Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα ένα μικρο κομπρεσέρ αέρα από τα lidl για να καθαρίζω το πισι

Αυτό καταρχάς είναι για αναπτήρα αμαξιού για να φουσκώνει λάστιχα, θεωρούσα ότι μπορώ να βρω ανταπτορα για πρίζα αλλά όσοι βρήκα περιορίζονται σε 0,5-2 Α, στο ίντερνετ βρήκα ότι θέλει ιδανικά 9Α(max 14) και τάση 12V dc

Μέγιστη ροή αέρα 35L/min, μέγιστη πίεση 10 bar

Οπότε σκέφτηκα 2 λύσεις:

1) Βρήκα ένα φορτιστή laptop 12V/ 7 A,  αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αρκετή ισχύ για το σκοπό που θέλω

2) Εναλλακτικά μια μπαταρία 12 V που να φορτίζω με ένα μικρότερο φορτιστή των 12v

Το πρόβλημά μου είναι ότι στη σελίδα του κατασκευαστή της μπαταρίας

https://ultracell.co.uk/www.ultracell.co.uk/products/ul-batteries/12v.html

δεν αναφέρεται το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να παράγει με ασφάλεια συνεχόμενα, και δεν θα μπορώ να ξέρω πότε η μπαταρία θα έχει φορτίσει πλήρως.

Ποια λύση θεωρείτε καλύτερη;  Υπαρχει καποια άλλη λύση;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Shai-Hulud είπε

Να ξεχάσεις κομπρεσεράκια, μπαταριούλες, μετασχηματιστές, φορτιστές κτλ, και να πάρεις ένα blower για να κάνεις δουλειά σου.

https://www.e-shop.gr/fysitiras-aporrofitiras-krausmann-380watt-6330-p-TLS.040144

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Shai-Hulud είπε

Υπαρχει καποια άλλη λύση;

πάρε ένα παλιό λειτουργικό  τροφοδοτικό υπολογιστή 350 - 400 watt  Γεφυρωσε το πράσινο με ένα από μαύρα καλώδια  Ενωσε όλα τα κίτρινα  12 vol +  και όλα τα μαύρα  - Πάρε μια αντίσταση 1 ohm 5 watt  1.png.5da6ad8c5f6f8cf2aa2b7985ac335941.png  και ενωσετη με ενα κόκκινο και ένα μαύρο και θα έχεις γύρω στα  15 αμπερ 12 volt 

μετατροπή τροφοδοτικού υπολογιστή σε τροφοδοτικό πάγκου

η τον λειτουργικό  μετασχηματιστη απο κάνα  χαλασμένο ups βάλτου και μια γέφυρα ανόρθωσης και μια ασφάλεια  γέφυρα ανόρθωσης  

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

Το εχω το κομπρεσερ που αναφερεις και δε κανει για τη δουλεια που το θες.Το λεω γιατι το εχω δοκιμασει.Δε σπρωχνει αρκετο αερα για να διωξει αποτελεσματικα σκονες.

Οποτε τσαμπα θα μπεις στη διαδικασια να κανεις πατεντες.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 24/11/2020 στις 7:33 ΜΜ, hp8 είπε

πάρε ένα παλιό λειτουργικό  τροφοδοτικό υπολογιστή 350 - 400 watt  Γεφυρωσε το πράσινο με ένα από μαύρα καλώδια  Ενωσε όλα τα κίτρινα  12 vol +  και όλα τα μαύρα  - Πάρε μια αντίσταση 1 ohm 5 watt  1.png.5da6ad8c5f6f8cf2aa2b7985ac335941.png  και ενωσετη με ενα κόκκινο και ένα μαύρο και θα έχεις γύρω στα  15 αμπερ 12 volt 

η τον λειτουργικό  μετασχηματιστη απο κάνα  χαλασμένο ups βάλτου και μια γέφυρα ανόρθωσης και μια ασφάλεια  γέφυρα ανόρθωσης  

ωραια η λύση σου και καφρίλικη, αλλά με μια πρόχειρη σύνδεση τελικα η πίεση του αέρα μου φαινεται μικρή και δε νομίζω να κάνω δουλεια, αλλά αφού το έλυσα θα πάρω 2-3 μπανανες/μπορνες να το αποτελειωσω να έχω ένα λειτουργικό power brick επειδή γιατί όχι.

Thanks

Δημοσ.
Στις 24/11/2020 στις 4:59 ΜΜ, Shai-Hulud είπε

Πήρα ένα μικρο κομπρεσέρ αέρα από τα lidl για να καθαρίζω το πισι

Αυτό καταρχάς είναι για αναπτήρα αμαξιού για να φουσκώνει λάστιχα, θεωρούσα ότι μπορώ να βρω ανταπτορα για πρίζα αλλά όσοι βρήκα περιορίζονται σε 0,5-2 Α, στο ίντερνετ βρήκα ότι θέλει ιδανικά 9Α(max 14) και τάση 12V dc

Μέγιστη ροή αέρα 35L/min, μέγιστη πίεση 10 bar

Οπότε σκέφτηκα 2 λύσεις:

1) Βρήκα ένα φορτιστή laptop 12V/ 7 A,  αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αρκετή ισχύ για το σκοπό που θέλω

2) Εναλλακτικά μια μπαταρία 12 V που να φορτίζω με ένα μικρότερο φορτιστή των 12v

Το πρόβλημά μου είναι ότι στη σελίδα του κατασκευαστή της μπαταρίας

https://ultracell.co.uk/www.ultracell.co.uk/products/ul-batteries/12v.html

δεν αναφέρεται το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να παράγει με ασφάλεια συνεχόμενα, και δεν θα μπορώ να ξέρω πότε η μπαταρία θα έχει φορτίσει πλήρως.

Δεν κάνει για αυτό που θες.Πρέπει να έχει αεροφυλάκιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κλίμακα 7Ah είναι συνήθως η "μέγιστη" μέτρηση χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας σε ιδανικές συνθήκες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιοριστεί (κατά μέσο όρο) πόσο θα διαρκέσει η μπαταρία με μια συγκεκριμένη κατάσταση φόρτισης (δηλαδή πόση ροή τραβιέται - αυτό συνήθως εκφράζεται σε Amps). Το γραμμα "h" σημαίνει ώρα (Hour) , όποτε πρακτικά 7Α(h) την ώρα.

Αυτός ο αριθμός συνοδεύεται συχνά από μια "χρήσιμη" χωρητικότητα η οποία βασίζεται στη μέγιστη τρέχουσα τιμη, τη θερμοκρασία κ.λ.π.

Πχ 7Ah/10H

Ωστόσο, η πραγματική μέγιστη και ονομαστική ικανότητα ρεύματος της μπαταρίας είναι ξεχωριστή από την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας. Με άλλα λόγια, μια μπαταρία 7Ah μπορεί να παρέχει 7A την ώρα, αλλά μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει πολύ περισσότερο.

Για μικρή σύντομη χρήση, δεν έχεις θέμα, απλα απόφευγε να ξεφορτώνεις πολύ την μπαταριά γιατι οι μολύβδου αν πέσουν πολύ τότε δύσκολα επανέρχονται.

Πρακτικά το κομπεσερ θα ηθελε μια ποιο μεγαλη μπαταριά π.χ 12V 12Ah και πανω.

Αν θέλεις να λειτουργείς το κομπρεσέρ ποιο πολυ χρόνο πάρε ενα τροφοδοτικό PMW (κονσέρβα τα λεμε) με εξοδο 12V και ένταση 10 αμπέρ η λίγο περισσότερο. Θα είσαι σούπερ.

Προσοχή με το ρεύμα δεν παίζουμε, βάλε και μια ασφάλεια στο + 10Α για να έχεις ασφαλισμένο το PWM.

Πετρος

(Ηλεκτρονικός)

Στις 24/11/2020 στις 7:12 ΜΜ, Joshua21 είπε

Να ξεχάσεις κομπρεσεράκια, μπαταριούλες, μετασχηματιστές, φορτιστές κτλ, και να πάρεις ένα blower για να κάνεις δουλειά σου.

https://www.e-shop.gr/fysitiras-aporrofitiras-krausmann-380watt-6330-p-TLS.040144

+1 για το blower.

Στις 24/11/2020 στις 7:33 ΜΜ, hp8 είπε

amp = watt / volt

amps = 400W / 12V = 33,33A!!!

Εναλακτικα στα (230Vac) ενα τροφοδοτικο 400W θα βγαλει 23Α!! *στα 12V, και 40A στα 5V.

Αν βραχυκυκλώσει το κομπρεσέρ, ξέρεις τι μπορεί να γινει ?. ΠΡΟΣΟΧΗ στο τι απαντήσεις δίνουμε.Τα τροφοδοτικά για υπολογιστές δεν ειναι για γενικές χρίσεις, υπαρχουν τα τροφοδοτικά εργαστηρίου που έχουν και τις κατάλληλες ασφαλιστικές διατάξεις. Η ένταση σκοτώνει όχι η τάση.

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

amp = watt / volt

amps = 400W / 12V = 33,33A!!!

Εναλακτικα στα (230Vac) ενα τροφοδοτικο 400W θα βγαλει 23Α!! *στα 12V, και 40A στα 5V.

Δεν διαφωνώ ως προς τα μαθηματικά  Αλλα: Aν έχεις βρει το αεικίνητο να το κατοχυρώσεις μην σου κλέψουν την πατέντα Ο σύνδεσμος που έβαλα με τα βίντεο (δεν είναι κανένα δικό μου  Αλλα ναι εχω τροποποιήσει -  χακαρει τροφοδοτικο pc και το έχω πάει στα 14 volt και άλλαξα όλους τους πυκνωτές της χαμηλής τάσης με μεγαλύτερους Αυτο βεβαια ειανι δικο μου θεμα και δεν υποχρεωσα κανενα να το κανει Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να ζητήσεις να κατεβάσουν όλα τα βίντεο απο το youtube ως κακό παράδειγμα  ) ήταν για να δει πως θα δοκιμάσει το μηχάνημα καθ όσον δεν έβρισκε τόσο δυνατό τροφοδοτικό  Τώρα ως προς τις μαθηματικες σου πραξεις Λες οι κατασκευαστες να τους συμφέρει να γράφουν μικρότερες αποδωσεις ?  Ξεχνας το βασικότερο Καμιά μονάδα ισχύος όποια κι αν είναι δεν σου δίνει οτι παίρνει καθ οσον οι λεγόμενες απώλειες . πχ φωτο 

874401752_.png.086a9b9947f475eb5aad3c716fd7a04c.png 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hp8 είπε

Δεν διαφωνώ ως προς τα μαθηματικά  Αλλα: Aν έχεις βρει το αεικίνητο να το κατοχυρώσεις μην σου κλέψουν την πατέντα Ο σύνδεσμος που έβαλα με τα βίντεο (δεν είναι κανένα δικό μου  Αλλα ναι εχω τροποποιήσει -  χακαρει τροφοδοτικο pc και το έχω πάει στα 14 volt και άλλαξα όλους τους πυκνωτές της χαμηλής τάσης με μεγαλύτερους Αυτο βεβαια ειανι δικο μου θεμα και δεν υποχρεωσα κανενα να το κανει Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να ζητήσεις να κατεβάσουν όλα τα βίντεο απο το youtube ως κακό παράδειγμα  ) ήταν για να δει πως θα δοκιμάσει το μηχάνημα καθ όσον δεν έβρισκε τόσο δυνατό τροφοδοτικό  Τώρα ως προς τις μαθηματικες σου πραξεις Λες οι κατασκευαστες να τους συμφέρει να γράφουν μικρότερες αποδωσεις ?  Ξεχνας το βασικότερο Καμιά μονάδα ισχύος όποια κι αν είναι δεν σου δίνει οτι παίρνει καθ οσον οι λεγόμενες απώλειες . πχ φωτο 

874401752_.png.086a9b9947f475eb5aad3c716fd7a04c.png 

Καλησπέρα, Αγαπητε Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Και εξηγούμαι :

1) Δεν ανάφερα κάπου ότι υποχρέωσες κανέναν να κάνει τίποτα.

2) Το να  βρίσκουμε ένα βίντεο και να το αναπαράγουμε δεν σημαίνει ότι και αυτά που λέει ειναι σωστά. Στο Υoutube ειλικρινά εχω δει πολύ καλά (τεχνικά) βίντεο άλλα και πολλά άλλα που ειναι επικίνδυνα. Ο κάνονας στην ηλεκτρολογία/κη ειναι οτι με το ρεύμα δεν παίζουμε.Απο εκει και περα ο καθε νοήμων άνθρωπος θα το καταλάβει αυτό.

3) Εφόσον τα μαθηματικά ειναι σωστά, και ηλεκτρονικά βασίζονται πάνω στα μαθηματικά, οι υπολογισμοί ειναι σωστοί άλλα ειναι *ενδεικτικοί". Από εδώ και πέρα ξεκινάει μια μεγάλη κουβέντα.Για να μην μακρηγορώ απλα θα σου πω οτι η δοκιμή ενός τροφοδοτικού για να ειναι στα όρια ασφάλειας προϋποθέτει κάποιους ορούς, κανόνες, και παραμέτρους (καποια ειναι και μεσα στο ISO). Θα γίνω πολύ κουραστικός να τους αναφέρω εδώ. Για να κλείσω το θέμα με την φώτο που έβαλες θα το γράψω άπλα οτι (σενάριο)  :

1) Συχνά οι κινεζικοί γράφουν λάθος τις τεχνικές τους πληροφορίες η απλα το τροφοδοτικό δεν ειναι πραγματικά 350W. Για να διαπιστωθεί αν ειναι όντος τόσα πρέπει να γίνει σειρα και δοκίμων. Εχω συναντήσει άπειρα στραβά πράγματα και επικίνδυνα ακόμη, ειδικά τροφοδοτικά και για κινητά 230=>5V USB

2) Το τροφοδοτικό μπορεί να παει στα 350W άλλα οι έξοδοι θα ειναι ποιο χαμηλά. Λόγω σχεδίασης κυκλώματος και οικονομίας υλικών η ακόμη και φθηνών εξαρτημάτων το τροφοδοτικό δεν θα αντέξει να λειτουργήσει πολύ ώρα θα ζεσταθεί και θα καει.. Εξου και οι ανεμιστήρες. Όποτε ειναι "στραγγαλισμένο" έξοδο για να μην τα "φτύσουν" τα εξαρτήματα. Γενικά ένα σοβαρό τροφοδοτικό θα σου βγάλει αυτά που λέει με μια μικρή απόκλιση η οποια μπορει να γινει και μεγαλη αν το τροφοδοτικο εκτεθει σε ΧΨ θερμοκρασίες κλπ (Συντελεστής απώλειας λέγετε). Αν διαβάσεις τα τεχνικά τους PDF έχουν κάποια διαγράμματα και εξηγήσεις. Δεν ειναι τυχαίο που τα αναφέρουν αυτά.

Απο εδω και περα πρέπει να το εχει σπουδάσει κάποιος το θεμα για να καταλάβει κάποια πράγματα. Πληροφοριακά εχω εργαστεί σαν τεχνικός ηλ/κος πάγκου πάνω απο μια 20ετια, έχω επισκευάσει εκατοντάδες (μην πω χιλιάδες) τροφοδοτικά, έχω εργαστεί επίσης πάνω σε ανάπτυξη κυκλωμάτων, τεχνικών εξαρτημάτων, δόκιμες κλπ. Όποτε έχω άποψη τεχνική. Για να με αντικρούσεις θα πρέπει να είσαι της δουλειάς (που λέμε) και να έχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο για ξέρεις τι να απαντήσεις.

Επειδή όμως αγγίζουμε το offtopic δεν θα επεκταθω παραπανω. Το ιδιο να κανεις και εσυ. Το θεμα πιστευω απαντηθηκε.

"και άλλαξα όλους τους πυκνωτές της χαμηλής τάσης με μεγαλύτερους" Aυτο θα το αφησω ασχολιαστο. Θα μπορουσα να γραψω για ωρες αλλα δεν υπαρχει λογος.

ΥΓ1. Παράδειγμα. Οταν κάνεις μια τέτοια δουλειά και εχεις να βαλεις ενα τροφοδοτικο πανω σε εναν μεγαλο αυτοματισμο, ο οποιος ειναι και πολλες φορες συστηματος ασφαλειας (καραβι,εργοστασιο κλπ) τοτε πιστεψε με πρεπει να λαβεις υποψη σου πολλες παραμετρους και να ξερεις και τι κανεις.

ΥΓ2.Για την ασφαλεια μας καποια πραγματα πρεπει να τα προσπερναμε ή και να τα ρωταμε. Ενας ανθρωπος απαντησε. Παρε blower. Τι ποιο απλο?. 12-14 ευρω εχει..

Επίλογος ...... Καποια πραγματα προιποθετουν και τεχνικες γνωσεις. Ετσι ειναι αυτα. Αλλιως δεν θα υπηρχαν οι ειδικοτητες ο καθενας μας θα τα ηξερε ολα. Ναι ξερω.. Το google ειναι φιλος μας. Δεν ειναι ομως ολα σωστα οσα αναφερονται στο ιντερνετ. (H υπογραφη μου το αναφερει!)

>> Αυτό είχα να πω και συγνωμη προκαταβολικα για το μεγαλο ποστ. Απλα εξηγιομαστε για να μην παρεξιγιομαστε. Καλο σας βραδυ.

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Τοση ανάλυση για κάτι που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον τρόπο που θέλει.Ειναι σαν να προσπαθείς να φουσκώσεις λάστιχο με ένα σεσουαρ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...