Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη Σουηδια κ Νορβηγία χρησιμοποιούμε το αμκα (ημερομηνία γεννησης +4 ή 5 αριθμοί) όχι μονο για τα ιατρικά αλλα ακομα κ για εγγραφή σε τραπεζες, σουπερμάρκετ, γυμναστήρια και ουτε καθεξής. Μάλλον γιαυτο ειναι πλουσιες χωρες, πουλανε τα προσωπικά μας δεδομένα!!! 

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 25/11/2020 στις 6:42 ΜΜ, monotis είπε

Στο δια ταυτα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έγραφε αναλυτικά αυτό το χαρτι,αλλα και μονο της πράξη της  "υπεκφύγεις" και στο ότι μου είπε ψεμματα ουσιαστικά όταν τη ρώτησα.

Εμενα μου φάνηκε "ύποπτο"και καλώς έκανα που σηκώθηκα και έφυγα...

Στη τελική γιατί να δώσω τη συγκατάθεση μου επεξεργαστούνε τα προσωπικά μου δεδομένα?

Ποια η άποψη σας περί αυτού του χαρτιού?Γνωρίζετε κάτι περισσότερο?

ακριβως το ιδιο εχω διαπιστωσει και εγω

αναμεσα σε πολλα χαρτια που σου λενε εδω υπογραψε ειναι και αυτο με τα προσωπικα δεδομενα

η συμπεριφορα αυτη μου θυμιζει υποπτα προγραμματα στο ιντερνετ που ο ανιδεος χρηστης παταει συνεχως ΟΚ ΟΚ ΟΚ  και καπου εκει εγκαθιστανται το κακοβουλο λογισμικο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

Στη Σουηδια κ Νορβηγία χρησιμοποιούμε το αμκα (ημερομηνία γεννησης +4 ή 5 αριθμοί) όχι μονο για τα ιατρικά αλλα ακομα κ για εγγραφή σε τραπεζες, σουπερμάρκετ, γυμναστήρια και ουτε καθεξής. Μάλλον γιαυτο ειναι πλουσιες χωρες, πουλανε τα προσωπικά μας δεδομένα!!! 

Το Personnummer στη Σουηδία (ο "μοναδικός" αριθμός σου) είναι για την ακρίβεια ημνια γέννησης και 4 νούμερα ακόμα , μονα-ζυγα για άντρες - γυναίκες (άρα λιγότεροι πρακτικά συνδυασμοί αν ξέρεις το φύλλο κάποιου).

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DrLo είπε

Το Personnummer στη Σουηδία (ο "μοναδικός" αριθμός σου) είναι για την ακρίβεια ημνια γέννησης και 4 νούμερα ακόμα , μονα-ζυγα για άντρες - γυναίκες (άρα λιγότεροι πρακτικά συνδυασμοί αν ξέρεις το φύλλο κάποιου).

(στη Νορβηγία ειναι 5 τα νούμερα) 

Δλδ όχι μόνο πλουτιζουν με τα προσωπικά μας δεδομένα, αλλά και αυθαίρετα κατοχυρωνουν το φύλλο μας (εγώ που είμαι απατσι γιατί να εχω συνδυασμό αντρα;) και μας κατηγοροποιουν σεξιστικα;;;;

Καλά τα λεγανε οι παπάδες οτι ο προσωπικος αριθμός είναι η 7η σφραγίδα του Σατανά. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

(στη Νορβηγία ειναι 5 τα νούμερα) 

Δλδ όχι μόνο πλουτιζουν με τα προσωπικά μας δεδομένα, αλλά και αυθαίρετα κατοχυρωνουν το φύλλο μας (εγώ που είμαι απατσι γιατί να εχω συνδυασμό αντρα;) και μας κατηγοροποιουν σεξιστικα;;;;

Καλά τα λεγανε οι παπάδες οτι ο προσωπικος αριθμός είναι η 7η σφραγίδα του Σατανά. 

Ότι να ναι. Προσωπικούς αριθμούς είχαμε από τότε που συσταθηκαν τα δημοτολόγια, τώρα αν δεν τα χρησιμοποιούσαν τόσο η δεν μπορούσαν να γίνουν διασταύρωσεις οπότε δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα, αυτό είναι άλλο θέμα. Αριθμοί τύπου ΑΜΚΑ κοιτάνε να κάνουν πέρα τότε παλιούς αριθμούς και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι συγκεκριμένοι.

Δημοσ.

Απλώς για την ιστορία, να διευκρινίσω ότι με τον γιατρό που χαριτολογούσαμε κοιτούσαμε τον δικό μου φάκελο, όχι κάποιου άλλου. Η "πλάκα" ήταν εις βάρος άλλου γιατρού, ο οποίος έγραψε ασυναρτησίες. Το ανέφερα ως παράδειγμα του ότι μπορεί να γράφει ο καθένας οτιδήποτε θέλει, χωρίς ο ασθενής να το γνωρίζει μιας και δεν έχει πρόσβαση στον πλήρη ηλεκτρονικό φάκελό του. Ο κολλητός που ανέφερα είναι άλλη περίπτωση, άλλος γιατρός. Εκείνη η παρατυπία έγινε για σοβαρό λόγο και με καλό σκοπό. Χάρη μου έκανε και με βαριά καρδιά. Όμως σε κάθε περίπτωση, το θέμα εδώ δεν ήταν να αξιολογήσουμε την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου, αλλά να επισημάνουμε ότι το σύστημα ως έχει είναι τρύπιο και συνεπώς χρειάζεται δικλείδες ασφαλείας, όπως είπες και εσύ. Στην ουσία συμφωνούμε, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαφωνήσει με αυτό το τελευταίο.

Για τον ΑΜΚΑ, ομολογώ ότι δεν χάθηκε και ο κόσμος εάν περιλαμβάνει την ημερομηνία. Κοντός ψαλμός αλληλούια, αφού οσονούπω θα αντικατασταθεί από τον Προσωπικό Αριθμό (που θα είναι ακριβώς ο ίδιος με τον σημερινό ΑΦΜ). Παρεμπιπτόντως, και εμείς έχουμε το μονά-ζυγά για το φύλο. Επίσης, ο ΑΜΚΑ κατά το ΣτΕ (στο link που δόθηκε παραπάνω) "συνιστά δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα ... ειδικότερα, από το πρώτο τμήμα του ... δύναται να προσδιορισθεί η ηλικία, η οποία επίσης συνιστά δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα."

ΥΓ: Τα ραντεβού των νοσοκομείων σίγουρα φαίνονται στον φάκελο, αποφάσεις ΚΕΠΑ δεν νομίζω, παρ' όλα αυτά θα ρωτήσω πάραυτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Philippe είπε

Ο κολλητός που ανέφερα είναι άλλη περίπτωση, άλλος γιατρός. Εκείνη η παρατυπία έγινε για σοβαρό λόγο και με καλό σκοπό. Χάρη μου έκανε και με βαριά καρδιά.

ε πες έτσι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...