Προς το περιεχόμενο

Fileserver windows 2012 vs NAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ειναι καλύτερο για fileserver?

Εχω έναν windows 2012 διαθέσιμο, που μπορώ να χρησιμοποιήσω.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι με ένα Synology NAS θα έχω μεγαλύτερη ευκολία και επιλογές για backup σε cloud κλπ.

Εναλλακτικά, υπάρχει κάποιο αξιόπιστο, εύχρηστο και δωρεάν λογισμικό (για εταιρική χρήση) που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να μετατρέψω τον ήδη υπάρχων server σε NAS?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ στο γραφείο έχω έναν xpenology 😛 server (πειραγμένο synology software για να τρέχει σε έναν hp microserver gen 8 με 4 δίσκος από 2tb ο καθένας) και έχω στήσει και έναν απλό p4 με 1gb ram με nas4free. Και τα δύο δουλεύουν χρόνια τώρα. Το synology βέβαια δεν παίζεται από ρυθμίσεις και επιλογές αλλά και το nas4free (παλαιότερα είχα έναν pentium III με 256mb ram) είναι πάρα πολύ καλό και δωρεάν και μπορείς να το πετάξεις άμεσα σε ένα παλιό pc για να το δοκιμάσεις.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον το xpenology. Αυτό δέχεται κανονικά και τα plugins του synology;

Σίγουρα αρνητικό το ότι δεν έχει επίσημη υποστήριξη, αλλά και ο τωρινός μου fileserver (readynas) είναι επίσης παρωχημένος και δεν ασχολείται και ιδιαίτερα η Netgear.

Θα δοκιμάσω xpenology και FreeNas (τώρα νομίζω έγινε TrueNAS) σε κάποιο virtualbox και θα αποφασίσω.

Δημοσ.

Το xpenology όταν το έστησα μπορούσα να επιλέξω plugins. Μετά το στήσιμο όμως δεν μπορώ να προσθέσω άλλα, σαν να κλείδωσε μετά. Φαντάζομαι είναι bug της έκδοσης. Επίσης, δεν παίζουν ενημερώσεις. Είναι πολύ καλό όμως δεν ξέρω αν μπορείς να το στήσεις σε vb καθώς δουλεύει σε συγκεκριμένο hardware και θέλει να αλλάξεις την mac address της κάρτας δικτύου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

εχει βγει καινουργιος  jun loader 1.04b  με τον οποιο φορτωνεις  τελευταια  version synol  με τις τελευταιες ενημερωσεις

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...