Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update : Όσο επιτρέπεται θα το κάνω update για να μην διαβάζεται την εισαγωγή και δεν ξέρετε σε τι φάση είμαι

Έγινε ήδη αγορά iPhone 11 , Airpods , Ασύρματης βάσης φόρτισης

Εκκρεμεί :

Macbook M1 ( Air or Pro)

Trackpad

Wireless mechanical keyboard

Περιμένω προτάσεις για dock , αντάπτορες και θα δώ και με οθόνη τι θα κάνω

Ηχεία που να ταιριάζουν στο setup

Αρχικό ποστ :

Καλησπέρα ομάδα,

Μετά από σοβαρές σκέψεις λέω να κάνω full μετάβαση στο οικοσύστημα της Apple.

Γνωρίζω ότι δεν θα είναι φθηνή διαδικασία , Windows οικοσύστημα δεν θέλω για τους δικούς μου λόγους , Linux οκ το έχω φάει για καμία 15αριά χρόνια , δεν έχω σχετικά παράπονα ειδικά σε περιβάλλον δουλειάς , έχει αλλάξει όμως κάπως ο ρόλος μου και χρειάζεται να δουλεύω software όπως Ms Office και κάποια σχεδιαστικά προγράμματα αρχιτεκτονικής υπολογιστών που δεν τα βρίσκω σε linux και παρέχει πληρωμένη άδεια η δουλειά οπότε δεν βρίσκω εναλλακτική γιατί ανήκω σε όμαδα και δεν μπορώ να χρησιμοποιώ κάτι που δεν έχουν οι υπόλοιποι.

Μέσα σε όλα περνάω και μία minimal φάση (το έχω αναφέρει κανα 2 φορές σε άλλα ποστ) και με τρώει εδώ και κανα χρόνο να πάω full wireless , minimal γραφείο χωρίς πολλά καλώδια κτλ.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω + την αποφυγή απο google services εδώ και ένα χρόνο σε όσα έχω καταφέρει , αποφάσισα να κάνω την μετάβαση σε Apple οικοσύστημα

Οπότε έχουμε και λέμε

Macbook Pro M1 όταν με το καλό έρθει με τα 16GB RAM και έχει native υποστήριξη σε software που παρακολουθώ

iPhone 11 128GB αυτό λέω να το παραγγείλω απο τώρα

Ασύρματα Airpods ( Για μουσική στο γραφείο , περπάτημα , online meetings και ασύρματης φόρτισης για -1 καλώδιο)

Ασύρματος φορτιστής για το iPhone , Airpods

Πληκτρολόγιο ασύρματο ( Μάλλον θα πάω σε ασύρματο μηχανικό με υποστήριξη για mac οπως το Keychron K2)

Apple Magic Trackpad 2

Και τέλος Apple One για να κάνω και μετάβαση απο Spotify σε Apple Music

Έχετε κανα σχόλιο για τα περιφερειακά ? Δεν έχω την τρέλα να είναι apple αλλά να είναι συμβατά (ασύρματος φορτιστής , αντάπτορες , docking station , οθόνη για να φορτίζει και το macbook)

Και γενικά χωρίς hating ποια η γνώμη σας για την παραπάνω μετάβαση?

Οικονομικά την αντέχω

Περισσότερα λεφτά λόγω δουλειάς δεν θα μου αποφέρει η παραπάνω μετάβαση

Πληρώνω καθαρά όχι για το σήμα , αλλά για το οικοσύστημα και τον μινιμαλισμό (οκ είχα και 2 προηγούμενα  macbooks που βγήκαν σκυλιά και είμαι ευχαριστημένος απο την ποιότητα κατασκευής και ειδικά το touchpad )

Να προσθέσω ότι το μόνο που έχω αυτή τη στιγμή απο Apple είναι το τελευταίο iPad mini , που δεν έχει καμία σχέση με ότι άλλο tablet μέχρι τα 600e που έχω πιάσει στα χέρια μου

Αυτά συγνώμη αν σας κούρασα (συνήθως γράφω αρκετά για να καταλαβαίνει και όποιος διαβάζει και θέλει να συμμετέχει σε τι άνθρωπο αναφέρεται)

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορά αυτοκινήτου vol. 2 μου μυρίζει, ό,τι πρέπει για μέσα στη καραντίνα!

Επεξ/σία από Demis
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Demis είπε

Αγορά αυτοκινήτου vol. 2 μου μυρίζει, ό,τι πρέπει για μέσα στη καραντίνα!

Ε τα γλυτώσαμε απο το αμάξι για λόγους σαν και τον παραπάνω :D

Απλά εκτός απο εμένα , πλησιάζουν και τα γενέθλια της γυναίκας οπότε λέω να την βάλω και αυτή μέσα για αυτό είπα ας κάνω και ένα ποστ

Δημοσ.

Φιλε Τσοφρας η μεταβαση ακουγεται πολυ καλη. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με περιφερειακα οπως τα εχεις στο μυαλο σου, αλλα για οθονη θα προτεινα dell u2720q. 

Επισης να ρωτησω γτ να κανεις μεταβαση απο το spotify? Εγω προσπαθησα να δοκιμασω apple music αλλα το spotify ειναι δυο κλασεις πανω, νομιζω δε μπορει να γινει συγκριση.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Καλησπέρα ομάδα,

Μετά από σοβαρές σκέψεις λέω να κάνω full μετάβαση στο οικοσύστημα της Apple.

Γνωρίζω ότι δεν θα είναι φθηνή διαδικασία , Windows οικοσύστημα δεν θέλω για τους δικούς μου λόγους , Linux οκ το έχω φάει για καμία 15αριά χρόνια , δεν έχω σχετικά παράπονα ειδικά σε περιβάλλον δουλειάς , έχει αλλάξει όμως κάπως ο ρόλος μου και χρειάζεται να δουλεύω software όπως Ms Office και κάποια σχεδιαστικά προγράμματα αρχιτεκτονικής υπολογιστών που δεν τα βρίσκω σε linux και παρέχει πληρωμένη άδεια η δουλειά οπότε δεν βρίσκω εναλλακτική γιατί ανήκω σε όμαδα και δεν μπορώ να χρησιμοποιώ κάτι που δεν έχουν οι υπόλοιποι.

Μέσα σε όλα περνάω και μία minimal φάση (το έχω αναφέρει κανα 2 φορές σε άλλα ποστ) και με τρώει εδώ και κανα χρόνο να πάω full wireless , minimal γραφείο χωρίς πολλά καλώδια κτλ.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω + την αποφυγή απο google services εδώ και ένα χρόνο σε όσα έχω καταφέρει , αποφάσισα να κάνω την μετάβαση σε Apple οικοσύστημα

Οπότε έχουμε και λέμε

Macbook Pro M1 όταν με το καλό έρθει με τα 16GB RAM και έχει native υποστήριξη σε software που παρακολουθώ

iPhone 11 128GB αυτό λέω να το παραγγείλω απο τώρα

Ασύρματα Airpods ( Για μουσική στο γραφείο , περπάτημα , online meetings και ασύρματης φόρτισης για -1 καλώδιο)

Ασύρματος φορτιστής για το iPhone , Airpods

Πληκτρολόγιο ασύρματο ( Μάλλον θα πάω σε ασύρματο μηχανικό με υποστήριξη για mac οπως το Keychron K2)

Apple Magic Trackpad 2

Και τέλος Apple One για να κάνω και μετάβαση απο Spotify σε Apple Music

Έχετε κανα σχόλιο για τα περιφερειακά ? Δεν έχω την τρέλα να είναι apple αλλά να είναι συμβατά (ασύρματος φορτιστής , αντάπτορες , docking station , οθόνη για να φορτίζει και το macbook)

Και γενικά χωρίς hating ποια η γνώμη σας για την παραπάνω μετάβαση?

Οικονομικά την αντέχω

Περισσότερα λεφτά λόγω δουλειάς δεν θα μου αποφέρει η παραπάνω μετάβαση

Πληρώνω καθαρά όχι για το σήμα , αλλά για το οικοσύστημα και τον μινιμαλισμό (οκ είχα και 2 προηγούμενα  macbooks που βγήκαν σκυλιά και είμαι ευχαριστημένος απο την ποιότητα κατασκευής και ειδικά το touchpad )

Να προσθέσω ότι το μόνο που έχω αυτή τη στιγμή απο Apple είναι το τελευταίο iPad mini , που δεν έχει καμία σχέση με ότι άλλο tablet μέχρι τα 600e που έχω πιάσει στα χέρια μου

Αυτά συγνώμη αν σας κούρασα (συνήθως γράφω αρκετά για να καταλαβαίνει και όποιος διαβάζει και θέλει να συμμετέχει σε τι άνθρωπο αναφέρεται)

Από την apple χρησιμοποιώ μόνο iphone τα τελευταία δέκα χρόνια

Με ενοχλεί πολύ ότι πρέπει να πάρω τα δικά της περιφερειακά κτλ.

Δεν θα μιλήσω για pc vs mac είναι γνωστά.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ο "Τάκης" που μέχρι προχθές δεν ήξερε τι σημαίνει GPU είχε μια κάρτα RX570 και έβαζε drivers από RX590 για να έχει καλύτερα γραφικά, ξαφνικά πήρε macbook και έρχεται και μου κάνει μαθήματα για το πόσο ανώτερα είναι τα προϊόντα της apple. (Νομίζω καταλαβαίνουμε τι θέλω να πω, ελπίζω να μην είσαι αυτός ο τύπος)

Πέρα από αυτό καλή μετάβαση, βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, najinblue3 είπε

Φιλε Τσοφρας η μεταβαση ακουγεται πολυ καλη. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με περιφερειακα οπως τα εχεις στο μυαλο σου, αλλα για οθονη θα προτεινα dell u2720q. 

Επισης να ρωτησω γτ να κανεις μεταβαση απο το spotify? Εγω προσπαθησα να δοκιμασω apple music αλλα το spotify ειναι δυο κλασεις πανω, νομιζω δε μπορει να γινει συγκριση.

Κοίτα να δείς αν είναι να κάνω την μετάβαση στο οικοσύστημα θα πάρω και τον χώρο στο cloud , αν είναι να το κάνω για 2 κινητά ας πάρω το One family που έχει και το music οπότε να ακυρώσα το spotify που πάλι έχω family ουσιαστικά για εμένα την γυναίκα μου. Καθαρά με αυτή την λογική το σκέφτομαι

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Κοίτα να δείς αν είναι να κάνω την μετάβαση στο οικοσύστημα θα πάρω και τον χώρο στο cloud , αν είναι να το κάνω για 2 κινητά ας πάρω το One family που έχει και το music οπότε να ακυρώσα το spotify που πάλι έχω family ουσιαστικά για εμένα την γυναίκα μου. Καθαρά με αυτή την λογική το σκέφτομαι

Κατανοητος. Απ οσο θυμαμαι εισαι προγραμματιστης. Η οθονη μπορει να ειναι τσιμπημενη αλλα πραγματικα δεν εχω βρει κατι καλυτερο για πολλες ωρες δουλεια σε editor. Δε κουραζει καθολου. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Από την apple χρησιμοποιώ μόνο iphone τα τελευταία δέκα χρόνια

Με ενοχλεί πολύ ότι πρέπει να πάρω τα δικά της περιφερειακά κτλ.

Δεν θα μιλήσω για pc vs mac είναι γνωστά.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ο "Τάκης" που μέχρι προχθές δεν ήξερε τι σημαίνει GPU είχε μια κάρτα RX570 και έβαζε drivers από RX590 για να έχει καλύτερα γραφικά, ξαφνικά πήρε macbook και έρχεται και μου κάνει μαθήματα για το πόσο ανώτερα είναι τα προϊόντα της apple. (Νομίζω καταλαβαίνουμε τι θέλω να πω, ελπίζω να μην είσαι αυτός ο τύπος)

Πέρα από αυτό καλή μετάβαση, βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη :P

Ακριβώς για αυτό που αναφέρεις έχω και εγώ τους ενδοιασμούς μου

Είμαι ανάμεσα στο αν αξίζει η μετάβαση για να έχω κάποια πράγματα που θέλω ή είναι υπερβολή και δεν είναι καλό να κλειδωθώ στην apple ?

Θα νιώθω βλάκας που θα δώσω 800ε για ένα iphone 11 που δεν θα έχει καν φορτιστή ? Μπορώ να πάρω ένα Xiaomi Mi Note 10 που είναι μία χαρά για τις ανάγκες μου και της γυναίκας μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την εταιρεία .

Έχω ένα Samsung S3 smartwatch, το γουστάρω και δεν θέλω να πάω σε apple smartwatch

Γουστάρω που έχω ένα μηχάνημα και μπορώ να βάλω ότι λειτουργικό με ότι περιφερειακά θέλω (σχεδόν γιατί λόγω linux πάλι θα πρέπει να ψάξω αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο φθηνά)

Απο την άλλη συσκευές με Android και μετά απο 2-3 χρόνια υπολειτουργούν ( στα @@ θα μου πείς τις έχεις πληρώσεις -60% πάρε πάλι καινούρια )

Πας στο αμάξι ότι συσκευή apple υπάρχει απλά παίζει , 3 συσκευές android σε 2 διαφορετικά αμάξια δεν παίζει καμία

κ.ο.κ.

9 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Κατανοητος. Απ οσο θυμαμαι εισαι προγραμματιστης. Η οθονη μπορει να ειναι τσιμπημενη αλλα πραγματικα δεν εχω βρει κατι καλυτερο για πολλες ωρες δουλεια σε editor. Δε κουραζει καθολου. 

Καλά θυμάσαι , η αλήθεια είναι ότι έχω μία BenQ 27αρα που είναι τέλεια και δεν με κουράσει καθόλου. Απλά δεν έχει type c θύρα , οπότε και αυτό είναι στις σκέψεις , αφού με ικανοποιεί γιατί να την αλλάξω?

mindfuck εν ολίγοις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Είμαι ανάμεσα στο αν αξίζει η μετάβαση για να έχω κάποια πράγματα που θέλω ή είναι υπερβολή και δεν είναι καλό να κλειδωθώ στην apple ?

Θα νιώθω βλάκας που θα δώσω 800ε για ένα iphone 11 που δεν θα έχει καν φορτιστή ? Μπορώ να πάρω ένα Xiaomi Mi Note 10 που είναι μία χαρά για τις ανάγκες μου και της γυναίκας μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την εταιρεία .

Αφου εισαι προγραμματιστης για μενα οι μονοι δρομοι ειναι mac, linux. Το m1 αυτη τη στιγμη δεν υποστηριζει τπτ, δε ξερω αν στο μελλον θα υποστηριξει. Το mac ειναι καλο για το οικοσυστημα του, και για μενα αξιζει τα λεφτα του. iphone + macbook + airpods ειναι πολυ δυνατο combo

Απο την αλλη ασχολουμαι και πολυ με το open source και να σου κοβει τη δυνατοτητα να βαλεις 2ο λειτουργικο ειναι απαραδεκτο απο μενα. Γ αυτο και τα μ1 προς το παρον τα αποφευγω αν και ημουν πολυ κοντα στο νεο air και καθομαι στα αβγα μου με το '15 μου

Το 11αρι ερχεται με φορτιστη, το 12 δεν :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, najinblue3 είπε

Αφου εισαι προγραμματιστης για μενα οι μονοι δρομοι ειναι mac, linux. Το m1 αυτη τη στιγμη δεν υποστηριζει τπτ, δε ξερω αν στο μελλον θα υποστηριξει. Το mac ειναι καλο για το οικοσυστημα του, και για μενα αξιζει τα λεφτα του. iphone + macbook + airpods ειναι πολυ δυνατο combo

Απο την αλλη ασχολουμαι και πολυ με το open source και να σου κοβει τη δυνατοτητα να βαλεις 2ο λειτουργικο ειναι απαραδεκτο απο μενα. Γ αυτο και τα μ1 προς το παρον τα αποφευγω αν και ημουν πολυ κοντα στο νεο air και καθομαι στα αβγα μου με το '15 μου

Το 11αρι ερχεται με φορτιστη, το 12 δεν :P

Έχω δεί σε αρκετά μαγαζία να γράφουν με κόκκινα γράμματα ότι ούτε το 11 έχει , και εγώ για το 12 είχα διαβάσει αλλά δεν ήμουν σίγουρος

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Έχω δεί σε αρκετά μαγαζία να γράφουν με κόκκινα γράμματα ότι ούτε το 11 έχει , και εγώ για το 12 είχα διαβάσει αλλά δεν ήμουν σίγουρος

Ερχοτανε τουλαχιστον, δε ξερω αν το αλλαξανε. Το 11 ειναι πολυ καλο παντως και τωρα επεσε αρκετα. Τωρα αν το συγκρινεις με android καπου χανει καπου κερδιζει. Επειδη εχω και ενα oneplus 8 το προτιμω σε σχεση με το 11αρι μου, λογω οθονης και ταχυτητας αλλα κατι facetime, airpods κτλπ ειναι που το κανουν πολυ σημαντικο. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν ξέρεις πέντε παραπάνω πράγματα και δεν βαριέσαι, φτιάξε ένα hackindosh. (ακόμα και το pc που ήδη έχεις, σε ξεχωριστό ssd με dual boot).

η 2 εναλλακτική είναι: περίμενε τα m1 imac. Το mac mini έχει max 16gb ram...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kinq1 είπε

Αν ξέρεις πέντε παραπάνω πράγματα και δεν βαριέσαι, φτιάξε ένα hackindosh. (ακόμα και το pc που ήδη έχεις, σε ξεχωριστό ssd με dual boot).

η 2 εναλλακτική είναι: περίμενε τα m1 imac. Το mac mini έχει max 16gb ram...

Έχω περάσει και απο hackintosh αρκετές φορές

Κοίτα να δείς κοντεύω τα 40 , ωραίο το να ψάχνεσαι και να ανακαλύπτεις πράγματα το περνάω απο τα 12-14 που ξεκίνησα με MS-DOS :D

Μετά απο τόσα χρόνια όμως θέλω απλά κάτι να δουλεύει χωρίς να ζορίζομαι. Και τώρα έχω MacOS σε Qemu και παίζει μία χαρά.

Βαρέθηκα με τους πειραματισμούς σε αυτόν τον τομέα , ένα ενδεχόμενο update που θα μου χαλάσει κάτι κτλ κτλ

Θέλω native υποστήριξη στα πάντα και απλά να δουλεύει. Για αυτό και σκέφτομαι να φύγω στο σπίτι  από το Linux , γιατί μην γελιόμαστε κάνει ένα σωρό πράγματα σωστά αλλά υπάρχουν και άλλα που πονάνε. Όπως ξαναείπα σε Windows δεν μπορώ και δεν θέλω να ξαναγυρίσω.

Θέλω και μία άλφα φορητότητα οπότε για αυτό σκέφτομαι για το macbook pro ή το air που δεν έχουν και μεγάλες διαφορές σε BTO 16Gb Ram και 512 SSD

Άσχετο για όποιον διαβάζει που μπορεί να ενδιαφέρεται έστειλα email σε iStorm σήμερα , 6-8 εβδομάδες για το BTO

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

full apple χωρις Apple Watch ?

55 λεπτά πριν, tsofras είπε

Έχω περάσει και απο hackintosh αρκετές φορές

Κοίτα να δείς κοντεύω τα 40 , ωραίο το να ψάχνεσαι και να ανακαλύπτεις πράγματα το περνάω απο τα 12-14 που ξεκίνησα με MS-DOS :D

Μετά απο τόσα χρόνια όμως θέλω απλά κάτι να δουλεύει χωρίς να ζορίζομαι. Και τώρα έχω MacOS σε Qemu και παίζει μία χαρά.

Βαρέθηκα με τους πειραματισμούς σε αυτόν τον τομέα , ένα ενδεχόμενο update που θα μου χαλάσει κάτι κτλ κτλ

Θέλω native υποστήριξη στα πάντα και απλά να δουλεύει. Για αυτό και σκέφτομαι να φύγω στο σπίτι  από το Linux , γιατί μην γελιόμαστε κάνει ένα σωρό πράγματα σωστά αλλά υπάρχουν και άλλα που πονάνε. Όπως ξαναείπα σε Windows δεν μπορώ και δεν θέλω να ξαναγυρίσω.

Θέλω και μία άλφα φορητότητα οπότε για αυτό σκέφτομαι για το macbook pro ή το air που δεν έχουν και μεγάλες διαφορές σε BTO 16Gb Ram και 512 SSD

Άσχετο για όποιον διαβάζει που μπορεί να ενδιαφέρεται έστειλα email σε iStorm σήμερα , 6-8 εβδομάδες για το BTO

Επίσης πολλές φορές το hacki δουλευει καλυτερα και απο Mac native .

Έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexakos89 είπε

full apple χωρις Apple Watch ?

Επίσης πολλές φορές το hacki δουλευει καλυτερα και απο Mac native .

Έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Ρε μαν το μόνο που με χαλάει είναι η κυριλέ εμφάνιση , είμαι πιο σπορ τύπος :D (λέμε τώρα)

Ας πάω και στα άλλα και βλέπουμε και για αυτό βρήκα ασύρματο φορτιστή για apple watch , airpods , iphone της Belkin

Παίζει να ρίξω παραγγελία εντός 10λέπτου γιατί το σκέφτομαι κανα χρόνο να τελειώνω (iPhone , airpods) και σε λίγο το macbook

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...