N3M3SiS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-5600x/16.html https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_5600x_review,10.html https://www.youtube.com/watch?v=JSwe1cOkZbY Έτσι ενδεικτικά έβαλα 2,3 από τα γνωστά, όχι userbenchmark κτλ. Σε αρκετά, st κυρίως benchmark είναι βέβαια γρηγορότερος του 10700κ. Όπως έγραψα και πάνω, εξαιρετικός επεξεργαστής, αλλά όχι των 400 ευρώ. Και στο λέω ενώ έχω τον 3600 και λογικά κάποια στιγμή θα τον πάρω και εγώ. Τελικα ηξερα οντως ποια bench κοιτας.. Θες να τα μελετησεις λιγο καλυτερα, κοιτωντας κατι αλλο εκτος απο την θεση του 5600 σε σχεση με τον 10700; Γιατι Ας πουμε σου βγαζουν εκει περα τον 10700Κ πανω και απο τον 10900Κ, σε αλλο τον 5600 πανω απο τον 5800 κλπ, σε αλλο στον 3600 πανω απο τον 5600, σε αλλο τον 7900K πανω απο τον 10900Κ και μπορω να συνεχισω για πολυ ωρα ακομα στα Bench που εβαλες.. Να τα βλεπετε λιγο καλυτερα, παιδια... Και μιλαμε και για CPU των 65W.. Αλλα anyway για να ειμαι και αντικειμενικος, υπαρχουν οντως bench που βγαινει μπροστα. Μεχρι εκει. 16 λεπτά πριν, Levs είπε Έψαξα στο google να δω για τις b550 και τον 5600χ και λένε ότι πρέπει η b550 να έχει το agesa 1.0.8.0 για να ποσταρει και το 1.1.8.1 κάτι τέτοιο για να τρέξει.. τώρα εγώ που θα παραγγείλω την b550m pro 4 της Asrock, πως θα ξέρω πιο έχει; Και Χ570 να παρεις, παλι θα θελεις bios για να δουλεψει. Εμενα στην Tomahawk δεν ποσταρε καν με τον 5600, ευτυχως που ειχε Bios Flashback αλλιως θα εψαχνα επεξεργαστη να ποσταρω για να κανω update. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από N3M3SiS
Levs Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Εγώ τελικά τι θα κάνω; Θα μπορέσω με ένα στικάκι να κάνω flash το bios με τον 5600χ πάνω ή μπορώ να πω στο μαγαζί να κάνει bios update; Ή θα τα λούσουν όλα;
N3M3SiS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Levs είπε Εγώ τελικά τι θα κάνω; Θα μπορέσω με ένα στικάκι να κάνω flash το bios με τον 5600χ πάνω ή μπορώ να πω στο μαγαζί να κάνει bios update; Ή θα τα λούσουν όλα; Αν η μητρικη σου υποστηριζει usb bios flash, ναι, μπορεις.
Levs Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο site της μητρικής μου και στο κουτί πάνω λέει 3rd gen ryzen 5000 ready. Άρα για πιο λόγο έχουν αυτό το logo πάνω ενώ δεν ποσταρει καν....; Επικοινωνησα με το μαγαζι που θελω να αγορασω τη μητρικη και μου ειπε εχει γινει το update, ο΄ποτε υποθέτω θα είμαι κομπλέ έτσι; Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από Levs
TheMechanic1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Τελικα ηξερα οντως ποια bench κοιτας.. Θες να τα μελετησεις λιγο καλυτερα, κοιτωντας κατι αλλο εκτος απο την θεση του 5600 σε σχεση με τον 10700; Γιατι Ας πουμε σου βγαζουν εκει περα τον 10700Κ πανω και απο τον 10900Κ, σε αλλο τον 5600 πανω απο τον 5800 κλπ, σε αλλο στον 3600 πανω απο τον 5600, σε αλλο τον 7900K πανω απο τον 10900Κ και μπορω να συνεχισω για πολυ ωρα ακομα στα Bench που εβαλες.. Να τα βλεπετε λιγο καλυτερα, παιδια... Και μιλαμε και για CPU των 65W.. Αλλα anyway για να ειμαι και αντικειμενικος, υπαρχουν οντως bench που βγαινει μπροστα. Μεχρι εκει. Είμαι λίγο περίεργος ποια benchmarks κοιτάς.. Γιατί αν το πρόβλημα είναι οι σελίδες, θα μπορούσα να βάλω και άλλες κλασσικες σελίδες για review hardware. Επίσης δεν ξέρω σε ποιο benchmark αναφέρεσαι, αλλά αν συμβαίνει θα μπορούσε να είναι σε κάποιο που το bottleneck δεν είναι η CPU αλλά κάτι άλλο (πχ gpu). Έτσι οι διαφορές θα είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και μπορεί να πρόκυψει κάποιο αποτελεσμα που θεωρητικά "δεν στέκει". Ξέρω ότι σε αρκετά benchmarks είναι πάνω και ο 5600Χ, δεν αντιλέγω. Και με βολευει κιολας γιατι όπως είπα θα τον πάρω και εγώ κάποια στιγμή μια και έχω ήδη συμβατη μητρική. Γενικά όμως το να καθόμαστε να μετράμε ποιος είναι 2% γρηγορότερος για το 99% των χρηστών δεν έχει καμία σημασία. Εχει χαθεί λίγο το μέτρο και νοημα του computing και του gaming μέσα στα benchmarks. Το θέμα πάντως στην περίπτωση του 5600Χ δεν είναι μόνο αυτό. Το ότι ανέβηκαν οι επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά δεν μπορεί να δικαιολογεί τέτοια αυξηση τιμής. Αυτή είναι η φυσιολογική εξελιξη, από γενιά σε γενιά να ανεβαίνουν οι επιδόσεις. Και στην επόμενη γενια πάλι θα υπαρξει αυξηση επιδόσεων λόγω και των ddr5. Πόσο δηλαδή θα φτάσει εκεί η τιμη για το αντίστοιχο μοντέλο? 500? Στην μεθεπόμενη 600? Καταλαβαίνω ότι είναι αποτέλεσμα και της έλλειψης στην αγορά λόγω πανδημιας, αλλά οχι, 400 ευρώ δεν δικαιολόγούνται. Όριακά ίσως δικαιολογείται το msrp της AMD στα 300, με την λόγική ότι θα βγάλει και κάποιον οικονομικότερο απλό 5600 κάποια στιγμή. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από TheMechanic1 2
tsadler Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε . Εχει χαθεί λίγο το μέτρο και νοημα του computing και του gaming μέσα στα benchmarks. Καταλαβαίνω ότι είναι αποτέλεσμα και τις έλλειψης στην αγορά λόγω πανδημιας, αλλά οχι 400 ευρώ δεν δικαιολόγούνται. θα συμφωνησω και εγω μαζι σου. κυνηγαμε την διαφορα της ταξης του 3-4-5%, 5 frames στις gpu και μερικα δευτερολεπτα σε productivity με δυσαναλογο κοστος. καλα τα benchmarks δεν λεω και ποσο μαλλον τα reviews αλλα πολλες φορες πνιγουν τον μεσο χρηστη με πληροφορια που ουσιαστικα απευθυνεται σε enthusiast κοινο. Σιγουρα ειναι χρησιμα και μπορεις να εξαγεις συμπερσματα αλλα πολλες φορες μπερδευει και μεγαλοποιει τα πραγματα. υπο κανονικες συνθηκες ναι οι τιμες αυτες δεν δικαιολογουνται. Αλλα δεν επικρατουν κανονικες συνθηκες. οποτε, η τα δινεις αν επειγεσαι η περιμενεις να στρωσει η αγορα με αγνωστο το ποτε και το πόσο. 2
