Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, όπως λέει και ο τίτλος, θέλω να μάθω Ρωσικά χωρίς δάσκαλο και φροντιστήρια. Δεν είμαι εντελώς άσχετος, καταλαβαίνω κάποιες λέξεις, αλλά γενικά το λεξιλόγιο μου είναι πολύ φτωχό. Μου έχουν πει επίσης να μη δώσω βάση στη γραμματική στην αρχή γιατί είναι πολύ περίπλοκη. Έχω μάθει την Ρώσικη αλφάβητο και μπορώ να διαβάσω μικρές προτάσεις ακόμη και να μη τις καταλαβαίνω. Υπάρχει κάποιο βιβλίο ή σαιτ που να μπορώ να μάθω σοβαρά; Αν υπάρχουν βιβλία σε μορφή pdf, θα το εκτιμούσα γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτόν το καιρό.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, yanpas είπε

με Ρωσιδουλες 😊

εκει ειναι που δεν θα μαθει τιποτα. θα ξεχασει και αυτα που ξερει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, sakis maiden είπε

Καλησπέρα, όπως λέει και ο τίτλος, θέλω να μάθω Ρωσικά χωρίς δάσκαλο και φροντιστήρια. Δεν είμαι εντελώς άσχετος, καταλαβαίνω κάποιες λέξεις, αλλά γενικά το λεξιλόγιο μου είναι πολύ φτωχό. Μου έχουν πει επίσης να μη δώσω βάση στη γραμματική στην αρχή γιατί είναι πολύ περίπλοκη. Έχω μάθει την Ρώσικη αλφάβητο και μπορώ να διαβάσω μικρές προτάσεις ακόμη και να μη τις καταλαβαίνω. Υπάρχει κάποιο βιβλίο ή σαιτ που να μπορώ να μάθω σοβαρά; Αν υπάρχουν βιβλία σε μορφή pdf, θα το εκτιμούσα γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτόν το καιρό.

привет!

Καλησπέρα, Δυστυχώς ειναι σχετικά δύσκολη γλωσσά!. Προσπάθησα και εγώ, (είχα και Ρωσιδουλα μαζι..χάχα, Ουκρανεζα ήταν για το σωστό της ιστορίας.) Καλύτερα να πας σε φροντιστήριο εκεί θα μάθεις όπως και να εχει. Αν θες να πειραματιστεις ψάξε και βρες στο ιντερνέτ το pdf "russian for dummies"   θα σε βοηθήσει αρκετά.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.

http://www.russianlessons.net/lessons/lesson1_main.php

https://www.duolingo.com/course/ru/en/Learn-Russian

Χρόνο και αφοσίωση χρειάζεται όπως για όλα.

Το φροντιστήριο και τα ιδιωτικά ναι μεν βοηθάνε αλλά κυρίως σε βάζουν σε ένα πρόγραμμα, αλλά αν δεν αφιερώσεις χρόνο και διάβασμα, δεν μαθαίνεις!

• Like 2
Δημοσ.

όταν προχωρήσεις λίγο ξεκίνα να βλέπεις και ταινίες ή σειρές στα ρώσικα, όπως το Павлик наркоман ας πούμε, για να μάθεις τα ρώσικα που μιλιούνται στην πραγματικότητα. το ρώσικο YouTube ευτυχώς είναι πάρα πολύ πλούσιο σε περιεχόμενο. 

• Like 1
Δημοσ.

1 ώρα πριν, Lazlow είπε

όταν προχωρήσεις λίγο ξεκίνα να βλέπεις και ταινίες ή σειρές στα ρώσικα, όπως το Павлик наркоман ας πούμε, για να μάθεις τα ρώσικα που μιλιούνται στην πραγματικότητα. το ρώσικο YouTube ευτυχώς είναι πάρα πολύ πλούσιο σε περιεχόμενο. 

BeFluent in Russian, πολύ καλό παράδειγμα καναλιού στο Youtube με αυτό το θέμα

Δημοσ.

Ξέρω. Το μάθημα με καθηγητή πολλοί εμίσησαν. Το δωρεάν μάθημα με καθηγητή, κανένας.
Ο Σύλλογος Ελληνίδων ΕΠιστημόνων έκανε δωρεάν μαθήματα Ρώσικων. Είχα παρακολουθήσει, είναι στην Πλάκα κοντά στο Σύνταγμα. Έχει κόσμο, αλλά αν θες, είναι μεγάλη βοήθεια.
Βέβαια λόγω Covid δεν ξερω τι γίνεται. Επικοινώνησε μαζί τους, δεν χάνεις κάτι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα ήθελες να μας πεις παραπάνω πληροφορίες, δηλαδή για ποιο λόγο θες να μάθεις ρώσικα;  (δουλειά, χόμπι/ασχολία, μετανάστευση, ενδιαφέρον για τη γλώσσα). Γενικά δεν πολυπιστεύω ότι κάποιος μπορεί να μάθει τέλεια μια γλώσσα χωρίς δάσκαλο, εκτός και αν ο ίδιος είναι γνώστης παρόμοιων γλωσσών με αυτή που θέλει να μάθει κτλ, αλλά και πάλι πιστεύω ότι χρειάζεται μια κάποια καθοδήγηση. 

Η ρώσικη γλώσσα είναι μια πλούσια γλώσσα και έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα είναι απαιτητική. Δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως τα κινέζικα, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολη όπως τα αγγλικά. Είναι η τρίτη χρονιά που συνεχίζω με την εκμάθηση της γλώσσας (βέβαια λόγω υποχρεώσεων δεν έκανα μαθήματα όλη τη χρονιά αλλά γύρω στους 5 μήνες κάθε φορά και όχι εντατικά). Η γραμματική έχει αρκετές δυσκολίες, βέβαια ο έλληνας σπουδαστής δεν αντιμετωπίζει τόση μεγάλη δυσκολία, όπως για παράδειγμα ένας βρετανός. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι εκτός από μαθήματα με κάποιον, θέλει και πολύ προσωπική ενασχόληση, όχι μόνο μελέτη της γραμματικής, αλλά και ''μελέτη'' της κουλτούρας αυτής της χώρας. Δεν εννοώ ότι άμα δεις ότι ρώσικη ταινία υπάρχει ή ακούς όλη μέρα ρώσικη μουσική θα μάθεις τη γλώσσα, αλλά θα σε βοηθήσει να πάρεις μια γεύση από αυτή τη γλώσσα, να συνηθίσεις στο άκουσμα της και σίγουρα να καταλαβαίνεις και κάποια πράγματα.

Σίγουρα παίζουν ρόλο οι λόγοι για τους οποίους θες να μάθεις τη γλώσσα, απλά θα ήθελα να αναφέρω ότι η Ρωσία είναι μια χώρα με πλούσια κουλτούρα και αξίζει πολύ να ασχοληθεί κάποιος μαζί της, δεν είναι μόνο όμορφες γυναίκες και άξεστοι που πίνουν βότκα στο χιόνι με -30 βαθμούς παίζοντας με  μια αρκούδα.

Πάντως αν όντως θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τη γλώσσα δεν πρόκειται να την μάθεις από κανένα YouTube και από καμιά ''ρωσιδούλα''. Χρειάζεσαι σίγουρα βιβλία και καθηγητή. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά βοηθητικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Budlaska είπε

Θα ήθελες να μας πεις παραπάνω πληροφορίες, δηλαδή για ποιο λόγο θες να μάθεις ρώσικα;  (δουλειά, χόμπι/ασχολία, μετανάστευση, ενδιαφέρον για τη γλώσσα). Γενικά δεν πολυπιστεύω ότι κάποιος μπορεί να μάθει τέλεια μια γλώσσα χωρίς δάσκαλο, εκτός και αν ο ίδιος είναι γνώστης παρόμοιων γλωσσών με αυτή που θέλει να μάθει κτλ, αλλά και πάλι πιστεύω ότι χρειάζεται μια κάποια καθοδήγηση. 

Η ρώσικη γλώσσα είναι μια πλούσια γλώσσα και έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα είναι απαιτητική. Δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως τα κινέζικα, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολη όπως τα αγγλικά. Είναι η τρίτη χρονιά που συνεχίζω με την εκμάθηση της γλώσσας (βέβαια λόγω υποχρεώσεων δεν έκανα μαθήματα όλη τη χρονιά αλλά γύρω στους 5 μήνες κάθε φορά και όχι εντατικά). Η γραμματική έχει αρκετές δυσκολίες, βέβαια ο έλληνας σπουδαστής δεν αντιμετωπίζει τόση μεγάλη δυσκολία, όπως για παράδειγμα ένας βρετανός. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι εκτός από μαθήματα με κάποιον, θέλει και πολύ προσωπική ενασχόληση, όχι μόνο μελέτη της γραμματικής, αλλά και ''μελέτη'' της κουλτούρας αυτής της χώρας. Δεν εννοώ ότι άμα δεις ότι ρώσικη ταινία υπάρχει ή ακούς όλη μέρα ρώσικη μουσική θα μάθεις τη γλώσσα, αλλά θα σε βοηθήσει να πάρεις μια γεύση από αυτή τη γλώσσα, να συνηθίσεις στο άκουσμα της και σίγουρα να καταλαβαίνεις και κάποια πράγματα.

Σίγουρα παίζουν ρόλο οι λόγοι για τους οποίους θες να μάθεις τη γλώσσα, απλά θα ήθελα να αναφέρω ότι η Ρωσία είναι μια χώρα με πλούσια κουλτούρα και αξίζει πολύ να ασχοληθεί κάποιος μαζί της, δεν είναι μόνο όμορφες γυναίκες και άξεστοι που πίνουν βότκα στο χιόνι με -30 βαθμούς παίζοντας με  μια αρκούδα.

Πάντως αν όντως θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τη γλώσσα δεν πρόκειται να την μάθεις από κανένα YouTube και από καμιά ''ρωσιδούλα''. Χρειάζεσαι σίγουρα βιβλία και καθηγητή. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά βοηθητικά.

συμφωνω απολυτα. Εδω η μητερα μου που τα ξερει ως ξενη γλωσσα και προσπαθησε να με μυήσει ...τιποτα. Ακομα και συναδελφος απο το Καζακσταν απο Ρωσικα->Αγγλικα παρολο που φαγαμε απειρες ωρες, με το που αλλαξε εταιρια σε ενα χρονο τα ξεχασα παλι (λογω εξασκησης).

Θελει σιγουρα χρονια αλλα το κυριοτερο να εξασκεις. Οποτε οπως γραφτηκε αν σκοπευεις να τα μαθεις απο χομπι αργα ή γρηγορα θα τα ξεχασεις (οποτε ισως δεν αξιζει να μπεις στη διαδικασια). Αν ομως εχεις καποια επαφη με τη χωρα(ες) τοτε πραγματικα ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα γλωσσα και σου ανοιγει πορτες σε χωρες με εκατομμύρια πλυθυσμο και θα πρεπει να διαθεσεις χρηματα σε δασκαλο. Παλιοτερα εκαναν μαθηματα και μεσω skype ειτε αλλοδαποι καθηγητες στη χωρα μας ειτε ελληνες/Ρωσοι που ζουν εκει.

Μονος σου το θεωρω ακατορθωτο και στανταρ θα σου παρει πολλαπλασιο χρονο (με αμφιβολα αποτελεσματα)

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...