monotis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα στη παρέα. Πρόσφατα αποφάσισα να κάνω προληπτικές γενικές εξετάσεις αίματος. Εκλεισα ένα ραντεβού σε ένα παθολόγο,πηρα τα παραπεμπτικά και την άλλη μερα πήγα σε ένα γνωστό ιδιωτικό κεντρο. Καθώς ήρθε η σειρά ,και λίγο πριν προχωρήσω στη διαδικασία,πολυ απλα και "ανεπιτήδευτα" μου πάσαραν ένα χαρτί να υπογράψω για να προχωρήσω. -Τιιι χαρτί είναι αυτό ρωτάω? -Ααα δεν είναι τίποτα...για τα προσωπικά δεδομένα μου λέει. -Τι για τα προσωπικά δεδομένα την ρωτάω,δεν πιστεύω να γίνετε επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων (πχ των ιατρικών μου αποτελεσμάτων κτλ) -Οοοοχι μου λέει κατηγρηματικα ,(και με τη γλωσσα σώματος καταφανές να ψευδετε)"ακριβώς για αυτό ,για το αντίθετο....οτι δηλαδή δεν θα επεξεργαστούμε. Το χαρτί από ότι είδα αναφερόταν σε CDPR,και γυρνοντας από πίσω τη σελίδα είχε εκτυπωμένα με πολύ αχνα(γκρι ανοιχτό...) γράμματα επίσης κάποιους "ορους",αλλα σαν να ήθελαν να "καμουφλαρουν" Αυτό εμενα με "πυροδότησε" ακόμη περισσότερο ,και σαν πολύ καχύποπτος αλλα και παλάβρας ταυτόχρονα, της λέω θα κάτσω να το διαβάσω. Τι έτσι μου λες να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΩ(το δηλώνω αυτό γι αυτό γραφω και εδώ την ιστορία μου) Διαβάζοντας λοιπόν τα αχνα γράμματα,απο την αρχή έλεγε έμμεσος πλην σαφώς ότι :ουσιαστικά δίνω τη συγκατάθεση στην εταιρία ότι έχει το δικαίωμα να επεξεργαστεί τα προσωπικά μου δεδομενα ,κτλ κτλ. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που με διαβεβαίωσε όταν ξεκάθαρα τη ρώτησα. Τη φωνάζω λοιπόν εκνευρισμένος να της το πω,και δεν ήξερε τι να μου απαντήσει... Της λέω δεν το υπογραφω και ότι δεν θα κάνω τις εξετάσεις . Και εκείνη τη στιγμή ταυτόχρονα κάνω κίνηση να βγάλω το κινητό μου να φωτογραφίσω το χαρτί.(ώστε να το διαβάσω με την ησυχία μου αργότερα και να ικανοποιήσω την περιέργεια μου) Εκείνη κατάλαβε τι πήγα να κάνω πανικοβλήθηκε και με "άγαρμπο"τροπο μου ζήτησε το χαρτί αρπάζοντας σχεδόν από τα χερια μου. Όταν της είπα , με ευγενικο τρόπο μπορείτε να μου το βγάλετε μια φωτοτυπία να διαβάσω στο σπίτι ,ΟΧΙ μου λέει αφού δεν θα κάνετε τις εξετάσεις ...και σηκώθηκε κ έφυγε τρέχοντας. Στο δια ταυτα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγραφε αναλυτικά αυτό το χαρτι,αλλα και μονο της πράξη της "υπεκφύγεις" και στο ότι μου είπε ψεμματα ουσιαστικά όταν τη ρώτησα. Εμενα μου φάνηκε "ύποπτο"και καλώς έκανα που σηκώθηκα και έφυγα... Στη τελική γιατί να δώσω τη συγκατάθεση μου επεξεργαστούνε τα προσωπικά μου δεδομένα? Ποια η άποψη σας περί αυτού του χαρτιού?Γνωρίζετε κάτι περισσότερο? 1 2
VonLoutsos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 9 minutes ago, monotis said: Καλησπέρα στη παρέα. Πρόσφατα αποφάσισα να κάνω προληπτικές γενικές εξετάσεις αίματος. Εκλεισα ένα ραντεβού σε ένα παθολόγο,πηρα τα παραπεμπτικά και την άλλη μερα πήγα σε ένα γνωστό ιδιωτικό κεντρο. Καθώς ήρθε η σειρά ,και λίγο πριν προχωρήσω στη διαδικασία,πολυ απλα και "ανεπιτήδευτα" μου πάσαραν ένα χαρτί να υπογράψω για να προχωρήσω. -Τιιι χαρτί είναι αυτό ρωτάω? -Ααα δεν είναι τίποτα...για τα προσωπικά δεδομένα μου λέει. -Τι για τα προσωπικά δεδομένα την ρωτάω,δεν πιστεύω να γίνετε επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων (πχ των ιατρικών μου αποτελεσμάτων κτλ) -Οοοοχι μου λέει κατηγρηματικα ,(και με τη γλωσσα σώματος καταφανές να ψευδετε)"ακριβώς για αυτό ,για το αντίθετο....οτι δηλαδή δεν θα επεξεργαστούμε. Το χαρτί από ότι είδα αναφερόταν σε CDPR,και γυρνοντας από πίσω τη σελίδα είχε εκτυπωμένα με πολύ αχνα(γκρι ανοιχτό...) γράμματα επίσης κάποιους "ορους",αλλα σαν να ήθελαν να "καμουφλαρουν" Αυτό εμενα με "πυροδότησε" ακόμη περισσότερο ,και σαν πολύ καχύποπτος αλλα και παλάβρας ταυτόχρονα, της λέω θα κάτσω να το διαβάσω. Τι έτσι μου λες να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΩ(το δηλώνω αυτό γι αυτό γραφω και εδώ την ιστορία μου) Διαβάζοντας λοιπόν τα αχνα γράμματα,απο την αρχή έλεγε έμμεσος πλην σαφώς ότι :ουσιαστικά δίνω τη συγκατάθεση στην εταιρία ότι έχει το δικαίωμα να επεξεργαστεί τα προσωπικά μου δεδομενα ,κτλ κτλ. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που με διαβεβαίωσε όταν ξεκάθαρα τη ρώτησα. Τη φωνάζω λοιπόν εκνευρισμένος να της το πω,και δεν ήξερε τι να μου απαντήσει... Της λέω δεν το υπογραφω και ότι δεν θα κάνω τις εξετάσεις . Και εκείνη τη στιγμή ταυτόχρονα κάνω κίνηση να βγάλω το κινητό μου να φωτογραφίσω το χαρτί.(ώστε να το διαβάσω με την ησυχία μου αργότερα και να ικανοποιήσω την περιέργεια μου) Εκείνη κατάλαβε τι πήγα να κάνω πανικοβλήθηκε και με "άγαρμπο"τροπο μου ζήτησε το χαρτί αρπάζοντας σχεδόν από τα χερια μου. Όταν της είπα , με ευγενικο τρόπο μπορείτε να μου το βγάλετε μια φωτοτυπία να διαβάσω στο σπίτι ,ΟΧΙ μου λέει αφού δεν θα κάνετε τις εξετάσεις ...και σηκώθηκε κ έφυγε τρέχοντας. Στο δια ταυτα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγραφε αναλυτικά αυτό το χαρτι,αλλα και μονο της πράξη της "υπεκφύγεις" και στο ότι μου είπε ψεμματα ουσιαστικά όταν τη ρώτησα. Εμενα μου φάνηκε "ύποπτο"και καλώς έκανα που σηκώθηκα και έφυγα... Στη τελική γιατί να δώσω τη συγκατάθεση μου επεξεργαστούνε τα προσωπικά μου δεδομένα? Ποια η άποψη σας περί αυτού του χαρτιού?Γνωρίζετε κάτι περισσότερο? Τυπική διαδικασία. Είναι για να μπορούν και αυτοί να επικοινωνούν μαζί σου και να είναι και τυπικοί. Προσωπικη άποψη. 3 1
Turbani Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Τυπική διαδικασία. Είναι για να μπορούν και αυτοί να επικοινωνούν μαζί σου και να είναι και τυπικοί. Προσωπικη άποψη. Δεν μπορω να καταλαβω πως απο την επεξεργασια δεδομενων φτανουμε στην απλη επικοινωνια.Αν θελουν να επικοινωνησουν απλως χρειαζονται τηλεφωνο ή email. Επεξεργασια δεδομενων απο την αλλη ειναι χιλια δυο αλλα πραγματα. 1
Ntinaras Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Τυπική διαδικασία. Είναι για να μπορούν και αυτοί να επικοινωνούν μαζί σου και να είναι και τυπικοί. Προσωπικη άποψη. Δε νομιζω. Ειδικα μετα την αντιδραση της βρωμαει πως καπου θα τα στελναν. Πχ φαρμακευτικες . 4 1