N3M3SiS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε Είμαι λίγο περίεργος ποια benchmarks κοιτάς.. Γιατί αν το πρόβλημα είναι οι σελίδες, θα μπορούσα να βάλω και άλλες κλασσικες σελίδες για review hardware. Επίσης δεν ξέρω σε ποιο benchmark αναφέρεσαι, αλλά αν συμβαίνει θα μπορούσε να είναι σε κάποιο που το bottleneck δεν είναι η CPU αλλά κάτι άλλο (πχ gpu). Έτσι οι διαφορές θα είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και μπορεί να πρόκυψει κάποιο αποτελεσμα που θεωρητικά "δεν στέκει". Ξέρω ότι σε αρκετά benchmarks είναι πάνω και ο 5600Χ, δεν αντιλέγω. Και με βολευει κιολας γιατι όπως είπα θα τον πάρω και εγώ κάποια στιγμή μια και έχω ήδη συμβατη μητρική. Γενικά όμως το να καθόμαστε να μετράμε ποιος είναι 2% γρηγορότερος για το 99% των χρηστών δεν έχει καμία σημασία. Εχει χαθεί λίγο το μέτρο και νοημα του computing και του gaming μέσα στα benchmarks. Το θέμα πάντως στην περίπτωση του 5600Χ δεν είναι μόνο αυτό. Το ότι ανέβηκαν οι επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά δεν μπορεί να δικαιολογεί τέτοια αυξηση τιμής. Αυτή είναι η φυσιολογική εξελιξη, από γενιά σε γενιά να ανεβαίνουν οι επιδόσεις. Και στην επόμενη γενια πάλι θα υπαρξει αυξηση επιδόσεων λόγω και των ddr5. Πόσο δηλαδή θα φτάσει εκεί η τιμη για το αντίστοιχο μοντέλο? 500? Στην μεθεπόμενη 600? Καταλαβαίνω ότι είναι αποτέλεσμα και της έλλειψης στην αγορά λόγω πανδημιας, αλλά οχι, 400 ευρώ δεν δικαιολόγούνται. Όριακά ίσως δικαιολογείται το msrp της AMD στα 300, με την λόγική ότι θα βγάλει και κάποιον οικονομικότερο απλό 5600 κάποια στιγμή. Το προβλημα δεν ειναι οι σελιδες, το προβλημα ειναι τα αποτελεσματα των bench στις σελιδες που μας εδειξες. Ολα τα παραπανω παραδειγματα που ανεφερα, ειναι απο τα bench που παρουσιαζονται εκει. Αν λοιπον παρπυσιαζονται στα bench αυτα, αποτελεσματα που "δεν στεκουν", οπως αυτα που σου παρεθεσα και ειναι σχεδον σε ολα οσα εδειξες, τοτε τι τα παρουσιαζεις; Πρεπει να παρω στα σοβαρα σελιδα στης οποιας τα αποτελεσματα ο 7900Κ εχει καλυτερες επιδοσεις απο τον 10900Κ, ο 3600Χ απο τον 5600Χ, και ο 10700Κ απο τον 10900Κ; Και αν τα κοιταξεις λιγο καλυτερα θα δεις παρομοια αποτελεσματα στα περισσοτερα. Οντως υπαρχουν παρολαυτα εφαρμογες, κυριως multithread που ειναι ψηλοτερα ο 10700Κ, κυριως βεβαια επειδη εχει +2/+4 cores/threads. Κατα τα αλλα ο 5600 σε αυτα τα χρηματα ειναι μονοδρομος. Οταν η εταιρια δινει MSRP 300$, ποσο περιμενεις να τον αγορασεις απο Ελλαδα; Με το ΦΠΑ μονο, παει 360. Μην κοιτας απαραιτητα τις Ελληνικες τιμες για να κρινεις αν αξιζει η αγορα του ή οχι. Δεν ειναι λογικη αυτη, καθως αυτη τη στιγμη ολες οι τιμες εχουν παρει απιστευτα ανοδικη πορεια, χωρις λογο. 280€ αγορασα μια Sapphire 5600ΧΤ στις 4/11 και τωρα εχει 400€. Οποτε ειναι και λιγο λαθος χρονολογικα να μιλαμε για τις τιμες των προιοντων αυτη τη στιγμη. Ηδη καποια ελληνικα καταστηματα τον δινουν κοντα στα 350€ τον 5600Χ. Προσωπικα μου φαινεται λογικοτατη τιμη. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Παιδες δεν χρειαζεται να το..."πολυαναλυετε"! Ειναι (αρκετα) απλα τα πραγματα: ανηκει στην κατηγορια επεξεργαστων που εκεινοι που τον χρειαζονται, ειτε για δουλεια, ειτε για...πολυτελεια (!), ε ναι θα τον αγορασουν, διχως να το σκεφτουν ιδιαιτερα -για να κανουν τη δουλεια, η 'το κομματι τους'!- οποτε τι να λεμε εδω? 😛 Μαλιστα με τα δεδομενα των σημερινων τιμων σε 2700x και 3700x: https://www.skroutz.gr/s/14650952/AMD-Ryzen-7-2700X-Box.html https://www.skroutz.gr/s/19344938/AMD-Ryzen-7-3700X-Box.html Θα μπορουσε να θεωρηθει ως επιλογη πολυτελειας παρα εργασιας 1
N3M3SiS Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο 10700Κ αυτη τη στιγμη εχει 370€, οσο κοστιζει και ο 5600Χ. Επιλογη πολυτελειας; Σοβαρα τα λεμε τωρα αυτα; Και μου τον συγκρινεις με τον 2700 και τον 3700; Και να τονισω εδω πως, ολα αυτα με καταναλωση.. επιπεδου 2600. Βλεπεις λοιπον πως, αν θελει καποιος να παρουσιασει μονομερή στοιχεια, γινεται παρα πολυ ευκολα. Η ουσια ειναι οτι οσο εξομαλυνονται οι τιμες, τοσο θα γινεται μονοδρομος η AMD αυτη τη στιγμη, τουλαχιστον μεχρι να δουμε και την νεα γενια της Intel. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2020 από N3M3SiS
Nick245 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Ο 10700Κ αυτη τη στιγμη εχει 370€, οσο κοστιζει και ο 5600Χ. Επιλογη πολυτελειας; Σοβαρα τα λεμε τωρα αυτα; Και μου τον συγκρινεις με τον 2700 και τον 3700; Και να τονισω εδω πως, ολα αυτα με καταναλωση.. επιπεδου 2600. Βλεπεις λοιπον πως, αν θελει καποιος να παρουσιασει μονομερή στοιχεια, γινεται παρα πολυ ευκολα. Η ουσια ειναι οτι οσο εξομαλυνονται οι τιμες, τοσο θα γινεται μονοδρομος η AMD αυτη τη στιγμη, τουλαχιστον μεχρι να δουμε και την νεα γενια της Intel. Φίλε μου ο 5600X πηγαίνει απο 355 στα 346 κάθε 2 μέρες, οπότε δεν υπάρχει καν ερώτηση στην επιλογή των δύο. 1
N3M3SiS Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 51 λεπτά πριν, Nick245 είπε Φίλε μου ο 5600X πηγαίνει απο 355 στα 346 κάθε 2 μέρες, οπότε δεν υπάρχει καν ερώτηση στην επιλογή των δύο. Εδω απο οτι διαβαζω απο μερικους, ο 10700Κ ειναι μονοδρομος
Nick245 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Εδω απο οτι διαβαζω απο μερικους, ο 10700Κ ειναι μονοδρομος Δε ξέρω τι λένε τα παλικάρια, εγώ ό,τι βλέπω λέω. Χωρίς καν να πιάσουμε το θέμα της διαθεσιμότητας.
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Ο 10700Κ αυτη τη στιγμη εχει 370€, οσο κοστιζει και ο 5600Χ. Επιλογη πολυτελειας; Σοβαρα τα λεμε τωρα αυτα; Και μου τον συγκρινεις με τον 2700 και τον 3700; Απολυτως σοβαρα ομως: ειναι αυταποδεικτη η 'πολυτελεια' του και/επισης απο το γεγονος ακομη, οτι δεν ειναι value for money! 🤑 [Μη αποκλειοντας ενδεχομενως - ισως καποια στιγμη μελλοντικα να γινει και αυτος, παντως τωρα δεν..] Αφηνοντας κατα μερος τους Intel -αλλωστε δεν αναφερθηκα- οταν η επιλογη ειναι AMD (ακομη & υφισταμενη/αναβαθμιση) ειλικρινα, ρωτας γιατι οχι 2700Χ η 3700Χ? Ενταξει εσυ προτεινε 5600Χ = μια χαρα, στα 370 ευρα..! 🤖
tsadler Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 νομιζω οτι και οι δυο επεξεργαστες (5600, 3700) ειναι δυο καλες επιλογες οχι ομως για τους ιδιους λογους. φαινεται οτι ο χρηστης Α που προσανατολιζεται στο gaming θα επελεγε τον 5600x για το 15-20% κερδος στην αποδοση, οπου υπαρχει αυτο. Παραλληλο κερδος απο την επιλογη του αυτη φαινεται να ειναι στις single core εφαρμογες. Θεωρω οτι η διαστρεβλωση στις τιμες του 5600x δεν θα διορθωθει στο συνολο της. δεδομενης της τιμης του 3700 στα 300 ευρω, η διαφορα των 50 με 70 ευρω που υφισταται τωρα, για τον παραπανω χρηστη καλυπτεται απο την διαφορα αποδοσης. απο την αλλη μερια ο χρηστης β που δεν ενδιαφερεται τοσο για gaming αλλα θελει τους παραπνω πυρηνες, ο 3700 δυναται να τον καλυψει σε τιμια επιπεδα. Επισης το γεγονος οτι μπορει να παει σε B550 chipset ισως του γλιτωσει και καποια ευρω αφου, αποσο ειδα, υπαρχει μεγαλυτερη πληθωρα motherboards αρα και τιμων. Δεδομενης της ικανοτητας να αναβαθμισει σε zen 3, με bios update να ερχεται τον επομενο μηνα αν οχι μερες, θεωρω οτι η επιλογη του 3700 οικονομικα συμφερει τον παραπανω χρηστη καθως μπορει να ανακατανειμει τα "περισευουμενα' ευρω σε gpu, μνημες κτλ κτλ ο ορος πολυτελεια μου ακουγεται λιγο βαρυς αλλα καταλαβαινω το σκεπτικο. Ωστοσο δεν υπαρχει τιποτε το αρνητικο να θες και το κατι παραπανω. πολυτελεια θα ελεγα οτι θα ηταν η αγορα, ακομα και σε λογικη για το προιον τιμη, ενος πχ εξαιρετικα ισχυρου επεξεργαστη για μετριες απαιτησεις μονο και μονο για την "ιδεα" οτι βρισκεται μεσα στο κουτι σου.
vins Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, tsadler είπε νομιζω οτι και οι δυο επεξεργαστες (5600, 3700) ειναι δυο καλες επιλογες οχι ομως για τους ιδιους λογους. φαινεται οτι ο χρηστης Α που προσανατολιζεται στο gaming θα επελεγε τον 5600x για το 15-20% κερδος στην αποδοση, οπου υπαρχει αυτο. Παραλληλο κερδος απο την επιλογη του αυτη φαινεται να ειναι στις single core εφαρμογες. Θεωρω οτι η διαστρεβλωση στις τιμες του 5600x δεν θα διορθωθει στο συνολο της. δεδομενης της τιμης του 3700 στα 300 ευρω, η διαφορα των 50 με 70 ευρω που υφισταται τωρα, για τον παραπανω χρηστη καλυπτεται απο την διαφορα αποδοσης. απο την αλλη μερια ο χρηστης β που δεν ενδιαφερεται τοσο για gaming αλλα θελει τους παραπνω πυρηνες, ο 3700 δυναται να τον καλυψει σε τιμια επιπεδα. Επισης το γεγονος οτι μπορει να παει σε B550 chipset ισως του γλιτωσει και καποια ευρω αφου, αποσο ειδα, υπαρχει μεγαλυτερη πληθωρα motherboards αρα και τιμων. Δεδομενης της ικανοτητας να αναβαθμισει σε zen 3, με bios update να ερχεται τον επομενο μηνα αν οχι μερες, θεωρω οτι η επιλογη του 3700 οικονομικα συμφερει τον παραπανω χρηστη καθως μπορει να ανακατανειμει τα "περισευουμενα' ευρω σε gpu, μνημες κτλ κτλ ο ορος πολυτελεια μου ακουγεται λιγο βαρυς αλλα καταλαβαινω το σκεπτικο. Ωστοσο δεν υπαρχει τιποτε το αρνητικο να θες και το κατι παραπανω. πολυτελεια θα ελεγα οτι θα ηταν η αγορα, ακομα και σε λογικη για το προιον τιμη, ενος πχ εξαιρετικα ισχυρου επεξεργαστη για μετριες απαιτησεις μονο και μονο για την "ιδεα" οτι βρισκεται μεσα στο κουτι σου. Αυτή τη στιγμή παίρνεις με 430EUR 3700x και MSI b550 A-PRO. Νομίζω ότι είναι vfm το συγκεκριμένο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα