Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για δώστε μου τα φώτα σας αν μπορείτε. Θέλω να αλλάξω τον θερμοστάτη για την κεντρική θέρμανση και σκέφτομαι κάποιον wifi. Το πρόβλημα είναι ότι ένα δωμάτιο βορεινό χρειάζεται μεγαλύτερη θέρμανση. Δηλαδή αν ο κεντρικός θερμοστάτης στο σαλόνι δείχνει 20 και κλείνει το δωμάτιο είναι ακόμη κρύο και χρειάζεται να είναι τουλάχιστον δύο βαθμούς περισσότερο. Μπορεί να γίνει? 

Επεξ/σία από cac
Δημοσ.

καλησπερα, προσφατα εκανα την ερευνα μου και κατεληξα στον θερμοστατη της σιμενς. Υστερα απο παροτρυνση γνωστων κ ηδη χρηστων μου ειπαν οτι εκει θα βρω την μικροτερη δυνατη αποκλιση θερμοκρασιας κ θα απολαυσω την τεχνολογια που χρησιμοποιει ωστε να αντιλαβανετε ποσο γρηγορα θερμαινεται ο χωρος κ να εξικονομει ετσι.

Στη δικη σου περιπτωση μπορεις να στραφεις σε εναν νετατμο της legrand με θερμοστατη που το τοποθετεις εσυ οπου θελεις.

ουσιαστικα στη θεση του παλιου θερμοστατη βαζεις την μοναδα wifi και ο θερμοστατης ειναι μια συσκευη που παιρνεις εσυ οπου θελεις. αρκετα φθηνοτερος απο τον σιμενς και με αρκετα καλες κριτικες.

Δημοσ.

Δηλαδή να βάλω θερμοστάτη στο δωμάτιο με το πρόβλημα? Και τοποθετείται εύκολα? Οι βαλβίδες δεν μπορούν να βοηθήσουν? Ψάχνω λύση και δεν ξέρω τι να κάνω

Δημοσ.
Στις 25/11/2020 στις 3:19 ΜΜ, cac είπε

Για δώστε μου τα φώτα σας αν μπορείτε. Θέλω να αλλάξω τον θερμοστάτη για την κεντρική θέρμανση και σκέφτομαι κάποιον wifi. Το πρόβλημα είναι ότι ένα δωμάτιο βορεινό χρειάζεται μεγαλύτερη θέρμανση. Δηλαδή αν ο κεντρικός θερμοστάτης στο σαλόνι δείχνει 20 και κλείνει το δωμάτιο είναι ακόμη κρύο και χρειάζεται να είναι τουλάχιστον δύο βαθμούς περισσότερο. Μπορεί να γίνει? 

Χρειάζεσαι θερμοστατικές κεφαλές για να μπορεις να ρυθμισεις σε όποιο δωμάτιο θέλεις περισσότερο τη θέρμανση και σε οποιο λιγοτερο. Οι απλές θερμοστατικές ομως έχουν μiα διαβάθμιση επάνω τους με κλιμακα 1 - 2 - 3 - 4 οπου κάθε αριθμος περιλαμβάνει 2-3 βαθμούς θερμοκρασια με συνέπεια πχ το 3 να αντιστοιχεί απο 18 έως21 βαθμούς και το 4 απο 22 έως 25. Μιλάμε δηλαδή για πολύ μεγάλο εύρος διακύμανσης. Η πιο καλή λύση είναι ηλεκτρονικές θερμοστατικές κεφαλές με διαβάθμιση θερμοκρασίας σε display ή στο κινητό σου με εφαρμογή αν είναι wifi (απο 30-40 έως 100 ευρώ) . Βάζεις και ένα απλο θερμόμετρο τοίχου για να τσεκάρεις οτι έχεις αυτο που θέλεις και τέλειωσες με τα δωμάτια. Στο καθιστικό σου που κάθεσαι και την πιο πολύ ημέρα βάζεις έναν καλό θερμοστάτη χώρου και τον ρυθμίζεις οπως θέλεις για να εισαι ανετα.  Τέλος αν θέλεις να έχεις μια γενική ένδειξη του όλου σπιτιού στο κινητό σου φροντίζεις ο θερμοστάτης να έχει wifi για να μπορείς να τον δεις αλλά και να τον ανάψεις απο μακρυά  και ακομά ακριβοτερο ειναι να είναι τοσο καλός (από 80-100 ευρώ και πάνω) που να παίρνει την πληροφορία της θερμοκρασίας απο το κάθε δωμάτιο εφόσον βέβαια έχεις και εκεί βάλει ηλεκτρονικές θερμοστατικές κεφαλές της ίδιας εταιρείας.    

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...