SilentVoice Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, monotis είπε Δεν ειμαι νομικος ,αλλα καποια πραγματα ειναι καταφανες οτι ειναι "παρανομα"...Στη δικη σου περιπτωση. Δε μπορει καποιος να σε βαζει, να βαλεις την υπογραφη σου καπου και επειτα να σου εμφανιζει το εγγραφο. Ειναι αδιανοητο κατι τετοιο ,και νομιζω οτι παραβαινουν και πατανε στη αγνοια του κοσμου. Και στην τράπεζα που πήγα πρόσφατα (3 μήνες) να ανοίξω λογαριασμό, με έβαλαν να υπογράψω στο τάμπλετ 4 φορές σε 'διαφορετικά' έγγραφα και για να έχουν την ψηφιακή μου υπογραφή. Μετά μου εκτυπωσε 2 χαρτιά και κράτησαν και την ψηφιακή υπογραφή μου. Υποτίθεται όλα νόμιμα εκεί.
Dante80 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, monotis είπε Silverage ,εσυ πως θα εκανες αν ρωταγες για κατι, σε διαβεβαιναν και επειτα διαβαζες το ακριβως αντιθετο. Στην αναρτηση μου δεν ειμαι κατηγορηματικος για τι κινηση μου (οτι χα καλα τους εκανα),ουδετερα εξιστορω το γεγονος και ρωταω για να μαθω. Απο την αλλη γιατι να αποθηκευτουν καπου σε εναν υπολογιστη/σερβερ τα προσωπικα μου δεδομενα πχ αποτελεσματα εξετασεων κτλ. Αν ηταν για μια απλη επικοινωνια οπως λενε και οπως αναφερθηκε,θα σου εγραφαν σε 2 γραμμες αν δυνατε να σε καλεσουν στον αριθμο σου ή σε ενα mail. Aπο τη στιγμη που κατι ειναι με ψιλα γραμματακια ,αχνα,και καμουφλαρισμενα,και σε γλωσσα πολυπλοκη ,εκει κρυβετε διαβολος... Καλυτερα μην ειναι κανεις τοσο "αγνος"θα ελεγα. Δεν είναι θέμα αγνότητας, είναι θέμα απλής διαδικασίας. Με την αλλαγή στο νομικό πλαίσιο GDPR ο κλάδος της υγείας είναι στο μάτι του κυκλώνα καθώς είναι υποχρεωμένος να συλλέγει, επεξεργάζεται και να αποθηκεύει για πολλά χρόνια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών, και μάλιστα δεδομένα ιατρικού χαρακτήρα (ιατρικά αρχεία). Το χαρτί που σου ζήτησαν να υπογράψεις είναι εντελώς στανταράκι για τον κλάδο. Αλλιώς εξετάσεις γιοκ, τα πρόστιμα είναι στον θεό. Μιλώ εκ πείρας, στην υγεία δουλεύω. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από Dante80 1
petasis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Στις 26/11/2020 στις 6:05 ΠΜ, Dante80 είπε Δεν είναι θέμα αγνότητας, είναι θέμα απλής διαδικασίας. Με την αλλαγή στο νομικό πλαίσιο GDPR ο κλάδος της υγείας είναι στο μάτι του κυκλώνα καθώς είναι υποχρεωμένος να συλλέγει, επεξεργάζεται και να αποθηκεύει για πολλά χρόνια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών, και μάλιστα δεδομένα ιατρικού χαρακτήρα (ιατρικά αρχεία). Το χαρτί που σου ζήτησαν να υπογράψεις είναι εντελώς στανταράκι για τον κλάδο. Αλλιώς εξετάσεις γιοκ, τα πρόστιμα είναι στον θεό. Μιλώ εκ πείρας, στην υγεία δουλεύω. Γιατί ένα διαγνωστικό κέντρο πρέπει να έχει το ιστορικό σου;
cumulus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, petasis είπε Γιατί ένα διαγνωστικό κέντρο πρέπει να έχει το ιστορικό σου; Γιατι εγω που ειμαι μιας καποιας ηλικιας και κανω psa καθε χρονο,αυτο αξιολογειται και σε σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια και ετσι μου βγαζουν ενα ωραιο γραφημα,αντι να το κανω μονος μου. Επισης οταν πριν μερικα χρονια εκανα καρδιογραφημα και φανηκε κατι περιεργο ο γιατρος μου ζητησε τα προηγουμενα και επειδη δεν τα βρηκα ολα ,πηγα στο διαγνωστικο και τα ζητησα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από cumulus 2
Dante80 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, petasis είπε Γιατί ένα διαγνωστικό κέντρο πρέπει να έχει το ιστορικό σου; Είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να το διατηρούν. Τουλάχιστον για μια εικοσαετία, αν θυμάμαι καλά. Και αυτό δίνει πρόσβαση σε εσένα - ή τους κληρονόμους σου, για να βγάλετε αντίγραφα αν χρειαστεί. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2020 από Dante80
Philippe Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Εμένα δεν με απασχολεί που κρατάνε αρχείο, αλλά το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία. Όχι μόνο των διαγνωστικών κέντρων, αλλά και του ΕΟΠΥΥ. Δεν χρειάζεται να έχεις φίλο γιατρό, ακόμη και ο/η γραμματέας του γιατρού (αντίστοιχα ο εργαζόμενος στο διαγνωστικό κέντρο για τα αρχεία των κέντρων) μπορεί να δει το πλήρες ιστορικό του καθενός, αρκεί να ξέρει το ΑΜΚΑ. Μπορώ να φανταστώ διάφορα σενάρια, όχι μόνο ακίνδυνα όπως ότι θα δει ο ένας γιατρός αν πήγες και σε άλλον. Και ποιος πανέξυπνος σκέφτηκε να βάλει την ημερομηνία γέννησης ως πρώτο και κύριο μέρος του ΑΜΚΑ; Όχι μόνο είναι προσωπικότατο δεδομένο καθ' εαυτό, αλλά απομένουν μόνο 5 ψηφία να μαντέψει κανείς. Αυτήν τη δυνατότητα με το PIN θα την ενεργοποιήσουν ποτέ;
bilya Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 καλα εντάξει έχουμε χάσει κάθε λογική με τα "προσωπικά" δεδομένα. Φίλιππε αν κάποιος μαντέψει τα 5 τελευταία ψηφία του ΑΜΚΑ μου καλύτερα να παιξει Joker μπας κ βγάλει κ τπτ. Μιλαμε για 100Κ συνδιασμούς. Δεν σχολιάζω καν οτι θεωρείς την ημ γέννησης προσωπικό δεδομένο. Επίσης κ τι έγινε αν δει ο γιατρός οτι πήγες κ σε άλλον? Τι θα σου κάνει μουτρα κ δεν θα σε εξετάσει ή θα σου πει λάθος διάγνωση για να σε τιμωρήσει? 4
sphinxgr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πω ρε φίλε. Τι περίεργοι που κυκλοφορούν. Πραγματικά, ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ κάποιος τις εξετάσεις αίματος σου? Θες να σου στείλω τις δικές μου να μου πεις πως θα αλλάξει η ζωή σου? Πάτε και κάνετε τσαμπουκάδες σε υπαλλήλους κάθε φύσης για να βγάλετε τα ψυχολογικά σας και το χειρότερο ποιο είναι? Οτι λόγω της θέσης τους δεν έχουν τη δυνατοτητα να σας απαντήσουν όπως σας αρμόζει. Δεν σου αρέσει? Απλο! ΦΥΓΕ! Τυχεροί είσαστε που δεν πετυχαίνετε άλλον πελάτη με όρεξη, να σας βάλει στη θέση σας. Γιατί άλλος πελάτης μπορεί να το κάνει, υπάλληλος δεν μπορεί γιατί δουλεύει για να επιβιώσει. Εξετάσεις είναι, πρέπει να διατηρούνται και πρέπει μελλοντικά κάθε γιατρός να έχει πρόσβαση σε αυτές. Έχεις ιδέα πως λειτουργεί η ιατρική? Με κατα δήλωση συμπτώματα του ασθενούς. Ανάλογα με την υποκειμενική αντίληψη του ασθενούς, είναι και η αντιμετώπιση απο τον ιατρό. Και πας και σου ζητάνε εξετάσεις 10ετιας για να δουν την τάση που έχεις, και λες μου τις εφαγε η γάτα ή τις έχασα στη μετακόμιση και εσύ είσαι γιατρός και βρες άκρη κλπ Επίσης θες νομικό έγγραφο 2 γραμμών. Έχεις δει πολλά νομικά έγγραφα 2 γραμμών? Την επόμενη φορά να κυκλοφορείτε με το δικηγόρο σας. Αν θέλετε να έχετε άποψη για συνομωσίες, να πληρώνετε και όχι στο τσάμπα μάγκες. Όλοι εκ του ασφαλούς και στο τσάμπα βλέπουν συνομωσίες γύρω τους και έναν κακό παγκόσμιο εχθρό που ενδιαφέρεται να ελέγξει τον Μπάμπη απο τα Πατήσια. Προσωπικά δεδομένα το ΑΜΚΑ και μαθαίνουν πόσο είμαστε? Τουλάχιστον κάποιοι προβαίνουν σε πράξεις και πληρώνουν για τις συνομωσίες που θεωρούν ότι υπάρχουν γύρω τους . Έτσι και εδω. Νομιμότατο το ΑΜΚΑ https://www.lawspot.gr/nomika-nea/amka-kai-prosopika-dedomena-exapsifio-tmima-apo-opoio-prokyptei-i-imerominia-gennisis-ste Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από sphinxgr 9
Philippe Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Bylia, προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να μάθουν πόσο είμαι, ούτε να δουν τις εξετάσεις μου μιας και χαίρω άκρας υγείας, δόξα τω Θεώ. Ούτε είμαι από τους περίεργους που από τη μία διαμαρτύρονται για τα δεδομένα και από την άλλη τα έχουν όλα φόρα παρτίδα στο facebook. Εάν όμως είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, τέτοιο που να συνεπάγεται κοινωνικό στίγμα, τότε όχι δεν θα ήθελα να δει ο άσχετος γιατρός εξετάσεις που δεν αφορούν την ειδικότητά του και να αλλάξει η αντιμετώπισή του στη στιγμή. Ούτε ο συμμαθητής μου από το σχολείο που είναι γιατρός μιας άλλης ειδικότητας, αν κάνω το λάθος να πάω για επίσκεψη, να δει φάτσα κάρτα ότι έχω μία από τις σοβαρές παθήσεις, από εκείνες με μηδενική συμμετοχή στα ακριβά φάρμακα που τα παίρνουν από τα ειδικά φαρμακεία του εοπυυ και να ενημερώσει όλους τους παλιούς συμμαθητές. Ή αν ήμουν γυναίκα γιατρός και ήθελα να κρύψω χρόνια, να μην μπορώ να το κάνω γιατί η ημ/νία γέννησής μου είναι παντού, όχι μόνο στις συνταγές που δίνω, ακόμη και στο site του ΙΚΑ όταν πάει κανείς να κλείσει ραντεβού. Μερικά μόνο παραδείγματα και μπορώ να σκεφτώ πολλά ακόμα. Και βέβαια δεν είναι εύκολο να "μαντέψει" κανείς 5 ψηφία, τρόπος του λέγειν ήταν αυτό, όμως όταν είδα στα κλεφτά το ΑΜΚΑ του ατόμου που ήθελα να τσεκάρω, συγκράτησα εύκολα τα τελευταία 5 ψηφία γιατί ήξερα πού να κοιτάξω μιας και την ημερομηνία την γνώριζα έτσι κι αλλιώς. Μετά πήγα στο ιατρείο του κολλητού μου και ψάξαμε όλο τον ηλεκτρονικό φάκελο. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από Philippe
