Mhlogiatros Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε σχεση με τους paaatriot του εσοπ και οτι μλκια χωρις μνημη εχουν φανταζομαι ο sandisk3d η ακομα καλυτερα ο MX500 ειναι οι καλυτερες επιλογες Mια βδομαδα πριν ειδα τον crucial στα 99 τωρα αντε γεια πανω οι τιμές παντου Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από Mhlogiatros
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Σε σχεση με τους paaatriot του εσοπ και οτι μλκια χωρις μνημη εχουν φανταζομαι ο sandisk3d η ακομα καλυτερα ο MX500 ειναι οι καλυτερες επιλογες Ο burst έχει DRAM.
Mhlogiatros Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Ναι σωστος 32MB SDR τον εχω και αυτον .Τους Flare που ειχα παρει παλια δε τους βλεπω τωρα .
Sebu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/11/2020 στις 4:13 ΜΜ, Savvas765 είπε Καλά μην συγκρίνουμε αξιοπιστία SanDisk (δηλαδή της western digital) με kingston Ουδεμια αξιοπιστια απο SanDisk. Εχω χασει 2 250αρηδες 3D παλιοτερα παντα με τη ληξη της εγγυησης. Αρχικα εκαναν κολπα στην αναγνωριση τους (εξαφανιζονταν απο το πισι και ηθελε επανεκκινηση να φανουν) και μετα σταματησαν να εμφανιζονται συνολικα στην εκκινηση του πισι. Κανοντας τους εξωτερικους αντεξαν μερικους μηνες ακομα. Ευτυχως ηταν για υποστηρικτικη χρηση (πχ gaming) και δεν εκλαψα σημαντικα δεδομενα (που ετσι και αλλιως ειναι backup) αλλα θα εκλαιγα το χρονο και ταλαιπωρια επαναφορας λειτουργικου και αρχειων στο t-1. Τωρα τους εχω μονο ως σκουπιδοτενεκεδες εξωτερικους για μεταφορες αν θελω να παω κατι σε συγγενη φιλο για να μην κανουμε χρονια στο κοπι-παστε. Και να σταματησουν να δουλευουν alltogether δεν θα στεναχωρηθω. Αξιοπιστια και εγγυηση για εμενα Samsung EVO με τεραστια διαφορα απο τον 2ο (τον βλεπει με τηλεσκοπιο 😝) Για το WD Blue θα εκφερω αποψη σε 1-2 χρονια καθως ακομα ειναι νωρις (3-4 μηνες) Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από Sebu
GSpiraras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Ο burst έχει DRAM. Με 32ΜB είναι σαν να μην έχει. Είναι τυπική υλοποίηση της Phison S11 reference platform χωρίς DRAM cache - βασικά είναι κλώνος με τον Τοshiba TR200, Kingston A400, Teamgroup GX1 κλπ και είναι ο φτηνότερος controller οπότε πάει στα μοντέλα με την χαμηλότερη τιμή. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από GSpiraras
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, GSpiraras είπε Οχι δεν έχει. Είναι τυπική υλοποίηση της Phison S11 reference platform χωρίς DRAM cache - βασικά είναι κλώνος με τον Kingston A400, Teamgroup GX1 κλπ και είναι ο φτηνότερος controller οπότε πάει στα μοντέλα με την χαμηλότερη τιμή. Στα review που γράφουν για DRAM cashe δεν ισχύει? Είναι κάτι άλλο?
Aurumnus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε Σε σχεση με τους paaatriot του εσοπ και οτι μλκια χωρις μνημη εχουν φανταζομαι ο sandisk3d η ακομα καλυτερα ο MX500 ειναι οι καλυτερες επιλογες Mια βδομαδα πριν ειδα τον crucial στα 99 τωρα αντε γεια πανω οι τιμές παντου Και ο SANDISK Ultra 3D 1TB (Controller Marvell 88SS1074) και ο CRUCIAL MX500 1TB (Controller Silicon Motion SM2258) έχουν από 1GB DRAM https://pokde.net/review/sandisk-ultra-3d-ssd-1tb-review https://www.relaxedtech.com/reviews/crucial/mx500/1
kkatzos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sebu είπε Ουδεμια αξιοπιστια απο SanDisk. Εχω χασει 2 250αρηδες 3D παλιοτερα παντα με τη ληξη της εγγυησης. Αρχικα εκαναν κολπα στην αναγνωριση τους (εξαφανιζονταν απο το πισι και ηθελε επανεκκινηση να φανουν) και μετα σταματησαν να εμφανιζονται συνολικα στην εκκινηση του πισι. Κανοντας τους εξωτερικους αντεξαν μερικους μηνες ακομα. Ευτυχως ηταν για υποστηρικτικη χρηση (πχ gaming) και δεν εκλαψα σημαντικα δεδομενα (που ετσι και αλλιως ειναι backup) αλλα θα εκλαιγα το χρονο και ταλαιπωρια επαναφορας λειτουργικου και αρχειων στο t-1. Τωρα τους εχω μονο ως σκουπιδοτενεκεδες εξωτερικους για μεταφορες αν θελω να παω κατι σε συγγενη φιλο για να μην κανουμε χρονια στο κοπι-παστε. Και να σταματησουν να δουλευουν alltogether δεν θα στεναχωρηθω. Αξιοπιστια και εγγυηση για εμενα Samsung EVO με τεραστια διαφορα απο τον 2ο (τον βλεπει με τηλεσκοπιο 😝) Για το WD Blue θα εκφερω αποψη σε 1-2 χρονια καθως ακομα ειναι νωρις (3-4 μηνες) 3 πράγματα να σχολιάσω. Όλες οι εταιρίες μπορεί να έχουν τις αποτυχίες τους (θυμόμαστε όλοι το φιάσκο με τον 840 EVO) Έχω ένα Sandisk Extreme Pro 480GB ως βασικό SSD εδώ και 6 χρόνια και μόλις πριν από 3 μήνες έπεσε στο 98% health. Καλά είναι; (Και να μην είναι δεν πειράζει ... έχει άλλα 4 χρόνια εγγύηση) --- Λήξη εγγύησης στους Ultra 3D που έχεις; 5 χρόνια εγγύηση έχουν. Προφανώς ήταν παλιά μοντέλα με άλλους controller/NAND και δεν είναι ίδιοι με τους σημερινούς. Ένα κακό της Sandisk ότι αλλάζει αθόρυβα controllers/NAND σε διάφορα μοντέλα. --- Για τον WD Blue να εκφέρεις άποψη όταν έρθει η ώρα αλλά να ξέρεις ότι θα εκφέρεις άποψη για το Sandisk Ultra 3D γιατί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιοι δίσκοι με άλλα αυτοκόλλητα. Έχεις έναν Sandisk Ultra 3D με μπλε-άσπρο αυτοκόλλητο που λέει WD. 9 ώρες πριν, POUARO είπε Σε σχεση με αυτον (για τον 500GB) ποιος ειναι καλύτερος? https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/diskoi-ssd-hdd/wd-ssd-blue-m2-sn550-nvme-500gb_3368904 3 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Το έγραψα και σε προηγούμενο post. Ο πιο γρήγορος από όλους είναι ο Crucial ΜΧ500 που βγαίνει και σε Μ.2. Αλλά οι Μ.2 ανεβάζουν παραπάνω θερμοκρασία απ ότι οι 2,5άρηδες και καλό είναι να πάρεις και μια ψυκτρούλα. Όχι ότι δεν αντέχει αυτή την θερμοκρασία. Προσωπικά στον μόνο που θα πήγαινα είναι ο 1ΤΒ του θέματος μιας και αξίζει σαν τιμή περισσότερο από όλους σε σχέση με Skroutz. Πιο γρήγορος ο ΜΧ500 από τον WD Blue SN550; Μάλλον μπερδεύτηκες. NVMe SSD (και όχι SATA) είναι αυτός που παραθέτει το παλικάρι και εννοείται είναι καλύτερη αγορά. Αρκετά πιο γρήγορος Είναι και από τους καλούς value NVMe (μαζί με τον Kingston A2000). Έχουν 3D TLC NAND και σε 4Κ workloads χτυπάνε πολύ ακριβότερους NVMe. Επίσης είναι single-sided και δεν ανεβάζει θαρμοκρασίες Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από kkatzos 1
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, kkatzos είπε 3 πράγματα να σχολιάσω. Όλες οι εταιρίες μπορεί να έχουν τις αποτυχίες τους (θυμόμαστε όλοι το φιάσκο με τον 840 EVO) Έχω ένα Sandisk Extreme Pro 480GB ως βασικό SSD εδώ και 6 χρόνια και μόλις πριν από 3 μήνες έπεσε στο 98% health. Καλά είναι; (Και να μην είναι δεν πειράζει ... έχει άλλα 4 χρόνια εγγύηση) --- Λήξη εγγύησης στους Ultra 3D που έχεις; 5 χρόνια εγγύηση έχουν. Προφανώς ήταν παλιά μοντέλα με άλλους controller/NAND και δεν είναι ίδιοι με τους σημερινούς. Ένα κακό της Sandisk ότι αλλάζει αθόρυβα controllers/NAND σε διάφορα μοντέλα. --- Για τον WD Blue να εκφέρεις άποψη όταν έρθει η ώρα αλλά να ξέρεις ότι θα εκφέρεις άποψη για το Sandisk Ultra 3D γιατί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιοι δίσκοι με άλλα αυτοκόλλητα. Έχεις έναν Sandisk Ultra 3D με μπλε-άσπρο αυτοκόλλητο που λέει WD. Πιο γρήγορος ο ΜΧ500 από τον WD Blue SN550; Μάλλον μπερδεύτηκες. NVMe SSD (και όχι SATA) είναι αυτός που παραθέτει το παλικάρι και εννοείται είναι καλύτερη αγορά. Αρκετά πιο γρήγορος Είναι και από τους καλούς value NVMe (μαζί με τον Kingston A2000). Έχουν 3D TLC NAND και σε 4Κ workloads χτυπάνε πολύ ακριβότερους NVMe. Επίσης είναι single-sided και δεν ανεβάζει θαρμοκρασίες Νόμισα ότι ήταν Μ.2 sata. Προφαβώς και αξίζει έναντι όλων που κουβεντιάζουμε στην ίδια πάνω κάτω τιμή. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από BlueBlood7
Sebu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, kkatzos είπε 3 πράγματα να σχολιάσω. Όλες οι εταιρίες μπορεί να έχουν τις αποτυχίες τους (θυμόμαστε όλοι το φιάσκο με τον 840 EVO) Έχω ένα Sandisk Extreme Pro 480GB ως βασικό SSD εδώ και 6 χρόνια και μόλις πριν από 3 μήνες έπεσε στο 98% health. Καλά είναι; (Και να μην είναι δεν πειράζει ... έχει άλλα 4 χρόνια εγγύηση) --- Λήξη εγγύησης στους Ultra 3D που έχεις; 5 χρόνια εγγύηση έχουν. Προφανώς ήταν παλιά μοντέλα με άλλους controller/NAND και δεν είναι ίδιοι με τους σημερινούς. Ένα κακό της Sandisk ότι αλλάζει αθόρυβα controllers/NAND σε διάφορα μοντέλα. --- Για τον WD Blue να εκφέρεις άποψη όταν έρθει η ώρα αλλά να ξέρεις ότι θα εκφέρεις άποψη για το Sandisk Ultra 3D γιατί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιοι δίσκοι με άλλα αυτοκόλλητα. Έχεις έναν Sandisk Ultra 3D με μπλε-άσπρο αυτοκόλλητο που λέει WD. Οι 3D που ειχα ηταν η πρωτη γενια και ειχαν ή 2 ή 3 χρόνια εγγυση δυστυχως (αγορά από Αμαζον όταν είχαν πρωτοβγει σε εκπτωση). Απο την αλλη εχω ενα 840 EVO παμπολα χρονια (5 σιγουρα μαλλον και περισσοτερα) και δεν εχει κανει κιχ οποτε δεν βλεπω καποιο φιασκο. Τωρα υστερα απο ολα αυτα τα χρονια ως δισκος κυριος λειτουργικο εχει κατεβει στο 90% υγεια αρα εχει ακομα. Συνεπως ειναι σε τι κομματι θα πεσεις. Οσο για τον WD Blue με τον Sandisk δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι ειναι οι "ιδιοι". Μπορει η WD να εχει εξαγορασει την Sandisk αλλα δεν σημαινει οτι βαζει τα ιδια απαρτια ή κανει τους ιδιους μετεπειτα ποιοτικους ελεγχους. Και η VAG Group εχει την Audi, την VW, τη Seat και τη Skoda και πολλα μοντελα ειναι σχεδον πανομοιοτυπα, αλλαζει ομως η ποιοτητα υλικων κατασκευης, η εγγυηση, ο ποιοτικος ελεγχος στη γραμμη παραγωγης κτλ. εξ ου και οι διαφορες τιμολογησης και η διαφορετικη μαρκα. Μακαρι η Sandisk/WD να εχει φτιαξει τα ελλατωματικα κομματια στους 3D αλλα μετα το καζο με 2 τεμαχια δεν το ξαναδοκιμαζω. Ειναι σαν να εχω παθει ζημια με Skoda και να λεμε οτι σε μελλοντικα αμαξια η VAG το διορθωσε. Θα παω μαλλον σε Seat ή VW ιδιο αν μπορω που θα εχει καλυτερη ποιοτητα. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από Sebu
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Τι κομμάτι θα πέσεις ρε συ? Το έλα να δεις είχε γίνει.
Sebu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε Τι κομμάτι θα πέσεις ρε συ? Το έλα να δεις είχε γίνει. Εμενα παντως δεν μου εχει κανει κιχ φτου φτου φτου 😉 Ουτε διαπιστωσα ποτε κατι για τους 840 ισως γιατι αφου δουλευε κατι καλα δεν χρειαστηκε να ψαχτω. Ισως να μην επηρεαζε τους μικροτερους 120αρηδες? Τι να πω. Ολα καλα παντως μεχρι σημερα, χτυπαω ξυλο, να αντεξει για πολυ ακομα. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από Sebu
Savvas765 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Sebu είπε Εμενα παντως δεν μου εχει κανει κιχ φτου φτου φτου 😉 Ουτε διαπιστωσα ποτε κατι για τους 840 ισως γιατι αφου δουλευε κατι καλα δεν χρειαστηκε να ψαχτω. Ισως να μην επηρεαζε τους μικροτερους 120αρηδες? Τι να πω. Ολα καλα παντως μεχρι σημερα, χτυπαω ξυλο, να αντεξει για πολυ ακομα. Εγώ δεν καταλαβαίνω πως έχει λήξει η εγγύηση των ultra 3d που έχεις όταν έχουν βγει τον Ιούλιο του 2017 και η εγγύηση όλων απ' ότι κατάλαβα επεκτάθηκε από 3 σε 5 χρόνια. Μάλλον δεν είναι ο ίδιος ssd Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από Savvas765
Sebu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ποτε επεκταθηκε η εγγυση σε 5 χρονια?? Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από Sebu
kkatzos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 55 λεπτά πριν, Sebu είπε Απο την αλλη εχω ενα 840 EVO παμπολα χρονια (5 σιγουρα μαλλον και περισσοτερα) και δεν εχει κανει κιχ οποτε δεν βλεπω καποιο φιασκο. Τωρα υστερα απο ολα αυτα τα χρονια ως δισκος κυριος λειτουργικο εχει κατεβει στο 90% υγεια αρα εχει ακομα. Συνεπως ειναι σε τι κομματι θα πεσεις. Δεν είχαν προβλήματα "βλάβης" οι 840 EVO. Είχαν τρελό degrade στην απόδοση. 55 λεπτά πριν, Sebu είπε Οσο για τον WD Blue με τον Sandisk δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι ειναι οι "ιδιοι". Μπορει η WD να εχει εξαγορασει την Sandisk αλλα δεν σημαινει οτι βαζει τα ιδια απαρτια ή κανει τους ιδιους μετεπειτα ποιοτικους ελεγχους. Και η VAG Group εχει την Audi, την VW, τη Seat και τη Skoda και πολλα μοντελα ειναι σχεδον πανομοιοτυπα, αλλαζει ομως η ποιοτητα υλικων κατασκευης, η εγγυηση, ο ποιοτικος ελεγχος στη γραμμη παραγωγης κτλ. εξ ου και οι διαφορες τιμολογησης και η διαφορετικη μαρκα. Μακαρι η Sandisk/WD να εχει φτιαξει τα ελλατωματικα κομματια στους 3D αλλα μετα το καζο με 2 τεμαχια δεν το ξαναδοκιμαζω. Ειναι σαν να εχω παθει ζημια με Skoda και να λεμε οτι σε μελλοντικα αμαξια η VAG το διορθωσε. Θα παω μαλλον σε Seat ή VW ιδιο αν μπορω που θα εχει καλυτερη ποιοτητα. Δεν είναι περίπτωση VAG Group. Είναι ακριβώς ο ίδιος δίσκος με άλλο αυτοκόλλητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα