο για μπώ στο οικοσύστημα , και επειδή βλέπω ότι θα έχω θέμα με το software που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου , Θεωρω παντως οτι δινεις υπερβολικη βαση "στο οικοσυστημα" και οτι θεωρεις οτι ο συνδυασμος macbook με iphone ειναι αυτο που κανει την μεταβαση να αξιζει. Ειναι λιγο υπερβολη, συχνα προβαλλονται πολυ μικρα πλεονεκτηματα "του οικοσυστηματος" (πχ βλεπει καποιος στο mac την σελιδα που ειχε open στο iphone), αλλα ξεχνιουνται αλλα μειονεκτηματα, πχ οτι ειναι πιο δυσκολο να μοιρασεις φωτο μεσω apple photos σε σχεση με google photos που εχουν περισσοτεροι κλπ. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από haHa 1
tsofras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, haHa είπε Θεωρω παντως οτι δινεις υπερβολικη βαση "στο οικοσυστημα" και οτι θεωρεις οτι ο συνδυασμος macbook με iphone ειναι αυτο που κανει την μεταβαση να αξιζει. Ειναι λιγο υπερβολη, συχνα προβαλλονται πολυ μικρα πλεονεκτηματα "του οικοσυστηματος" (πχ βλεπει καποιος στο mac την σελιδα που ειχε open στο iphone), αλλα ξεχνιουνται αλλα μειονεκτηματα, πχ οτι ειναι πιο δυσκολο να μοιρασεις φωτο μεσω apple photos σε σχεση με google photos που εχουν περισσοτεροι κλπ. Συμφωνώ για αυτό κάνω και 2ες σκέψεις Βασικά το iPhone εκτός απο την συμβατότητα λόγω car play στο αυτοκίνητο δεν θα το ήθελα για κάτι άλλο και θεωρώ πολλά τα 800ε για την χρήση που του κάνω. Με το Redmi note 8 Pro που είμαι δεν μου λείπει τίποτα
haHa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, tsofras είπε Συμφωνώ για αυτό κάνω και 2ες σκέψεις Βασικά το iPhone εκτός απο την συμβατότητα λόγω car play στο αυτοκίνητο δεν θα το ήθελα για κάτι άλλο και θεωρώ πολλά τα 800ε για την χρήση που του κάνω. Με το Redmi note 8 Pro που είμαι δεν μου λείπει τίποτα Προσωπικα, σιγουρα θα ακυρωνα το pro και θα πηγαινα στο air με 400€ χαμηλοτερη τιμη και πιο ¨ερωτευσιμο¨ σουλουπι/μεγεθος. Αυτο βεβαια απο την στιγμη που δεν με δυσκολευε στην δουλεια μου το καινουριο μηχανημα, που οπως λες θα σε δυσκολεψει λιγο λογω m1. Υ.Γ.:Το αυτοκινητο δεν εχει android auto? Επισης, apple carplay αν δεν ειναι wireless ειναι ψιλοακυρο. Εδω παμε σε οθονη με usb-c για να γλυτωσουμε ενα καλωδιο στο γραφειο και θα πρεπει καθε φορα που μπαινουμε στο αυτοκινητο να συνδεουμε και να αποσυνδεουμε το κινητο; Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από haHa
tsofras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, haHa είπε Προσωπικα, σιγουρα θα ακυρωνα το pro και θα πηγαινα στο air με 400€ χαμηλοτερη τιμη και πιο ¨ερωτευσιμο¨ σουλουπι/μεγεθος. Το αυτοκινητο δεν εχει android auto? Επισης, apple carplay αν δεν ειναι wireless ειναι ψιλοακυρο. Εδω παμε σε οθονη με usb-c για να γλυτωσουμε ενα καλωδιο στο γραφειο και θα πρεπει καθε φορα που μπαινουμε στο αυτοκινητο να συνδεουμε και να αποσυνδεουμε το κινητο; Έχει android auto αλλά δεν παίζουν όλα τα android σωστά ανάλογα με το αμάξι. Το redmi δλδ δεν παίζει ούτε στο δικό μου ούτε στης γυναίκας μου. Είναι λίγο lotto απο ότι έχω δεί με τα android , ενώ με apple παίζουν όλα Συμφωνώ για το Air είναι καλύτερη επιλογή , όπως και να έχει σε κανα 6μηνο το ξαναβλέπω
haHa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, tsofras είπε Έχει android auto αλλά δεν παίζουν όλα τα android σωστά ανάλογα με το αμάξι. Το redmi δλδ δεν παίζει ούτε στο δικό μου ούτε στης γυναίκας μου. Είναι λίγο lotto απο ότι έχω δεί με τα android , ενώ με apple παίζουν όλα Ισως φταιει οτι ειναι xiaomi που εχει παρει το android και το εχει ξεσκισει. Παντως, ψαξτο λιγο παραπανω και θα βρεις την ακρη, εγω δεν ειχα προβλημα με αλλες μαρκες κινητων. Βλεπω πχ οτι υπαρχει προβλημα λογω των dual apps των xiaomi. 1
tsofras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, haHa είπε Ισως φταιει οτι ειναι xiaomi που εχει παρει το android και το εχει ξεσκισει. Παντως, ψαξτο λιγο παραπανω και θα βρεις την ακρη, εγω δεν ειχα προβλημα με αλλες μαρκες κινητων. Βλεπω πχ οτι υπαρχει προβλημα λογω των dual apps των xiaomi. Ναι τα έχω κάνει όλα αυτά δεν μου δούλεψε τίποτα Όσον αφορά την μετάβαση πάντως , μπήκα πολλές φορές στη διαδικασία να αναρωτηθώ αν τελικά αξίζει όλο αυτό το κόστος για να μπείς στο οικοσύστημα και ότι πρέπει να πάρεις μαζί και την απόφαση ότι θα κλειδωθείς στο hardware της Apple κάτι το οποίο είναι λίγο αντίθετο στις δικές μου πεποιθήσεις των τελευταίων ετών Δεν ξέρω είχα ανοίξει και ένα αντίστοιχο post για οικοσύστημα σε linux , μπορεί να αξίζει να επενδύσω περισσότερο σε εκείνο