sphinxgr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Philippe είπε Bylia, προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να μάθουν πόσο είμαι, ούτε να δουν τις εξετάσεις μου μιας και χαίρω άκρας υγείας, δόξα τω Θεώ. Ούτε είμαι από τους περίεργους που από τη μία διαμαρτύρονται για τα δεδομένα και από την άλλη τα έχουν όλα φόρα παρτίδα στο facebook. Εάν όμως είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, τέτοιο που να συνεπάγεται κοινωνικό στίγμα, τότε όχι δεν θα ήθελα να δει ο άσχετος γιατρός εξετάσεις που δεν αφορούν την ειδικότητά του και να αλλάξει η αντιμετώπισή του στη στιγμή. Ούτε ο συμμαθητής μου από το σχολείο που είναι γιατρός μιας άλλης ειδικότητας, αν κάνω το λάθος να πάω για επίσκεψη, να δει φάτσα κάρτα ότι έχω μία από τις σοβαρές παθήσεις, από εκείνες με μηδενική συμμετοχή στα ακριβά φάρμακα που τα παίρνουν από τα ειδικά φαρμακεία του εοπυυ και να ενημερώσει όλους τους παλιούς συμμαθητές. Ή αν ήμουν γυναίκα γιατρός και ήθελα να κρύψω χρόνια, να μην μπορώ να το κάνω γιατί η ημ/νία γέννησής μου είναι παντού, όχι μόνο στις συνταγές που δίνω, ακόμη και στο site του ΙΚΑ όταν πάει κανείς να κλείσει ραντεβού. Μερικά μόνο παραδείγματα και μπορώ να σκεφτώ πολλά ακόμα. Και βέβαια δεν είναι εύκολο να "μαντέψει" κανείς 5 ψηφία, τρόπος του λέγειν ήταν αυτό, όμως όταν είδα στα κλεφτά το ΑΜΚΑ του ατόμου που ήθελα να τσεκάρω, συγκράτησα εύκολα τα τελευταία 5 ψηφία γιατί ήξερα πού να κοιτάξω μιας και την ημερομηνία την γνώριζα έτσι κι αλλιώς. Μετά πήγα στο ιατρείο του κολλητού μου και ψάξαμε όλο τον ηλεκτρονικό φάκελο. Τι αντιμετώπιση να αλλάξει ο γιατρός ? Τι τον νοιάζει τον γιατρο το ιατρικό ιστορικό σου, εκτός απο επαγγελματικούς λόγους για καλύτερη θεραπεία σε σένα? Να μην συνεργάζεσαι με γνωστούς τότε σε κανέναν τομέα αν φοβάσαι ότι μπλέκουν επαγγελματικά και προσωπικά! Αν όμως πας σε νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση και δουν με μια κίνηση όλο το ιατρικό ιστορικό σου, να τους πεις να μην το δουν και να αποφασίσουν βάσει στατιστικών τι να σου κάνουν και τι όχι. Αν πεθάνεις όμως απο αυτη την κίνηση, δεν θέλω γκρίνιες για τους γιατρούς μετά... Το ΑΜΚΑ φανερώνει τα χρόνια μας που θέλουμε να κρυψουμε! Αυτη η μάστιγα που καταστρέφει τη ζωή μας! Γιατί ο ασθενής δεν θα σε επιλέξει λόγω ηλικίας αν είσαι ιατρος! Και ΟΚ ξέρεις το ΑΜΚΑ κάποιου . Ε και? Τι θα το κάνεις? Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από sphinxgr 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, Philippe είπε Εμένα δεν με απασχολεί που κρατάνε αρχείο, αλλά το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία. Όχι μόνο των διαγνωστικών κέντρων, αλλά και του ΕΟΠΥΥ. Δεν χρειάζεται να έχεις φίλο γιατρό, ακόμη και ο/η γραμματέας του γιατρού (αντίστοιχα ο εργαζόμενος στο διαγνωστικό κέντρο για τα αρχεία των κέντρων) μπορεί να δει το πλήρες ιστορικό του καθενός, αρκεί να ξέρει το ΑΜΚΑ. Μπορώ να φανταστώ διάφορα σενάρια, όχι μόνο ακίνδυνα όπως ότι θα δει ο ένας γιατρός αν πήγες και σε άλλον. Και ποιος πανέξυπνος σκέφτηκε να βάλει την ημερομηνία γέννησης ως πρώτο και κύριο μέρος του ΑΜΚΑ; Όχι μόνο είναι προσωπικότατο δεδομένο καθ' εαυτό, αλλά απομένουν μόνο 5 ψηφία να μαντέψει κανείς. Αυτήν τη δυνατότητα με το PIN θα την ενεργοποιήσουν ποτέ; Με τον ΑΜΚΑ βλέπουν μόνο ιστορικό από εξετάσεις και φάρμακα που συνταγογραφηθηκαν, δεν βλέπουν αν πηγές σε άλλον γιατρό, τώρα αν πηγες σε άλλο και σου έγραψε εξετάσεις η φάρμακα είναι δικαίωμα σου και δεν μπορεί να σου κάνει κάτι. Οι γραμματείες και οι γιατροί έχουνε τόση δουλειά και τρέξιμο με ασθενείς και καταστάσεις που το τελευταίο που θα κατσουν να κάνουν είναι να περνάνε την ώρα τους να ψάχνουν το ΑΜΚΑ σου και το ιστορικό σου, μόνο για να συνταγογραφησουν κάτι μπαίνουν και μετά να πας στο καλό γίνεται χαμός στις ιδιωτικές κλινικές και ακόμα χειρότερος στις δημόσιες, μπαινοβγαινω τακτικά και τα βλέπω ότι τρελενονται οι γιατροί με τον φορτο που έχουν ειδικά στην Αθήνα των 5 εκ. Κατά την προσωπική μου γνώμη βέβαια, το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενή είτε στα ιδιωτικά είτε στο σύστημα του κράτους έπρεπε να ήταν διαθέσιμο και εφικτό μονο στον ίδιο τον ασθενή και σε κρατικούς ελεγκτικους υπαλλήλους/συστηματα, όποιος γιατρός επιθυμεί κάτι από παλιο ιστορικό έπρεπε να ζητάει μόνος του από τον ασθενή και αυτός να το έδινε μόνος του στον γιατρό, αλλά έχει συζητηθεί το θέμα και στο παρελθόν και αυτό είναι αδύνατον να γίνει για διάφορους λόγους που σχετίζονται με την αξιόπιστη ιατρική κρίση και θεραπεία για την υγεία ορισμένων κατηγοριών από ασθενείς. 4 ώρες πριν, Philippe είπε Bylia, προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να μάθουν πόσο είμαι, ούτε να δουν τις εξετάσεις μου μιας και χαίρω άκρας υγείας, δόξα τω Θεώ. Ούτε είμαι από τους περίεργους που από τη μία διαμαρτύρονται για τα δεδομένα και από την άλλη τα έχουν όλα φόρα παρτίδα στο facebook. Εάν όμως είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, τέτοιο που να συνεπάγεται κοινωνικό στίγμα, τότε όχι δεν θα ήθελα να δει ο άσχετος γιατρός εξετάσεις που δεν αφορούν την ειδικότητά του και να αλλάξει η αντιμετώπισή του στη στιγμή. Ούτε ο συμμαθητής μου από το σχολείο που είναι γιατρός μιας άλλης ειδικότητας, αν κάνω το λάθος να πάω για επίσκεψη, να δει φάτσα κάρτα ότι έχω μία από τις σοβαρές παθήσεις, από εκείνες με μηδενική συμμετοχή στα ακριβά φάρμακα που τα παίρνουν από τα ειδικά φαρμακεία του εοπυυ και να ενημερώσει όλους τους παλιούς συμμαθητές. Ή αν ήμουν γυναίκα γιατρός και ήθελα να κρύψω χρόνια, να μην μπορώ να το κάνω γιατί η ημ/νία γέννησής μου είναι παντού, όχι μόνο στις συνταγές που δίνω, ακόμη και στο site του ΙΚΑ όταν πάει κανείς να κλείσει ραντεβού. Μερικά μόνο παραδείγματα και μπορώ να σκεφτώ πολλά ακόμα. Και βέβαια δεν είναι εύκολο να "μαντέψει" κανείς 5 ψηφία, τρόπος του λέγειν ήταν αυτό, όμως όταν είδα στα κλεφτά το ΑΜΚΑ του ατόμου που ήθελα να τσεκάρω, συγκράτησα εύκολα τα τελευταία 5 ψηφία γιατί ήξερα πού να κοιτάξω μιας και την ημερομηνία την γνώριζα έτσι κι αλλιώς. Μετά πήγα στο ιατρείο του κολλητού μου και ψάξαμε όλο τον ηλεκτρονικό φάκελο. Η απάντηση σε αυτό που γράφεις ειναι οτι δεν επιλέγουμε για γιατρό παλιούς συμμαθητές, εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα. 2
Philippe Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 30/11/2020 στις 3:51 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Κατά την προσωπική μου γνώμη βέβαια, το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενή είτε στα ιδιωτικά είτε στο σύστημα του κράτους έπρεπε να ήταν διαθέσιμο μόνο στον ίδιο τον ασθενή και σε κρατικούς ελεγκτικούς υπαλλήλους/συστήματα, όποιος γιατρός επιθυμεί κάτι από παλιό ιστορικό έπρεπε να ζητάει μόνος του από τον ασθενή και αυτός να το έδινε μόνος του στον γιατρό. Συμφωνούμε απόλυτα ως προς αυτό. Ορισμένοι δεν μπορούν να κατανοήσουν τους κινδύνους εάν δεν βιώσουν το πρόβλημα, γι' αυτό και επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών. Όμως, το πρώτο πρώτο που έγραψες δεν ισχύει. Μήπως το λες κρίνοντας από αυτό που βλέπουμε εμείς οι ασθενείς όταν μπαίνουμε στο αντίστοιχο σύστημα "φάκελος υγείας ασφαλισμένου" (όσοι έχουν εγγραφεί). Οι γιατροί βλέπουν διαφορετική εφαρμογή, η οποία δείχνει τα πάντα όλα. Μισή ώρα κοιτάζαμε τον δικό μου φάκελο με τον παθολόγο μου. Και μάλιστα γελάγαμε γιατί ένας καρμίρης στο ΙΚΑ για να δικαιολογήσει μια μαγνητική (προφανώς φοβόταν τυχόν έλεγχο για υπερβολική συνταγογράφηση) είχε γράψει ένα κατεβατό αρλούμπες που δεν ίσχυαν κιόλας. Επίσης, θυμήθηκα έναν ηπατολόγο που για να μου γράψει δυο τρανσαμινάσες κάποτε για απλό τσεκαπ, έβαλε αιτιολογία "χρόνια αλκοολική ηπατοπάθεια", ενώ δεν έχω πιεί ούτε σταγόνα στη ζωή μου. Την επόμενη χρονιά με πήρανε από την ασφαλιστική μου για να ανεβάσουν τα ασφάλιστρα ζωής. Τι, όχι; Προσωπικά δεδομένα; Στις 30/11/2020 στις 3:51 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Η απάντηση σε αυτό που γράφεις είναι ότι δεν επιλέγουμε για γιατρό παλιούς συμμαθητές, εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα. Ούτε εγώ, αλλά δεν χρειάζεται να είναι συμμαθητής, μπορεί να είναι μια επαρχιακή πόλη, μια οποιαδήποτε κλειστή κοινωνία. Σενάρια φτιάχνουμε. Φαντάσου να είχες HIV και να πήγαινες στον ορθοπεδικό του χωριού (κάτι άσχετο δηλ.), ο οποίος όταν θα πάει να σου γράψει καμιά εξέταση να το δει. Ή μια λευχαιμία. Ή κάτι που να φανερώνει ότι είσαι ομοφυλόφιλος, ότι παίρνεις ψυχοφάρμακα και άλλα πολλά. Ακόμη και μια γρια που ντρέπεται να πει στον δεύτερο γιατρό ότι έχει πάει και σε άλλον. Η ίδια δεν γνωρίζει όπως εμείς ότι αυτό φαίνεται στην οθόνη, οπότε λέει ψέματα στον καινούργιο όταν την ρωτάει αν έχει πάει αλλού. Γιατί να ξεφτιλίζεται; Για όλους αυτούς τους λόγους υπήρχε πρόβλεψη για κωδικό PIN στο σύστημα αλλά δεν βλέπω να ενεργοποιείται ποτέ. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από Philippe
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δηλαδή τα ραντεβού μέσω του 1535 φαίνονται; Αυτό που είπες με τις ασφαλιστικές είναι που με συγχιζει περισσότερο διότι έχω δύο ισόβια συμβόλαια αλλά ας το αφήσουμε αυτό το θέμα. Μία ερώτηση για εσένα τώρα, να ρωτησεις τον παθολόγο σου αν μπορεί να δει εφόσον έχεις περάσει από ΚΕΠΑ και αποφάσεις του ΚΕΠΑ, διότι πέρασα πρόσφατα και δεν ξέρω τι γίνεται. Δυστυχώς αυτό που γράφεις στο τέλος είναι ένα από τα αρνητικά της επαρχίας, μπορεί βέβαια να συμβεί σε μικρότερο βαθμό και στην πόλη, εαν είχα τέτοια πάθηση θα πρόσεχα πολύ που θα πάω. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
DrLo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Στις 25/11/2020 στις 6:42 ΜΜ, monotis είπε Ποια η άποψη σας περί αυτού του χαρτιού?Γνωρίζετε κάτι περισσότερο? Μαζεύουν δεδομένα για να περάσουν τους κατάλληλους drivers στο τσιπάκι σου. Στις 25/11/2020 στις 7:12 ΜΜ, Silverage είπε Η κοπέλα λογικό να τρόμαξε αφού φαντάζομαι πώς θα έκανες. Καλά, σιγά μη τρόμαξε. Είναι εκπαιδευμένη από το Σόρος για τέτοια ενδεχόμενα. Στις 25/11/2020 στις 10:30 ΜΜ, Silverage είπε Τί εννοείς γιατί να αποθηκευτούν τα στοιχεία σου κάπου; Τι παέι να πει δε μπορούν παρά να καταγράψουν σε αρχείο τις τιμές των τριγλυκεριδίων και καμιά κατοσταριά άλλες παραμέτρους; Εδώ ο αλλος μαθαίνει απ' έξω το κοράνι ανάποδα. Να τα θυμούνται! Μάθαμε τώρα, ευκολία 1
The_Judas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Και βέβαια δεν είναι εύκολο να "μαντέψει" κανείς 5 ψηφία, τρόπος του λέγειν ήταν αυτό, όμως όταν είδα στα κλεφτά το ΑΜΚΑ του ατόμου που ήθελα να τσεκάρω, συγκράτησα εύκολα τα τελευταία 5 ψηφία γιατί ήξερα πού να κοιτάξω μιας και την ημερομηνία την γνώριζα έτσι κι αλλιώς. Μετά πήγα στο ιατρείο του κολλητού μου και ψάξαμε όλο τον ηλεκτρονικό φάκελο. Κατηγορείς τους άλλους για παραβίαση προσωπικών δεδομένων... και εσύ πήγες στον κολλητό φίλο σου για να κάνεις πλάκα κοιτάζοντας τα ΑΜΚΑ άλλων ασθενών. Η τήρηση του ιατρικού απορρήτου, είναι θέμα και της σοβαρότητας του γιατρού. Ένας σοβαρός γιατρός δεν θα δεχόταν να σου δείξει τα δεδομένα άλλους ασθενούς.. Εγώ στη δική μου δουλειά δεν μοιράζω επαγγελματικά αρχεία σε φίλους. Από την άλλη πλευρά βέβαια δεν αντιλέγω ότι καλό θα ήταν να υπάρχουν και άλλες δικλείδες ασφαλειας και ενημέρωση για το ποιος είδες τον φάκελό μας. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από The_Judas 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα