Προς το περιεχόμενο

Going full Apple (no haters needed) - Ξεκίνησα δυναμικά

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, skiabox είπε

Το linux θέλει όλη τη μέρα να ασχολείσαι μαζί του ενώ τα windows μόνο τη μισή!

Ουσιαστικά η apple πουλάει το λειτουργικό και όχι το hardware!

Δηλαδή το MacOS είναι για αυτούς που έχουν χρόνο να ασχοληθούν μόνο με τη δουλειά τους.

Ε εντάξει μην είμαστε υπερβολικοί δεν θέλει όλη μέρα το linux για να ασχολείσαι μαζί του. Αν έχεις μάθει το λειτουργικό και αυτά που θέλεις να κάνεις δεν σε ζορίζει κάπου. Αν θέλεις να κάνεις κάτι εξειδικευμένο (π.χ. εγώ έχω VPN στη δουλειά που μου πήρε κοντά 5 χρόνια να περιμένω να βγεί κάτι για να το υποστηρίξει και αυτό θέλεις κάποιες γνώσεις για να το στήσεις ή πήρα έναν εκτυπωτή και ενώ σε μία διανομή δεν δούλευε το scanner σε άλλη δούλευε κανονικά)

Αυτό που κερδίζεις με το MacOs είναι ότι έχεις πληθώρα software που υπάρχουν και σε Windows (π.χ. office 365) και αν δεν θέλεις να στύβεις το κεφάλι σου για το αν δουλεύει κάτι σε επίπεδο hardware, αγοράζεις (με το ανάλογο κόστος φυσικά) , apple προϊόντα που δουλεύουν out of the box.

Από την άλλη το customization που έχει το android /linux δεν υπάρχει στην Apple και πολύ φοβάμαι ότι σε κάποια φάση τουλάχιστον για εμένα θα καταντήσει βαρετό να έχω σχεδόν το ίδιο UI σε κινητό , tablet , τηλέφωνο

Τέλος αποφάσισα ότι δεν θέλω να κλειστώ στο οικοσύστημα της Apple , προτιμώ την ελευθερία της επιλογής σε ότι άλλο υπάρχει και δεν θέλω να αλλάξω ότι καλώδιο έχω στο σπίτι και να γεμίσω με αντάπτορες για να συνδέσω το laptop σε μία τηλεόραση.

Οπότε θα πάω σε ένα κλασσικό ultrabook με την hdmi μου και θα ξεμπερδεύω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tsofras

Ασχετα με το τι εγραφε ο kriosgr :

Στις 30/12/2020 στις 5:14 ΜΜ, kriosgr είπε

...Μην μεταβεις στο Apple οικοσύστημα επειδή το amazon echo δεν υποστηρίζει AirPlay και μπορεί κάποια πρωτοχρονιά να στο φέρει ο Άγιος Βασίλης ως δωρο.

βλεπω οτι κοιτας να παρεις εξυπνο ηχειο, συμπεριλαμβανωμενου και του amazon echo.

Αν σε ενδιαφερει σχετικα καλος ηχος, παρε ενα amazon echo studio που παιζει Ελλαδα στα ~200€ και που και που παιζει στα 160€ στο amazon αν εχεις γνωστο(Αγγλια, Γερμανια, Αυστρια, Ιταλια κλπ) να στο στειλει.
Διαφορετικα, κοιτας για κανα google home max που μπορεις να το παρεις καινουριο απο ebay στα ~220€ (με μεταφορικα και δασμους πληρωμενους), γιατι ειναι προς καταργηση(εχει βγει το google nest audio) και τα τελευταια κομματια ειναι με εκπτωση.

Αν δεν θελεις να δωσεις τοσα χρηματα, τοτε κοιτα για καποιο amazon echo(οχι το μικρο dot) 4th generation στα ~110€.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1

49 λεπτά πριν, haHa είπε

@tsofras

Ασχετα με το τι εγραφε ο kriosgr :

βλεπω οτι κοιτας να παρεις εξυπνο ηχειο, συμπεριλαμβανωμενου και του amazon echo.

Αν σε ενδιαφερει σχετικα καλος ηχος, παρε ενα amazon echo studio που παιζει Ελλαδα στα ~200€ και που και που παιζει στα 160€ στο amazon αν εχεις γνωστο(Αγγλια, Γερμανια, Αυστρια, Ιταλια κλπ) να στο στειλει.
Διαφορετικα, κοιτας για κανα google home max που μπορεις να το παρεις καινουριο απο ebay στα ~220€ (με μεταφορικα και δασμους πληρωμενους), γιατι ειναι προς καταργηση(εχει βγει το google nest audio) και τα τελευταια κομματια ειναι με εκπτωση.

Αν δεν θελεις να δωσεις τοσα χρηματα, τοτε κοιτα για καποιο amazon echo(οχι το μικρο dot) 4th generation στα ~110€.

Ναι κοιτάω για να διώξω τα Edifier αν είναι λόγω χώρου .

Απλά αν κρατήσω το pc τότε θα ήθελα να έχει και ενσωμετομένο μικρόφωνο για τηλεδιάσκεψη , αν πάω σε laptop τότε με απασχολεί απλά ο ήχος.

Το smart κομμάτι δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Οπότε θα περιμένω λίγο να δώ σε τι setup θα καταλήξω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, tsofras είπε

Ναι κοιτάω για να διώξω τα Edifier αν είναι λόγω χώρου .

Απλά αν κρατήσω το pc τότε θα ήθελα να έχει και ενσωμετομένο μικρόφωνο για τηλεδιάσκεψη , αν πάω σε laptop τότε με απασχολεί απλά ο ήχος.

Το smart κομμάτι δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Οπότε θα περιμένω λίγο να δώ σε τι setup θα καταλήξω

Το μικροφωνο των smart ηχειων δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν μικροφωνο του υπολογιστη.
Μην κανεις παλι βιαστικες κινησεις.

Το βασικο που προσφερουν αυτα τα ηχεια(εκτος απο το smart κομματι και απο το spotify connect, που σημαινει οτι μπορει να εισαι εκτος σπιτιου ή σε αλλο δωματιο εκτός bluetooth range και να βαζεις τι μουσικη θελεις να παιζει το ηχειο) ειναι οτι ο ηχος ειναι 360 και διαχεεται καλα στον χωρο και ετσι δεν χρειαζεσαι τοσο 2ο ηχειο, μειωνοντας τα καλωδια.

Με ενα amazon echo studio θα εχεις πολυ καλο ηχο για 200€ και μπορεις να βαλεις το ηχειο οπου θελεις.

Επεξ/σία από haHa
  • Thanks 1

30 λεπτά πριν, haHa είπε

Το μικροφωνο των smart ηχειων δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν μικροφωνο του υπολογιστη.
Μην κανεις παλι βιαστικες κινησεις.

Το βασικο που προσφερουν αυτα τα ηχεια(εκτος απο το smart κομματι και απο το spotify connect, που σημαινει οτι μπορει να εισαι εκτος σπιτιου ή σε αλλο δωματιο εκτός bluetooth range και να βαζεις τι μουσικη θελεις να παιζει το ηχειο) ειναι οτι ο ηχος ειναι 360 και διαχεεται καλα στον χωρο και ετσι δεν χρειαζεσαι τοσο 2ο ηχειο, μειωνοντας τα καλωδια.

Με ενα amazon echo studio θα εχεις πολυ καλο ηχο για 200€ και μπορεις να βαλεις το ηχειο οπου θελεις.

Ναι δεν βιάζομαι χεχε , το είδα ας πούμε στο Sonos ότι το μικρόφωνο είναι μόνο για το smart κομμάτι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...