Προς το περιεχόμενο

ΣΠΡΕΫ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ: μπορεί να φέρει την καταστροφή?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλά, βλέπω το θέμα πλέον πήρε διαστάσεις όχι μόνο ασφάλειας των υπολογιστικών μας συστημάτων αλλά και προσωπικής ασφάλειας...

Δημοσ.

ρε παιδια, τα μαλλια της κεφαλης μου!

α)δεν ειναι ολα τα υγρα αγωγιμα, μονο τα υγρα που εχουν ηλεκτρολυτες μεσα ειναι

β)δεν ειναι νερο, δεν ειναι οινοπνευμα ειναι CO2 υγρο και ΔΕΝ ειναι αγωγιμο!

ελεος!

Δημοσ.

kai simplirwnw.

ELEOS mhn ginoume amerikanakia, an katapieis kai olo to mpoukali, kati mporei na patheis... Den nomizw na to grafei, alla logiko na mhn to kaneis...

opws kai kateme einai logiko na mhn psekazeis anapoda... :shock: :shock:

Δημοσ.

Εδώ υπάρχει το MSDS (Material Safety Data Sheet) για το Cramolin Duster BR, ένα ευρέως πωλούμενο ως "σπρέι αέρα" και χρησιμοποιούμενο σπρέι καθαρισμού με πίεση. Από το datasheet προκύπτει ότι είναι μείγμα βουτανίου / προπανίου, και ως εκ τούτου είναι εύφλεκτο. Επίσης σε αυτό το φύλλο τεχνικών προδιαγραφών η μαμά εταιρία αναφέρει ρητά ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε πάνω σε συσκευές υπό τάση και ότι πρέπει να το αφήσετε να εξατμιστεί καλά προτού συνδέσετε οποιοδήποτε κύκλωμα με το δίκτυο τροφοδοσίας. Τα παραπάνω ισχύουν για το συγκεκριμένο προϊόν (το οποίο έχει τύχει να χρησιμοποιήσω αρκετές φορές), αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ψάξετε λίγο στο google θα βρείτε MSDS και φύλλα τεχνικών προδιαγραφών για τα σπρέι που έχετε, αντί να κάνετε εικασίες και να κινδυνολογείτε.

Προσωπικά τώρα η χρήση τέτοιων προϊόντων δε μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κανένα κύκλωμα, ούτε στην κεφαλή του deck-cd μου ούτε του minidisk που έχω. Ωστόσο καλό είναι, όπως είπε και ο spiros, να τα κρατάει κανείς κατακόρυφα όταν ψεκάζει και να ψεκάζει διακεκομμένα, ούτως ώστε να μην περνάει η υγρή φάση του μίγματος προς τα έξω. Το κύριο πρόβλημα που δημιουργείται δεν είναι ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος (οι υγροί υδρογονάνθρακες δεν πρέπει είναι αγώγιμοι), αλλά το ότι υπάρχει διαρκώς μια "δεξαμενή" από την οποία εξατμίζεται εύφλεκτο βουτάνιο.

Δημοσ.
karib' date=' oxi, den tha pathei tipota, to "ygro" prepei na einai voutanio, h dioksidio tou anthraka, to opoio xrhshmeuei (profanos) san proothitiko

einai arketa krio (-30 h kati tetoio) kai PITHANON na pagosei ta ygra kristala ths tft gia kapoia ora, alla genikos den tha exeis provlima, pantos to ygro ayto eksatmizete se elaxisto xrono den einai agogimo kai den diavronei to pcb, opote mhn fovasai[/quote']

sostos aplos na prostheso pos einai eflekto kai gia afto o paramikros spinthiras borei na ferei mia poli orea fotia!:)

