Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες, 

Θεωρώ τον εαυτό μου πληροφορημένο όσον αφορά τους δίσκους αλλά πλέον έχω αρχίσει και νευριάζω.

Θα σας πω το θέμα μου. Πριν 2 βδομάδες αγόρασα ολοκαίνουργιο nvme adata gammix s11 pro και σήμερα έπεσε η υγεία στο 99% , δεν έκανα καθόλου κακή μεταχείριση, κάποια τεστ μόλις τον πήρα αφού του έβαλα clean install τα windows, είχα κάποια θέματα στην αρχή γιατί δεν μου έβγαζε τα smart attributes στο sentinel τελικά κατέβασα την καινούργια έκδοση και όλα κομπλέ.

Για ποιο γαμ***νο λόγο να πέσει στο 99?Με πιάνει και το ocd όταν το βλέπω.

Ξέρω ότι είχαν θέμα τα windows με το bug του defrag αλλά υποτίθεται το έφτιαξαν.

Εν το μεταξύ δεν είναι μόνο αυτό, (είχα ανοίξει παλιά ένα θέμα) έχω έναν mx500 ο οποίος αγοράστηκε Μάρτιο του 19 και έχει πέσει στο 87%, αυτός ήταν ο βασικός κατά την διάρκεια του bug με το defrag οπότε άντε μια πτώση να την καταλάβω αλλά όχι 87 αν είναι δυνατόν.

Στον adata έχουν γραφτεί 2.54 Tb και στον crucial 13 tb, οπότε δεν καταπονηθηκαν ούτε κατά διάνοια.

Αυτό το σημερινό που έπεσε ο nvme 99 με τρέλανε.

Πείτε καμιά άποψη συμφορουμιτες γιατί θα φαρμακωθω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως έχει σχέση  αλγόριθμος που κάνει τον υπολογισμό λαμβάνοντας τα δεδομένα από το firmware του δίσκου.
Αν τρέξεις άλλο διαγνωστικό θα σου βγάλει το ίδιο ;
To overprovision είναι επαρκές ;

Το 99% δεν είναι αναγκαστικά ανησυχητικό, αν σταματήσει εκεί.
Συνήθως αυτό γίνεται, πέφτει λίγο στην αρχή και σταματά.

Δυστυχώς τα Windows γράφουν αμέτρητη σαβούρα.
Έχω μετρήσει στο μηχάνημά μου περίπου 3 GB/μέρα ή περισσότερο, ανάλογα με τη χρήση.
Σε τρεις μήνες έχουν γραφεί περίπου 600 GB στον δίσκο του λειτουργικού.
Αλλά χρησιμοποιώ αδιαλείπτως το Shadow Defender, αλλιώς....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Ίσως έχει σχέση  αλγόριθμος που κάνει τον υπολογισμό λαμβάνοντας τα δεδομένα από το firmware του δίσκου.
Αν τρέξεις άλλο διαγνωστικό θα σου βγάλει το ίδιο ;
To overprovision είναι επαρκές ;

Το 99% δεν είναι αναγκαστικά ανησυχητικό, αν σταματήσει εκεί.
Συνήθως αυτό γίνεται, πέφτει λίγο στην αρχή και σταματά.

Δυστυχώς τα Windows γράφουν αμέτρητη σαβούρα.
Έχω μετρήσει στο μηχάνημά μου περίπου 3 GB/μέρα ή περισσότερο, ανάλογα με τη χρήση.
Σε τρεις μήνες έχουν γραφεί περίπου 600 GB στον δίσκο του λειτουργικού.
Αλλά χρησιμοποιώ αδιαλείπτως το Shadow Defender, αλλιώς....

-

Και στο sentinel και στο CrystalDiskInfo είναι στο 99% με firmware 32B3T8EA

Δεν γίνεται με 23 μέρες λειτουργίας να πέσει δεν τον έκανα τίποτα σχεδόν μόνο windows έχει μέσα κάποια βασικά προγράμματα και 2 παιχνίδια, είναι 27% γεμάτος..

Τα προσέχω αυτά δεν τους αφήνω ποτέ να γεμίσουν πάνω από το 60-70%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπου εδώ στο insomnia, σε ένα θέμα, είχα διαβάσει ότι αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική, 
αρκεί να σταματήσει στο 99%.
Το είχε ρωτήσει κάποιος άλλος.
Ξέχνα το και μην αγχώνεσαι, δεν αξίζει τον κόπο.

Εμένα ένα ερώτημά μου είναι, το overprovision λαμβάνεται από το τμήμα του δίσκου που είναι άδειο ή από τμήμα του που είναι unallocated ;
Kαι γενικά είναι απλώς μια unallocated partition ;   είναι όλος o διάσπαρτος unallocated χώρος ;
Διότι αν συμβαίνει το δεύτερο, πρέπει να μεγαλώσουμε κατάλληλα τον unallocated χώρο...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Κάπου εδώ στο insomnia, σε ένα θέμα, είχα διαβάσει ότι αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική, 
αρκεί να σταματήσει στο 99%.
Το είχε ρωτήσει κάποιος άλλος.
Ξέχνα το και μην αγχώνεσαι, δεν αξίζει τον κόπο.

Εμένα ένα ερώτημά μου είναι, το overprovision λαμβάνεται από το τμήμα του δίσκου που είναι άδειο ή από τμήμα του που είναι unallocated ;
Kαι γενικά είναι απλώς μια unallocated partition ;   είναι όλος unallocated χώρος ;
Διότι αν συμβαίνει το δεύτερο, πρέπει να μεγαλώσουμε κατάλληλα τον unallocated χώρο...

-

Καλή ερώτηση, στα περισσότερα φόρουμ λένε ότι ο διαθέσιμος χώρος που αφήνεις στον δίσκο θεωρείται από τον controller αυτόματα ως overprovision

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Κάνε και μια δοκιμή με το SSD Life Pro...

Εμφανίζεται μόνο ο sata ssd και δείχνει ακριβώς τα ίδια smart με τα υπόλοιπα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...