koukouroukou21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Ποσό που διαθέτουμε : Διαθέτω έως 900 € το ανώτατο. Χρήση υπολογιστή : Gaming, programming. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Intellij idea Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Δεν χρειάζομαι οθόνη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι? Δεν χρειάζομαι πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος) : Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Προτιμώ από ένα κατάστημα αλλά με ενδιαφέρει παραπάνω να πάρω τα καλύτερα δυνατά στις καλύτερες δυνατές τιμές που ορίζει το budget μου. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο? Windows 10 υποθέτω. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Κρατάω προς το παρόν την GPU που διαθέτω (GeForce GTX 1650) με σκοπό την αναβάθμισή της σε μεταγενέστερο χρόνο. Επίσης κρατώ τον SSD Crucial MX500 (512GB) και προς το παρόν δεν επιθυμώ περαιτέρω αναβάθμιση για τον σκληρό δίσκο. Για αρχή σκεφτόμουν να επενδύσω στον Ryzen 5 5600X. Είναι αρκετός ο stock cooler αν σκεφτούμε ότι δεν ενδιαφέρομαι για overclocking; Τι motherboard μου προτείνετε γι' αυτόν τον CPU; Για RAM αρχικά κοιτούσα της Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Για PSU κοίταγα της Corsair τον RM750X σκεπτόμενος ότι μελλοντικά θα αναβαθμίσω και την GPU. Για Case έχω διαβάσει καλά λόγια για το NZXT H510 (καλό airflow, χώροι). Τι μου προτείνετε εσείς να βάλω/προσθέσω/αλλάξω από ένα τέτοιο PC Build; Να πω ότι δε με ενδιαφέρει η MOBO να έχει WiFi ή BT, ούτε και οι RGB φωτισμοί γενικότερα. Όλες οι συμβουλές και παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. Δεδομένου ότι είμαι rookie πιστεύετε ότι θα με δυσκολέψει πολύ το στήσιμο από εμένα; (αναβάθμιση BIOS, cable management κλπ)
jgeorgiou Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, koukouroukou21 είπε Για αρχή σκεφτόμουν να επενδύσω στον Ryzen 5 5600X. Είναι αρκετός ο stock cooler αν σκεφτούμε ότι δεν ενδιαφέρομαι για overclocking; πολύ καλή επιλογή , ξέχνα όμως το o/c γιατί είναι ήδη "τσίτα" από την AMD. 2
radiohead Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Pbo θα ενεργοποιήσεις και ναι αρκεί η στοκ. Θα κινηθείς σε b550 κοντά στα 100-130. Βρες κάποια με bios flash button που θα κάνει τη διαδικασία του bios update γελοια χωρίς καν να βάλεις τίποτα πάνω ούτε cpu ούτε μνήμες και κάρτα, μόνο να συνδέσεις ρεύμα στη μητρικη. Ανέβα ελάχιστα σε μνήμες Crucial ballistix 2Χ8gb 3600MHz cl16 και για κουτί υπάρχουν καλύτερα στο κατοσταρικο όπως το εξαιρετικό lancool ii mesh performance η phanteksa p400A. Δες reviews. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα