Προς το περιεχόμενο

ΣΠΡΕΫ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ: μπορεί να φέρει την καταστροφή?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως παιδια φιλος μου που καθαρισε τη μητρικη του με τετοιο σπρευ οταν την

εβαλε μπροστα εκανε εκρηξη και του εκαψε οτι τριχα ειχε στο προσωπο...Και

εγω το εχω χρησιμοποιησει και εχω δει οτι εκτος απο αερα βγαινει κατι υγρο

που εξατμιζεται σχεδον αμεσως (σαν οινοπνευμα) αλλα περιμενα αρκετα πριν

βαλω το PC παλι μπρος.Επισης οταν το χρησιμοποιει καποιος το δοχειο πιανει

θερμοκρασιες τοσο κατω απο το 0 που δεν μπορεις να το πιασεις οποτε αυτο

με το αζωτο που λετε ισως να χει καποια βαση, δε ξερω...

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οι γνώμες διίστανται μάλλον...

Οι μισοί λένε ακίνδυνο' date=' οι άλλοι μισοί λένε φύλαγε τα ρούχα σου.[/quote']

Αφού διίστανται, καλύτερα να πάρεις την χειρότερη σαν δεδομένη για να μην κλαις καμια οθόνη μετά...

Δημοσ.

Αφού διίστανται, καλύτερα να πάρεις την χειρότερη σαν δεδομένη για να μην κλαις καμια οθόνη μετά...

Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν θα άντεχα να μου συνέβαινε κατι τέτοιο!

Δημοσ.

Βρε παιδια ημαρτον!

Τον αερα τον χρησιμοποιουμε εκει που δεν εχουμε προσβαση με το χερι μας, οχι στην οθονη.

Εκει που θελει λιγο προσοχη το μπουκαλι με τον αερα ειναι οτι πρεπει να ειναι ορθιο και οχι σε κλιση, γιατι σε αυτην την περιπτωση μπορει να βγαλει υγρασια.

Ενα σπρευ που ειχα παρει απο το Πλαισιο τουλαχιστον εγω ετσι το χρησιμοποιω.

Δημοσ.
Βρε παιδια ημαρτον!

Τον αερα τον χρησιμοποιουμε εκει που δεν εχουμε προσβαση με το χερι μας' date=' οχι στην οθονη.

Εκει που θελει λιγο προσοχη το μπουκαλι με τον αερα ειναι οτι πρεπει να ειναι ορθιο και οχι σε κλιση, γιατι σε αυτην την περιπτωση μπορει να βγαλει υγρασια.

Ενα σπρευ που ειχα παρει απο το Πλαισιο τουλαχιστον εγω ετσι το χρησιμοποιω.[/quote']

H pio swsth parathrhsh mexri twra sto forum... To spray , DEN bgazei ygrasia an eine katheta, kai MHN kanete kataxrhsh, alla mono xrhsh...

Δημοσ.

ΚΑι εγώ πιστεύω ότι ακόμα και να είναι ακίνδυνο για την οθόνη δεν θα την καθαρίσει καλά. Για την TFT χρησιμοποιώ κάτι ειδικά πανάκια για γυαλιά , όχι τα απλά πανάκια(δεν ξέρω τη διαφορά ακριβώς) και κάνει πολύ καλή δουλειά.

Όσο για μέσα στο υπολογιστή χρησιμοποίησε το άφοβα. Απλώς είναι καλύτερα να βάζει την ηλ. σκούπα δίπλα στο σπρει ώστε να τραβήξει σκόνες που θα σηκωθούν και τυχόν υγρά που θα ξεφύγου.

Δημοσ.

Ok, για οθόνη τέλος.

Για dvd-cds? Για το φακό της ψηφιακής μου μηχανής που πιάνει σκόνη μετά από πολυήμερη χρήση?

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον hawkj83.

Το κάθε εργαλείο για συγκεκριμένη χρήση.

Εγώ χρησιμοποιώ comfler (πατέντα από μηχανισμό ψυγείου με νεροπαγίδα για τα υγρά και ρυθμιστή πίεσης στο λάστιχο).

Αθόρυβο και με ένα γέμισμα έχω 40 lb αέρα. Απλή πατέντα και πρακτική για όσους ασχολούνται με μοντελισμό και δουλεύουν αερογράφο.

Πηγαίνετε σε έναν ψυκτικό και ρωτήστε τον να σας πει τις λεπτομέρειες και το κόστος

Το κόστος κατασκευής είναι περίπου στα 100 Euros και ξεμπερδεύεις από σκόνες, καπνό, τρίχες, φτερά, πέτρες και γενικά όλα τα περίεργα αντικείμενα που βρίσκουμε στα pc ιά μας.

Το καλύτερο υλικό για να καθαρίσεις monitor (tft - crt)είναι ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι, και το καλύτερο χημικό είναι το νεράκι. δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα από τα μπουκαλάκια άλλα ο φίλος σου μίας και είναι διαβασμένος μπορεί να ξέρει κάτι περισσότερο από εμάς.

Δημοσ.

Καλά, το τι λέγεται εδω μέσα, δεν περιγράφεται! Όπως σε όλα τα θέματα, βέβαια, το Ράδιο-Αρβύλα οργιάζει... Υγρά, βραχυκυκλώματα, εκρήξεις, ολικές καταστροφές, σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, αιφνίδιοι θάνατοι!

Παίδες, το μπουκαλάκι αυτό περιέχει απλά πεπιεσμένο αέρα. Όπερ σημαίνει, 80% άζωτο, 20% οξυγόνο και ίχνη από άλλα αέρια, όπως διοξείδιο του άνθρακα κτλ. Ότι υπάρχει στον αέρα που αναπνέουμε. Δεν περιέχει προωθητικό αέριο, λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποιο υγρό που θέλουμε να προωθήσουμε (όπως στα spreys). Τη δουλειά την κάνει μόνος του ο πεπιεσμένος αέρας, τμήμα του οποίου είναι σε υγρή φάση, λόγω πίεσης. Αυτό είναι και το υγρό που διαρρέει, μερικές φορές, και το οποίο εξατμίζεται σε ελάχιστο χρόνο. Βέβαια, η θερμοκρασία κατά την εκτόνωση είναι αρκετά χαμηλή, γεγονός που μπορεί να βλάψει τους υγρούς κρυστάλλους σε μία LCD οθόνη, ή λόγω της πήξης των κρυστάλλων, να βλαφθούν τα κυκλώματα στο γυαλί της οθόνης.

Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσεις σε LCD οθόνες. Στα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν υπάρχει πρόβλημα, με λίγη προσοχή να μην ξεκολλήσει κάποιο ευαίσθητο εξάρτημα (πχ φακός της κεφαλής ενός CD-ROM) λόγω πίεσης.

Σίγουρα, όμως, δε θα γίνει έκρηξη, σεισμός, ούτε θα πέσει μετεωρίτης ή κάποια άλλη καταστροφή...

Δημοσ.

Βέβαια, η θερμοκρασία κατά την εκτόνωση είναι αρκετά χαμηλή, γεγονός που μπορεί να βλάψει τους υγρούς κρυστάλλους σε μία LCD οθόνη, ή λόγω της πήξης των κρυστάλλων, να βλαφθούν τα κυκλώματα στο γυαλί της οθόνης.

Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσεις σε LCD οθόνες

Toυλαχιστον καταληξαμε για τις tft: απαγορεύεται ρητα η χρήση.

Δημοσ.

Είπαμε καλύτερα πανάκια σαν αυτά που καθαρίζουμε τα γυαλιά μας για τις tft. Είναι ευαίσθητες κ αξίζει να αφιερώσουμε ένα τέτοιο πανάκι γι'αυτές.

Δημοσ.

Egw Pantos kathe ligo kai ligaki pernw to pc to paw se ena benzinadiko kai to katharizw me blower pou exei me nero me megalh piesi.. Ama deite ti maurila bgazei tha pathete plaka... alla to kanei san kainourgio !!! :P

Δημοσ.

O monos sobaros kindynos apo ta sprey aera einai to ygro poy bgainei se progmatika poly xamhlh thermokrasia kyriws an kratas to mpoukalaki anapoda. Epeidh h meiwsh ths thermokrasias einai apotomh sthn epifaneia sthn opoia tha epikathisei aytos o "xiros pagos" yparxei pithanothta ragismatos analoga thn antoxh ths epifaneias. Den psekazoume gia px ton epexargasth gia na ton krywsoume kai fysika pote otidhpote se me reyma se leitourgia. Fysika kai braxykyklwnei einai ygro!!!

Δημοσ.
Καλά' date=' το τι λέγεται εδω μέσα, δεν περιγράφεται! Όπως σε όλα τα θέματα, βέβαια, το Ράδιο-Αρβύλα οργιάζει... Υγρά, βραχυκυκλώματα, εκρήξεις, ολικές καταστροφές, σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, αιφνίδιοι θάνατοι!

Παίδες, το μπουκαλάκι αυτό περιέχει απλά πεπιεσμένο αέρα. Όπερ σημαίνει, 80% άζωτο, 20% οξυγόνο και ίχνη από άλλα αέρια, όπως διοξείδιο του άνθρακα κτλ. Ότι υπάρχει στον αέρα που αναπνέουμε. Δεν περιέχει προωθητικό αέριο, λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποιο υγρό που θέλουμε να προωθήσουμε (όπως στα spreys). Τη δουλειά την κάνει μόνος του ο πεπιεσμένος αέρας, τμήμα του οποίου είναι σε υγρή φάση, λόγω πίεσης. Αυτό είναι και το υγρό που διαρρέει, μερικές φορές, και το οποίο εξατμίζεται σε ελάχιστο χρόνο. Βέβαια, η θερμοκρασία κατά την εκτόνωση είναι αρκετά χαμηλή, γεγονός που μπορεί να βλάψει τους υγρούς κρυστάλλους σε μία LCD οθόνη, ή λόγω της πήξης των κρυστάλλων, να βλαφθούν τα κυκλώματα στο γυαλί της οθόνης.

Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσεις σε LCD οθόνες. Στα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν υπάρχει πρόβλημα, με λίγη προσοχή να μην ξεκολλήσει κάποιο ευαίσθητο εξάρτημα (πχ φακός της κεφαλής ενός CD-ROM) λόγω πίεσης.

Σίγουρα, όμως, δε θα γίνει έκρηξη, σεισμός, ούτε θα πέσει μετεωρίτης ή κάποια άλλη καταστροφή...[/quote']

Το αν θα γινει εκρηξη η οχι πες στο στο φιλο μου που ειχε γινει σα το

Βεγγο...Ειχε σκασει πυκνωτης πιθανοτατα απο βραχυκυκλωμα απο το

υγρο που πεταγεται.Και επειδη και εγω το εχω χρησιμοποιησει να πω

οτι δεν πεταγεται σε μικρες ποσοτητες αλλα σε μεγαλες ειδικα αν κρατας

για πολυ ωρα το κουμπι πατημενο. Επισης δε μπορει να ναι σκετο νερο

γιατι μυριζει περιεργα, κατι σαν οινοπνευμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...