GeG Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στους ειδικούς γιατι μάλλον θέλω ειδικό αυτή τη στιγμή! Νέο κουτί και ψυκτρα προς αλλαγή, όλο χαρά εγώ. Ξεβιδωνω το cooler του amd και παρατηρω ότι ήταν κολλημένο στον επεξεργαστή, κλασσική χαζομάρα , βάζω λίγη δύναμη να το τραβήξω χωρίς να το περιστρεψω πρωτα λίγο και βγαίνει μαζί με τον επεξεργαστή, σπρώχνω τον επεξεργαστή από μια γωνιά για να τον ξεκολλησω και μου πεφτω από υψος λίγων ποντων. Τον καθαρίζω με τα πολλα , κάνω ένα γρήγορο τσεκ και μοιάζει να μην επαθε τπτ. Πάω για τοποθέτηση και τελικά δεν μπαίνει, τον βάζω κάτω από το φώς και βλέπω στραβά κανα δυο pin τα οποία με κόπο και ιδρώτα ισιωσα. Πάω να τον βάλω , τον παιζω ένα τσακ στο socket και βλέπω κουμπώνει. Δεν τον πιεσα . Ωραία λέω, βάζω την ψυκτρα, μπαίνει στο νέο κουτάκι, συνδεω τα διάφορα button εκκίνησης. Μπαίνει στο ρεύμα, παμε για εκκίνηση και τσουπ κόκκινη ένδειξη για τον cpu που συμφωνα με το manual είναι ότι λέει ο τίτλος. Τι κατεστρεψα; αφου μπήκε αβίαστα χωρίς κανένα σπασμένο pin . Το μόνο που πάει στο μυαλό μου , ότι μια σειρα από pin έκανε μια αμυδρά κοιλιά αλλά λέω αφου κουμπώνει, με το που κλειδώσω το socket θα έρθουν όλα στην θέση τους. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από Georgegoum
filip123go Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δοκίμασες να τον πιέσεις λίγο στο σόκετ; Μου έχει τύχει πολλές φορές να στραβωσουν λόγο πινς. Απλά τα ισιωνα και ήταν όλα κομπλέ... Έτσι όπως τα περιγράφεις, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει πάθει κάτι... 1
ilos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξαναβγάλε τον και τσέκαρε σχολαστικά με μεγεθυντικό για στραβωμένα η κομμένα. Αν είναι απλά στραβωμένα μπορείς να τα ισιώσεις πολύ προσεκτικά με μηχανικό μολύβι και μη βάλεις την παραμικρή πίεση προς την αντίθετη πλευρά από όπου έχουν στραβώσει. Μπορείς μετά να δεις αν παίζουν στην ευθεία και άπο τις 2 μεριές με ένα λεπτό μαχαιράκι και το διορθώνεις λίγο. Αν είναι κομμένα πολύ φοβάμαι είναι πολύ λεπτοδουλειά για κολλητήρι και χρειάζεσαι εργαλεία από χρυσουργείο/κοσμηματοπωλείο κλπ. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από ilos 2
GeG Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, ilos είπε Ξαναβγάλε τον και τσέκαρε σχολαστικά με μεγεθυντικό για στραβωμένα η κομμένα. Αν είναι απλά στραβωμένα μπορείς να τα ισιώσεις πολύ προσεκτικά με μηχανικό μολύβι και μη βάλεις την παραμικρή πίεση προς την αντίθετη πλευρά από όπου έχουν στραβώσει. Μπορείς μετά να δεις αν παίζουν στην ευθεία και άπο τις 2 μεριές με ένα λεπτό μαχαιράκι και το διορθώνεις λίγο. Αν είναι κομμένα πολύ φοβάμαι είναι πολύ λεπτοδουλειά για κολλητήρι και χρειάζεσαι εργαλεία από χρυσουργείο/κοσμηματοπωλείο κλπ. Σπασμενα δεν είναι σίγουρα, από την στιγμή που μπαίνει στο socket , όταν θα έρθει και θα κλειδώσει το socket , πρακτικα τους ασκεί μια πιεση και τα βάζει ακριβώς στις θέσεις που θα πρέπει να μπουν κάθε pin. Κάνω λάθος σε αυτό; αυτή η κοιλιά ποη κάνει μια σειρά από pin με άγχωσε αλλά αφου έρχεται και μπαίνει λέω εντάξει, θα ισιώσει μόλις κλείσω το socket. 1 ώρα πριν, filip123go είπε Δοκίμασες να τον πιέσεις λίγο στο σόκετ; Μου έχει τύχει πολλές φορές να στραβωσουν λόγο πινς. Απλά τα ισιωνα και ήταν όλα κομπλέ... Έτσι όπως τα περιγράφεις, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει πάθει κάτι... Έβαλα πρωτα την πλευρά με στραβά pin που είχα ισιώσει και μετά τον κούνησα λίγο και ήρθε και μπήκε, βεβαιώθηκα ότι είχαν μπει καλά όλες οι πλευρες και απλά έκλεισα το socket.
