Προς το περιεχόμενο

Printer issue


TheBus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Έχω έναν inject printer, Canon MX925 εδώ και αρκετά έτη, και εν γένει χρησιμοποιώ refill μελανάκια. To τελευταίο διάστημα εκτυπώνει προβληματικά, και αναφέρομαι στο αποτέλεσμα στο χαρτί. Μια δοκιμαστική εκτύπωση που βγάζει, είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα που ανέβασα. Έχω δοκιμάσει τις διάφορες διαδικασίες συντήρησης που έχει ο printer, αλλά το πρόβλημα παραμένει (αν και λίγο μίκρυνε, αρχικά ήταν πιο έντονο).

Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερος γνώστης, γνωρίζει κάποιος να πει κάποια πληροφορία παραπάνω για αυτό το φαινόμενο? Δεν ξέρω καν πως να το ψάξω παραπάνω στο ιντερνετ, πχ αν πρέπει να ξεβιδώσω πράγματα για καθαρισμό, ή αν το μηχάνημα είναι πλέον για πέταγμα.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

issue.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμένα πάει το μυαλό μου σε print head alignment αλλιώς αν δεν δουλέψει τότε θέλουν καθάρισμα οι κεφαλές.

Τσέκαρε πρώτα το print head alignment.

 

υπόψιν τα νούμερα που βάζει αυτός στο βίντεο θα είναι διαφορετικά σε σένα ανάλογα με το χαρτί που τύπωσες αυτό που φαίνεται καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είχες κανένα paper jump πριν εμφανιστεί το πρόβλημα;

το είχα και εγώ σε cannon παλιά. Καθώς και άλλοι στο forum. Εγώ το έπαθα όταν τράβηξα απότομα το χαρτί από τον εκτυπωτη
Το πρόβλημα, κατά πάσα πιθανότητα, ο ιμάντας κίνησης της κεφαλής έχει πηδήξει δόντι πάνω στο μοτέρ και τα ραουλα. Και ο εκτυπωτής δίνει εντολές για εκτύπωση σε λάθος χρόνο σε μια από τις δυο κατευθύνσεις.

πως θα το φτιάξεις δεν ξέρω. έμαθα την αιτία αφού είχα πετάξει τον εκτυπωτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ παιδιά. Ναι, όντως είχα κάποια paper jams πρόσφατα, ίσως έπαιξαν και αυτά ρόλο. Πολύ φοβάμαι ότι θα πειραματιστώ λίγο είτε με το print-head γιατί επιπλέον κάπου διάβασα ότι παίζει να φταίει αυτό, είτε με κανένα ιμάντα αν μπορώ να έχω πρόσβαση σε κάτι τέτοιο, χωρίς όμως πολλές ελπίδες να το σώσω. 

Ενημερωτικά, αν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει κανέναν άλλο σε παρόμοιες περιπτώσεις, το πρόβλημα το έχω μόνο στο βασικό μαύρο μελάνι, ενώ το 2ο μικρότερο μαύρο μελάνι εκτυπώνει σωστά. Και στην πράξη, αν δηλώσω εκτύπωση σε matte χαρτί, που κάνει force τον εκτυπωτή να εκτυπώσει από το μικρό μαύρο μελάνι, όλα βγαίνουν καλά. Μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η πολύ αργή εκτύπωση γιατί θεωρεί ότι εκτυπώνει high quality πράγματα, και απ ότι είδα δεν θα με αφήνει πλέον να εκτυπώνω αυτόματα σε 2 όψεις.

Στη χειρότερη, το δοκιμάζω έτσι, μέχρι να μου τη βιδώσει, να τον βάψω μπλε και να τον πετάξω στη θάλασσα... (αντι-οικολογικό, το ξέρω...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, TheBus είπε

 Έχω έναν inject printer, Canon MX925 εδώ και αρκετά έτη, και εν γένει χρησιμοποιώ refill μελανάκια. To τελευταίο διάστημα εκτυπώνει προβληματικά, και αναφέρομαι στο αποτέλεσμα στο χαρτί. Μια δοκιμαστική εκτύπωση που βγάζει, είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα που ανέβασα. Έχω δοκιμάσει τις διάφορες διαδικασίες συντήρησης που έχει ο printer, αλλά το πρόβλημα παραμένει (αν και λίγο μίκρυνε, αρχικά ήταν πιο έντονο).

Παρατηρησε οτι οι κατακορυφες γραμμες τυπωνονται διπλες. Και το PGBK εμφανιζεται "θαμπο". Ειδικα (δεξια) του Κ.
Η ποιοτητα θα βελτιωθει πολυ επιλεγοντας να τυπωνεις με απενεργοποιημενο το "High Speed" (ετσι το αναφερει η Epson). Δεν ξερω πως το αναφερει η Canon... Print in one direction. Ειναι η εκτυπωση οταν η κεφαλη κινειται μονο κατα τη μια φορα (οταν κινειται μονο δεξια). Και οχι οταν κινειται και δεξια και αριστερα.
Ειναι φραγμενη η κεφαλη. Αυτο το "φραξιμο" συνηθως οφειλεται στην ποιοτητα του μελανιου.

Επεξ/σία από John31
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...