Mademoiselle. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα στην όμορφη παρέα! Έχω το Samsung J5 2016 (1ο μου smartphone) και εδώ και καιρό λέω να το αλλάξω, είμαι όμως τρομερά αναποφάσιστη αλλά τώρα έχουμε και βλακ φριδαυ οπότε...🤣 *Στόχος να με αντέξει να το...βασανίζω για τουλάχιστον 3-4 χρονάκια! 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; Ιδανικά κάτω από 200, όχι πάνω από 270 στη χειρότερη 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα μόνο 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; πιθανόν από Γερμανό ή Κωτσ, δεν αποκλείω όμως και "σκρουτζομάγαζα" 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; μόνο καινούριες! 5) Μέγεθος οθόνης; - 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); ΝΑΙ, οπωσδήποτε DUAL SIM, αν δέχεται ΚΑΙ κάρτα μνήμης ακόμα καλύτερα αλλά λογικά εκτός μπάτζετ μου, NFC καλό είναι να έχει, ιδανικά 6-8gb ram και μεγάλη μνήμη. Άλλα χαρακτηριστικά δεν ξέρω να πω γιατί δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις από σμάρτφονς... 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; ΝΑΙ 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; ΝΑΙ, να έχει καλή διάρκεια η μπαταρία, αν υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση θα είναι πολύ καλό 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android σίγουρα, κυρίως λόγω 2πλής σιμ αλλά και τιμής 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) social media, φωτογραφίες, βίντεο, google services κι ακούω καθημερινά μουσική με ακουστικά (και από youtube και κατεβασμένα) Από το ψάξιμο που έκανα (και εδώ στο φόρουμ) έχω συγκεντρώσει κάποιες επιλογές αλλά αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο, εννοείται πώς θα χαρώ πολύ να το δω και να το ψάξω! ***Μου αρέσουν οι συσκευές που η κάμερα δεν "κόβει" την οθόνη*** Huawei Nova 5T (329 στα μεγάλα 😭 πιο φτηνά σε σκρουτζ, χτες όμως δεν έβρισκα με 8gb, μόνο με 6gb) Huawei P Smart Pro Realme 6 ή 7 Xiaomi Redmi Note 9 Pro Dual Xiaomi Redmi Note 9s Xiaomi Mi 10T lite Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
GeorgeR1_700 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα, το 9s δεν θα το πρότεινα. Όσο για τα υπόλοιπα περιμένετε να σας απαντήσει κάποιος που τα έχει ψάξει καθώς έχει λίγο καιρό που απέχω
Mademoiselle. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα, το 9s δεν θα το πρότεινα. Όσο για τα υπόλοιπα περιμένετε να σας απαντήσει κάποιος που τα έχει ψάξει καθώς έχει λίγο καιρό που απέχω ευχαριστώ πολύ! ☺️
SeNNinhA Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Nova 5t: γιατί απλά θα σε πάει απ όλα λόγω πιο δυνατού επεξεργαστή και είναι πιστεύω το καλύτερο overall. Λίγο πιο μικρή μπαταρία αλλά μια μέρα σκληρής χρήσης την βγάζει όπως και να έχει. Μάλλον οι καλύτερες κάμερες της κατηγορίας αλλά εάν δεν είναι οι καλυτερες είναι γενικά πολύ καλές. Premium. Κατασκευή. Πολύ καλό λειτουργικό. Xiaomi Mi10 lite γιατί είναι πολύ όμορφο και καλό επίσης. Ένα κλικ πιο κάτω σε επεξεργαστή. Είναι όπως πρέπει να είναι ένα middle range. Realme Γιατί νομίζω ότι έχει καλύτερο λειτουργικό από το Xiaomi. Αν και του Nova 5t το βρίσκω εξαιρετικό και αυτό 1 1
Mademoiselle. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 @SeNNinhA Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! τώρα μένει να αποφασίσω ποιο από τα 3 θα καταλήξει στα χεράκια μου ☺️☺️😇
Neural_handshake Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Mademoiselle. είπε @SeNNinhA Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! τώρα μένει να αποφασίσω ποιο από τα 3 θα καταλήξει στα χεράκια μου ☺️☺️😇 οποιος βρεις στην καλυτερη τιμη αλλιως nova 5t δαγκωτο 1
Mademoiselle. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μόλις είδα κι αυτό εδώ που είναι μέσα στο μπάτζετ μου : https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/xiaomi-redmi-note-9-pro-128g-4g-smartphone-prasino_3487776 ΝΑΙ ή ΟΧΙ; 😇
Neural_handshake Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 43 λεπτά πριν, Mademoiselle. είπε Μόλις είδα κι αυτό εδώ που είναι μέσα στο μπάτζετ μου : https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/xiaomi-redmi-note-9-pro-128g-4g-smartphone-prasino_3487776 ΝΑΙ ή ΟΧΙ; 😇 Ναι αλλα το nova 5t με λιγα παραπανω ειναι αρκετα καλυτερο παντου κ κυριως στο σχεδον αψεγαδιαστο android του Ορμα https://www.amazon.de/HUAWEI-Crush-Karte-Exklusiv-Amazon-Blue/dp/B07ZG5V18B/ref=sr_1_3?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=huawei+nova+5t&qid=1606503089&sr=8-3 1
SeNNinhA Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mademoiselle. είπε Μόλις είδα κι αυτό εδώ που είναι μέσα στο μπάτζετ μου : https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/xiaomi-redmi-note-9-pro-128g-4g-smartphone-prasino_3487776 ΝΑΙ ή ΟΧΙ; 😇 ΟΧΙ. Προτίμησε ένα από τα άλλα τρία. Όχι ότι είναι κακή συσκευή. Μια χαρά είναι αλλά δεν βλέπω το λόγο Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από SeNNinhA
Mademoiselle. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Τώρα πάει, το παραγγείλαμε με φίλες κι ελπίζουμε να έχουμε κάνει καλή αγορά! Χίλια ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας!!! 🥰
mphxths Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Mademoiselle. είπε Τώρα πάει, το παραγγείλαμε με φίλες κι ελπίζουμε να έχουμε κάνει καλή αγορά! Χίλια ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας!!! 🥰 Αν μιλαμε για το redmi note 9 pro , σημερα το παρελαβα μιας και το ειχα παραγγειλει για την μανα μου. Εφαγα ολη μερα να το σεταρω. 1. Χορταστικη οθονη. Μαζεμενο κινητο αλλα οσο ναναι , 6.67 ιντσες ειναι... δεν ειναι για μικρα χερια 2. Την μπαταρια την ενοιωσα τερας. Ενημερωσεις , εγκαταστασεις , ρυθμισεις , αντιγραφες κλπ και πρεπει να κουνηθηκε 1-2% μονο ... 3. Εχει ραδιοφωνο 4. Εχει θυρα υπερυθρων . Να θυμηθουμε τις παλιες καλες εποχες που τρολαραμε τους δικους μας αλλαζοντας καναλια στην τηλεοραση 5. Δικαρτο + dedicated card slot. 6. Για το miui δεν μπορω να εκφερω αποψη απο το λιγο που το δουλεψα. Νορμαλ στην χρηση. Ειναι αρκετα πληρες , οπως το emui στα huawei. Καποιοι το μισουν , καποιοι το αγαπουν. Εμενα απλα εκανε την δουλεια του και δεν με ενοχλησε. 7. Το fingerprint sensor ειναι στο πλαι πανω στο power button. Δεν ειναι αργο , μια χαρα γρηγορο ειναι , αλλα σαν να μου φανηκε οτι το "ξυπνημα" της οθονης ειναι που χωλαινει καπως. Δηλαδη ακουμπας δαχτυλο , αμεσα αναγνωριζει το αποτυπωμα και η οθονη κανει 1-1.5 secs να "ερθει". Πταισμα... 8. Ερχεται με το miui 11 , αλλα πριν κανετε το οτιδηποτε τραβηξτε ενημερωσεις γιατι εχει κυκλοφορησει το miui 12 ... Οπως ειπωθηκε το nova 5t ειναι γενικα καλυτερο , αλλα και το redmi note 9 pro δεν ειναι κακο κινητο... Ειναι αρκετα πληρες σε features για την κατηγορια τιμης του. 1
Mademoiselle. Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 mphxths πολύ αναλυτικός, υπερ-ευχαριστώ! 😁 πέρα από το καημένο το samsung j5 2016 που έχω (σχεδόν 4 χρόνια!), δεν έχω ιδέα από τα νέα σμάρτφονς, ούτε από σεταρίσματα κλπ, οπότε φαντάζομαι δε θα με δυσκολέψει ιδιαίτερα να το μάθω και να το χρησιμοποιώ και χωρίς αυτά; 😅 τώρα για το μέγεθος δεν ξέρω, όταν με το καλό το πάρω στα χέρια μου θα το δω....
mphxths Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, Mademoiselle. είπε πέρα από το καημένο το samsung j5 2016 που έχω (σχεδόν 4 χρόνια!), δεν έχω ιδέα από τα νέα σμάρτφονς, ούτε από σεταρίσματα κλπ, οπότε φαντάζομαι δε θα με δυσκολέψει ιδιαίτερα να το μάθω και να το χρησιμοποιώ και χωρίς αυτά; Απο το samsung j5 2016 στο redmi note 9 pro θα παθεις σοκ και δεος Κοιτα λιγο πολυ ολα τα ανδροιδ κινητα ειναι εμφανισιακα και λειτουργικα τα ιδια σε ποσοστο 85-90%. Καθε εκδοση ανδροιδ βαζει μερικα features παραπανω , καθε μαρκα/μοντελο κανει μερικες τροποποιησεις/features παραπανω αλλα οπως ειπα στην βαση τους μοιαζουν ολα , οσον αφορα την λογικη. Δυο-τρια κινητα/μαρκες/μοντελα να λειτουργησεις/σεταρεις , μπορεις ανετα να λειτουργησεις ολα τα υπολοιπα. Τσεκαρεις και γοογλε για tips/tricks/hidden features του εκαστοτε μοντελου και εισαι κομπλε. Δεν σε φοβαμαι , το εχεις 1
Mademoiselle. Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρες! Έχω απο χτες στα χέρια μου το Xiaomi (redmi note 9 pro), πανέμορφο! Θα ήθελα όμως και πάλι τη βοήθεια σας.😇 Έβαλα τη 1 σιμ για αρχή (κοσμοτέ) και μέχρι και τώρα μου λέει ότι δεν την αναγνωρίζει/δεν έχει ενεργοποιηθεί, ενώ τη βλέπει κ γραφει ότι ειναι κοσμοτέ 🤔 ωστόσο φαίνεται ότι μπορώ να κάνω τηλέφωνα, μου ήρθαν κ κάποια sms... 2ο θέμα, μάλλον δικιά μου βλακεία όμως...έσβησα όλες τις σόσιαλ εφαρμογές στο σάμσουνγκ για να το δοκιμάσει ο φάδερ, ΚΑΙ το viber. Το κατέβασα στο xiaomi αλλά δεν με συνδέει!!! το ξανακατέβασα στο σάμσουνγκ κ με δυσκολία μεν, συνδέθηκα. Αλλά τι θα κάνω για το xiaomi;;; Και μια ερώτηση ακόμα...όταν ζητάω νέα σιμ αλλά με τον παλιό μου αριθμό, πρέπει να επισημαίνω ότι θέλω να λειτουργεί ΚΑΙ η παλιά σιμ; γιατί μας τις απενεργοποίησαν!!!!! Αγχώθηκα....θέλω να κατέβω στο γερμανό της γειτονιάς μου αλλά βρέχει και πολύ....
koutsis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Mademoiselle. είπε Καλημέρες! Έχω απο χτες στα χέρια μου το Xiaomi (redmi note 9 pro), πανέμορφο! Θα ήθελα όμως και πάλι τη βοήθεια σας.😇 Έβαλα τη 1 σιμ για αρχή (κοσμοτέ) και μέχρι και τώρα μου λέει ότι δεν την αναγνωρίζει/δεν έχει ενεργοποιηθεί, ενώ τη βλέπει κ γραφει ότι ειναι κοσμοτέ 🤔 ωστόσο φαίνεται ότι μπορώ να κάνω τηλέφωνα, μου ήρθαν κ κάποια sms... 2ο θέμα, μάλλον δικιά μου βλακεία όμως...έσβησα όλες τις σόσιαλ εφαρμογές στο σάμσουνγκ για να το δοκιμάσει ο φάδερ, ΚΑΙ το viber. Το κατέβασα στο xiaomi αλλά δεν με συνδέει!!! το ξανακατέβασα στο σάμσουνγκ κ με δυσκολία μεν, συνδέθηκα. Αλλά τι θα κάνω για το xiaomi;;; Και μια ερώτηση ακόμα...όταν ζητάω νέα σιμ αλλά με τον παλιό μου αριθμό, πρέπει να επισημαίνω ότι θέλω να λειτουργεί ΚΑΙ η παλιά σιμ; γιατί μας τις απενεργοποίησαν!!!!! Αγχώθηκα....θέλω να κατέβω στο γερμανό της γειτονιάς μου αλλά βρέχει και πολύ.... Για τη sim δεν κατάλαβα, πήρες καινούργια sim και δεν έχει ενεργοποιηθεί η έβαλες αυτή που είχες και δεν την αναγνωρίζει; Για το viber κάνε backup όλες τις συνομιλίες από τις ρυθμίσεις του viber στο παλιό κινητό και μετά όταν βάλεις τον αριθμό σου στο καινούργιο κάνε restore τις συνομιλίες. Έχε υπόψην ότι μόνο σε ένα κινητό μπορεί να δουλεύει το viber με τον αριθμό σου, όχι και στα δύο. Επίσης τι εννοείς ότι θες να δουλεύει και η παλιά sim? Εφόσον παίρνεις νέα sim με τον ίδιο αριθμό απενερηοποιειται η παλιά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα