Pate Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας ενδιαφέρομαι για την αγορα μιας κάρτας γραφικών. Στην αρχη ελεγα μεχρι 300 αλλα στη συνεχεια είπα δεν αγοράζω καθε μερα και ανέβασα το budget στα 400. Τι θα προτείνατε; Ενδιαφέρομαι για κάρτα που θα μου επιτρέπει να παιζω ολα τα νέα παιχνίδια οχι στα 4κ, διότι για την ώρα η τηλεόραση ειναι full hd μονο και δεν ειναι στα κοντινα μου σχέδια η αναβάθμισή της. Το σύστημα ειναι αναβαθμησμένο πρόσφατα σχετικά, με AMD Ryzen 7 3700X Box αν δεν κανω λάθος. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από Pate
armagedwnn Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Pate είπε Καλησπέρα σας ενδιαφέρομαι για την αγορα μιας κάρτας γραφικών. Στην αρχη ελεγα μεχρι 300 αλλα στη συνεχεια είπα δεν αγοράζω καθε μερα και ανέβασα το budget στα 400. Τι θα προτείνατε; Ενδιαφέρομαι για κάρτα που θα μου επιτρέπει να παιζω ολα τα νέα παιχνίδια οχι στα 4κ, διότι για την ώρα η τηλεόραση ειναι full hd μονο και δεν ειναι στα κοντινα μου σχέδια η αναβάθμισή της. Το σύστημα ειναι αναβαθμησμένο πρόσφατα σχετικά, με AMD Ryzen 7 3700X Box αν δεν κανω λάθος. Μήπως τα 400 είναι overkill τότε. Αρχικά τι κάρτα έχεις και δεν σε καλύπτει σε full hd τηλεόραση. Επίσης για μόνιτορ δεν το σκέφτεσαι?
Pate Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Μήπως τα 400 είναι overkill τότε. Αρχικά τι κάρτα έχεις και δεν σε καλύπτει σε full hd τηλεόραση. Επίσης για μόνιτορ δεν το σκέφτεσαι? Ευχαριστω για την απαντηση σας. Ισως ειναι overkill δεν γνωρίζω, δεν το εχω καθόλου με το hardware. Οχι μόνιτορ δν νομίζω να αποκτήσω ποτε, εχω συνδεμενη τη τηλεόραση η οποια ειναι 55 ιντσες αν δν κάνω λαθος. Ισως στο μέλλον αποκτήσω 4κ τηλεόραση όμως. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από Pate
armagedwnn Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Pate είπε Ευχαριστω για την απαντηση σας. Ισως ειναι overkill δεν γνωρίζω, δεν το εχω καθόλου με το hardware. Οχι μόνιτορ δν νομίζω να αποκτήσω ποτε, εχω συνδεμενη τη τηλεόραση η οποια ειναι 55 ιντσες αν δν κάνω λαθος. Ισως στο μέλλον αποκτήσω 4κ τηλεόραση όμως. Μπορείς να διευκρινήσεις ποια ακριβώς τηλεόραση έχεις?
Pate Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, armagedwnn είπε Μπορείς να διευκρινήσεις ποια ακριβώς τηλεόραση έχεις? η μεγιστη ανάληση ειναι 1920 x 1080 οπότε full hd αν δεν κάνω λάθος; ειναι turbo-x δεν βρήκα κάποιο λινκ στη σελίδα του πλαισίου. Ισως αγοράσω μια 4κ μέσα στις γιορτές διότι είδα οτι οι τιμές δεν είναι απαγορευτηκές (πχ https://www.skroutz.gr/s/25294191/Toshiba-58UA2063DG-Smart-4K-UHD-58.html. ή κάποια turbo-x ξανά) Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από Pate
leros2004 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Pate είπε , με AMD Ryzen 7 3700X Box αν δεν κανω λάθος. Μπορεί να είναι του γείτονα δλδ ? Τι σημαίνει αν δεν κάνεις λάθος? Δεν ξέρεις τι πληρωσες?
armagedwnn Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, Pate είπε η μεγιστη ανάληση ειναι 1920 x 1080 οπότε full hd αν δεν κάνω λάθος; ειναι turbo-x δεν βρήκα κάποιο λινκ στη σελίδα του πλαισίου. Ισως αγοράσω μια 4κ μέσα στις γιορτές διότι είδα οτι οι τιμές δεν είναι απαγορευτηκές (πχ https://www.skroutz.gr/s/25294191/Toshiba-58UA2063DG-Smart-4K-UHD-58.html. ή κάποια turbo-x ξανά) Συμφορίτη νομίζω ότι "πετάς" τα λεφτά σου. Έχεις έναν επεξεργαστή 3700 (αν αυτόν έχεις) σε ένα σύστημα που μάλλον δεν τον εκμεταλλεύεται. Αρχικά καλό είναι να μας δείξεις και τι έχεις, μπορείς να κατεβάσεις το speccy https://www.ccleaner.com/speccy να βγάλεις ένα screenshot. Δεύτερον να μας πεις σε τι ανάλυση παίζεις ή έχεις σκοπό να παίζεις (αν παίζεις κάτι συγκεκριμένο να το τονίσεις) έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να σου προτείνει κάρτα. Διαφορετικά να σου πούμε πια είναι η καλύτερη κάρτα της αγοράς ως 400 ευρώ δεν θα αλλάξει κάτι αν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτείς.
Pate Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, armagedwnn είπε Συμφορίτη νομίζω ότι "πετάς" τα λεφτά σου. Έχεις έναν επεξεργαστή 3700 (αν αυτόν έχεις) σε ένα σύστημα που μάλλον δεν τον εκμεταλλεύεται. Αρχικά καλό είναι να μας δείξεις και τι έχεις, μπορείς να κατεβάσεις το speccy https://www.ccleaner.com/speccy να βγάλεις ένα screenshot. Δεύτερον να μας πεις σε τι ανάλυση παίζεις ή έχεις σκοπό να παίζεις (αν παίζεις κάτι συγκεκριμένο να το τονίσεις) έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να σου προτείνει κάρτα. Διαφορετικά να σου πούμε πια είναι η καλύτερη κάρτα της αγοράς ως 400 ευρώ δεν θα αλλάξει κάτι αν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτείς. Ευχαριστώ για την απάντησή σας και σας παραθέτω την εικόνα που ζητήσατε. Η κάρτα γραφικών είναι παλιά διότη είναι η ίδια που είχα στο προηγούμενο σύστημα απο το 2012. Έχω σκοπό να παίζω στα 4κ έφοσον γίνει αναβάθμιση τηλεόρασης, αλλιώς στα 1980 x 1020.. Συνεπώς αν σας είναι εύκολο να μου προτείνεται και για 2, ωστε να δω αν μπορώ να καλύψω οικονομικά και την αγορά κάρτας και τηλεοράσης, αλλιώς να προχωρήσω στην αγορά κάρτας μόνο μένοντας στα 1980 x 1020. Σας ευχαριστώ 20 ώρες πριν, leros2004 είπε Μπορεί να είναι του γείτονα δλδ ? Τι σημαίνει αν δεν κάνεις λάθος? Δεν ξέρεις τι πληρωσες? Σημαίνει οτι δεν είχα πρόσβαση σε αυτή τη πληροφορία εκείνη τη στιγμη.
TopCLR Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εκτός από την κάρτα γραφικών να κοιτάξεις και την μνήμη του συστήματος. Έχεις Single channel στα 2400Mhz ενώ το ιδανικό για τους Ryzen επεξεργαστές θα ήταν τουλάχιστον dual channel στα 3200Mhz. Δεν είναι τόσο "τραγικό" με την κάρτα γραφικών που έχεις (είναι λίγη/αδύναμη) αλλά μιας και θες να ανεβάσεις επιδόσεις στα παιχνίδια, καλό θα ήταν να κάνεις κάτι και γι' αυτό. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από TopCLR
Pate Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, TopCLR είπε Εκτός από την κάρτα γραφικών να κοιτάξεις και την μνήμη του συστήματος. Έχεις Single channel στα 2400Mhz ενώ το ιδανικό για τους Ryzen επεξεργαστές θα ήταν τουλάχιστον dual channel στα 3200Mhz. Δεν είναι τόσο "τραγικό" με την κάρτα γραφικών που έχεις (είναι λίγη/αδύναμη) αλλά μιας και θες να ανεβάσεις επιδόσεις στα παιχνίδια, καλό θα ήταν να κάνεις κάτι και γι' αυτό. Καλημερα ευχαριστώ για την απάντησή σας. Εννοείτε κάτι σαν αυτό δηλαδη; https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html
armagedwnn Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, Pate είπε Καλημερα ευχαριστώ για την απάντησή σας. Εννοείτε κάτι σαν αυτό δηλαδη; https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html Καλημέρα, όπως προείπε ο topCLR το dual channel είναι πολύ σημαντικό. https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html Διαφορετικά μπορείς να προσθέσεις ακόμη μία ίδια μνήμη με αυτή που έχεις. Δεύτερον αν θες 4κ το ελάχιστο κατά την άποψη μου είναι να κινηθείς σε από 5700ΧΤ (για AMD) ή 2070 (για NVIDIA) και πάνω. Η 5700ΧΤ κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 400 αυτή την στιγμή, άρα είναι οριακά στο budget σου. Δυστυχώς για τηλεόραση δεν μπορώ να σε βοηθήσω (προσωπικά δεν τις συμπαθώ και δεν μπορώ να δουλέψω, προτιμώ τα μόνιτορ).
Pate Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, armagedwnn είπε Καλημέρα, όπως προείπε ο topCLR το dual channel είναι πολύ σημαντικό. https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html Διαφορετικά μπορείς να προσθέσεις ακόμη μία ίδια μνήμη με αυτή που έχεις. Δεύτερον αν θες 4κ το ελάχιστο κατά την άποψη μου είναι να κινηθείς σε από 5700ΧΤ (για AMD) ή 2070 (για NVIDIA) και πάνω. Η 5700ΧΤ κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 400 αυτή την στιγμή, άρα είναι οριακά στο budget σου. Δυστυχώς για τηλεόραση δεν μπορώ να σε βοηθήσω (προσωπικά δεν τις συμπαθώ και δεν μπορώ να δουλέψω, προτιμώ τα μόνιτορ). Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ για την απάντηση και τη βοήθειά σας. Συνεπώς το budget για τα 4κ ειναι 700+ μαζι με τηλεόραση. Αν παραμείνουμε στα 1920 χ 1080. Ποιά κάρτα θα προτείνατε; Επιπλέον που ρωτήσατε παραπάνω θέλω να παίζω παιχνίδια σαν το νέο cyberpunk. Τέλος, αξίζει να δώσω τόσα χρήματα ώστε να 'φτασω' τα 4κ; Δν είμαι gamer, δεν με νοιάζουν οι μεγάλες αποδώσεις απλά θέλω να ευχαριστιεμαι αυτό που θα βάλω να παίξω. Συνεπώς αξίζει μια τέτοια επένδυση; Διότι άμα στο μέλλον χρειάζεται και άλλες αναβαθμίσεις ώστε να μπορώ να ευχαριστιεμαι το 4κ το κόστος θα είναι αρκετά υψηλό Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από Pate
TopCLR Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Όπως σου είπε και ο armagedwnn αν θα προσθέσεις άλλη μια μνήμη θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν που έχεις. Βέβαια αν αυτή που έχεις είναι μόνο 2400Mhz (και όχι μια με υψηλότερη συχνότητα που απλώς τρέχει τώρα στο σύστημά σου στα 2400Mhz) τότε ίσως είναι καλύτερα να πάρεις ένα σετ 2x8GB (σαν αυτό που σου προτάθηκε από τον armagedwnn). Το gaming σε 4K είναι από μόνο του "ακριβό σπορ". Ειδικά αυτήν την περίοδο που οι "μεγάλες" κάρτες που είναι ικανές για κάτι τέτοιο δεν βρίσκονται (ανύπαρκτη διαθεσιμότητα) και είναι αρκετά "φουσκωμένες" οι τιμές τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα