Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το chromebook του τίτλου σε καλή τιμή αν κάποιος χρειάζεται ένα απλό μηχάνημα μόνο για web surfing για γονείς ή παιδιά.

http://amazon.es/Acer-Chromebook-314-CB314-1H-Procesador/dp/B085PCPNCV/ref=sr_1_6?__mk_es_ES=ÅMÅŽÕÑ&crid=3O26L1UG0FOR0&dchild=1&keywords=chromebook&qid=1606427241&sprefix=chrome%2Caps%2C228&sr=8-6

Είχα πάρει το Samsung arm chromebook για τους γονείς το 2013 που ακόμα παίζει, απροβλημάτιστο εργαλείο,  0 tech support για όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.

Κάποιοι θα το βρουν αδύναμο σαν specs και περιοριστικό το ChromeOS,  αλλά τα specs δεν έχουν μεγάλη σημασία για την κλάση του μηχανήματος και το ChromeOS είναι μεγάλη ευκολία για το κοινό που προορίζεται το μηχάνημα.

Δημοσ.

Εχω φαγωθει τον τελευταιο μηνα και βλεπω reviews απο chromebooks και δεν μπορω να καταλαβω αν αξιζει να το εχεις για καθημερινα στο σαλονι για σερφαρισμα και για τα ταξιδια στο αεροπλανο. Ενα  Samsung tablet του 2016 που εχω σερνετε. 
Πιστευεις οτι Chromebook του τιτλου αξιζει τα 270 ευρω;

Βλεπω σε αυτο το site πολλα Chromebook σε αυτη την τιμη
https://www.bol.com/nl/s/?searchtext=chromebook&searchContext=media_all&appliedSearchContextId=&suggestFragment=&adjustedSection=&originalSection=main&originalSearchContext=media_all&section=main&N=0&defaultSearchContext=media_all&suggestionType=search_history
νιωθω οτι ειναι ξεπουλημα παρα ευκαιρια.

Γιατι βλεπω για παραδειγμα το Pixel Go και κανει οσο κανει ενα laptop.
Αν καποιος εχει πραγματικη εμπειρια απο chromebook ας βοηθησει. Αξιζει τωρα μια αγορα chomebook με αυτα τα  χαρακτηριστικα για βαθος 3ετιας;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AgiosEfraim είπε

Εχω φαγωθει τον τελευταιο μηνα και βλεπω reviews απο chromebooks και δεν μπορω να καταλαβω αν αξιζει να το εχεις για καθημερινα στο σαλονι για σερφαρισμα και για τα ταξιδια στο αεροπλανο. Ενα  Samsung tablet του 2016 που εχω σερνετε. 

https://www.bol.com/nl/s/?searchtext=chromebook&searchContext=media_all&appliedSearchContextId=&suggestFragment=&adjustedSection=&originalSection=main&originalSearchContext=media_all&section=main&N=0&defaultSearchContext=media_all&suggestionType=search_history

Αν καποιος εχει πραγματικη εμπειρια απο chromebook ας βοηθησει. Αξιζει τωρα μια αγορα chomebook με αυτα τα  χαρακτηριστικα για βαθος 3ετιας;

Αξίζει αν ξέρεις τι αγοράζεις.Σκέψου το σαν ένα κινητό android.Kαι αυτό γιατί τέτοιες εφαρμογές μπορείς να βάλεις.Χωρίς internet μονο για να βλεπεις ταινίες κάνει.Είμαι με  chromebook 15 μηνες και με έχει βολέψει πολύ καθώς μόνο σερφάρισμα  και παρακολούθηση ταινιών κάνω πλέον .Μπαταρία που κρατάει πάνω απο 6 ώρες ότι και να κάνεις.Το σύνηθες είναι 8 ωρες.Ελαφρύ,λεπτό ,στην κατηγορία που κοιτάς όχι και το πιο ποιοτικό πληκτρολόγιο ή πλαστικά .Εγω το πρωτο που αγόρασα ,ενα hp 14αρι ,το άφησα στην σύζυγο και για εμένα πήρα ενα lenovo 11αρι για ακομα πιο βολικό οταν ταξιδεύω.Και τα δύο τα αγόρασα refurbished απο https://www.laptopsdirect.co.uk/st/refurbished-google-chromebook-laptops?tref=refurblaptop στα περίπου 150£ το καθενα.

1 x REFURBISHED HP 14-CA050SA INTEL CELERON N3350 4GB 32GB 14 INCH CHROMEBOOK

1 x REFURBISHED LENOVO 100E INTEL CELERON N3350 4GB 32GB 11.6 INCH CHROMEBOOK

Και τα δύο  grade A1, ηταν σαν καινούργια . Ειδικά το ΗΡ εχει και πολυ καλό ήχο.

Απο την άλλη δεν θα έχουν αναβαθμίσεις επ αόριστον.Αλλά μια 5ετία την εχεις σίγουρη ,εχω βάλει λίστα πιο πάνω.Πχ το λενοβο μου λεει This device will get automatic software and security updates until June 2024. 

Αλλά με τόσα λίγα χρήματα που το πήρα δεν με νοιάζει και αν σταματήσει η υποστηριξη σε 4 χρόνια.Θα πάρω άλλο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, AgiosEfraim είπε

Υπάρχουν και τα πιο premium μοντέλα, αλλά σαν κανόνας τα chromebooks είναι η προσπάθεια της Google στην κατηγορία netbook (που πρακτικά δεν υπάρχει πλέον σε Windows).

Δεν παίρνεις chromebook αν θες να κάνεις general computing, αλλά το παίρνεις γιατί ζεις στο Chrome, στα specs των chromebooks το ChromeOS τρέχει πολύ καλά (δεν είναι κάτι άλλο που έναν linux kernel & custom Chrome) και το σύστημα είναι κλειδωμένο οπότε ξενοιάζεις από virus,malware,antivirus, τα updates είναι συχνά και αυτόματα, οπότε δεν φτάνεις ποτέ σε σημείο να χρειάζεται να κάνεις 2 χρόνια updates όταν ανοίξεις το μηχάνημα μια μέρα. Πλέον με την δυνατότητα να τρέχει και android apps έλυσαν και κάποια από τα προβλήματα του συστήματος που δεν έβρισκες εφαρμογές στο chrome store για να κάποια δουλειά.

Για το κοινό και την χρήση που απευθύνονται τα Chromebooks θεωρώ ότι καλή λύση. Αρκετά καλή που το σκέφτομαι να πάρω και για μένα ένα για το σαλόνι εκτός αυτού που πήρα σαν αντικαταστάτη του παλιού chromebook.

Το μηχάνημα αυτό καθεαυτό θεωρείται αναλώσιμο, αυτό που είναι σημαντικό είναι τα data σου, τα οποία επαναφέρεις σε 2 λεπτά, αν λογκάρεις με το google account σου σε μια άλλη συσκευή. Σκέψου το σαν dumb terminal παρά σαν personal computer.

Σε 5-6 χρόνια που θα έχει σταματήσει η υποστήριξη θα είναι αργό ούτως ή άλλως για browsing, οπότε ή το πετάς ή βάζεις linux να το έχεις μόνο σαν console ssh client ή mpd client .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και αυτο προτείνετε και ειναι καλυτερο vfm αλλα δεν στελνει...

ισως αν εμφανιστει σε κανα amazon αλλα στην παρουσα φαση με την πανδημια χλωμο

https://www.bestbuy.com/site/hp-2-in-1-14-touch-screen-chromebook-intel-core-i3-8gb-memory-64gb-emmc-flash-memory-mineral-silver/6407695.p

Επεξ/σία από drdedus
Δημοσ.

Αν ξέρεις ακριβώς τί θες να κάνεις είναι πολύ καλή επιλογή. 

Πήρα το συγκεκριμένο πριν 10 ημέρες από το e-shop στα 339. 

Έχει εξαιρετική 14" οθόνη ips fullhd, touch. 

Έβαλα κατευθείαν και linux με 4 κινήσεις, έχεις και android εφαρμογές. 

Αυτονομία στις 12,5 ώρες, boot σε 7". 

Επαναλαμβάνω, αν γνωρίζεις ακριβώς τί θέλεις να κάνεις και όχι τί ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι θες να κάνεις είναι άριστη επιλογή. 

Τα specs μην τα κοιτάτε καθόλου. Το μηχάνημα έχει απίστευτη αποκρισιμότητα και ταχύτητα. 

Του έβαλα και μια καρτουλα 256gb για ταινίες και διάφορα και είναι κομπλέ. 

Το μόνο που μου λείπει είναι το backlit keyboard. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...