Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετακομίζω σε νεόδμητο και θα μένω στο ισόγειο. Ο συγγενής που θα έχει την γραμμή θα μένει στον 2ο. Ποιες επιλογές έχω να πάρω μόνο το internet είτε μέσω wifi είτε μέσω πρίζας? Δεν με ενδιαφέρει να έχω τηλέφωνο. Repeater θα κάνει δουλειά ή θα έχω σοβαρές απώλειες? Επίσης, θα προτιμούσα να μην τραβήξω καλώδιο από τον 2ο όροφο αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα (πχ γίνεται να κάνω κάτι στον πίνακα? )

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
On 29/11/2020 at 23:11, airdimitris said:

https://www.skroutz.gr/s/21960514/TP-LINK-Deco-M4-V2-2-Pack.html

Με αυτό θα κάνεις δουλειά!!Όλα τα υπόλοιπα εκτός από να τραβήξεις καλώδιο είναι ημίμετρα. Με το REPEATER θα χάσεις πολύ ταχύτητα!!!

αν πιανει σημα απο το ισογειο μεχρι τον 2ο.ειδικα στα 5ghz

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Σκέφτομαι και το άλλο αλλά δεν ξέρω αν γίνεται...θα ρωτήσω τον ηλεκτρολόγο μας. Να βάλουμε splitter στο κουτί τηλεφώνου όπου θα περνάει η γραμμή και στο ένα διαμέρισμα να πηγαίνει μόνο το τηλέφωνο ενώ στο άλλο μόνο το Internet που είναι και το ζητούμενο...υπάρχει αυτή η δυνατότητα? για να γλιτώσουμε και utp και access points.

Δημοσ.
17 minutes ago, revolver1990 said:

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Σκέφτομαι και το άλλο αλλά δεν ξέρω αν γίνεται...θα ρωτήσω τον ηλεκτρολόγο μας. Να βάλουμε splitter στο κουτί τηλεφώνου όπου θα περνάει η γραμμή και στο ένα διαμέρισμα να πηγαίνει μόνο το τηλέφωνο ενώ στο άλλο μόνο το Internet που είναι και το ζητούμενο...υπάρχει αυτή η δυνατότητα? για να γλιτώσουμε και utp και access points.

παιζει κανονικα.αν εχετε utp αντι για ραζιμ τοτε μπορεις να δωσεις και ιντερνετ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

παιζει κανονικα.αν εχετε utp αντι για ραζιμ τοτε μπορεις να δωσεις και ιντερνετ

Δεν έχω ιδέα τι έχει βάλει..αλλά είναι νεόδμητο οπότε λογικά πρέπει να έχουμε utp παντού γιατί μου έλεγε να συνδέσει εύκολα και τις κάμερες. Θα ρωτήσω την Δευτέρα και θα επανέλθω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2020 στις 5:41 ΜΜ, poulinos είπε

τοτε πιθανον να μπορεις να δωσεις  ethernet 100mbit(2 ζευγαρια του utp) απο το ενα διαμερισμα στο αλλο

έχουμε utp ...το ερώτημα μου είναι το εξής...Πρέπει η γραμμή αναγκαστικά να έρθει στο διαμέρισμα μου(να έχω εγώ δλδ το ρούτερ) πρώτα για να δώσω μόνο τηλέφωνο στο άλλο? ή μπορεί να πάει στο πάνω με το router να μείνει εκεί μόνο το τηλέφωνο και να γυρίσει σε μένα το ιντερνετ?

Επεξ/σία από revolver1990
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 09/12/2020 at 15:22, revolver1990 said:

έχουμε utp ...το ερώτημα μου είναι το εξής...Πρέπει η γραμμή αναγκαστικά να έρθει στο διαμέρισμα μου(να έχω εγώ δλδ το ρούτερ) πρώτα για να δώσω μόνο τηλέφωνο στο άλλο? ή μπορεί να πάει στο πάνω με το router να μείνει εκεί μόνο το τηλέφωνο και να γυρίσει σε μένα το ιντερνετ?

εχεις voip ή οχι?αν εχεις voip θα ερθει το ιντερνετ σε σενα και θα γυρισει μετα η τηλεφωνια στον κατανεμητη και να ανεβει πανω(αν θες ανεβαζεις και το ιντερνετ).αν εχεις κανονικη τηλεφωνια μπορεις ειτε να κανεις το ιδιο ειτε να βαλεις σπλιττερ στον κατανεμητη (εκτος αν φοβασαι οτι θα το πειραξει καποιος).

Δημοσ.
Στις 29/12/2020 στις 4:35 ΜΜ, poulinos είπε

εχεις voip ή οχι?αν εχεις voip θα ερθει το ιντερνετ σε σενα και θα γυρισει μετα η τηλεφωνια στον κατανεμητη και να ανεβει πανω(αν θες ανεβαζεις και το ιντερνετ).αν εχεις κανονικη τηλεφωνια μπορεις ειτε να κανεις το ιδιο ειτε να βαλεις σπλιττερ στον κατανεμητη (εκτος αν φοβασαι οτι θα το πειραξει καποιος).

Έχω voip, κανονίσαμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που είπες 😁

Δημοσ.

τοτε αφου εχεις Utp μπορεις να ανεβασεις και το ιντερνετ πανω και να βαλεις ενα παλιο Modem router ως access point για να εχεις και εκει ιντερνετ αμα χρειαζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...