Δημοσ.
karib' date=' oxi, den tha pathei tipota, to "ygro" prepei na einai voutanio, h dioksidio tou anthraka, to opoio xrhshmeuei (profanos) san proothitiko

einai arketa krio (-30 h kati tetoio) kai PITHANON na pagosei ta ygra kristala ths tft gia kapoia ora, alla genikos den tha exeis provlima, pantos to ygro ayto eksatmizete se elaxisto xrono den einai agogimo kai den diavronei to pcb, opote mhn fovasai[/quote']

sostos aplos na prostheso pos einai eflekto kai gia afto o paramikros spinthiras borei na ferei mia poli orea fotia!:)

DEN yparxei euflekto aerio mesa s'autes tis fiales. Kai i thermokrasia den einai xamili tin ora pou yparxei mesa sti fiali o aeras. Apla logo tis ektonosis pagonei.

Δημοσ.

παιδια εγω πηρα <<ειδικη >>ξεσκωνηστρα για TFT οθονες.λετε να την χρησιμοποιησω ?ειναι ασφαλες?μηπως υπαρχει κινδυνος να γινει καποια εκρηξη αφου αλληλοεπιδρασουν τα μορια των φτερων της ειδικης ξεσκωνηστρας με τα μορια της tft οθονης?

ΩΩΩΩ ΡΡΕΕΕΕ ΜΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Ρε karib ψειρας εισαι ρε γαμμωτο αλλα σε βαθμο που σκεφτομαι οτι εισαι παρανοικος.

Δημοσ.

Ε, εντάξει, αν αγοράσεις δοχείο με μείγμα βουτανίου-προπανίου, τότε... ας πρόσεχες! Στα δοχεία είναι υποχρεωτικό να αναφέρουν τι περιέχουν, έστω και με ψιλά γράμματα. Άρα, διαλέγουμε αυτό που χρειαζόμαστε, και όχι ό,τι βρίσκουμε ούτε ότι μας δίνει ο πωλητής.

Στα ειδικά καταστήματα ηλεκτρονικών (εξαρτημάτων), υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για κάθε χρήση.

Δημοσ.

Ρε karib ψειρας εισαι ρε γαμμωτο αλλα σε βαθμο που σκεφτομαι οτι εισαι παρανοικος.

Θίγω ένα θέμα που έχει βάση απ'ότι είδες. Και μας αφορά όλους.

Η ΑΜΕΛΕΙΑ και η ΑΓΝΟΙΑ δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν...

Δημοσ.

Εχω χρησιμοποιησει κατι τετοιο 1-2 φορες και ποτε δεν προσεξα τα συστατικα.Παντως η κοινη λογικη λεει οτι επειδη ειναι για ηλεκτρονικα κυκλωματα θα πρεπει να ειναι (τουλαχιστον για αυτα) ασφαλη.

Δημοσ.
ρε παιδια' date=' τα μαλλια της κεφαλης μου!

α)δεν ειναι ολα τα υγρα αγωγιμα, μονο τα υγρα που εχουν ηλεκτρολυτες μεσα ειναι

β)δεν ειναι νερο, δεν ειναι οινοπνευμα ειναι CO2 υγρο και ΔΕΝ ειναι αγωγιμο!

ελεος![/quote']

Κανεις λαθος, αυτο το υγρο ειναι αγωγιμο και πολλοι την εχουν πατησει.

Δημοσ.

Κανεις λαθος, αυτο το υγρο ειναι αγωγιμο και πολλοι την εχουν πατησει.

shit...το datasheet του αποικου κοπιασατε να το κοιταξετε? Το υγρο το ιδιο δεν ειναι αγωγιμο, δεν εχει ελευθερα ιοντα πως θα μεταφερει ηλεκτρισμο ρε συ? ΠΙΘΑΝΟΝ λογο του οτι ειναι πολυ κρυο, να συμπηκνονεται το νερο του αερα δημιουργοντας υγρο νερο, και σε συνδιασμο ΜΟΝΟ σε συνδιασμο με αρκετα υψηλη ταση και τη σκονη-αλατα-λιπος απο τα χερια σου που υπαρχουν πανω στα εξαρτηματα γινετε αγωγιμο

φυσικη λυκειου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...