haHa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tsofras είπε Όσον αφορά την μετάβαση πάντως , μπήκα πολλές φορές στη διαδικασία να αναρωτηθώ αν τελικά αξίζει όλο αυτό το κόστος για να μπείς στο οικοσύστημα και ότι πρέπει να πάρεις μαζί και την απόφαση ότι θα κλειδωθείς στο hardware της Apple κάτι το οποίο είναι λίγο αντίθετο στις δικές μου πεποιθήσεις των τελευταίων ετών Μωρε να μπεις, αλλα δεν χρειαζονται υπερβολες ή να κανουμε πραγματα που ουσιαστικα μας κανουν την ζωη πιο δυσκολη. Πχ παιρνεις iphone 11 και δεν μπορεις να το φορτισεις στο macbook, γιατι θελεις εξτρα καλωδιο. Εκει παει το "οικοσυστημα" στραφι, αλλα κανενας δεν κανει λογο για αυτο. Με ενα samsung θα φορτιζες apple laptop και samsung κινητο με το ιδιο καλωδιο και φορτιστη. Φευγεις απο spotify και πας σε apple music και δεν μπορεις να ανοιξεις κανενα λινκ απο τα τραγουδια που σου στελνουν οι γνωστοι σου που ειναι επι το πλειστον σε spotify. Θελεις να παρεις smart ηχειο για να ακους μουσικη και λογω apple music εισαι δεσμευμενος σε κατι αισθητα χειροτερο ποιοτικα (homepod mini αντι για amazon echo ή google home nest στα ιδια χρηματα), ενω λουζεσαι και την υποδεεστερη Siri. Και οταν μετα απο πχ 3 χρονια το μετανιωνεις και λες να φυγεις, ειναι πολυ πιο δυσκολο γιατι εχεις επενδυσει σε εξτρα hardware(homepod, apple tv device) και υπηρεσιες (apple music, apple tv ), οποτε εισαι αρκετα δεμενος. Ή μετα χρειαζεσαι καινουριο λαπτοπ και αναγκαζεσαι να παρεις λαπτοπ με προβληματικο πληκτρολογιο, επειδη η apple επι 4 χρονια εβαζε εν γνωση της προβληματικα πληκτρολογια και μονο περυσι τα αλλαξε. Οποτε, παρε οτι σε βολευει(ενα iphone, ενα macbook κλπ), αλλα απεφυγε να μπεις στο "οικοσυστημα" παιρνοντας τα παντα και αλλαζοντας το workflow σου. Ευελικτοι πρεπει να ειμαστε στην δουλεια μας. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από haHa 2
bioentre Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, tsofras είπε Μόλις έστειλα να μου ακυρώσουν την παραγγελία. Ξεφτίλα την Πέμπτη μου είπαν ότι είναι όλα ετοιμοπαράδοτα , Παρασκευή έκανα παραγγελία 1800ε , μέχρι και σήμερα είναι σε κατάσταση συγκέντρωσης προϊόντων. Έστειλα εχθές το πρωί email για ενημέρωση δεν μου έχει απαντήσει κανείς μέχρι και σήμερα. Θα πάρω απο κάπου αλλού απλά ένα iPhone 11 για την γυναίκα για δώρο γενεθλίων και για εμένα θα παγώσω την μετάβαση γιατί με σκέτο το iPhone χωρίς macbook δεν έχει τόση αξία. Θα το αγόραζα μόνο για μπώ στο οικοσύστημα , και επειδή βλέπω ότι θα έχω θέμα με το software που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου , καλύτερα να περιμένω να ωριμάσει η κατάσταση με τον M1 μην το πάρω και το έχω μόνο για surfing Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή , θα ενημερώσω αν αλλάξει κάτι Υ.Γ. απλά είχα παραγγείλει και μία θήκη η οποία μου ήρθε οπότε εντάξει θα βολευτώ με αυτή Edit : Μόλις μου έστειλαν ότι έχει τιμολογηθεί και θα αποσταλεί σήμερα , τυχαίο ? Γενικά έχουν θέματα και αργούν πολύ στο ιστορμ. Αν η παραγγελία σου μπήκε Παρασκευή και ο αριθμός παραγγελίας ήταν από 3000050000 και πάνω, τότε λογικό να σε πήραν σήμερα. Και εγώ είχα παραγγελία από Παρασκευή και με πήραν σήμερα να τους στείλω τα λεφτά. Δεν μου απάντησαν καν σε email που ρωτούσα κάτι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ούτε στο τηλέφωνο μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν, μόνο τα χρήματα τους ενδιέφεραν και τους ενδιαφέρουν εκεί μέσα.... Την ίδια παραγγελία την έβαλα και στο πλαίσιο που υποστηρίζει αντικαταβολή και σε ποσά πάνω από 500 για να είσαι σίγουρος και να μην ψάχνεις την παραγγελία σου... Στο τηλέφωνο τις προηγούμενες μέρες μου είχαν πει πως θα επικοινωνήσουν μαζί μου όταν έρθει η σειρά μου, επειδή έχουν πολλές παραγγελίες... Οπότε για αυτό αν είσαι από 3000050000 και πάνω σήμερα είναι η σειρά σου 😛 Για mac αν είσαι Αθήνα καλύτερα σε isystem. Δεν υπάρχει λόγος για ιστορμ αν είσαι Αθήνα. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από bioentre 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα