australis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θελω να στειλω από εξωτερικό (Αυστραλία) στην Ελλάδα κάποια εγγραφα (8 σελιδες Α4 διπλομενες στα 2 σε αναλογου μεγεθους φακελο). Με ταχυδρομειο συστημενο δεν μπορουν να δωσουν χρονο παραδοσης. Η DHL μου ειπε οτι θα παρει 7-10 μερες . Τα ερωτηματα ειναι τρία: Ασχετως χωρας προελευσης (απλα απο το εξωτερικο) εχει κανει καποιος αποστολή τωρα τελευταία και ποσο χρονο πήρε; Τα εγγραφα ειναι σημαντικά (μπορω να τα ξαναεκδωσω αλλα με κόστος σε χρονο και χρημα) - Εχετε καποια εμπειρια για την αξιοπιστια της DHL ; (δεν την εχω ξαναχρησιμοποιησει) Υπάρχει περιπτωση να μπλεξει τελωνειο και να καθυστερησει; Η αποστολη θα γινει σαν document και ο παραληπτης ειναι συγγενικο προσωπο με ιδιο επωνυμο με εμενα, οποτε δεν το πιστευω - περισσοτερο με προβληματιζει αν κανεις ασχετος το σταματησει. Εχει κανεις τετοια αρνητικη εμπειρία; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από australis
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Τελωνείο περνάει οτιδήποτε εισέρχεται Ελλάδα.Αλλά τελωνειακά έξοδα δεν έχει.DHL εγώ θα εμπιστευόμουν πάντως. 1
seventh_son Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Παίζει να είναι η πιο σοβαρή από τις εταιρείες courier. Δούλευα ένα διάστημα πριν χρόνια εκεί. Αν δώσεις τα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη σωστά και ευανάγνωστα δεν πρόκειται να χαθεί. Και από κάθε τερματικό σταθμό που περνάει σκανάρεται και έχεις εικόνα του που είναι ο φάκελος σου. Απλά το πακέτο δεν κινείται ΣΚ εκτός και αν έχεις πληρώσει έξτρα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Όσον αφορά την αξιολόγηση της DHL είναι απλούστατα η τοπ της Ευρώπης στις μεταφορές πραγμάτων. Το χειρότερο κατάστημα της DHL κατουράει το καλύτερο, πιο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ/Γενική/ACS όσον αφορά την αποδοτικότητα και εργατικότητα. Άφοβα εμπιστεύσου τους. Υπολόγιζε μαξ 10 μέρες όπως είπαν. Αλλά θα στο βάλουν tracked που σημαίνει ότι σε όποιο διαμεσολαβητικό σταθμό φτάνει, θα περνιέται το barcode στο σύστημα και χρησιμοποιώντας το εσύ μπορείς να βλέπεις που ακριβώς βρίσκεται και για πόσο. Ούτε μια στο εκατομμύριο να χαθεί δηλαδή. Αν πάει ως έγγραφο, θα έχει μηδενική στατιστική αξία (η αξία που δηλώνεις) οπότε δεν εμπίπτει τελωνείο στην μέση. Κανένας άσχετος δεν θα το σταματήσει, μιας και ο όγκος που διαχειρίζεται η DHL καθημερινά ανέρχεται σε ο Θεός ξέρει πόσα εκατομμύρια παρόμοια δέματα.
thanasisxask Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, JohnGTA είπε Όσον αφορά την αξιολόγηση της DHL είναι απλούστατα η τοπ της Ευρώπης στις μεταφορές πραγμάτων. Το χειρότερο κατάστημα της DHL κατουράει το καλύτερο, πιο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ/Γενική/ACS όσον αφορά την αποδοτικότητα και εργατικότητα. Άφοβα εμπιστεύσου τους. Υπολόγιζε μαξ 10 μέρες όπως είπαν. Αλλά θα στο βάλουν tracked που σημαίνει ότι σε όποιο διαμεσολαβητικό σταθμό φτάνει, θα περνιέται το barcode στο σύστημα και χρησιμοποιώντας το εσύ μπορείς να βλέπεις που ακριβώς βρίσκεται και για πόσο. Ούτε μια στο εκατομμύριο να χαθεί δηλαδή. Αν πάει ως έγγραφο, θα έχει μηδενική στατιστική αξία (η αξία που δηλώνεις) οπότε δεν εμπίπτει τελωνείο στην μέση. Κανένας άσχετος δεν θα το σταματήσει, μιας και ο όγκος που διαχειρίζεται η DHL καθημερινά ανέρχεται σε ο Θεός ξέρει πόσα εκατομμύρια παρόμοια δέματα. Και η πιο ακριβή επίσης.
australis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, thanasisxask είπε Και η πιο ακριβή επίσης. Τα κόστη τα έχω δεί στο site τους και εφόσον καλύπτουν τις ανάγκες μου τα αποδέχομαι. Ας μην γυρίσουμε εκεί τη συζήτηση. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από australis 1
australis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή τα forum δεν είναι μόνο για να καταγγέλουμε τα κακά και θα πρέπει να επικροτούμε τα καλά ενημερώνω οτι ολα πήγαν κατ' ευχήν. "Εκλεισα¨ την υπηρεσία στις 2 του μήνα και σύμφωνα με τη προβλεπόμενη ημερομηνία σήμερα έγινε παράδοση στο χώρο του παραλήπτη (αν κρινω απο παράπονα για αλλες μεταφορικές, αυτο δεν ειναι δεδομένο) Ο φακελος απο Αυσταλία μεσω Σιγκαπουρης, Χονκ κονγκ και Φρανγκφούρτης εφτασε στην Αθηνα. Σε καθε φαση της διαδρομης οντως ειχα πληρη ενημερωση (23 μυνηματα) Το κοστος (επειδη θιχτηκε πιο πριν το αναφερω) ηταν 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομενης ασφαλειας και υπογραφης του παραληπτη - χωρις αυτα θα ηταν στα 45-50). Αν το εστελνα συστημενο με το ταχυδομείο θα πηγαινε στα 20-25 Ευρω αλλά με άγνωστο χρόνο παράδοσης - μεχρι δυο μηνες οπως μου ειπαν. Συνεπως , δεδομενης της ταχύτητας, ποιότητας και ασφάλειας της παρασχεθεισης υπηρεσιας η χρησιμοποιηση της DHL για μενα ήταν θετικότατη απο καθε πλευρά και θα την συστηνα ανεπιφυλαχτα για αποστολή σημαντικων εγγραφων και εν μεσω πανδημίας. ΥΓ Ξαναευχαριστώ τους συμφορουμίτες που βοηθησαν με τις πληροφοριες τους Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από australis 1 1
nvel Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 εγώ που παρέλαβα από dhl service point μόνο με το χαρτάκι που είχαν κολλήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας και δίνοντας ένα αριθμό ταυτότητας θα πρέπει να χαίρομαι για την εξυπηρέτηση; 1
australis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, nvel είπε εγώ που παρέλαβα από dhl service point μόνο με το χαρτάκι που είχαν κολλήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας και δίνοντας ένα αριθμό ταυτότητας θα πρέπει να χαίρομαι για την εξυπηρέτηση; Φυσικά και όχι. Αν ξαναδείς το κείμενο μου γράφω "για μένα". Και οι δύο μας καταθέσαμε τις εμπειρίες μας και πολύ καλά κάναμε
vamvakoolas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 και εγω ειχα θετικη αντιμετωπιση και εξυπηρετηση απο dhl Ετυχε να ειχα μια συσκευη πανακριβη (pre production) και ενω ημουν Ελλαδα επρεπε να τη στειλω στο εργοστασιο ...χθες. Το εργοστασιο ηταν ΗΒ. Πηγα μεσημερι σε υποκαταστημα DHL νοτια προαστια και την αλλη μερα το απογευμα την ειχαν λαβει ηδη στο εργοστασιο...απιστευτο. (Το ταχυτερο ΕΛΤΑ θα ηταν σε 48 ωρες και αν ενω εχει τυχει σε ιδιωτη courier παραλαβη παλι στο εξωτερικο να καθυστερησει σημαντικα γιατι...καπου χαθηκε)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα