Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Υπάρχει κάποιο σούπερ μάρκετ που να φέρνει αξιοπρεπή κουλουράκια για βούτημα;

Δοκίμασα προχθές κάποια από τον Μασούτη αλλά η διαφορά με αυτά που παίρνεις από τους φούρνους είναι χαοτική.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, skiabox said:

Καλησπέρα.

Δοκίμασα προχθές κάποια από τον Μασούτη αλλά η διαφορά με αυτά που παίρνεις από τους φούρνους είναι χαοτική.

Μιράντα Παπαδοπούλου. Έχουν και τα περίπτερα...

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αμα σου πω ότι είχα ξεχάσει εντελώς την ύπαρξή τους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, skiabox είπε

Καλησπέρα.

Γλυκά κουλουράκια κ.λ.π. είδη ζαχαροπλαστικής παίρνω σε πολύ καλές τιμές από το Γαλαξία της Παιανίας. Έχει χωριστό τμήμα  που ανήκει στο σούπερ μάρκετ. Είχα πάει σήμερα και πήρα ένα κιλό μακαρόν φρεσκότατα με 10,50 το κιλό.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης να προσθέσω ότι και στα ζαχαροπλαστεία Πασαρέλα  έχει μεγάλη ποικιλία. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη νομίζω έχει και 30% έκπτωση σε όλα τα προιόντα. Αγοράζω από τα Μελίσσια πολλές φορές όπου έχει ένα στην Πεντέλης.Έχει και σε άλλα σημεία στην Αττική αλλά δεν ξέρω που.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιράντα και Πτι-μπερ, κλασσικές αξίες για παπάρα με καφέ.

Περίπου στα 10€ το κιλό στα super market (σίγουρα MyMarket) θα βρεις και τα τσίγκινα στρογγυλά κουτιά με butter cookies του Παπαδοπούλου. Είναι ταμαμ για βούτημα.

DAzJ0Rw.jpg

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dante80 είπε

Περίπου στα 10€ το κιλό στα super market (σίγουρα MyMarket) θα βρεις και τα τσίγκινα στρογγυλά κουτιά με butter cookies του Παπαδοπούλου. Είναι ταμαμ για βούτημα.

DAzJ0Rw.jpg

Με αυτα μεγαλωσαμε ,ειναι η καταλληλοτερη επιλογη για βουτηματα.

6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Επίσης να προσθέσω ότι και στα ζαχαροπλαστεία Πασαρέλα  έχει μεγάλη ποικιλία. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη νομίζω έχει και 30% έκπτωση σε όλα τα προιόντα. Αγοράζω από τα Μελίσσια πολλές φορές όπου έχει ένα στην Πεντέλης.Έχει και σε άλλα σημεία στην Αττική αλλά δεν ξέρω που.

Εχει και πανω στην πειραιως στο υψος του Καραισκακης

• Like 2
Δημοσ.

Μετά και τα άσπρα σκουλίκια που βρήκα σε κουλουράκια από φούρνο, μάλλον πρέπει να πάμε προς τα εκεί.

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να τα φτιάξεις μόνος-η στην κουζίνα σου. Έχω και μια πολύ απλή συνταγούλα για κοτσιδάκια κανέλας με ελαιόλαδο που είναι ελαφριά, νόστιμα και "πρακτικά" στο σχήμα τους για να τα βουτάς σε τσάι, καφέ κλπ.

Ένα νεροπότηρο ελαιόλαδο, ένα νεροπότηρο ζάχαρη (εγώ προτιμώ καστανή), χυμό από 3-4 πορτοκάλια (ανάλογα το μέγεθός τους και το πόσο ζουμερά είναι), ένα μικρό κουταλάκι σόδα, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλο, ενάμιση κουταλάκι baking powder και αλεύρι για όλες τις χρήσεις το γνωστό "όσο πάρει".

Σε λεκανίτσα την ζάχαρη, το λάδι, τα μπαχάρια και το baking powder, μέσα στο ποτήρι με τον χυμό ρίχνεις την σόδα και ανακατεύεις πολύ γρήγορα γιατί θα αφρίσει και το ρίχνεις μέσα στη λεκανίτσα με τα υπόλοιπα. Βάζεις γενναία χέρι και αρχίζεις το ανακάτεμα ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει σιχαμένα στα δάχτυλα. Έχεις ανοίξει φούρνο να ζεσταίνεται στους κλασσικούς 180 βαθμούς, πλάθεις κοτσιδάκια με τα δυο χεράκια και τα πετάς μέσα να ψηθούν για κανα μισαωράκι ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ηλιοκαμμένο καφέ χρωματάκι. Θα βγουν τραγανά και κρατσανιστά.

Καλή λάντζα μετά.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/11/2020 στις 8:20 ΠΜ, Dante80 είπε

DAzJ0Rw.jpg

Τι μπισκότα λέτε, αυτό είναι θήκη για καρφίτσες και κλωστές. Για προσέχετε μην καταπιείτε τίποτα

• Like 4
Δημοσ.
Στις 26/11/2020 στις 6:52 ΜΜ, billdanos είπε

Στις 26/11/2020 στις 7:07 ΜΜ, skiabox είπε

Αμα σου πω ότι είχα ξεχάσει εντελώς την ύπαρξή τους.

Διαχρονικη αξια !!!!!!!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Maiya είπε

Εγώ θα πρότεινα να τα φτιάξεις μόνος-η στην κουζίνα σου. Έχω και μια πολύ απλή συνταγούλα για κοτσιδάκια κανέλας με ελαιόλαδο που είναι ελαφριά, νόστιμα και "πρακτικά" στο σχήμα τους για να τα βουτάς σε τσάι, καφέ κλπ.

Ένα νεροπότηρο ελαιόλαδο, ένα νεροπότηρο ζάχαρη (εγώ προτιμώ καστανή), χυμό από 3-4 πορτοκάλια (ανάλογα το μέγεθός τους και το πόσο ζουμερά είναι), ένα μικρό κουταλάκι σόδα, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλο, ενάμιση κουταλάκι baking powder και αλεύρι για όλες τις χρήσεις το γνωστό "όσο πάρει".

Σε λεκανίτσα την ζάχαρη, το λάδι, τα μπαχάρια και το baking powder, μέσα στο ποτήρι με τον χυμό ρίχνεις την σόδα και ανακατεύεις πολύ γρήγορα γιατί θα αφρίσει και το ρίχνεις μέσα στη λεκανίτσα με τα υπόλοιπα. Βάζεις γενναία χέρι και αρχίζεις το ανακάτεμα ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει σιχαμένα στα δάχτυλα. Έχεις ανοίξει φούρνο να ζεσταίνεται στους κλασσικούς 180 βαθμούς, πλάθεις κοτσιδάκια με τα δυο χεράκια και τα πετάς μέσα να ψηθούν για κανα μισαωράκι ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ηλιοκαμμένο καφέ χρωματάκι. Θα βγουν τραγανά και κρατσανιστά.

Καλή λάντζα μετά.

Γίνονται κατάλληλα για βουτήματα με αυτή τη συνταγή;

Γιατί με μια παρόμοια που δοκιμάζει η μητέρα μου γίνονται κυριολεκτικά τσιμέντο και δεν μουλιάζουν ποτέ μέσα σε ζεστό ρόφημα.

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/11/2020 στις 7:55 ΜΜ, skiabox είπε

Γίνονται κατάλληλα για βουτήματα με αυτή τη συνταγή;

Γιατί με μια παρόμοια που δοκιμάζει η μητέρα μου γίνονται κυριολεκτικά τσιμέντο και δεν μουλιάζουν ποτέ μέσα σε ζεστό ρόφημα.

image.png.89ef041e04235ef97c855d6cf4c5b515.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...