Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας 

Αντιμετωπίζω το εξής : πέθανε πρόσφατα ο πατέρας μου και δεν υπάρχει διαθήκη . Η μητέρα μου ζει και έχω και έναν αδερφό με ανήλικο τέκνο. Λόγω χρεών θέλω εγώ και ο αδερφός μου να κάνουμε αποποίηση της κληρονομιάς με την σύμφωνη γνώμη της μητέρας μας . Το πρόβλημα είναι πως δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες έγκαιρα και λόγω πένθους και τώρα τα ειρηνοδικεία είναι κλειστά . Επίσης δεν ξέρω πόσο χρόνο θα μας πάρει να πάρουμε τις πράξεις αποποίησης αφότου ανοίξουν και πόσο μάλλον για το ανήλικο τέκνο που θα χρειαστεί δικαστήριο . Η ερώτησή μου αφορά τα αναδρομικά των κληρονόμων . Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως είναι γνωστό είναι :

• Πιστοποιητικό περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς.
• Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης.
• Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών.

Έτσι και καταφέρουμε να πάρουμε πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς μόνο για την μητέρα μου , θα μπορέσει να πάρει εκείνη τα αναδρομικά που δικαιούται χωρίς τις δικές μας πράξεις αποποίησης?

Δημοσ.

Τι να πω εχουμε μπερδευτει , ξερω απο τον δικηγορο μου πως εχει ακομη αναστολη σε τετοιες υποθεσεις , ειμαστε στην Θεσσαλονικη

Δημοσ.

Η αιτηση για το πιστοποιητικο περι (μη) αποποιησης κληρονομικων γινεται ηλεκτρονικα πλεον στο ειρηνοδικειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nicholastzimas είπε

Τι να πω εχουμε μπερδευτει , ξερω απο τον δικηγορο μου πως εχει ακομη αναστολη σε τετοιες υποθεσεις , ειμαστε στην Θεσσαλονικη

Πριν πόσους μήνες πέθανε ο πατέρας ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Λαθος
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πριν πόσους μήνες πέθανε ο πατέρας ?

Αναφερει οτι πεθανε προσφατα. οποτε ειναι 100% ειρηνοδικειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε nikolaostzimas. Μπορείτε καταρχάς μέχρι 17/12 να κάνετε προσωρινη υποβολή της αίτησης χωρίς να υποβάλλετε δικαιολογητικά. Μέχρι 28/2/21 έχετε το δικαίωμα να μπειτε και να επισυναψετε τα 3 έγραφα παραπανω. Πιστοποιητικά μπορείτε να αιτηθειτε από το Ειρηνοδικείο της περιοχης που δηλώθηκε ο θάνατος του πατερα σας, μέσω του solon. gov. gr. Πιστοποιητικό εγγυτερων συγγενών επίσης ηλεκτρονικά μέσω ΚΕΠ. Τονίζω επίσης ότι νόμιμοι κληρονόμοι θεωρουνται η συζυγος και τα τέκνα του θανοντος, οχι το τέκνο του αδερφου σας. Άρα αίτηση για αναδρομικά θα κάνετε εσείς, η μητέρα σας και ο αδερφός σας. 

Επεξ/σία από Terezav
Συμπλήρωση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Terezav είπε

Φίλε nikolaostzimas. Μπορείτε καταρχάς μέχρι 17/12 να κάνετε προσωρινη υποβολή της αίτησης χωρίς να υποβάλλετε δικαιολογητικά. Μέχρι 28/2/21 έχετε το δικαίωμα να μπειτε και να επισυναψετε τα 3 έγραφα παραπανω. Πιστοποιητικά μπορείτε να αιτηθειτε από το Ειρηνοδικείο της περιοχης που δηλώθηκε ο θάνατος του πατερα σας, μέσω του solon. gov. gr. Πιστοποιητικό εγγυτερων συγγενών επίσης ηλεκτρονικά μέσω ΚΕΠ. Τονίζω επίσης ότι νόμιμοι κληρονόμοι θεωρουνται η συζυγος και τα τέκνα του θανοντος, οχι το τέκνο του αδερφου σας. Άρα αίτηση για αναδρομικά θα κάνετε εσείς, η μητέρα σας και ο αδερφός σας. 

Ο άνθρωπος μιλά για αποποιησεις.

Δημοσ.

Ρωτα επισης για τα αναδρομικά και σε αυτό απαντω. Η ουσία είναι να γίνουν οι αιτήσεις για να είναι εμπροθεσμες.Αν η μητέρα στο μεταξυ παρει το πιστοποιητικο περι μη αποποίησης κληρονομιάς, δε βρίσκω το λόγο να μην παρει το ποσοστο που δικαιουται. Οι αιτήσεις γίνονται χωριστά. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
  1. Το Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης μπορεί να γίνει δεκτό από την Υπηρεσία μόνο εφόσον δεν έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του τριμήνου από την έκδοσή του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε περιπτωση αναδρομικων κληρονομων μπορεις να δεις στον εφκα πουθενα το ποσο που δικαιουσαι?Στα "ενημερωτικα σημειωματα συνταξιουχων" μου βγαζει μηδενικο ποσο αλλα δεν ξερω αν το βγαζει επειδη ειναι οντως μηδεν η επειδη ειναι πεθαμενο το ατομο και χαρτι συνταξης δεν μπορω να βρω μου βγαζει σφαλμα στον εφκα.Καποιος που εχει κανει την αιτηση για κληρονομους του βγαζει πουθενα στην αιτηση το ποσο?

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
2 ώρες πριν, greengr21 είπε

Σε περιπτωση αναδρομικων κληρονομων μπορεις να δεις στον εφκα πουθενα το ποσο που δικαιουσαι?Στα "ενημερωτικα σημειωματα συνταξιουχων" μου βγαζει μηδενικο ποσο αλλα δεν ξερω αν το βγαζει επειδη ειναι οντως μηδεν η επειδη ειναι πεθαμενο το ατομο και χαρτι συνταξης δεν μπορω να βρω μου βγαζει σφαλμα στον εφκα.Καποιος που εχει κανει την αιτηση για κληρονομους του βγαζει πουθενα στην αιτηση το ποσο?

Έχει ο θανών ΑΚΟΜΑ κωδικους taxisnet ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...