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γενικά μιλώντας, τέτοιες δουλειές είναι για τεχνικούς ή έστω για πραγματικά έμπειρους χρήστες, όχι για παπατζήδες χρήστες στο σπίτι. Σίγουρα δεν τήρησες καμιά προδιαγραφή ασφαλείας (μονωτικά γάντια, αντιστατικό βραχιόλι, πλαστικά εργαλεία). Πού ξέρεις ότι δεν έγινε ζημιά σε κάτι από στατικό ηλεκτρισμό; Ή από μια γρατσουνιά στη motherboard; Ή να βραχυκύκλωσες κάτι χωρίς να το αντιληφθείς; 1 mm γρατσουνιά να έγινε στη μητρική (δηλ. σχεδόν αθέατη), απλώς την "έκατσες"... - Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov 2
GeG Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Γενικά μιλώντας, τέτοιες δουλειές είναι για τεχνικούς ή έστω για πραγματικά έμπειρους χρήστες, όχι για παπατζήδες χρήστες στο σπίτι. Σίγουρα δεν τήρησες καμιά προδιαγραφή ασφαλείας (μονωτικά γάντια, αντιστατικό βραχιόλι, πλαστικά εργαλεία). Πού ξέρεις ότι δεν έγινε ζημιά σε κάτι από στατικό ηλεκτρισμό; Ή από μια γρατσουνιά στη motherboard; Ή να βραχυκύκλωσες κάτι χωρίς να το αντιληφθείς; 1 mm γρατσουνιά να έγινε στη μητρική (δηλ. σχεδόν αθέατη), απλώς την "έκατσες"... - Αυτο που κάνω συνήθως είναι να γειωνομε πιάνοντας κάποιο μεταλλικό σώμα πριν πιασω ηλεκτρονικά και να μην φοράω ρούχα τυπου μάλλινα. Ήμουν σίγουρα ατζαμης με τον επεξεργαστή αλλά δεν παιζει να χτυπησα κατι αλλο, σίγουρα δεν είμαι τεχνικός αλλά χομπιστας και θα συνεχίζω να βάζω χέρι σε αυτά με την διαφορά να είμαι πιο σοβαρός και να πάρω υπόψην αυτά που είπες. Το ερώτημα μου συνεχίζει να υπάρχει ,αν κάποια pin δεν είναι απόλυτα ευθεία αλλά παρολα αυτά μπαίνει στο socket είναι προβλημα;
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μπορείτε να ανεβάσετε 2 φωτογραφίες μία από πάνω και μία από τα πλάγια; Υ.Γ. Μου έχει τύχει κι εμένα να μου πέσει στο πάτωμα πέρυσι ένας Pentium 4 τα μισά πινάκια στράβωσαν, αλλά με υπομονή τα ίσιωσα όλα (εκτός από ένα που κόπηκε) και λειτουργεί κανονικά. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
GeG Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μπορείτε να ανεβάσετε 2 φωτογραφίες μία από πάνω και μία από τα πλάγια; Υ.Γ. Μου έχει τύχει κι εμένα να μου πέσει στο πάτωμα πέρυσι ένας Pentium 4 τα μισά πινάκια στράβωσαν, αλλά με υπομονή τα ίσιωσα όλα (εκτός από ένα που κόπηκε) και λειτουργεί κανονικά. Ψάχνω για μεγενθιτικο να δω από την αρχή καλύτερα και να τα πειράζω με μια λεπίδα σειρά σειρά Θα ανεβάσω με την πρωτη ευκαιρία 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πριν μερικούς μήνες θέλησα να προσθέσω ram στο laptop. Αγόρασα τo dim. Όμως ήταν πολύ δύσκολο να ανοίξω τo laptop καθώς είχε κουμπώματα. Όταν τελικά τα κατάφερα, βρέθηκα μπροστά σε μια motherboard που είχε πολύ μικρά στοιχεία. Πριν αγγίξω οτιδήποτε έπρεπε να αποσυνδέσω την μπαταρία. O connector ήταν πολύ μικρός και κάπως σφιχτός. Λέω "άστο, δεν με παίρνει να κάνω πειράματα". Το ξανάκλεισα και το πήγα σε έναν τεχνικό να το κάνει. Κόστος 20€, μόνον για να βγάλει/βάλει τις βίδες και να βάλει το dim - χώρια η ταλαιπωρία της μεταφοράς. Αλλά την ευθύνη όμως την είχε αυτός. Κι ήταν η δουλειά του. Το άνοιξε εύκολα με κατάλληλο εργαλείο, έβαλε γάντια και αντιστατικό βραχιόλι. Προτίμησα να δώσω 20€ παρά να διακινδυνεύσω τα 1000 του μηχανήματος. Αν επέμενα να το παίξω Κύρος Γρανάζης από τσιγγουνιά, το πιθανότερο θα είχα κάνει ζημιά. Ήδη είχα σπάσει ένα από τα κουμπώματα καθώς δεν μου άνοιγε.... Δεν είναι όλες οι δουλειές για τους χρήστες, όσο απλές κι αν φαίνονται, δυστυχώς.... - Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov 3
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 35 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Αν επέμενα να το παίξω Κύρος Γρανάζης από τσιγγουνιά, το πιθανότερο θα είχα κάνει ζημιά. Ωραίο αυτό, κάνει και ρήμα! Και το delid εύκολο φαίνεται, αλλά ένας φίλος μου και εγώ που το δοκιμάσαμε, δεν το ξανακάναμε. Πάνε οι επεξεργαστές.
filip123go Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Georgegoum είπε Μπαίνει στο ρεύμα, παμε για εκκίνηση και τσουπ κόκκινη ένδειξη για τον cpu που συμφωνα με το manual είναι ότι λέει ο τίτλος. Είμαστε 100% σίγουροι ότι είναι ο CPU? Γενικώς είναι από τα parts που χαλάνε πιο δύσκολα. Η οθόνη ανάβει; Κάποιο μπιπ κάνει το pc? Το manual πιο είναι; Μπορεις να στείλεις κάποιο λινκ? Και η κόκκινη ένδειξη που ακριβώς είναι;
roulis37 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Γνώμη μου είναι παντός να μην παλεύεις να το φτιάξεις μόνος σου και πήγαινε σε κάποιον επαγγελματία στο τομέα μην χαλάσεις και το cpu και την μητρική παλεύοντας με γιατροσόφια και παπάντζες ..
GeG Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Εχω αναστήσει και λαπτοπ, γενικά τα σκαλίζω όλα και θα συνεχίσω να το κάνω, η απορία μου ήταν για τον στραβά pin πιο πολυ. 1 ώρα πριν, filip123go είπε Είμαστε 100% σίγουροι ότι είναι ο CPU? Γενικώς είναι από τα parts που χαλάνε πιο δύσκολα. Η οθόνη ανάβει; Κάποιο μπιπ κάνει το pc? Το manual πιο είναι; Μπορεις να στείλεις κάποιο λινκ? Και η κόκκινη ένδειξη που ακριβώς είναι; Η οθόνη no signal βγάζει, ο cpu ανέβασε θερμοκρασία αλλά συνεχίζει να ανάβει κόκκινο λαμπάκι Το manual της μητρικής αναφέρομαι. Η ένδειξη είναι πάνω από το 24πιν καλώδιο Έχει ένα για cpu, gpu, δίσκο και ram. Ένα για το κάθε ένα. Δοκίμασα άλλον επεξεργαστή και βγάζει ίδια ένδειξη Έβαλα τον δικό μου σε άλλη μητρική και παλι η ίδια ένδειξη, δεν βγάζω άκρη. Πάω για δεύτερη δοκιμή με τον άλλον επεξεργαστή μήπως άναψε το λαμπάκι της gpu αφου δεν έχει γραφικά εκείνος και το περασα για του επεξεργαστή. (Ο δικός μου είναι ο 2400g) Δοκίμασα άλλον επεξεργαστή και βγάζει ίδια ένδειξη Έβαλα τον δικό μου σε άλλη μητρική και παλι η ίδια ένδειξη, δεν βγάζω άκρη. Πάω για δεύτερη δοκιμή με τον άλλον επεξεργαστή μήπως άναψε το λαμπάκι της gpu αφου δεν έχει γραφικά εκείνος και το περασα για του επεξεργαστή. (Ο δικός μου είναι ο 2400g)
filip123go Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Georgegoum είπε Η οθόνη no signal βγάζει, ο cpu ανέβασε θερμοκρασία αλλά συνεχίζει να ανάβει κόκκινο λαμπάκι Το manual της μητρικής αναφέρομαι. Η ένδειξη είναι πάνω από το 24πιν καλώδιο Έχει ένα για cpu, gpu, δίσκο και ram. Ένα για το κάθε ένα. Cpu fan έχεις επάνω; Στείλε μας και το μοντελο της μητρικης και του cpu
GeG Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 37 λεπτά πριν, filip123go είπε Cpu fan έχεις επάνω; Στείλε μας και το μοντελο της μητρικης και του cpu Μητρική είναι tomahawk b450 max και cpu o 2400 g Μια dark Rock 4 πήγα να βάλω ο καημένος και να το στεγασω σε νέο κουτάκι, σε ένα multirama το ειχα τόσο καιρό Ναι τι την θέλω την ψυκτρα σε τέτοιο επεξεργαστή θα πειτε , απλά την πηρα κοψοχρονιά και σε λίγο διάστημα θα έβαζα κανένα επεξεργαστή της προκοπής με καρτουλα γραφικών. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα