Προς το περιεχόμενο

[Wifi 6 Router] TP-LINK Archer AX20, 80,73€ @ Amazon Γαλλίας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέος, WiFi 6 router με WPA 3 security, ισχυρό και αξιόπιστο wifi, ειδικά για το τυπικό ελληνικό σπίτι (και παραπάνω):

https://www.amazon.fr/gp/product/B088H34DW9

Ελλάδα έχει μεγάλη διαφορά και ξεκινά από 130€: https://www.skroutz.gr/s/23735187/TP-LINK-Archer-AX20-V1.html?o=Archer+AX20

idealo ξεκινά από 100€: https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200814846_-archer-ax20-tp-link.html με εξαίρεση την προσφορά του Amazon φυσικά.

Επεξ/σία από imvrios
  • Like 1
Δημοσ.

βοηθηστε με τον ασχετο

στο σπιτι εχω συνδεση hcn (οπτικη ινα) βγαζω το παλιο ρουτερ βαζω αυτο και ειμαι κομπλε; η εχει διαδικασια;

ευχαριστω!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fazer 1000 είπε

βοηθηστε με τον ασχετο

στο σπιτι εχω συνδεση hcn (οπτικη ινα) βγαζω το παλιο ρουτερ βαζω αυτο και ειμαι κομπλε; η εχει διαδικασια;

ευχαριστω!

Όχι, δε λειτουργεί έτσι. Αυτό το router δεν αντικαθιστά το router του παρόχου. Δεν είναι ont για να συνδέσεις την ίνα που σου φέρνει ο πάροχος σου.

Τέτοιο router επιλέγεις επειδή σου δίνει καλύτερο wifi από το τερματικό του παρόχου, υποστήριξη περισσότερων wifi clients και πρόσθετα εργαλεία (vpns, parental controls και πολλά άλλα).

Θα το συνδέσεις σε μία από τις Ethernet θύρες του τερματικού του παρόχου σου και μετά μπορείς να απενεργοποιήσεις το wifi από το τερματικό του παρόχου και να χρησιμοποιείς αυτό. Αλλά αν έχεις θέματα με το internet, δε κάνει για να στο βελτιώσει.

Δεν ξέρω καν αν ο πάροχος σου υποστηρίζει άλλα τερματικά για να αλλάξεις αυτό που σου έδωσε. Πρέπει να τους ρωτήσεις.

28 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Το έχει δοκιμάσει κάποιος (ως router) σε σύνδεση οπτικής ίνας της Cosmote ή άλλου παρόχου;

Αν μιλάς για απώλεια ταχύτητας όταν συνδέεσαι στο internet με το WiFi και 200άρα να έχεις θα είσαι οκ. Στα reviews λένε ότι η ταχύτητα πέφτει όταν ο client απομακρύνεται από το router αλλά μιλάμε για πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Αυτός που τέσταρε είχε χαλαρά 800mb/s.

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να περιμένουμε κάτι καλύτερο ή ορμάμε. Περίμενα να πέσει, μια χαρά για τα λεφτά του το ρούτερ το ax50 αξίζει τα 40 ευρώ παραπάνω πού ζητάει;

Επεξ/σία από marksk
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, marksk είπε

Να περιμένουμε κάτι καλύτερο ή ορμάμε. Περίμενα να πέσει, μια χαρά για τα λεφτά του το ρούτερ το ax50 αξίζει τα 40 ευρώ παραπάνω πού ζητάει;

https://www.tp-link.com/gr/compare/?typeId=9&productIds=34810%2C36411%2C34812

Αν χρειάζεσαι την επιπλέον ταχύτητα στο εσωτερικό δίκτυο σου (έως 3GB/s αντί έως 1,8GB/s) και το software που τον συνοδεύει (security για το δίκτυο και parental controls), τότε ναι.

Μη περιμένεις να βρεις πολλούς AX routers φτηνά. Για πιο φτηνά πρέπει να κοιτάξεις από Κίνα. Ο Honor router που πήρα από το BG είναι AX3000 σαν το AX50 και έχει και parental controls. Για 42€ αλλά έχει άλλα θέματα (κινεζική έκδοση, κινεζικό interface, management με Google Translate ή από το αγγλικό app για το κινητό).  Το θεωρώ πολύ καλή αγορά αλλά δε ξέρω πως συγκρίνεται με το TP-Link.

Δημοσ.

Προσοχή γιατί υπάρχει το ax21 με μόνη διαφορά καλύτερη διαχείριση θερμοκρασιών από όσο διάβαζα( το οποίο το πέτυχαν με καλυτερο αερισμό). Το ax20 πρέπει να είχε θεματακια με. θερμοκρασιες.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, CptBill είπε

Προσοχή γιατί υπάρχει το ax21 με μόνη διαφορά καλύτερη διαχείριση θερμοκρασιών από όσο διάβαζα( το οποίο το πέτυχαν με καλυτερο αερισμό). Το ax20 πρέπει να είχε θεματακια με. θερμοκρασιες.

Με σκοτώνεις ΧΑ ΧΑ

Πάνω που έλεγα να το πάρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, CptBill είπε

Για την θερμοκρασία που λες, το πρόβλημα μήπως είναι στο μεγαλύτερο μοντέλο το ax50 ?

Επεξ/σία από marksk
Δημοσ.
2 ώρες πριν, marksk είπε

Για την θερμοκρασία που λες, το πρόβλημα μήπως είναι στο μεγαλύτερο μοντέλο το ax50 ?

παιζει. Γιατι φοραει το intel chipset και γενικα ψηνεις ανετα αυγα. Και απο οτι βλεπω το AX20 φοραει broadcom. 

Οποτε μυστηριο γιατι εμφανιστηκε τοσο συντομα AX21 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, default είπε

offtopic αλλα με τρομαζετε ωρες-ωρες με τις γνωσεις σας σε αυτα τα θεματα (και δεν το λεω ειρωνευομενος).

Ο καθενας στον τομεα του :)

Δημοσ.

Παρολαυτα,
Δεν έχεις την δυνατότητα να συνδέσεις τηλέφωνο πάνω σε αυτό. 
Δηλαδη σε περιπτωση θέλεις να έχεις αυτο το (πολύ καλο) router και τηλέφωνο, θέλεις και το router του παροχου που έχει UDP θυρα τηλεφωνου 

Αν έχεις και οπτική ίνα έχεις και ακόμα μια συσκευή: το ONT (Optical Network Terminal).

Διορθώστε με αν λέω κάτι λάθος!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...