Silverage Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 'Οοοοοο,τι να'ναι όμως. Με αυτο το χαρτί φυσικά ζητάνε την συγκατάθεση σου να επεξεργαστούν τα προσωπικά σου δεδομένα. Και λογικό είναι αυτό, θα πρέπει να τα καταχωρήσουν στο σύστημα τους μετά την ανάλυση με τα στοιχεία σου. Δεν σημαίνει ότι θα τα πουλήσουν για κέρδος. Η κοπέλα λογικό να τρόμαξε αφού φαντάζομαι πώς θα έκανες. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από Silverage 7 1
monotis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Silverage ,εσυ πως θα εκανες αν ρωταγες για κατι, σε διαβεβαιναν και επειτα διαβαζες το ακριβως αντιθετο. Στην αναρτηση μου δεν ειμαι κατηγορηματικος για τι κινηση μου (οτι χα καλα τους εκανα),ουδετερα εξιστορω το γεγονος και ρωταω για να μαθω. Απο την αλλη γιατι να αποθηκευτουν καπου σε εναν υπολογιστη/σερβερ τα προσωπικα μου δεδομενα πχ αποτελεσματα εξετασεων κτλ. Αν ηταν για μια απλη επικοινωνια οπως λενε και οπως αναφερθηκε,θα σου εγραφαν σε 2 γραμμες αν δυνατε να σε καλεσουν στον αριθμο σου ή σε ενα mail. Aπο τη στιγμη που κατι ειναι με ψιλα γραμματακια ,αχνα,και καμουφλαρισμενα,και σε γλωσσα πολυπλοκη ,εκει κρυβετε διαβολος... Καλυτερα μην ειναι κανεις τοσο "αγνος"θα ελεγα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Είχε κουτάκια ; απαντάς σε όλα τα κουτάκια όχι δεν επιθυμώ επεξεργασία , και μετά κάνεις την δουλειά σου.
SilentVoice Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, monotis είπε Καλησπέρα στη παρέα. Πρόσφατα αποφάσισα να κάνω προληπτικές γενικές εξετάσεις αίματος. Εκλεισα ένα ραντεβού σε ένα παθολόγο,πηρα τα παραπεμπτικά και την άλλη μερα πήγα σε ένα γνωστό ιδιωτικό κεντρο. Καθώς ήρθε η σειρά ,και λίγο πριν προχωρήσω στη διαδικασία,πολυ απλα και "ανεπιτήδευτα" μου πάσαραν ένα χαρτί να υπογράψω για να προχωρήσω. -Τιιι χαρτί είναι αυτό ρωτάω? -Ααα δεν είναι τίποτα...για τα προσωπικά δεδομένα μου λέει. -Τι για τα προσωπικά δεδομένα την ρωτάω,δεν πιστεύω να γίνετε επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων (πχ των ιατρικών μου αποτελεσμάτων κτλ) -Οοοοχι μου λέει κατηγρηματικα ,(και με τη γλωσσα σώματος καταφανές να ψευδετε)"ακριβώς για αυτό ,για το αντίθετο....οτι δηλαδή δεν θα επεξεργαστούμε. Το χαρτί από ότι είδα αναφερόταν σε CDPR,και γυρνοντας από πίσω τη σελίδα είχε εκτυπωμένα με πολύ αχνα(γκρι ανοιχτό...) γράμματα επίσης κάποιους "ορους",αλλα σαν να ήθελαν να "καμουφλαρουν" Αυτό εμενα με "πυροδότησε" ακόμη περισσότερο ,και σαν πολύ καχύποπτος αλλα και παλάβρας ταυτόχρονα, της λέω θα κάτσω να το διαβάσω. Τι έτσι μου λες να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΩ(το δηλώνω αυτό γι αυτό γραφω και εδώ την ιστορία μου) Διαβάζοντας λοιπόν τα αχνα γράμματα,απο την αρχή έλεγε έμμεσος πλην σαφώς ότι :ουσιαστικά δίνω τη συγκατάθεση στην εταιρία ότι έχει το δικαίωμα να επεξεργαστεί τα προσωπικά μου δεδομενα ,κτλ κτλ. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που με διαβεβαίωσε όταν ξεκάθαρα τη ρώτησα. Τη φωνάζω λοιπόν εκνευρισμένος να της το πω,και δεν ήξερε τι να μου απαντήσει... Της λέω δεν το υπογραφω και ότι δεν θα κάνω τις εξετάσεις . Και εκείνη τη στιγμή ταυτόχρονα κάνω κίνηση να βγάλω το κινητό μου να φωτογραφίσω το χαρτί.(ώστε να το διαβάσω με την ησυχία μου αργότερα και να ικανοποιήσω την περιέργεια μου) Εκείνη κατάλαβε τι πήγα να κάνω πανικοβλήθηκε και με "άγαρμπο"τροπο μου ζήτησε το χαρτί αρπάζοντας σχεδόν από τα χερια μου. Όταν της είπα , με ευγενικο τρόπο μπορείτε να μου το βγάλετε μια φωτοτυπία να διαβάσω στο σπίτι ,ΟΧΙ μου λέει αφού δεν θα κάνετε τις εξετάσεις ...και σηκώθηκε κ έφυγε τρέχοντας. Στο δια ταυτα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγραφε αναλυτικά αυτό το χαρτι,αλλα και μονο της πράξη της "υπεκφύγεις" και στο ότι μου είπε ψεμματα ουσιαστικά όταν τη ρώτησα. Εμενα μου φάνηκε "ύποπτο"και καλώς έκανα που σηκώθηκα και έφυγα... Στη τελική γιατί να δώσω τη συγκατάθεση μου επεξεργαστούνε τα προσωπικά μου δεδομένα? Ποια η άποψη σας περί αυτού του χαρτιού?Γνωρίζετε κάτι περισσότερο? Καλά έκανες και ζήτησες φωτογραφία ή αντίγραφο. Κανονικά θα έπρεπε να βγει νόμος για το GDPR ώστε να σου δίνουν πάντα ένα αντίγραφο με τους όρους που υπογράφεις. Και αν η εταιρεία αλλάξει τους όρους, να πρέπει να ξαναυπογραψεις, αλλιώς να σε 'σβήνουν' αυτόματα. Αν οι κινήσεις σου στο διαγνωστικό ήταν με νεύρα , αυτό ήταν το λάθος σου μόνο. Προτείνω να ξαναπάς, μόλις σου δώσουν το χαρτί να υπογράψεις και να το βγάλεις φωτογραφία. Αν όχι φωτογραφία, τότε ζήτησε ήρεμα αντίγραφο αυτού. Ακόμη , μπορείς να ζητήσεις να μιλήσεις και με τον DPO τους. Σε άλλο γνωστό διαγνωστικό κέντρο που πήγα πρόσφατα, με έβαλαν πρώτα να υπογράψω στο τάμπλετ και μετά μου έδωσαν αντίγραφο του gdpr που υπέγραψα.
monotis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Καλά έκανες και ζήτησες φωτογραφία ή αντίγραφο. Κανονικά θα έπρεπε να βγει νόμος για το GDPR ώστε να σου δίνουν πάντα ένα αντίγραφο με τους όρους που υπογράφεις. Και αν η εταιρεία αλλάξει τους όρους, να πρέπει να ξαναυπογραψεις, αλλιώς να σε 'σβήνουν' αυτόματα. Αν οι κινήσεις σου στο διαγνωστικό ήταν με νεύρα , αυτό ήταν το λάθος σου μόνο. Προτείνω να ξαναπάς, μόλις σου δώσουν το χαρτί να υπογράψεις και να το βγάλεις φωτογραφία. Αν όχι φωτογραφία, τότε ζήτησε ήρεμα αντίγραφο αυτού. Ακόμη , μπορείς να ζητήσεις να μιλήσεις και με τον DPO τους. Σε άλλο γνωστό διαγνωστικό κέντρο που πήγα πρόσφατα, με έβαλαν πρώτα να υπογράψω στο τάμπλετ και μετά μου έδωσαν αντίγραφο του gdpr που υπέγραψα. Δεν ειμαι νομικος ,αλλα καποια πραγματα ειναι καταφανες οτι ειναι "παρανομα"...Στη δικη σου περιπτωση. Δε μπορει καποιος να σε βαζει, να βαλεις την υπογραφη σου καπου και επειτα να σου εμφανιζει το εγγραφο. Ειναι αδιανοητο κατι τετοιο ,και νομιζω οτι παραβαινουν και πατανε στη αγνοια του κοσμου.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 https://www.gdprgreece.com/article/5/gdpr
Silverage Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, monotis είπε Silverage ,εσυ πως θα εκανες αν ρωταγες για κατι, σε διαβεβαιναν και επειτα διαβαζες το ακριβως αντιθετο. Στην αναρτηση μου δεν ειμαι κατηγορηματικος για τι κινηση μου (οτι χα καλα τους εκανα),ουδετερα εξιστορω το γεγονος και ρωταω για να μαθω. Απο την αλλη γιατι να αποθηκευτουν καπου σε εναν υπολογιστη/σερβερ τα προσωπικα μου δεδομενα πχ αποτελεσματα εξετασεων κτλ. Αν ηταν για μια απλη επικοινωνια οπως λενε και οπως αναφερθηκε,θα σου εγραφαν σε 2 γραμμες αν δυνατε να σε καλεσουν στον αριθμο σου ή σε ενα mail. Aπο τη στιγμη που κατι ειναι με ψιλα γραμματακια ,αχνα,και καμουφλαρισμενα,και σε γλωσσα πολυπλοκη ,εκει κρυβετε διαβολος... Καλυτερα μην ειναι κανεις τοσο "αγνος"θα ελεγα. Σίγουρα δεν θα έκανα αυτά που αναφέρεις πάντως. Τί εννοείς γιατί να αποθηκευτούν τα στοιχεία σου κάπου; Έτσι δουλεύει όλος ο πλανήτης απο την δημιουργία των υπολογιστών. Και για να ξέρεις, και το τηλέφωνο σου είναι προσωπικό δεδομένο και πρέπει να σε ενημερώσουν μέσω του εντύπου για την αποθήκευση του στους υπολογιστές τους. Η κοπέλα λογικά δεν θα ήξερε γι'αυτό σου είπε κάτι γενικό. Άλλωστε νομικοί τα συντάσουν αυτά τα χαρτιά. Τα ψιλά γραμματάκια που είναι αχνά είναι για να γλυτώσουν μελάνι και να μειώσουν το κόστος.
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Με έβαλαν και εμένα να υπογράψω ένα έγγραφο για το GDPR σε οφθαλμολογικο κέντρο που πηγαινω και έχουν το ιστορικό μου. Η υπογραφή αυτού του εγγράφου ορίζεται από τον νόμο, ώστε να μπορούν να κατέχουν και να επεργαζονται οι ίδιοι τα δεδομένα και όχι απαραίτητα να τα πουλήσουν σε άλλους που σε τέτοια περίπτωση απαιτείται η χορήγηση άλλης ξεχωριστής άδειας από την ΑΠΠΔ κατόπιν αιτήσεως. Αν δεν θέλει κάποιος να υπογράψει ας μην υπογράψει. Όλα τα ιατρικά κέντρα κρατάνε το ιστορικό υποχρεωτικά από τον νόμο για να μπορεί να έχει πρόσβαση ο ασθενής αν το ζητησει. Τελος, ας σταματήσει ο κάθε παράξενος να βγάζει τα νεύρα του στους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν την δουλειά τους κατόπιν υποδειξεων απο τους προϊστάμενους και δεν σας φταίνε σε τίποτα. Ο ενσς γκρινιάζει για την θερμομετρηση που πάνε να του κάνουν και λέει τα δικά του, ο άλλος φοβάται για τα δεδομένα και φωνάζει στην υπάλληλο για το έγγραφο. Καθηστε κλειδωμένοι και απομονωμένοι σε μια σπηλιά, όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν και να συναλασσονται με υπηρεσίες και φορείς ας προσαρμοστουν με την πραγματικότητα. 6 1
margaritagr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Α ρε τι έχουν ακούσει και δει οι φουκαράδες οι υπάλληλοι. 5 2
csontheline Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, margaritagr είπε Α ρε τι έχουν ακούσει και δει οι φουκαράδες οι υπάλληλοι. Παρακαλώ να προστεθούν εδώ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Εγω μπήκα και περίμενα να διαβάσω ότι βγήκε η κοπέλα στην αίθουσα αναμονής και φώναξε να περάσει ο κύριος με τα STD. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα