Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις σχετικα με overclocking

npapak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα AMD ATHLON XP 2400+ και το εχω υπερχρονισμενο στα 2250 GHz (12*150).

1)Βλεπω οτι υπαρχει μια μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας του επεξεργαστη απο το bios και απο τα windows.

i)Για ποιον λογο συμβαινει αυτο?

ii)Ποια απο τις δυο θερμοκρασιες να εμπιστευτώ?

2)Εχω ρυθμισμενο το Vcore στα 1.675 και βλεπω οτι και απο τα windows αλλα και απο το bios παιζει στο 1.7 με 1.75.Μηπως ξερετε τι συμβαινει?

Υ.Γ: το συστημα δουλευει σε mobo MSI K7N2D-L

Δημοσ.

1) Το BIOS πάντα δίνει την σωστότερη τιμή, μεταξύ των δύο (χωρίς όμως να είσαι σίγουρος, ότι κι αυτή είναι σωστή). Την σωστότερη θερμοκρασία την μετράς με ψηφιακό θερμόμετρο.

2) Πιθανώς η μητρική σου κάνει overvolting, ή ο μετρητής της είναι ανακριβής (ή πιθανότερο και τα δύο μαζί). Πάλι, την σωστότερη ένδειξη την παίρνεις με πολύμετρο...

Για τα όργανα αυτά, υπάρχουν άτομα που ξέρουν αρκετά περισσότερα από εμένα, αν ενδιαφέρεσαι...

Δημοσ.

Και κατι ακομα.Υπαρχει περιπτωση ενα overclocking να δημιουργησει προβληματα στη συνδεση με το internet?Για την ακρειβια κανω connect και μετα απο λιγο κανενα προγραμμα δεν μπορει να συνδεθει στο internet ενω συνεχιζω να ειμαι συνδεμενος στο internet,ενω οταν προσπθω να κανω disconnect δεν καινει και οταν προσπαθω να ανοιξω το παραθυρο κταστασης της συνδεσης δεν γινεται τιποτα.Ο μονος τρόπος να κανω disconnect ειναι να κανω RESTART.

Τι μπορω να κανω για αυτο?

Δημοσ.

Eisai sigouros oti to mhxanaki einai stable? Exeis dokimasei kanena 3dmark h prime95 gia merikes wres na deis an einai ok?

Sthn periptwsh pou den einai stable einai logiko eite na kolaei eite na sumperiferetai "perierga".

Apo th suxnothta kai to vcore sou tha elega oti mallon auto einai to provlhma. Profanws thelei kai allo reuma. Dokimase na valeis to prime95 kai afhse to kanena 5wro (orismenoi lene kai gia 24hours)....

PS: Auto ginetai kai otan den einai overlocked?

Δημοσ.

Στην αρχη δουλευε κανονικα και χωρις να μου παρουσιασει κανενα προβλημα.Αλλα αργοτερα δεν μπορουσα να κανω τιποτα γιατι παρουσιαζε συνεχεια προβληματα.

Τελικα κατευασα το fsb απο 150 σε 145 χωρις να αλλαξω τιποτα αλλο και δεν μου παρουσιαζει κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.

Οσο για τη συνδεση στο internet δεν μου παρουσιαζει κανενα προβλημα.

Παντως η διαφορα θερμοκρασιας υπαρχει και το vcore συνεχιζει τα ιδια.

Ευχαριστω παντως για την βοηθεια.

Υ.Γ Θα δοκιμασω το prime95 και θα κανω καινουριο post.

Δημοσ.

Polla motherboards exoun tetoiou eidous provlhmata me to vcore. Polles fores ena kalo PSU mporei na ferei kalutera apotelesmata. Diafora 8ermokrasias apo bios kai win exw se duo epox kai se ena Asus. Fantazomai oti otan einai sto bios uparxei periptwsh to susthma na einai se full load giati ta temps sumpiptoun na einai ta idia me ekoina se full load mesa apo ta windows....

Ti mnhmes, cpu heatsink k psu exeis?

Δημοσ.

Sorry που αργησα να απαντησω αλλα μου παρουσιαζν συνεχεια προβληματα τα windows και ετσι αποφασισα να κανω format.Τουλαχιστον τωρα δεν βγαζει κανενα προβλημα και ειναι παλι υπερχρονισμενος.

Θα με βοηθουσες πολυ αν μου ελεγες που μπορω να δω αυτα που με ρωτας (cpu heatsink και psu)

Υ.Γ: απο οτι καταλαβες δεν ειμαι και πολυ εμπειρος αλλα το προσπαθω οσο μπορω. :D

Δημοσ.

Dokimases na deis an kanei ta idia otan den einai overclocked? Mallon gia auto to logo tha parousiazei provlhmata, 2250Mhz me 1.675V mou akougetai logiko na kolaei eidika sthn periptwsh sou opou fantazomai oti den exeis valei kapoio kalo heatsink. Trekse prime95 gia kapoies wres k an parousiazei provlhma arxise na anevazeis to vcore. Alla apo thn allh an den exeis kalo heatsink tote mhn perimeneis polla.

PS: Gia na deis ti psu kai heatsink exeis prepei na anoikseis to pc...

Δημοσ.

Τα προβληματα τα εκανε και οταν ητα unclocked.Βεβαια οχι σε αυτον τον βαθμο που τα εκανε οταν ηταν overclocked.Για την ακρειβια μου εβγαζε το κλασσικο μηνυμα των windows "System has recovered from a serious error"και μερικα κολληματακια.Μετα το format δουλευει κανονικα.Τον ξανα υπερχρονισα στα 2145 GHz (11*143, και το ιδιο vcore)και δεν μου παρουσιασε κανε προβλημα.Απο οτι μου ειπαν για να κανω ενα σωστο overclocking χρειαζομαι ενα τροφοδοτικο τουλαχιστον στα 450W ενα καλω συστημα ψηξης και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετυχει......

Υ.Γ το heatsink & psu τα λεει πανω στο mobo?

Δημοσ.

:?:Πες το στα ελληνικα να το καταλοβουμε.

Λοιπον το τροφοδοτικο μου ειναι στα 350W ενω η ψυκτρα ειναι η μανισια της AMD.

Υ.Γ: Συνηθιζω να χρεισιμοποιω τους ελληνικους ορους αν και κακως γιατι ορισμενους τους εχουμε σκωτωσει αντι για να τους μεταφρασουμε.

Δημοσ.

Me thn sugekrimenh psuktra (ante to eipa :) ) den tha kaneis douleia... To psu twra mporei na einai ok (gia 100-200Mhz) mporei k oxi.... Einai k kalokairaki.... Ligo duskola ta pragmata... Dokimase na deis kai thn thermokrasia tou cpu sou... To vasiko einai na trekseis kapoio programma gia arketes wres opws prime95, tost, 3dmark2001. To oti to susthma fainetai na douleuei den leei tipota, prepei na to stresareis....

Epishs den mas eipes ti mnhmes exeis. An px exeis sta 266Mhz ka esu tis exeis opws les sta 143x2=286Mhz tote polu pi8ano na exei s provlhma gia auto ton logo....

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Sorry που αργω να απαντησω αλλα αυτυην την περιοδο δεν εχω και πολυ χρονο να ασχοληθω λογω εξετασεων.

1)Το τροφοδοτικο μου ειναι αυτο που ειχε το case.Aπο οτι μπορω να δω εινα TMP.

2)Οι μνημες μου ειναι ετσι οπως λες.Λες δηλαδη το προβλημα οφειλεται εδω?

3)Προσπαθησα να τρεξω το prime95 και οταν ηταν unclocked και οταν ηταν overclocked και μου κολλουσε συνεχεια.Ειχα προσπαθησει και με το PCMark 2004 και τιποτα.Εγω παντως θα ξαναδοκιμασω αν και πιστευω οτι δεν θα πετυχει.

Δημοσ.
Εχω ενα AMD ATHLON XP 2400+ και το εχω υπερχρονισμενο στα 2250 GHz (12*150).

Sorry που παρεμβαίνω αλλά 12*150 = 1800 μήπως πάει κάτι λάθος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...